در حالی که کشور ایتالیا به دلیل شدت شیوع ویروس کرونا در این کشور توجه زیادی را به خود جلب کرده است، یک کشور اروپایی دیگر وجود دارد که سزاوار نگاه دقیق تری است: آلمان. آلمان پنجمین کشور از نظر تعداد مبتلایان به ویروس کرونا به شمار میرود اما تعداد مرگ و میر این ویروس از لحاظ آماری بسیار پایینتر از کشورهایی است که تعداد مبتلایان کمتر دارند و دلیل این آمار پایین حتی طبق گفتهی مقامات آلمانی، برای آنها نیز روشن نیست.
انستیتوی روبرت کوچ (The Robert Koch Institute)، بخشی از وزارت بهداشت فدرال آلمان، در صدر اعلام آمار ویروس کرونا در این کشور قرار دارد. طبق آخرین آمارهایRKI، بیش از 109,329 مورد به Covid-19 در آلمان تأیید شده است. اما با 2,096 کشته شدن از 25 مارس تاکنون ، میزان تلفات این کشور از 0.5 هم درصد پایینتر بود.
در نقطه مقابل، ایتالیا 135,586 مورد تأیید شده مبتلا و بیش از 17,127 مورد فوتی را دارد که میزان مرگ و میر آن 10 درصد است. در آمریكا، طبق آمار مراكز كنترل و پیشگیری از بیماری کرونا، میزان مرگ و میر در حدود 1.4 درصد است.
براساس گفته های مرجع واشنگتن ، اختلاف زیاد در میزان تلفات بین آلمان و ایتالیا بسیار شگفت انگیز است زیرا هر دو کشور دارای یکی از پیرترین جمعیتهای جهان هستند. سازمان بهداشت جهانی (WHO) افراد بالای 60 سال و افراد دارای شرایط پزشکی زمینهای را در معرض خطر بیشتری برای تجربه علائم شدیدتر Covid-19 قرار داده است. مدیرکل WHO بیان کرد: “ما باید برای محافظت از افراد مسن در برابر ویروس ، با یکدیگر همکاری کنیم.” “افراد مسن دارای خرد جمعی جوامع ما هستند.
طی روزهای اخیر مقامات آلمانی اعلام کردند که در مقایسه با سایر کشورها کاری خاص انجام نمیدهند. دقیقاً مانند دولتها در سایر نقاط جهان، کشور آلمان نیز محدودیتهایی در مجامع عمومی ایجاد کرده و دستور بسته شدن مغازهها، بارها و رستورانهای غیر معتبر را صادر کرده است. صدراعظم آلمان، آنگلا مرکل از مردم خواسته که برای عبور از ویروس کرونا از تمامی این محدویتها و همچنین و دستورالعملهای سازمان بهداشت جهانی پیروی کنند.
مرکل همچنین بیان کرد که از زمان جنگ جهانی دوم، هیچگاه کشور آلمان تا این اندازه نیازمند یک همدلی و اتحاد برای عبور از یک بحران نبوده است. این یک پیام واضح بود و قضیه آنجایی جدیتر میشوند که بدانیم مرکل از سال ۲۰۰۵ تاکنون به غیر از پیام تبریک سال نو، هیچ پیام تلویزیونی دیگر برای مردم کشور آلمان ارسال نکرده بود.
اما در خارج از سخنان نیرومند مرکل، آلمان کم و بیش استراتژیهای مشابهی را برای مقابله با شیوع ویروس مانند بسیاری از کشورها دنبال کرده است. مارتین اشتورمر (Martin Stürmer) ، ویروس شناس آلمانی بیان داشت: “ما در مقایسه با سایر کشورها کار خاصی انجام نمیدهیم.” وی افزود: “به طور کلی، ما در آلمان وضعیت مراقبت فشرده نسبتاً خوبی داریم. ما پزشكان و امكاناتي بسيار تخصصي داريم و شايد این یکی از دلایلی باشد که آلمان در مقایسه با سایر کشوها آمار کشتهشدگان کمتری دارد”
اشتورمر همچنین معتقد است تست و تشخیص زودهنگام و گسترده کرونا به روند درمانی و کاهش تلفات ویروس، کمک خواهد کرد. اشتورمر از زمانی که تست کرونای یکی از اعضای خانوادهاش مثبت شد، در قرنطینهی خانگی به سر میبرد.
داده های RKI همچنین نشان می دهد که اکثر موارد در آلمان در افراد بین 35 تا 59 سال مشاهده شده است. اکثر موارد ویروس کرونا در آلمان در یک سن جمعیتی تشخیص داده میشوند که بخشی از جمعیت پرخطر محسوب نمیشود.
میزان مرگ و میر این بیماری میتواند تحت تأثیر مشخصات سنی باشد. استفانی بریکمن (Stephanie Brickman)، مشاور ارشد ارتباطات در دفتر WHO قارهی اروپا، گفت: “در مراحل اولیه یک بیماری همهگیر، احتمال دارد که موارد بیشتری در بزرگسالان در سن کار قبل از شیوع این بیماری به جمعیت مسن تر رخ دهد ، جایی که میزان مرگ و میر بیشتر است.”
اما از آنجا که تعداد موارد تأیید شده در کشور تسریع میشود ، سخنگوی وزارت بهداشت آلمان خواستار ادامه هوشیاری است و اعلام کرد که برای اعلام وضعیت سفید بسیار زود است. ما در ابتدای همه گیر بیماری هستیم، مطابق دفتر WHO اروپا، كساني كه از Covid-19 در سراسر جهان درگذشتند ، بطور متوسط دو تا سه هفته قبل آلوده بودند. این بدان معناست که احتمال وجود آلمان و سایر کشورها در یک مرحله مشابه شیوع به زودی میتواند باعث افزایش سن در مرگ و میر شود.
آلمان چرا میزان مرگ و میر کرونا آن پایین است؟
بریکمن در ادامه گفت:
“شیوع بیماری در ایتالیا بیش از سایر نقاط اروپا در حال تحول است و بنابراین بیشتر بیماران نتیجه نهایی خود را کامل میکنند و یا مرخص میشوند و یا متأسفانه درگذشتند.” اما متخصص ویروس شناس استورمر معتقد است احتمالاً وقتی همه گفته ها و انجام شود ، میزان مرگ و میر جهانی پایین خواهد آمد. وی گفت:
“من فکر می کنم در سراسر جهان نرخ ها پایین میرود ، زیرا ما افراد زیادی با علائم خفیف داریم که آزمایش نمیشوند و بنابراین در داده ها منعکس نمی شوند.”
اینکه آیا آلمان قادر خواهد بود میزان مرگ و میر خود را پایینتر از سایر کشورها نگه دارد ، مشخص نیست ، اما مقامات بهداشتی این کشور آگاه هستند که هر لحظه ممکن است همه چیز تغییر کند.
اگر بخواهیم تعریفی از کرونا داشته باشیم باید بیان کرد که کروناویروسها خانواده بزرگی از ویروسها و زیر مجموعهٔ کروناویریده هستند که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماریهای شدیدتری همچون سارس، مرس و کووید ۱۹ را شامل میشود. کروناویروسها در دهۀ ۱۹۶۰ کشف شدند و مطالعه بر روی آنها بهطور مداوم تا اواسط دهه ۱۹۸۰ ادامه داشت. این ویروس بهطور طبیعی در پستانداران و پرندگان شیوع پیدا میکند، با این حال تاکنون هفت کروناویروس منتقل شده به انسان، کشف شدهاست. آخرین نوع آنها، کرونای جدید، در دسامبر ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین با همهگیری در انسان شیوع پیدا کرد.
کروناویروسها زیر مجموعهٔ کروناویریده هستند. ساختار آنها نیز دارای یک ژنوم آرانای معمولی است. افرادی که همزمان دارای بیماری دیگری باشند و کودکان مبتلا به بیماریهای قلبی، بیشتر در معرض خطر ابتلا به کروناویروسها هستند. معمولاً شدت سرماخوردگی که کروناویروس عامل آن باشد بیشتر است. کرونا ویروسها که پس از راینو ویروسها بزرگترین عامل ابتلا به سرماخوردگی هستند، بیشتر در زمستان و بهار باعث سرماخوردگی میشوند. اگرچه کرونا ویروسها بیشتر در حیوانات دیده میشوند، اما هفت نوع از آنها دستگاه تنفسی بدن انسان را تحت تأثیر قرار میدهد. تشخیص اینکه علت بیماری کرونا ویروس باشد یا خیر کمی مشکل است، چرا که برخلاف راینو ویروسها به سختی در آزمایشگاه رشد و نمو میکنند.
ساختار این ویروس از دو لایه تشکیل شدهاست؛ هسته این ویروس را مواد ژنتیکی و لایه بیرونی آن را تاجهای پروتئینی تشکیل دادهاند. پس از ورود به سلول میزبان ، ذره ویروس بدون پوشش بوده و ژنوم آن وارد سیتوپلاسم سلول می شود. خانواده ویروس کرونا همیشه از گونه حیوانی به گونه دیگری منتقل شدهاست. این ویروس برای انتقال آسانتر ممکن است تکامل پیدا کند و موجب بیماری سختتری شود.
به هر حال انتظار داریم این ویروس در آینده نزدیک نابود شده و افراد نیز از شر این ویروس همه گیر جهانی راحت شوند.
منبع: vox
نظرات در مورد : راز پایین بودن کشتهشدگان ویروس کرونا در کشور آلمان