فیسبوک برخی از صفحات مربوط به ارتش میانمار را مسدود کرد

ارتش میانمار

فیسبوک برخی از صفحات مربوط به ارتش میانمار را مسدود کرد. فیسبوک یکی از عاملان اصلی در کشتار مسلمانان روهینگیا به شمار می آید!

به گزارش مجله خبری زوم تک به نقل از وبسایت time، در پی کودتایی که علیه دولت میانمار به رهبری سران ارتش این کشور در روزهای پیش صورت گرفت، مردم میانمار به مخالفت با این خودسرانه ارتش این کشور برآمدند که با سرکوب و  خفگان شدیدی همراه شد.

در طی تظاهراتی که در این چند روز صورت گرفت، بیشتر از 18 شهروند میانمار تنها در روز یک شنبه کشته شدند. یک شنبه خونین ترین روز تظاهرات شهروندان میانمار از 1 فوریه است. با اینکه تظاهرات شهروندان میانمار به حق بود، اما پلیس و ارتش این کشور با خشونت تمام به این اعتراضات پاسخ داده اند. حالا جنگ درون میانمار به اینترنت نیز کشیده شده است، فیسبوک پرچم دار این جنگ آنلاین است.

 

ردپای فیسبوک و ارتش میانمار در کشتار مسلمانان روهینگیا

در روز پنج شنبه، فیسبوک تمامی حساب های متعلق به ارتش و سران ارتش میانمار در تمای پلتفرم های متعلق به این کمپانی در فیسبوک و اینستاگرام را مسدود کرد. این شدیدترین واکنشی است که فیسبوک در طی این چند سال علیه سازمان نظامی ای انجام داده است. ارتش میانمار ملقب به تات مادا ( Tatmadaw)  پس از کودتا نظامی در این کشور، کنترل میانمار را به دست گرفته است.

البته محفالفت فیسبوک با میانمار تنها به کودتای ارتش این کشور محدود نمی شود. نزاع و درگیری های بسیاری میان فیسبوک با سران ارتش میانمار از سال 2017 وجود داشته است. در سال 2017، ارتش این کشور در پی اقدام وحشیانه و غیرانسانی دست به کشتار مسلمانان مظلوم میانمار زد. این اقدام وحشیانه به نمونه نسل کشی بود که خفگان دولت های غربی مدعی حقوق بشر من جمله آمریکا را به همراه داشت.

کشتار مسلمانان میان مار در حالی صورت می گرفت که پیش تر دولت آمریکا به آنگ سان سوچی یکی از عاملان اصلی در کشتار مسلمانان روهینگیا بود، جایزه صلح نوبل اعطا کرده بودند.

به گفته ی مقامات فیسبوک، عاملان کشتار مسلمانان روهینگیا از فیسبوک و ایسنتاگرم برای نشر اخبار کشتار و قتل عامل مسلمانان روهینگیا و هم چنین برای دعوتن مردم و ارتشی ها برای پیوستن به این کشتار استفاده می کردند.

فیسبوک به محلی برای تروجیج خشونت و دعوت به کشتار تبدیل شده بود!

جمعیت مسلمانان در میانمار کمتر از 2 میلیون است و اقلیت به شمار می آیند. طبق شواهدهای موجود، ارتش میانمار عامل قتل و تجاوز به بسیاری از زنان مسلمان روهینگیایی است. سازمان ملل متحد، این کشتار را نسل کشی خواند.

در میان اعتراضات جهانی به فیسبوک، این کمپانی در سال 2018 اعلام کرد که در کشتاری از طریق فیسبوک تشدید شد، کم کاری کرد و به خوبی از پس قطع این زنجیره برنیامد!

 

نقش فیسبوک و اعتراضات میانمار

از آن زمان تا به حال؛ فیسبوک بسیاری از صفحات شخصی و عمومی متعلق به ارتش و سران ارتش میانمار، ملی گرایان افراطی بودایی در فیسبوک را مسدود کرده است. هم چنین افرادی را برای عدم انتشار اخبار دروغین و کذب و دروغین استخدام کرد،اما فیسبوک تا روز پنجشنبه ارتش را به عنوان نهادی ممنوع نکرد. شاید فیسبوک در تلاش برای اطمینان از ادامه دسترسی به میانمار ، جایی که مترادف با اینترنت برای نیمی از جمعیت است.

