باید و نبایدهای کرونایی؛ 10 کاری که نباید در روزهای کرونایی انجام بدهید

باید و نبایدهای کرونایی

باید و نبایدهای کرونایی کدام هستند؟ آیا می‌دایند برای قطع پیش‌گیری کرونا باید چه کار کنید و چه کار نکنید؟ 10 موردی که حتما باید بدانید.

به گزارش زوم تک به نقل از مرجع رسمی cdc.gov، از هنگام شروع این پاندمیک تا به امروز، سراسر دنیا با مشکلات بسیاری سرک و کله زده است. متاسفانه بسیاری از مردم در سراسر دنیا، جان خود را از دست داد‌ه‌اند. فصل رمستان در پیش است و آمار کشته شدن کنندگان کرونایی نسب به تابستان و اوایل پاییز بیشتر شده است. با وجود تاکییدهای دولت‌ها و سازمان جهانی بهداشت، هنوز هستند کسانی که متاسفانه هشدارهای کرونایی را جدی نمی‌گیرند و جان خود و دیگران را به خطر می‌اندازند.

در این مطلب باید و نبایدهای کرونایی را به شما به مختصر توضیح بدهیم. با انجام این 10 کار در روزهای کرونایی، از سلامت جان خود، عزیزان‌تان و اطرافیان مراقب کنید.

 

باید و نبایدهای کرونایی؛ 10 کاری که نباید در روزهای کرونایی انجام بدهید کدام هستند؟

 

  • استرس نگیرید، به شایعه‌ها گوش ندهید

ویروس کرونا از زمان شناخته شدن تا به امروز، برای همه افراد در همه‌جای دنیا اسم درکرده است و شاید کسی نباشد که نداند کرونا چیست! حقیقت تلخی که  زمان آعاز همه‌گیری کرونا تا به امروز وجود داشته است این است که با وجود اطلاعات و گزارش‌های رسمی؛ بسیاری بوده‌اند که سعی در انتشار اخبار کذب داشتند. متاسفانه اینترنت و گروه‌های تلگرامی، صفحات اینستاگرام و … پر از اخبار کذب، شایعه‌ها و … که هدفشان چیزی جز در ایجاد رعب و وحشت در بین کاربران نیست. همه‌ی اطلاعات رسمی و معتبر را باید فقط ار مراجع رسمی و افراد متخصص دارای صلاحیت دنبال کنید. هستند افرادی که برای جذب مخاطب یا فروش محصولات تقلبی خود، دست به تلبیغ یا ایجاد اخبار دروغ و نامعتبر درباره‌ی کروناویروس می‌کنند. پس لطفا هر خبری در مورد کرونا ویروس را منابع رسمی دنبال یا مراجع مطالب را به دقت بررسی کنید.

 

 

بیشتر بخوانید: راز پایین بودن کشته‌شدگان ویروس کرونا در کشور آلمان

 

  • از تماس دستانتان با بینی، چشم‌ها و دهان به شدت جلوگیری کنید.

اگر در خارج از خانه در حال تردد هستید یا از بیرون به داخل خانه آمده‌اید یا اینکه در حال حاضر در حال کار در آفیس‌تان هستید، به یادتان باشد که از زدن دست‌هایتان به صورت، بینی، دهان و چشم‌هایتان باید به شدن جلوگیری کنید. مهم ترین راه ورود کرونا ویروس از راه دهان می‌باشد، پس سعی کنید که از دست زدن به صورت‌تان در اتوبوس، مترو و … خودداری کنید.

 

  • ماسک زدن را لطفا جدی بگیرید

به گفته‌ی اغلب متخصصان به اهمیت ماسک زدن بسیار زیاد است ماسک زدن هم برای بیمار متبلا به ویروس کرونا و هم برای افراد عادی سالم و حتی ناقل‌های بی نشانه ضروری است اگر همه‌ی افراد ماسک زدن را جد بگیرند، تا حد زیادی ابتلا و انتقال کرونا را کمتر می‌کند

 

  • به سفرهای غیر ضروری نروید!

سفرهای غیر ضروری یکی از اضلی‌ترین دلایل برای گسترش ویروس کرونا می باشد. با انجام سفرهای مسافرتی غیر ضرور، شهروندان ناقل بدون علامت یا بیماران کرونایی موجب ادامه شدن زنجیره همه گیری کرونا خواهند شد. هم‌چنین با ورود بیماران کرونایی از شهر دیگر به شهر دیگر؛ باعث پر شدن تخت‌های بیمارستانی می‌شود. با نرفنتن به سفرهای غیر ضروری به قطع زنجیره همه گیری  کرونا کمک کنیم.

 

  • از قرار گرفتن در مکان‌های شلوغ و پرترافیک تا حد ممکن جلوگیری کنید
بیشتر بخوانید  چند درصد ابتلا دوباره به کرونا محتمل است؟

قرار گرفتن در مکان‌های شلوغ و پرترافیک یکی از اصلی ترین راه ها برای مبتلا شدن به ویروس کرونا است. حتما درباره ی فاصله اجتماعی هم شنیده اید. فاصله اجتماعی و قرار نگرفتن در به مکان های شلوغ، یکی از اصلی ترین راه ها برای قطع همه گیری کرونا به شما می آید. اگر مجبور هستید که از حمل و نقل عمومی استفاده کنید، فراموش نکنید که باید حتما حتما از ماسک استفاده کنید. استفاده کردن از ماسک برای همه عموم اجباری است و طبق گفته‌ی دولت، کسانی که از ماسک در وسایل حمل و نقل عمومی استفاده نکند، باید جریمه بشوند.

 

  • هر چیزی که در اینترنت، گروه‌های تلگرامی، صفحات اینستاگرامی می‌خوانید منتشر و پخش نکنید

همان طور که در بالا هم به آن اشاره کردیم، متاسفانه هستند کسانی که به درد جامعه دامن میزند و بجای تلاش برای بهبود شرایط کشور، با انشتار اخبار کذب و دروغین، به دنبال کلاه برداری و سودآوری بیشتر برای خود هستند. اسن دست افراد با انتشار اخبار مختلف در خصوص همه گیری کرونا با عنوان های فریبنده به دنبال جذب مخاطب برای خود هستند. اخبار رسمی درباره‌ی همه گیری کرونا را تنها از منابع رسمی و دولتی دنبال کنید و از انتشار اخبار غیر رسمی و بدون مرجع قانونی و صحیح، برای دوستان خود جلوگیری کنید.

 

  • از مصرف خودسرانه دارو و شیوه‌های جایگزین برای درمان کرونا جلوگیری کنید

هنوز هیچ درمان قطعی و رسمی از طرف هیچ از سازمان رسمی و دولتی برای کرونا عرضه نشده است، اما به قولی، بازار فروش داروهای تقلبی و غیر رسمی برای برخی از دلالان در  مدتی گرم بود. پلیس با هر گونه افراد سودجو که به دنبال سو استفاده از مردن هستند به شدت برخورد قانونی می‌کند.

تنها اگر فکر می‌کنید که به ویروس کرونا مبتلا شده‌اید به مراکز درمانی تعیین شده از طرف دولت مراجعه کنید. در صورت تشخیص تنها متخصص و دکتر، شما یا باید بستری شوید یا در خان به منظور درمان بمانید. مصرف خودسرانه دارو بدون تشخیص متخصص یا دکتر، می‌تواند عوارض‌های جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.

 

  • دستان‌تان را مدوام بشورید

حتما این نکته را هزاران بار از جانب بسیاری از کارشناسان شنیده اید، اما پرسشی که برای بسیاری از کاربران پیش می آید این است که کی و چه زمانی باید دستانمان را بشوریم؟

طبق گفته‌ی وبسایت سازمان بهداشت جهانی برای این موارد، حتما دستان‌تان بشورید:

  • قبل از آماده کردن یا خوردن غذا یا نوشیدنی
  • قبل از لمس کردن صورت‌تان
  • بعد از خارج شدن از دستشویی
  • بعد از ترک یک محیط عمومی که افراد دیگری در آنجا بودند
  • بعد از هر گونه عطسه، سرفه یا گرفتن دماغ‌تان، دست‎‌هایتان را به سرعت بشورید
  • بعد از تنظیم کردن ماسک‌تان یا اگر ناخودآگاه به آن دست زدید
  • بعد از دیدن یا ملاقات کردن کسی که بیمار است
  • بعد از عوض کردن پوشک یا نوار بهداشتی
  • بعد از ناز کردن حیوانات خانگی‌تان

اگر صابون ندارید، می‌توانید از ضدعفونی کننده ها با حداقل 60 درصد الکل استفاده کنید. توجه باید بکنید که تمام دستتان باید ضدعفونی شود. اگر هم ضدعفونی ندارید، حواس‌تان باشد که دستانتان به صورت، … نخورد.

  • جلوی عطسه، سرفه و … را با دستمال بگیرید و سپس آن را در آشغال بیاندازید

 

منبع: cdc.gov

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : باید و نبایدهای کرونایی؛ 10 کاری که نباید در روزهای کرونایی انجام بدهید

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *