چند درصد ابتلا دوباره به کرونا محتمل است؟

 ابتلا دوباره به کرونا

 ابتلا دوباره به کرونا طی یک سال پس از مبتلا شدن امکان پذیر است. طبق تحقیق های صورت گرفته، [احتمالا] ابتلا دوباره به کرونا خفیف تر است.

به گزارش مجله زوم تک به نقل از وبسایت BBC، کرونا ویروس، جدیدترین همه گیری ایی بود که دنیا را تحت تاثیر خود قرار داد. بدن هیچ فردی در ابتدای این همه گیری آسیب ناپذیر نبود. مطالعه درباره ی ایمنی بدن انسان ها قدم مهمی در برای آگاهی از اتفاقات آینده به شمار می آید.

 

ابتلا دوباره به کرونا؛ شما چطور باید دربرابر کرونا ایمن بشوید؟

سیستم ایمنی بدن در واقع توانایی سیستم دفاعی بدن در برابر هرگونه عفونت است که به 2 حالت امکان پذیر است:

اولین مورد، همیشه آماده عمل کردن است و در صورت شناسایی هرگونه مهاجم خارجی ناشناخته وارد عمل می شود. این مورد به دستگاه ایمنی ذاتی معروف است و شامل ترشح مواد شیمیایی ایی است که موجب به وجود آمدن التهاب و گلبول های سفید خون می شود که می توانند سلول های آلوده را از بین ببرند.

اما طبق تحقیق های صورت گرفته گویا این دستگاه ایمنی بدن در مواجهه با کروناویروس کارساز نیست. این دستگاه ایمنی نمی تواند سازوکار کروناویروس را تشخیص و از شما در برابر این ویروس مواظبت کند.

در عوض، شما به دستگاه ایمنی سازگار نیاز دارید. این شامل سلول هایی می شود که آنتی بادی اهداف شناسایی شده را به وجود می آورد و می تواند به ویروس برای متوقف کردنش بچسبد. سلول های T که می توانند به سلول های آلوده به ویروس حمله کنند به نام سلول های پاسخ سلولی شناخته می شوند.

این پروسه زمان بر است. مطالعات نشان می دهد که حدود 10 روز طول می کشد که آنتی بادی که کروناویروس را هدف قرار می دهد به وجود بی آید. طبق این مطالعات، در بیمارانی که شرایط حادتری را تجربه می کنند، سیستم ایمنی، واکنش ایمنی قدرت مندتری را توسعه می دهد.

اگر پاسخ سیستم ایمنی سازگار به اندازه کافی قدرت مند ظاهر شود، این می تواند باعث به جا ماندن اثری از کرونا در بدن بشود که بعدا می تواند از بدن مواظبت کند.

هنوز مشخص نشده است که کسانی هیچ علائمی ندارند یا تنها علائم خفیفی دارند، آیا سیستم ایمنی سازگار را در خود پرورش می دهند یا خیر.

مطالعه درباره ی نقش سلول های T هنوز در دست بررسی است، اما یک مطالعه اخیر نشان داده است که کسانی آزمایش کروناویروس شان منفی شده است، ممکن است هنوز کمی از آنتی بادی را در بدنشان داشته باشند.

هر کسی که آزمایش آنتی بادی شان مثبت بوده است، 2 سلول T که وظیفه شناسایی و نابودی سلول های آلوده را بر عهده دارند شناسایی شدند.

پروفسور دنی آلتمن (danny Altmann) از کالج امپریال لندن می گوید سلول های سازگار T نسبتا ظاهر بادوامی دارند و در تمام افراد مبتلا به کرونا وجود دارد.

بیشتر بخوانید  نوع جدید ویروس کرونا هم اکنون در 13 کشور شناسایی شد

 

این سیستم ایمنی چه مقدار در بدن شما باقی می ماند؟

حافظه سیستم ایمنی بدن تقریبا شبیه به حافظه خودمان است. حافظه سیستم ایمنی بدن برخی از عفونت ها را به سادگی به خاطر می سپارد، اما ممکن است برخی از ویروس ها را به خوبی به خاطر نسپارد.

سرخک ها به یادماندنی هستند، که یک زمان ایمنی طولانی را به وجود می آورد (همانطور که نسخه ضعیف شده در واکسن MMR انجام می دهد). گرچه بسیاری موارد دیگر وجود دارند که از به سادگی از خاطر می روند. کودکان می توانند به RSV مبتلا (ویروس انسدادی تنفسی) مبتلا شوند.

مدت زمان از نمایان شدن نوع جدید ویروس کرونا؛ Sars-CoV-2، نگذشته است و هنوز مشخص نیست که ایمنی بدن چه مدت می تواند دوام بیاورد.

اما تحقیقی که به تازگی توسط سازمان سلامت عمومی انگلستان صورت گرفت نشان می دهد که اغلب کسانی که برای یک بار به ویروس کرومت مبتلا شده اند، برای 5 ماه احتمالا کمتر در معرض دوباره مبتلا شدن به ویروس کرونا هستند. (مدت زمان تجزیه و تحلیل)

برخی از افراد بوده اند که پس از ابتلا به کروناویروس، دوباره به این ویروس مبتلا شده بودند. حتی اگر فردی بدون علامت باشد، بینی ها و دهان ها می توانند درصد زیادی را نگه دارند که می توانند به دیگران نیز منتقل شود.

سازمان سلامت عمومی انگلستان هم چنان به مطالعه بر روی افرادی که اغلب همه کادر درمان پزشکی ادامه می دهد تا از میزان دوام آوردن ایمنی بدن آگاهی پیدا کند.

مابقیه اطلاعات از بررسی سایر انواع کروناویروس ها به دست می آیند.

چهار نوع کروناویروس باعث به وجود آمدن علائم سرماخوردگی خفیفی شده بودند که عمر کوتاهی هم داشتند. برخی از مطالعات حاکی از امکان دوباره مبتلا شدن بیماران کرونایی به این ویروس طی یک سال هستند.

تحقیقات کالج کینگ لندن حاکی از آن است که سطح آنتی بادی هایی که ویروس کرونا را از بین می برند طی سه ماه مطالعه کاهش یافته است

اما حتی اگر میزان آنتی بادی ها کاهش پیدا کند، سلولهای سازنده آنها، سلولهای B ، هنوز هم وجود دارند. سلول های B برای آنفولانزای اسپانیایی 90 سال پس از آن همه گیری در افراد یافت شده است.

اگر چنین چیزی در خصوص کروناویروس درست از آب دربیاید، پس دومین ابتلا به کروناویروس [احتمالا] باید خفیف تر از بار اول باشد.

هم چنین هنوز مشخص نشده است که چه چیزی بر سر سلول های T در دراز مدت می افتد. اما سلول های T مقاوم برابر سندرم حاد تنفسی 17 سال پس از این بیماری پیدا شدند.

 

 

 

منبع:  BBC

 

در ادامه در زوم تک بیشتر بخوانید:

ویروس جدید کرونا؛ ما چه چیزی از ویروس جهش یافته در بریتانیا می دانیم؟

چگونه ویروس کرونا از بین می رود؟

 

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : چند درصد ابتلا دوباره به کرونا محتمل است؟

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *