تحقیقات آمریکا حاکی از کارساز بودن واکسن اسپوتنیک وی روسیه حاکی است

واکسن اسپوتنیک وی روسیه

واکسن اسپوتنیک وی روسیه؛ برخلاف شایعه ها، توانسته توانایی خود را اثبات کند. حتی وزارت آلمان نیز مجوز واردات این واکسن را صادر کرده است.

به گزارش مجله خبری زوم تک به نقل از NBC News، فردا اولین محموله واکسن اسپوتنیک روسی به ایران وارد می شود. حاشیه های بسیاری در خصوص این واکسن وجود دارد. برخی از کارشناسان از صلاحیت واکسن روسیه را رد می کنند و برخی از واکسن روسی را کارساز می دانند.

واکسن روسیه هم اکنون به بسیاری از کشورها صادر می شود و این خود سندی بر صلاحیت واکسن اسپوتنیک وی روسیه است. به تازگی، وزارت بهداشت آلمان نیز مجوز وادرات این واکسن را صادر کرده است.

 

واکسن اسپوتنیک وی روسیه

طبق نتایج یک گزارش جنرال پزشکی بریتانیایی، واکسن روسی طبق گفته ی محققان روسی، واکسن کووید 19 امن و موثر ظاهر شده است.

همان طور که گفتیم بسیاری از کشورها به دلیل کارآیی بالا و قیمت نسبتا پایین تر این واکسن نسبت به واکسن های آمریکایی و بریتانیایی، تصمیم گرفتند که به سراغ واکسن اسپوتنیک وی روسیه بروند.

محققان روسیه می گویند طبق تحقیقات و بررسی هایی که بر روی 20 هزار بیمار کرونایی در فصل پاییز صورت گرفت، نتایج حاکی از کارآیی و موثر ظاهر شدن 91-92 درصدی این واکسن حاکی هستند. این مقاله پزشکی در روز سه شنبه ذر وبسایت ‌«Lancet» منتشر شد.

ولادمیر پوتین (Vlademir Putin) رئیس جمهور روسیه، اولین رئیس جمهوری بود که دستیابی به ویروس کرونا «اسپوتنیک وی» را در 11 آگوست اعلام کرد. وی در یکی از برنامه های تلویزیونی شخصا ظاهر شد و اعلام کرد که یکی از دخترشان واکسن اسپوتنیک وی را دریافت کرده است. در آن زمان، واکسیناسیون تنها بر روی برخی از افراد محدود صورت گرفته بود.

برخی از نتایج اولیه در ماه سپتامبر منتشر شد، اما مشارکت کننده ها تنها برای 42 روز تحت کنترل قرار گرفتند و هیچ گروه مقایسه ای وجود نداشت.

در آخرین پژوهشی که بر روی گروهی متشکل از 20 هزار نفر ازسنین 18 تا 25 سال در بیمارستانی در مسکو روسیه بین ماه های سپتامبر و نوامبر صورت گرفت، از این تعداد سه چهارم دو دوز واکسن روسی را با فاصله 21 روز دریافت کرده بودند و بقیه عکس دارونما گرفته اند.

بیشترین علائم جانبی گزارش شده علائم شبیه به آنفولانزا، درد در محل تزریق و خستگی بود. علائم جدی خطرناک در هر 2 گروه نادر گزارش شده و تنها از 20 هزار نفر 4 کشته گزارش شد، گرچه هیچ یکی از دلایل کشته ها به خاطر تزریق و دریافت واکسن روسی اسپوتنیک وی روسی گزارش نشده است.

بیشتر بخوانید  گوگل استرالیا را تهدید به حذف از موتور جست و جوگرش کرد!

این تحقیقات 2100 نفر تا سنین 60 سال را دربر می گرفت و میزان کارآیی این ویروس حتی در برابر ویروس های جهش یافته تا 92 درصد گزارش شده است.

واکسن روسی اسپوتنیک وی از یک نسخه اصلاح شده از آدنوویروس (adenovirus) مشترک سرماخوردگی برای حمل ژن های پروتئین سنبله در برابر ویروس کرونا به عنوان راهی برای تقویت بدن برای واکنش مستحکم تر در برابر به وجود آمدن کرونا عمل می کند. این تکنولوژی مشابه واکسن تولید شده توسط AstraZeneca و دانشگاه آکسفورد است. اما برخلاف آن واکسن دو دوزه ، روس ها از ویروس آدنوویروس کمی متفاوت برای عکسبرداری دوم استفاده کردند.

واکسن روسی اسپوتنیک وی روسیه در ماه دسامبر همراه با آغاز واکسیناسیون گسترده عرضه شد. دکترها و دبیرها اولین کسانی بودند که دوز اول واکسن کرونا روسی را دریافت می کردند. ماه پیش ولادمیر پوتین دستور تولید واکسن روسی با سرعت بیشتری پیش برود و واکسیناسیون گسترده آغاز گردد.

در ابتدای ماه ژانویه میلادی، صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه که عهده دار واکسیناسیون است از واکسن شدن بیشتر از 1 میلیون روسی خبر داد که این مقدار افزایش پیدا کرده است. برخی از رسانه های روسی در آن زمان مقدار و سرعت واکسیناسیون را زیر سوال بردند و آن را کندتر و به مقادیر کمتری که گفته بود خواندند. هم چنین طبق گفته های دولت های محلی، واکسیناسیون در شهرهای کوچک بسیار کندتر و  دیرتر صورت گرفته است.

در خارج روسیه، واکسن اسپوتنیک وی نیز تقاضا های بسیاری را از کشورهای مختلفی در مقادیر بالایی دریافت کرده است. طبق گفته ی صندوق دارایی روسیه، کشورهای سابق عضو شوروی هم چون بلاروس، ارمنستان، ترکمنستان، کشورهای آمریکای لاتین هم چون آرژانتین، بولیوی و ونزوئلا، برخی از کشورهای آفریقایی، صربستان، ایران، فلسطین و امارت متحده عربی مقادیر زیادی واکسن روسی اسپوتنیک وی را سفارش داده اند.

 

منبع:  nbc news

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : تحقیقات آمریکا حاکی از کارساز بودن واکسن اسپوتنیک وی روسیه حاکی است

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *