12 ویژگی بزرگ کنسول های پی اس 5 و ایکس باکس سری ایکس

کنسول

شرکت مایکروسافت در انتها سال 2019 بود که کنسول نسل نهمی ایکس باکس سری ایکس را معرفی کرد. دستگاهی که دارای طراحی قابل توجهی بوده و از قدرت سخت افزاری بالایی بهره می برد. در سوی دیگر سونی نیز بهار امسال کنسول پلی استیشن 5 را در کنار چند انحصاری قابل توجه رونمایی کرد.

باتوجه به شیوع ویروس کرونا مشخص نیست آیا تاخیری در عرضه به وجود خواهد آمد یا خیر. پیشتر نیز یک دمو فنی از موتورگرافیکی Unreal Engine 5 منتشر شده که روی کنسول پلی استیشن 5 انتشریافت.

باتوجه به اطلاعات منتشر شده، پلی استیشن 5 دارای مشخصات فنی بسیار حرفه‌ای بوده و انتظار داریم بازی‌های نسل جدید با وضوح گرافیکی بالایی روی این کنسول اجرا شود. پلی استیشن 5 در کنار ایکس باکس سری ایکس تعطیلات 2020 راهی بازار خواهد شد. تاکنون اطلاعات بسیاری پیرامون کنسول نسل نهمی سونی منتشر شده و باید شاهد انتشار عناوین انحصاری منحصربفردی روی این کنسول باشیم.

اخیرا جیم رایان یکی از مدیران ارشد پلی استیشن سونی در مصاحبه با Business Insider بیان داشت که با کنسول نسل جدید، پردازنده، گرافیک و قطعات سخت افزاری دیگر بروزرسانی خواهد شد و ارتقایی پیدا می‌کند. ظاهرا اختلاف بین دو کنسول پلی استیشن 5 و 4 در بحث گرافیک بسیار زیاد است. بنابراین باید انتظار اختلاف عملکرد بالایی را داشت.

همچنین در مقاله پیشین وب سایت Wired، مارک سرنی طراح کنسول پلی استیشن 5، اطلاعاتی درباره این کنسول نسل نهمی ارائه داده است. مشخصاتی که خبر از یک کنسول بسیار قدرتمند داده و انتظار داریم قیمت چندان ارزانی هم نخواهد داشت.

ناگفته نماند که شرکت ردموندی در صدد است بازی های قابل توجهی را به نسل نهم کنسول خود بیاورد. بنابراین انتظار داریم با عناوینی هیجان انگیز و مورد انتظار در این نسل رو به رو شویم. بازی هایی که در رویداد اخیر رونمایی شدند عمدتا انحصاری بودند و نمایش گیم پلی هیلو نیز باید بهترین بخش آن دانست.

متاسفانه رونمایی از کنسول دیجیتالی اکس باکس سری اس صورت نگرفت و گویی در موقعیت دیگری مایکروسافت می خواهد این کنسول نسل جدید کاملا دیجیتالی را معرفی کند. شایان ذکر بوده که این کنسول کمی ضعیف تر از نسخه ایکس بوده اما در بیشتر مشخصات یکسان هستند.

درست به همان اندازه که ابهامات زیادی در رابطه با هر نسل کنسول بازی رو به رو هستیم، کنسول‌های نسل نهمی مایکروسافت و سونی وجود دارد که به همان میزان از جزئیات این دو دستگاه اطلاع داریم. ایکس‌باکس سری ایکس و پلی‌استیشن 5 هردو از رزولوشن 8K امکان پشتیبانی دارند و از نرخ فریم‌های بالا و همچنین پردازنده‌ای قدرتمند و هارد SSD استفاده می‌کنند. اما اگر بخواهیم ایکس‌باکس وان و پلی‌استیشن 4 را با این دو قیاس کنیم باید بگوییم تقریبا هیچ شباهتی وجود ندارد. درنهایت تصمیم داریم به بررسی این سوال بپردازیم که کدام کنسول در نسل نهم موفقیت بیشتری خواهند داشت و برتر هستند.

هر اطلاعات جدیدی که درمورد کنسول‌های بازی منتشر می‌شوند، به پاسخ جواب سوال بالا بیشتر نزدیک می‌شودیم. با تشکر از پست‌های بلاگ مایکروسافت و لایو استریم‌های سونی، ما می‌توانیم مشخصات سیستم این دو کنسول نسل نهمی را با هم مقایسه کنیم تا ببینم آن‌ها چطور به نظر می‌رسند. پلی‌استیشن 5 تا به اینجا بازی‌های خوبی را نسبت به ایکس‌باکس سری ایکس در رویدادش در ماه ژوئن به نمایش گذاشت اما در رویداد ماه جولای دیدیم هر دو شرکت بازی‌های مختلف فرست پارتی و ترد پارتی و مشترکی را که قرار است آن‌ها را برروی کنسول‌های نسل نهمی تجربه کنیم به نمایش گذاشتند.

پیش از این سونی تایید کرد که کنسول پلی استیشن 5 از چیپ Ryzen AMD نسل سومی بهره می‌برد. این یک چیپ هشت هسته‌ای بوده که تحت معماری ذن 2 و با فناوری 7 نانومتری توسعه یافته است. در زمینه گرافیکی نیز AMD به چیپ سفارشی Navi AMD Radeon اشاره کرده است. این گرافیک به پشتیبانی فناوری ردیابی اشعه پرداخته که نقطه قوت گرافیک‌های نسل جدید بوده و پویایی گرافیکی را در بازی‌ها به دنبال دارد.

کنسول

در حالی که مایکروسافت کنسول نسل نهمی خود را معرفی کرده و طراحی آن را شاهد بودیم، اما هیچ تصویری تاکنون از پلی استیشن 5 به بیرون درز نکرد. بنابراین نمی‌دانیم دقیقا با چه کنسولی رو به رو هستیم. کنسولی که قطعا می‌تواند طراحی نهایی جالبی داشته باشد. پیشتر نیز وب سایت LetsGoDigital، طرح رندر این دستگاه را فاش کرده که برگرفته از نمونه کیت توسعه بود.

البته نخستین بار این فناوری در گرافیک‌های RTX انویدیا تعبیه شده و حال در محصولات گرافیکی AMD هم وجود دارد. سونی درصدد است از جدیدترین معماری گرافیکی Navi AMD برای قدرت بالا پردازشی پلی استیشن 5 استفاده کند. بنابراین می‌توان انتظارات بسیاری در زمینه اجرا بازی‌های روز دنیا بخصوص انحصاری‌های این کمپانی داشت.

نقطه قوت این گرافیک خروجی ویدئو 8K است و در بازی‌ها نیز پلی استیشن 5 قابلیت پشتیبانی ردیابی اشعه را فراهم می‌آورد. یکی از ویژگی‌های اصلی کنسول نسل نهمی سونی این بوده که افراد می‌توانند گیم پلی بازی‌ها را در نهایت وضوح گرافیکی تجربه کنند. وضوحی که جلوه واقع گرایانه به بازی‌ها داده و تجربه کم نظیری رقم می‌زند.

به نوعی هدف از ردیابی اشعه نورپردازی بهتر در گرافیک بازی‌هاست. البته مارک سرنی در گفتگو با وب سایت Wired اظهار داشت که ردیابی اشعه فقط مربوط به تصاویر نیست، زیرا می‌تواند پیشرفت‌های صوتی را برای بازیکنان و توسعه دهندگان به طور یکسان ارائه دهد.

اگرچه برای گیمرها، حداقل از دیدگاه ما ، یکی از بزرگ‌ترین پیشرفت‌های جدید در مشخصات PS5 ، کاهش چشمگیر مدت زمان بارگذاری صفحه است. در یک رویداد استراتژی شرکتی در اوایل سال جاری، اولین گیم پلی PS5 سونی با اجرایی از بازی اسپایدرمن روی پلی استیشن 4 و این کنسول نسل جدید، به نمایش درآمد. در این گزارش آمده بود که مدت زمان بارگذاری صفحه در کنسول پلی استیشن 4 به 8:10 ثانیه رسیده و در پی اس 5 تنها 0.8 ثانیه بوده است که اختلاف چشمگیری محسوب می‌شود.

به لطف حافظه ذخیره سازی SSD در کنسول پلی استیشن 5، سونی تصمیم گرفت رویکرد ذخیره بازی را با تغییراتی رو به رو سازد. شما قادر خواهید بود دقیقاً قسمت‌های یک بازی را که می خواهید روی دستگاه خود ذخیره کنید، پیکربندی کرده، “اجازه دسترسی دقیق‌تر به داده‌ها”را دهید. این بدان معناست که شما قادر خواهید بود تنها یک بازی چند نفره یا تک نفره را نصب یا حذف کنید.

پس از نمایش رویداد مایکروسافت در 23 جولای دید بسیار بهتری نسبت به آنچه از عناوین انحصاری ایکس‌باکس سری ایکس انتظار داشتیم پیدا کردیم. شاید بزرگ‌ترین بازی‌هایی که همه انتظار معرفی آن را داشتند، بازی Halo Infinite و Senua Saga: Hellblade 2 بود. سورپرایزی که مایکروسافت در این رویداد ما را با آن غافلگیر نمود، نمایشی از Fable 4 بود که در نهایت همه‌ی هواداران این بازی بالاخره و پس از مدت زمانی طولانی خبری از انتشار آن دریافت کردند. همچنین در رویداد یاد شده تایید شد بازی‌های Forza Motorsport 8 و State Of Decay 3 نیز برای ایکس‌باکس سری ایکس در راه هستند.

درحالی که نمی‌توانیم تا زمانی که کنسول‌های به طور رسمی عرضه شوند و در دسترس کاربران قرار بگیرند چیز دقیقی بگوییم اما مواردی هستند که می‌توانیم براساس اطلاعات موجود آن‌ها را یاد بگیریم. این ها تمام چیزهایی هستند که حداقل برروی کاغذ از این دو دستگاه داریم.

ایکس‌باکس سری ایکسپلی‌استینشن 5
نامشخصنامشخصقیمت
ماه نوامبرتعطیلات سال نو 2020تاریخ عرضه
Halo Infinite, Senua’s Saga: Hellblade 2, Forza Motorsport 8, State of Decay 3Spider-Man: Miles Morales, Horizon II: Forbidden West, Gran Turismo 7انحصاری‌های کلیدی زمان انتشار
تمام بازی‌های ایکس‌باکس وان و ایکس‌باکس 360پشتیبانی از تمامی بازی‌های پلی‌استیشن 4 و بهینه شده‌ی پلی‌‍استیشن 4 پروظرفیت بکوارد
هشت هسته‌ای 3.8 گیگاهرتزی AMD Zen 2هشت هسته‌ای 3.5 گیگاهرتزی AMD Zen 2پردازنده
12 ترافلاپسی AMD RDNA 210.3 ترافلاپسی AMD RDNA 2پردازنده گرافیکی
16 گیگابایت GDDR616 گیگابایت GDDR6رم
یک ترابایت به همراه NVMe SSD انتخابی825 گیگابایت به همراه SSD انتخابیفضا
تا 8Kتا 8Kرزولوشن
تا 120تا 120نرخ فریم
4K UHD Blu-ray4K UHD Blu-rayدرایو نوری

بسیاری از فعالان صنعت بازی های ویدئویی در انتظار عرضه کنسول های نسل نهمی هستند تا بتوانند به تجربه دستگاه های گیمینگی بپردازند که در نوع خود کم نظیر می باشند. دو کنسول پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس از مدل های قدرتمند در میان کنسول های بازی هستند که در آینده نزدیک شاهد عرضه هر دو مدل خواهیم بود. ما در این مطلب قصد داریم به 12 ویژگی بزرگی که این کنسول ها فراهم می آورند اشاره کنیم، پس با ما همراه باشید.

1- کیفیت 4K بومی 

این روزها بازیها عمدتا با کیفیت 4K اجرا می شوند و به نوعی این وضوح تصویر در حال تبدیل شدن به کیفیت استاندارد است. به صورتی که شرکت های تولید کننده دستگاه های کامپیوتری در نظر دارند بزودی سیستم هایی عرضه کنند که قادر هستند با وضوح 8K به اجرا بازی بپردازند. هر دو کنسول بازی PS5 و Xbox Series X از بهترین مدل ها در بحث سخت افزاری میان سایر کنسول ها هستند و باید انتظار داشت تا شاهد عرضه دیوایس های قدرتمند در بازار باشیم.

بیشتر بخوانید  بهترین کنسول های گیمینگ سال 2020

این کنسول ها به گفته سونی و مایکروسافت می توانند به سادگی بازیها را با وضوح 4کی اجرا کنند. یعنی دیگر همچون نسل پیشین شاهد اجرا بازیها با وضوح 1080p یا 900 پیکسل نخواهیم بود. بنابراین یکی از ویژگی های بزرگ کنسول های نسل نهم پشتیبانی از وضوح 4K و اجرا بازی با چنین کیفیت تصویر است.

2- بارگذاری سریعتر

یکی از اصلی ترین و بهترین ویژگی که کنسول های نسل نهمی ایکس باکس سری ایکس و پلی استیشن 5 از آن برخوردار هستند، وجود حافظه ذخیره سازی SSD بوده که سرعت بارگذاری برجسته ای را برای کاربران و بازیکنان رقم می زنند. این یعنی حین اجرا بازی افراد لودینگ کندی را شاهد نخواهند بود و بازیکنان تجربه سریع و لذت بخشی را در طی گیم پلی هر بازی احساس خواهند کرد. هر دو شرکت سونی و مایکروسافت وعده گیم پلی بی نقص و لگ را در کنار کنسول نسل نهمی خود دادند.

کنسول

3-تکسچرهای بهبودیافته در حین استریم

بی شک افراد بسیاری هستند که از طریق پلتفرم های مختلف به تجربه استریم بازی های ویدئویی روی کنسول می پردازند. سونی و مایکروسافت هر دو اعلام کردند که کنسول های جدید آنها در جریان استریم، تکسچرهای بهبودیافته ای از بازی را به نمایش می گذارد. این موضوع را کنسول ها مدیون حافظه اس اس دی منحصربفرد و سفارشی هستند که توسط دو شرکت سازنده به کار گرفته شده تا سرعت عملکرد را افزایش دهد.

4-ویژگی چون Quick Resume 

یکی از ویژگی های جالبی که مایکروسافت برای ایکس باکس سری ایکس معرفی کرد، Quick Resume است. این ویژگی که بیشتر به واسطه حافظه اس اس دی گنجانده شده، موجب خواهد شد تا افراد اجرا، مکث و از سرگیری همزمان چند بازی را پیدا کنند. این یعنی می توانید در یک زمان بازی را متوقف کرده و عنوان دیگری را با دوستان خود تجربه کنید. در کنار قابلیت جذابی چون Quick Resume، با وجود backwards compatibility بازیکنان عناوین کنسول ایکس باکس وان را روی ایکس باکس سری ایکس تجربه خواهند کرد.

5-فریم ریت 60fps و پشتیبانی از حداکثر فریم 120fps

بی شک در کنسول های نسل جدید به لطف سخت افزار ارتقایافته، بازیکنان تجربه لذت بخش و سریعی خواهند داشت. به گفته دو شرکت مایکروسافت و سونی، بازیکنان می توانند بازی خود را حداقل با 60fps و حداکثر 120fps اجرا کنند. بنابراین برخلاف نسل قبل که محدودیت بسیاری در این زمینه وجود داشت، بازیکنان در نسل نهم تحول چشمگیر و کم نظیری را تجربه خواهند کرد که نباید دست کم گرفت.

همچنین گفته شده وضوح تصویر بازیها 4کی است و در کنار آن فریم ریت بالا تجربه بهتری رقم می زند. ناگفته نماند برخی عناوین ممکن است از همان ابتدا با مشکل فریم ریت رو به رو باشند. برای مثال Assassin’s Creed Valhalla گفته شده با فریم 30fps روی کنسول های حتی نسل جدید اجرا می شود. انتظار نمی رفت چنین بازی را با فریم ریت پایین تر از سطح انتظار مشاهده کنیم.

گذشته از آن بازی های متعددی وجود دارند که با کیفیت کامل روی این کنسول ها اجرا نمی شوند.

6-پشتیبانی از فناوری Ray-tracing

شاید بارها با نام فناوری Ray-tracing آشنا شدند و کمتر افرادی هستند که آن را بشناسند. به لطف این فناوری بازتاب واقع گونه از محیط را می توان داشت و کیفیت گرافیکی نیز دوچندان می شود. البته این فناوری که به عنوان ردیابی اشعه هم شناخته می شود و از نام آن پیداست، بیشتر برای افزایش انعکاس سایه در گرافیک بازی ها است. این یعنی افراد هنگام اجرا بازی‌ها روی یکی از دو کنسول، کیفیت گرافیکی کم نظیر و جذابی را شاهد خواهند بود که تاکنون مشاهده نکردند.

این همان چیزی است که دو شرکت سونی و مایکروسافت روی آن فعالیت داشتند و سعی کردند تا محصولی قدرتمند در بحث سخت افزاری ارائه دهند.

7-دوال سنس

قطعا یکی از شگفتی های کنسول های نسل نهمی کنترلر جذاب پلی استیشن 5 یعنی دوال سنس است. کنترلری که سونی سعی کرده برای رقابت جدی با کنترلر ایکس باکس سری ایکس آن را معرفی کرد. در حالی که مایکروسافت کنسول نسل نهمی خود را معرفی کرده و طراحی آن را شاهد بودیم، اما هیچ تصویری تاکنون از پلی استیشن 5 به بیرون درز نکرد. بنابراین نمی‌دانیم دقیقا با چه کنسولی رو به رو هستیم. کنسولی که قطعا می‌تواند طراحی نهایی جالبی داشته باشد. پیشتر نیز وب سایت LetsGoDigital، طرح رندر این دستگاه را فاش کرده که برگرفته از نمونه کیت توسعه بود.

اگرچه برای گیمرها، حداقل از دیدگاه ما ، یکی از بزرگ‌ترین پیشرفت‌های جدید در مشخصات PS5 ، کاهش چشمگیر مدت زمان بارگذاری صفحه است. در یک رویداد استراتژی شرکتی در اوایل سال جاری، اولین گیم پلی PS5 سونی با اجرایی از بازی اسپایدرمن روی پلی استیشن 4 و این کنسول نسل جدید، به نمایش درآمد. در این گزارش آمده بود که مدت زمان بارگذاری صفحه در کنسول پلی استیشن 4 به 8:10 ثانیه رسیده و در پی اس 5 تنها 0.8 ثانیه بوده است که اختلاف چشمگیری محسوب می‌شود.

هر اطلاعات جدیدی که درمورد کنسول‌های بازی منتشر می‌شوند، به پاسخ جواب سوال بالا بیشتر نزدیک می‌شودیم. با تشکر از پست‌های بلاگ مایکروسافت و لایو استریم‌های سونی، ما می‌توانیم مشخصات سیستم این دو کنسول نسل نهمی را با هم مقایسه کنیم تا ببینم آن‌ها چطور به نظر می‌رسند. پلی‌استیشن 5 تا به اینجا بازی‌های خوبی را نسبت به ایکس‌باکس سری ایکس در رویدادش در ماه ژوئن به نمایش گذاشت اما در رویداد ماه جولای دیدیم هر دو شرکت بازی‌های مختلف فرست پارتی و ترد پارتی و مشترکی را که قرار است آن‌ها را برروی کنسول‌های نسل نهمی تجربه کنیم به نمایش گذاشتند.

دوالسنس یک کنترلر حرفه ای بوده و می تواند تجربه واقعیت گرایانه در هنگام انجام گیم پلی بازی ها رقم زند. برای مثال در بازی هایی نظیر GhostWire: Tokyo یا Astro’s Playroom حملات واکنش هایی در کنار این کنترلر دارند.

8- پشتیبانی کامل از HDR

کنسول

HDR فناوری برای افزایش کنتراست تصویر در شرایط نوری کم است. در این بین کنسول هایی نظیر پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس به پشتیبانی کامل این نوع فناوری جدید پرداخته و افراد می‌توانند تجربه HDR و کنتراست بالایی را روی کنسول نسل جدید خود داشته باشند. به گفته سونی و مایکروسافت این فناوری نمونه بارز پیشرفت کنسول ها در نسل جدید به حساب می آید.

9-نصب پچ راه اندازی در پلی استیشن 5

یکی از مواردی که بازیکنان پلی استیشن 4 را آزار می داد، انتشار پچ های متعدد برای کنسول بود. گفته می شود سونی برای پلی استیشن 5 برنامه انتشار پچ متفاوتی در نظر گرفته و به لطف حافظه اس اس دی دیگر افراد نباید ساعت ها برای نصب پچ در انتظار باقی بمانند.

10-قابلیت Smart Delivery

یکی از قابلیت هایی که قرار است مایکروسافت برای کنسول نسل نهمی ایکس باکس سری ایکس و ایکس باکس سری اس در نظر گیرد، Smart Delivery است. این ویژگی به افراد اجازه خواهد داد تا از یک بازی نسل هشتمی به یک بازی نسل نهمی رایگان ارتقا پیدا کند. البته این ویژگی برای پلی استیشن 4 به پلی استیشن 5 نیست و تنها برای کنسول های مایکروسافت تدارک دیده شد.

11-فناوری صوتی سه بعدی

صدای مکانیکی سه بعدی یکی از جذاب ترین راه های سونی برای غوطه وری در بازی های PS5 است. با استفاده از موتور Tempest ، صداهایی کاملاً واقعی تر ایجاد می کند که به نظر می رسد از یک مکان خاص در یک فضای سه بعدی ساطع می شوند. بنابراین اگر شخصی در بازی از اتاق مجاور عبور می کند ، قدم های او در واقع به نظر می رسد که از همسایه می آید. هدفون برای تجربه جلوه کامل ضروری خواهد بود اگرچه هنوز هم از طریق بلندگو قابل درک است.

12 -Project xCloud

پروژه xCloud امکان پخش استریم از عناوین خاص Xbox را در تلفن یا تبلت Android شما فراهم می کند. در حال حاضر در مرحله بتا است و در اواخر امسال به Game Pass اضافه خواهد شد.  اگرچه از سرورهای مبتنی بر سخت افزار Xbox One S استفاده می کند ، گزارش شده است که مایکروسافت در سال 2021 به دنبال ارتقا این سخت افزار به سخت افزار Xbox Series X است.

 

منبع

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : 12 ویژگی بزرگ کنسول های پی اس 5 و ایکس باکس سری ایکس

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *