در مطلب قبلی با عنوان بهترین گوشی های هوشمند با طول عمر باتری زیاد تعدادی از گوشی های موبایل با عمر باتری بالا را به شما معرفی کردیم در این مطلب قصد داریم تا شما را با تعدادی از تکنیک های افزایش باتری اشنا کنیم
افزایش طول عمر باتری در اسمارت فون ها، نه تنها دغدغه ای مهم برای شرکت های تولید کننده است، بلکه توانسته توجه تعداد زیادی از کاربران را نیز به خود جلب کند. حتما خود شما نیز به دنبال راهی برای انجام این کار هستید و از این که دائما به دنبال پریز برق و یا کابل اسمارت فون می گردید، خسته شده اید. در این مطلب تعدادی از موثر ترین و بهترین تکنیک های افزایش طول عمر باتری را جمع آوری کرده ایم. البته این نکته را هم بدانید که تکنیک ها و ترفند های معرفی شده کاملا تست شده و تضمینی اند.
نکته دومی هم وجود دارد که نباید فراموش کنید: استفاده از تکنیک های زیر می تواند طول عمر باتری شما را تا حد قابل قبولی افزایش دهد، ولی نباید انتظار معجزه داشته باشید و فکر کنید با انجام دادن چند کار جزئی، خواهید توانست دو برابر حد معمول، از اسمارت فون خود کار بکشید.
با این مقدمات، بهتر است برویم سر اصل مطلب.
اپلیکیشن های فعال در پیش زمینه را غیر فعال کنید
هر اپلیکیشنی که در پیش زمینه فعال باشد، از قدرت پردازش اسمارت فون شما استفاده می کند. یعنی در حال هدر دادن شارژ باتری است. در اندروید وقتی از محیط یک اپلیکیشن خارج می شوید، آن اپلیکیشن به طور کامل بسته نمی شود و در پیش زمینه در حالت آماده باش قرار می گیرد، تا اگر دوباره خواستید از آن استفاده کنید، به سرعت باز شود.
البته خود سیستم عامل پس از گذشت زمانی طولانی و بلا استفاده ماندن اپلیکیشن، آن را می بندد تا مزاحمت ایجاد نکند. ولی ما خواهان کنترل ۱۰۰ درصدی روی کارکرد دستگاه هستیم. پس بهتر است خودمان دست به کار شویم.
حالا سوالی که پیش می آید، این است که چه طور اپلیکیشن های پیش فرض را ببندیم؟ راه های مختلفی وجود دارد. یکی از آن ها استفاده از اپلیکیشن های Task Killer است. اما از آن جایی که شک و تردید زیادی در رابطه با عملکرد آن ها وجود دارد، ما چنین پیشنهادی نمی کنیم. قبلا نیز در بستیکال مطلبی در این زمینه منتشر کرده ایم.
روش دوم، و البته مطمئن تر، این است که از همان قابلیت های خود اندروید استفاده کنیم. کافیست دکمه اصلی را لمس کرده و انگشت خود را چند لحظه نگه دارید (در تمام اسمارت فون ها با همین روش نمی توانید این کار را بکنید. روش های متفاوتی وجود دارد)، تا لیستی از اپلیکیشن های موجود در پیش زمینه نمایش داده شود (مانند تصویر بالا). سپس هر کدام را که استفاده نخواهید کرد و لازم ندارید، به سمت چپ بکشید تا کاملا بسته شود.
تنظیمات همگام سازی را تغییر دهید
اپلیکیشن هایی مانند ایمیل و یا مخاطبین، از جمله اپلیکیشن هایی هستند که دائم استفاده می شوند و باید همیشه به روز باشند. همین امر می تواند باتری زیادی مصرف کند. خوشبختانه با ایجاد تغییراتی اندک، می توانید میزان مصرف باتری را کاهش دهید. کافیست آهنگ همگام سازی را قدری کاهش دهید؛ یعنی اگر در حالت استاندارد هر ۵ دقیقه یک بار همگام سازی صورت می گیرد، شما این مدت زمان را به نیم ساعت افزایش دهید. حتی می توانید تعیین کنید که در هر بار، چه چیز هایی همگام سازی شود.
برای این منظور به تنظیمات رفته و از قسمت Accounts ، اکانت مورد نظر خود را انتخاب کنید. در تصویر زیر، تنظیمات مربوط به گوگل را مشاهده می کنید.
چیز هایی که استفاده نمی کنید را خاموش کنید
تعدادی از کارکرد های اسمارت فون ها مانند وای فای، بلوتوث، و جی پی اس، میزان زیادی باتری مصرف می کنند. اگر در جایی هستید که هیچ شبکه وای فایی در آن وجود ندارد، لزوم روشن بودن وای فای چیست؟ پس اگر از این ها استفاده نمی کنید، خاموششان کنید.
خاموش کردن این کارکرد ها تقریبا در تمام لوازم اندرویدی، بسیار آسان است. کافیست انگشتتان را از بالای صفحه به پایین بکشید تا آیکون های مربوطه را مشاهده کنید. حتی در ورژن های جدید سیستم عامل گزینه ای به نام Power Saving Mode وجود دارد که فعال کردنش را شدیدا پیشنهاد می کنیم. البته در نسخه های قدیمی تر هم وجود دارد، ولی در نسخه جدید به منوی تنظیمات سریع اضافه شده است و به راحتی قابل دسترس است. در تصویر زیر می توانید آن را مشاهده کنید.
برخی اپلیکیشن ها از سرویس موقعیت یاب استفاده می کنند تا با استفاده از ماهواره های GPS و شبکه های وایرلس، موقعیت جغرافیایی شما را تعیین کنند. اگر فکر می کنید نیازی به این کار نیست، می توانید با رفتن به تنظیمات و از طریق location services ، دسترسی آن ها را محدود کنید (با برداشتن تیک مربوط به Access to my location).
همه چیز را تیره کنید
شاید عجیب به نظر تان برسد ولی، بیشترین سهم استفاده از شارژ باتری را صفحه نمایش مصرف می کند. این صفحه نمایش هر چه روشنایی بیشتری داشته باشد، باتری بیشتری هم مصرف خواهد کرد. با کاهش میزان روشنایی صفحه نمایش، می توانید مصرف انرژی را تا حد زیادی کاهش دهید. برای این کار کافیست انگشتتان را از بالای نمایشگر به پایین بکشید تا تنظیمات مربوط به نمایشگر نمایش داده شود. باید تیک Auto را برداشته و اسلایدر را به سمت چپ بکشید تا روشنایی کاهش یابد.
همچنین در نمایشگر های مجهز به تکنولوژی AMOLED می توانید از تصاویر پس زمینه و تم های سیاه استفاده کنید تا کمتر انرژی مصرف شود.
در تصویر زیر می توانید مقایسه بین یک تصویر پس زمینه ساده، و چیزی که مد نطر ماست را مشاهده کنید.
در رابطه با همین موضوع، می توانید زمان خاموش شدن صفحه نمایش را نیز کاهش دهید تا میزان زیادی صرفه جویی کرده باشید. برای مثال اگر نمایشگر بعد از ۵ دقیقه بدون استفاده ماندن خاموش می شود، زمان را به ۱ دقیقه کاهش دهید.
از والپیپر های زنده و متحرک هم به هیچ وجه استفاده نکنید. چون مانند زالو به جان باتری می افتند!
نیازی به لرزش نیست
یکی دیگر از چیز هایی که انرژی زیادی در اسمارت فون ها مصرف می کند، موتور ویبره است. موتور های الکتریکی در استفاده انرژی بسیار ضعیف هستند و کافیست در عرض چند ساعت کل باتری شما را تمام کنند. اگر احساس می کنید، بدون ویبره هم می توانید به استفاده از دستگاه ادامه دهید، پس آن را خاموش کنید.
برای این کار می توانید از بخش Sound در تنظیمات، عمل کنید. مانند تصویر زیر.
دما را متعادل نگه دارید
آیا می دانستید که دما نیز تاثیر زیادی در مصرف نیرو دارد؟ پس، از این به بعد سعی کنید دمای دستگاه خود را متعادل نگه دارید. نه اجازه دهید زیادی سرد شود، و نه زیادی گرم.
در سرمای زیاد، مقاومت فلز در برابر جریان برق افزایش می یابد و همین موجب اتلاف انرژی می شود. گرما نیز با وجود این که مقاومت فلز را کاهش می دهد و موجب تسهیل انتقال نیرو می شود، کارکرد خود باتری را دچار مشکل می کند. به همین دلیل نمی تواند کمکی به استفاده صحیح از منابع باتری کند.
نگذارید اسمارت فون تان زیاد سرد و گرم شود. آن را در دمای متعادل اتاق نگه دارید تا سلامت باتری حفظ شود.
هر چه بزرگ تر بهتر
با استفاده از روش های بالا می توانید عمر باتری دستگاه تان را به حداکثر برسانید. اما این افرایش محدود خواهد بود و شاید برخی اوقات نتواند نیاز تان را برطرف کند.
در این مواقع شاید یهترین راه حل این باشد که باتری خود را بزرگ تر کنید. در بازار باتری هایی وجود دارند که به صورت قاب هستند و علاوه بر محافظت از اسمارت فون، برای چندین ساعت، باتری مورد نیاز دستگاه را نیز تامین می کنند. بسته به نوع باتری، امکان افزایش طول عمر باتری تا سه یا چهار برابر هم وجود دارد.
باتری را پر کنید
هر گاه که توانستید، باتری را کاملا شارژ کنید. این که گفته می شود باید باتری خود را قبل از شارژ کردن کاملا خالی کنید، در مورد باتری های جدید صادق نیست. یعنی تکنولوژی باتری های جدید تا حدی پیشرفت کرده که برای حفظ سلامتش نیازی به این کار ها نیست. پس می توانید با خیال راحت اسمارت فون تان را تا ۱۰۰ درصد شارژ کنید و دائما در همان میزان نگه دارید. (البته هر ماه یک بار خالی کردنش می تواند کمک کند)
این تکنیک در افزایش طول عمر باتری تاثیری ندارد، ولی در استفاده شما موثر است و می توانید همیشه یک باتری پر داشته باشید – بدون نگرانی.
استفاده از این تکنیک ها می تواند تاثیر خوبی بر افزایش کارایی اسمارت فون شما داشته باشد و شما را از دردسر کمبود باتری برهاند. اسمارت فون مانند یک خودرو است؛ هر چه بیشتر در موردش بدانید، بهتر خواهید توانست در مصرف انرژی اش صرفه جویی کنید.
آیا شما هم روش هایی در نظر دارید که می توانند به افزایش طول عمر باتری در اندروید کمک کنند؟ با ما در میان بگذارید.
منبع: makeuseof
سلام بسیارجالب ومفید بود.ممنون از زحماتتون