چرا همهی گوشی های هوشمند جدید شبیه به هم هستند؟ دلایل شبیه شدن گوشی های هوشمند به یک دیگر کدام هستند؟
چرا همهی گوشی های هوشمند جدید شبیه به هم هستند؟
به این گوشی ها ساده و قدیمی این عکس نگاه کنید، شاید برای شما در این زمان طراحی و ظاهر این گوشی ها به نظر خنده دار و مسخره بیاید، اما واقعا این گونه نیست! این گوشی های به ظاهر قدیمی و فرسوده دز زمان به بهترین نحو ممکن طراحی و مفید و شاید قدرت مند ساخته شده بودند. با اینکه این گوشی ها در زمان به خوب به بهترین حالت ممکن ساخته شده بودند، استفاده از این دستگاه ها حتی در زمان اوجشان برای کاربران بسیار سخت و دشوار بود. با این حال در آن زمان همین گوشی های ساده برای کاربران حس خیلی خوبی را به ارمغان می آورند؛ آنقدری که کسانی که برای اولین بار از این گوشی های ساده استفاده می کردندن، حس می کردند از سفینه فضایی در ماه فرود آمده اند! با اینکه ویژگی و ظاهر گوشی های هوشمند در مقایسه با گوشی های نسل قدیمیف بسیار پیشرفته تر شده است، اما دیگر حتی با وجود داشتن بهترین پرچم دارها این روزها، ما حس بی نظیر استفاده از گوشی ها را نداریم. حالا در این مطلب سعی می کنیم که به شما بگوییم که چطور نسل گوشی های هوشمند هم چون شکل های تکراری امروزی درآمد و دلیل اینکه چرا بسیاری از گوشی های هوشمند امروزی شبیه به هم هستند. نظر شما در این باره چیست؟ نظرات خود را با ما در انتهای این مطلب به اشتراک بگذارید.
ظاهر به خاطر عملکرد
همان طور که می دانید اولین گوشی ها ساخته شده تنها و تنها برای یک دلیل اصلی ساخته شدند و آن چیزی برای برقراری تماس نبود. از مهم ترین مخشصات این گوشی های قدیمی و ساده؛ آنتن بزرگ، نمایشگرهای کوچک و بی کیفیت، و طراحی ناامید کننده در مقایسه با گوشی های امروزی بودند. تکنولوزی هر روز پیشرفت می کند و چکیده این را می توان به راحتی در گوشی های هوشمند مشاهده کرد. پس از گذشت زمانی کمپانی های تولید کننده گوشی های هوشمند به این نتیجه رسیدند که گوشی ها تنها راهی برای تماس گرفتن نیستند و باید تحولی در آن ها صورت بگیرد. تحولی که به فکر انداختن این برندها برای تغییراتی هم چون قابل حمل بودن هر چه بیشتر، طراخی جدیدتر و طبعا چشم گیرتر و بهتر شدن گوشی های هوشمند منجبر شد.
پس از رونمایی شدن از گوشی های ساده بزرگ و آنتن دار بزرگ، یکی از اصلی ترین تغییراتی که گوشی های آن زمان به خود در خصوص طراحی دیدند، هر چه قدر که از آن زمان گدشت، گوشی ها تغییراتی بسیاری در خود دیدند، از رنگ ها جذاب و کاربر پشند زوشن تا گوشی های که برای اقشار خاص هم چون تنها برای بانوان طراحی شده بودند. برخی از گوشی ها هم نیز بودند که تنها برای بیزینس من ها طراحی شده بود. مهم ترین انقلابی که در طراحی گوشی ها رخ داد به سال 2007 میلای بر می گردد. در این سال همان طور که می دانید آیفون توسط اچل رونمایی شد و اولین گوشی هوشمند با نمایشگر تمام لمسی برای اولین رونمایی و عرضه شد. انقلابی که به تقلید همه ی کمپانی تولید کننده گوشی های هوشمند از اپل و به فراموشی سپرده شدن کمپانی های بزرگی هم چون سونیاریکسون و نوکیا تبدیل شد.
وقتی اپل آمد!
هیچ کسی نمی تواند تغییری که اپل ایجاد کرد را رد کرد؛ این کمپانی در سال 2007 با رونمایی از آیفونی که انجام داد به کاربران نشان داد گوشی هوشمند یعنی چه! اپل با عرضه آیفونش به جهانیان معاملات را تغییر داد. در این سال شاهد تغییر گوشی ها به گوشی های هوشمند بودیم؛ زیرا دیگر اصلا نیازی به کلید نبود، دیگر نیازی به استفاده از گوشی ها تنها برای زنگ زدن نبود. رابط ویژه اپل این فرصت را برای اولین به کاربران می داد که علاوه بر زنگ زدن، انبوهی از ویژگی های جدید را امتحان کنند. با اینکه سیمبین نوکیا و گوشی های سونی اریکسون از بهترین های آن زمان بودند، عرضه اپل، همه ی آن ها را به باد فراموشی سپرد. البته سیمبین های نوکیا و گوشی های سونی اریکسون جایگاه خود را تا چند مدت بعد از رونمایی آیفون نگه داشتند، اما هیچ وقت دیگر تا به امروز نتواسته اند به جایگاه محبوب خوب برسند(کمپانی سونی اریکسون دیگر وجود ندارد).
با عرضه ایفون توسط اپل، تنها ظاهر گوشی ها عوض نشد، بلکه تغییرات اساسی ایی هم در سیستم عامل گوشی ها رخ داد که آن ها را از یک تلفن همراه ساده به گوشی های هوشمند تبدیل کردند. با عرضه آیفون و رونمایی از سیستم عامل iOS که تا در نو خود جدید بود، باعث به فراموشی سپرده شدن سیستم عامل های ناکارآمدی هم چون سیبمین نوکیا، WebOS و Bada شد. البته بی رقیب نماندن سیستم عامل iOS اپل برای مدتی شد؛ البته این زمان بی رقیبی برای زمان زیادی طول نکشید و سپس با عرضه اندروید برگی جدیدی از رقابت و تحول در گوشی های هوشمند را شاهد بودیم. با عرضه آیفون، دیگر خبری هم از کلیدها با طرح های مختلف نبود؛ انگار اچل همه چیز را قرار داشت که آنطور که می خواهد عوض کند تا تاج و تخت را برای همیشه به دست بگیرد!
جنگ نمایشگرها. هر چه قدر بزرگ تر، بهتر!
تا قبل از معرفی شدن آیفون توسط اپل، هیچ گوشی ایی وجود نداشت که نمایشگری به بزرگی حتی نصف اولین آیفون اپل داشته باشد. نمایشگر یکی از اصلی ترین مواردی بود که از گذشته تا کنون شهد تغییرات زیادی بر رویش بوده ایم. برخلاف گذشته، هر چه که یک نمایشگر بزرگ تر و باکیفیت باشد، تجربه کاربری بهتری را برای کاربران به ارمغان می آورد. این روزها اغلب گوشی های هوشمند اندرویدی و آیفون ها بیشتر از 6 اینچ اندازه دارند؛ 6 اینچ در گذشته اندازه یک فبلت برای کاربران بود. رابط و تجربه کاربری خیلی خوبی که نمایشگر های بزرگ این روزی برای کاربران فراهم کرده اند، به هیچ وجه قابل مقایسه با نمایشگر های کوچک گوشی های هوشمند حتی 5 سال قدیمی تر نیست. اگر به این موضوع باور ندارید، می توانید یک گوشی های قدیمی هوشمند خود را دوباره از صندوق نوستالزی خود خارج کنید و همزمان تجربه پیام دادن و حتی زنگ زدن ساده را در نظر بگیرید. مشاهده خواهید کرد که چقدر حتی تماس گرفتن ساده با گوشی های هوشمند ساده چقدر سخت تر و حتی گاها آزارتر دهنده بود. این مقایسه ساده به شما نشان می دهد که تجربه کار کردن با گوشی های هوشمند با نمایشگر بزرگ تر چقدر در رضایت کاربران تاثیر گذار است.
در همین حین، اتصالات و استفاده از اینترنت به لطف نمایشگرها راحت تر و بهتر شد؛ آنقدری که دیگر اغلب کاربران ترجیح می دهند بجای استفاده از نمایشگر های بزرگ های لپتاپ و کامپیوتر شخصی از گوشی های هوشمندشان برای تماشای فیلم و استریم استفاده می کنند. دوربین ها هم دیگر بماند، دوربین گوشی های هوشمند دیگر پا به عرصه رقابت با دوربین های تخصصی گذاشته است. به لطف دوربین های پیشرفته تر و نمایشگر بزرگ تر، شاهد تغییرات کاربردی ایی در صنعت گوشی های هوشمند بوده ایم.
تغییر اساسی دیگری که در گوشی های هوشمند شاهد آن بودیم، باطری ها بود! در گذشته باطری ها آنقدر که امروز از اهمیتی زیادی برخوردار است، زیاد توجه زیادی را نصیب خود نمی کرد. باطری های گوشی های هوشمند امروز از 2 جهت خیلی حاور اعمیت هستند: یک، هیچ کاربری نمی خواهد گوشی هوشمندش سریع شارژ خالی کند؛ حتی با استفاده از دیتا! و دوم اینکه باطری گوشی های هوشمند نقش مهمی در هر چه باریک شدن گوشی های هوشمند دارند. مطمعنا هر چه قدر که گوشی های هوشمند به نمایشگر های باکیفیت تر و مشخصات قدرت مندتر به باطری ایی با ظرفیت بیشتر نیاز دارند. مطمعنا هر چه قدر که یک نمایشگر بزرگ تر باشد، به ظرفیت باطری یشتری نیاز دارد و مطمعنا جای بیشتری را هم اشغال می کند. یکی از مهم ترین دلایلی که دیگر چر برندها نمی توانند در این روزها گوشی های هوشمند را باریک تر کنند، باطری ها هستند. این روزها اکثر گوشی های هوشمند از بابت اندازه نمایشگر و حتی ظرفیت باطری تفاوت چندانی با هم ندارند؛ انگاری که همه از یک دیگر کپی کرده اند.
نمایشگر های باکیفیت، صفحه نمایشگر های بی حاشیه، منحنی وار بودن نمایشگرها، قطر کم، ناچ بارهایکوچک و … دیگر چیزهایی هستند که اکثر گوشی های هوشمند از یک دیگر کپی کرده اند و هیچ شباهتی ندارند.
به گوشی های هوشمند فوق نگاه کنید، با وجود چند تفاوت جزئی، هیچ تفاوت اساسی بین این گوشی های هوشمند وجود ندارد! نظر شما در این باره چیست؟ به نظر شما دلیل کپی کردن برندها از طرح محصولات هوشمند خود در چه چیزی است؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
چرا همهی گوشی های هوشمند جدید شبیه به هم هستند؟
- نمایشگر های بزرگ باکیفیت؛ استفاده از حاشیه کم تا حدد ممکن
- دوربین های سلفی که این روزها به صورت پاپ آپ، پانچی یا درون ناچ بار تعبیه می شوند.
- استفاده از باطری های یکسان با ظرفیت های یکسانی که مطمعنا تاثیری به سزایی در سایز و قطر گوشی های هوشمند می گذارد.
- استفاده از ماژول های یکسان و تکراری برای دوربین اصلی.
- استفاده از سیستم عامل اندروید که فقط رابط کاربری متفاوتی با توجه به برند به کاربران ارائه می دهد؛ از آن طرف سیستم عامل iOS هم فقط برای آیفون ها است.
- استفاده و کپی کردن ویژگی های خاص از یک دیگر!
- استفاده از موادی یکسان برای ساخت گوشی های هوشمند.
- تکراری شدن مفهوم و ایده ای طراحی گوشی های هوشمند.
به نظر بسیاری وقت آن رسیده است که کمپانی های برند طراحی گوشی های هوشمند هم چون سال 2006ی که در آن استیو جایز؛ مدیر عامل سابق دست به تغییرات و انقلاب بزرگی زد، به طراغ نوآوری و خلق ایده های جدید و ناآشنا بروند که در گذشته و الان وجود نداشته اند. یکی از تغییرات مهمی که در طراحی گوشی های هوشمند صورت گرفته است، خلق گوشی های فولدبل است که آنقدر که باید مورد پسند کاربران قرار نگرفته است، اما همین ایده نسبتا ساده بسیاری از دیگر کمپانی های فعال در عرضه تکنولوژی را به این فکر واداشته است که ایده خلق نمایشگر های تاشو آن قد هم بد نیست! به نظر نسل جدید گوشی های هوشمند و حتی لپتاپ تغییر اساسی در نمایشگر خود دارند؟ به نظر شما نمایشگر ها سرآغاز انقلاب دیگری در دستگاه های هوشمند می شوند ؟
بیشتر بخوانید: تاریخچهی اندروید؛ هر چیزی که باید دربارهی نحوهی آغاز به کار اندروید بدانید! + همهی ورژن ها
نظرات در مورد : چرا همهی گوشی های هوشمند جدید شبیه به هم هستند؟