پس از سقوط دیکتاتوری که تا سال 2011 در میانمار حاکم بود، فیسبوک پلتفرم اصلی آنلاین برای شهروندان میانماری تبدیل شد. تقریبا هر روز فیسبوک توسط اغلب مردم میانمار استفاده می شود. فیس بوک با اجازه دادن به استفاده از برنامه خود بدون پرداخت هزینه های داده ، به سرعت به سرویس اصلی اینترنت بسیاری از برمه های تازه وارد آنلاین تبدیل شد. این شبکه مجازی برای گفتمان عمومی و مرکزی برای تجارت و همچنین ابزاری حیاتی برای فعالان، فعالان حقوق بشر و جنبش نوپای دموکراسی خواه در جامعه ای که پیشتر در گروگان دیکتاتوری بسته بود ، ارائه می داد.

 

فیسبوک در میانمار

تاریخچه فیسبوک در میانمار زیاد جالب نیست و فراز و نشیب های بسیاری را در این کشور سپری کرده. در سال های پیش، از فیسبوک به دلیل عدم مسدود سازی صفحات و جنبش های مربوط به ارتش این کشور که منجر به قتل عام بسیاری از انسان های بی گناه شد، شکایت کردند. البته فیسبوک مقصر نیز شناخته شد، اما هیچ دادگاهی در این خصوص صورت نگرفت!

یکی از کسانی که به اقدامات فیسبوک واکنش نشان داده بود، دیوید کی ( David Kaye) گزارشگر ویژه سابق سازمان ملل برای آزادی بیان بود که طی مصاحبه ایی اعلام کرد که تاریخچه فیسبوک در میانمار همراه با خشونت بوده است و از فیسبوک برای خشونت بارها استفاده شده است. وی در ادامه گفت که وی دقیقا نمی داند که چرا فیسبوک به سران و جبنش های افراطی میانمار این اجازه را داد که به مرحله ایی برسند که از طریق فیسبوک به خشونت دست بزنند. فیسبوک باید از حسن نیت کاربرانی که با نیت انسان دوستانه به فیسبوک می پیوندند به خوبی حفاظت کند. فیسبوک در قبال هر گونه خشونتی که منبع آن این پلتفرم باشد، مسئولیت دارد.

 

چطور فیسبوک علیه ارتش میانمار در کنار متعرضان ایستاد

پس از کودتای 1 فوریه ، هنگامی که تاتمداو دولت غیر نظامی آنگ سانگ سو چی را برکنار کرد، وی ادعا برتری در انتخابات این کشور کرد. پیروزی وی به نظر بسیاری از شهروندان میانماری به خاطر تغییر رای بوده است.

اعلام پیروی تاتمداو، خشم بسیاری از شهروندان میانماری را برافراشت. بسیاری از شهروندان این کشور از فیسبوک برای هماهنگی برای اعتراضات استفاده کردند. ارتش میانمار به طور موقت وبسایت فیسبوک را در 4 فوریه در سراسر کشور مسدود کرد و برای یک شبانه روز، دسترسی به اینترنت را  قطع کرد.

به گفته ی شهروندان این کشور، پس از دسترسی دوباره به اینترنت، ارتش این کشور دسترسی به بسیاری از وبسایت ها را مسدود کرده است، البته کاربران میانماری می توانند با VPN به برخی از این وبسایت ها دسترسی داشته باشند.

فیسبوک در روز پنج شنبه پس از مسدود ساختن صفحه تاتماو اعلام کرد که نقض مکرر قوانین ارتش این کشور از جمله چیزی که فیسبوک آن را «درج محتواهای خشونت آمیز و  سیاست های ضد آزادی بیان رسانه ها» می خواند تصیمم به مسدود ساختن صفحه وی در فیسبوک زده است.

رافائل فرانکل Rafael Frankel، مدیر سیاست فیسبوک در بیانیه ای اعلام کرد که حوادث پس از کودتای 1 فوریه  از جمله خشونت های مرگبار، بر تصمیم فیسبوک برای مسدود ساختن صفحات سران سرکوب گر شهروندان میانمار افزوده است. وی اعتقاد دارد که تعداد اشخاص و صفحاتی که در اینستاگرام و فیسبوک دست به ترویج خشونت می زنند، زیاد است و فیسبوک تحمل چنین اموری را ندارد.

منبع: time

 

در ادامه در مجله خبری زوم تک بیشتر بخوانید:

کلاه برداری از آیفون به اسم اپل به کام کلاهبرداران چینی! تحویل آب میوه سیب به جای آیفون!

واتساپ را حذف کنیم یا نه؟

چرا اسپیس ایکس فقط آمریکایی ها را استخدام می کند؟

 

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : فیسبوک برخی از صفحات مربوط به ارتش میانمار را مسدود کرد

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *