تاریخچهی اندروید؛ ما در زوم تک، مطلبی در همین مورد برای شما فراهم کرده ایم! برای خواندن بخش اول، این صفحه را مطالعه کنید.
در بخش اول، از نحوه ی شروع فعالیت اندروید، زیر مجموعه ی کمپانی گوگل در آمدن، لوگوی اندروید و در مورد برخی از ورژن های اندروید گفتیم. حال در بخش 2، به معرفی تمامی ورژن های باقی مانده اندروید ادامه می دهیم و نگاهی بر آینده احتمالی کانسپت سیستم عامل جدید گوگل خواهیم داشت.
تاریخچهی اندروید؛ هر چیزی که باید دربارهی نحوهی آغاز به کار اندروید بدانید! + همهی ورژن ها
Android 5.0 Lollipop
در فصل پاییز سال 2014، اندروید ورژن 5؛ لالی پاپ معرفی شد. از ورژن 5 اندروید که لالی پاپ نام گذاری شد، به عنوان برگ جدیدی ار دفتر تغییرات ظاهری اندروید یاد می کنند. تغییرات بخصوصی را در ظاهر رابط کاربری اندروید در ورژن 5 شاهد بودیم. اولین ورژن سیستم عامل اندروید بود که برای اولین بار گوگل زبان طراحی خود را در آن به صورت نوآورانه جدیدتری بازگو کرد. از رنگ های روشن برای افکت های رابط کاربری اندروید استفاده کرد که حسی همانند شبیه ساز شدن استفاده از کاغذ در رابط کاربری اندروید را به کاربر منتقل می کرد. رابط کاربری تغییرات جدیدتری را نیز در خود شاهد بود. از جمله آن تغییرات می توان تغییرات بهبود یافته نوار بالایی (Navigation Bar)، گزینه های افزوده شده به نوتیفیکشن بار و … را نام برد.
کمی بعد آپدیت جدید اندروید که تحت ورژن 5 بسته شده بود، به منظور به روز رسانی و بر طرف کردن حداکثری باگ های های ورژن در دسترس عموم قرار گرفت. با اینکه تغییرات زیادی را در اندروید 5.1 شاهد نبودیم، اما تغییراتی هم چون پشتیبانی از 2 سیم کارت فعال هم زمان، تماس های صوتی HD و به کار رفتن الگوهای امنیتی ایی که حتی پس از ریست فکتوری شدن گوشی هوشمندتان توسط سارقان، گوشی را قفل نگه می داشت، از جمله تغییرات خوبی بودند که سر آغاز پیشرفت جدیدتری برای سیستم عامل اندروید شد!
سامسونگ وظیفه تولید تراشه های جدید اسنپ دراگون 875 را بر عهده گرفت!
گوشی هوشمند گوگل نکسوس 6 همراه با تبلت نکسوس 9، اولین دستگاه های هوشمندی بودند که سیستم عامل نصب شده ی پیش فرض شان، اندروید لالی پاپ ورژن 5 بود.
Android 6.0 Marshmallow
اندروید ورژن 6.0 مارش مالو در فصل پاییز سال 2015 رونمایی و عرضه شد، که نمره ایی در حد شیرینی خود مارش مالو از آن اندروید کرد! در نام گذاری این ورژن اندروید، گوگل گویا کمی دچار شک و شبه شده بود، زیرا تا از قبل از عرضه رسمی این ورژن اندروید، گوگل ورژن 6.0 اندروید را “Macadamia Nut Cookie” نامیده بود! شاید دچار شک شدن کمی برای گوگل عجیب نباشد! از کلیدی ترین مشخصات اندروید 6.0، می توانیم منوی عمودی (که اگر HTC داشته بودید، حتما منوی عمودی را به یاد دارید! )، دکمه های هوم +دکمه عقب و جلو درون نمایشگری و ،بالاخره، قابلیت پشتیبانی از دکمه حسگر اثر انگشت بیرونی را نام ببریم. زمان پشتیبانی از USB تایپ C نیز به اندروید 6.0 بر می گردد. علاوه بر آن، سرویس گوگل Pay، نیز جزیی از پکیج های جدید اندروید ورژن 6.0 مارش مالو بود.
انگار همیشه دستگاه های هوشمند گوگل هستند که اول از همه به جدیدترین ورژن اندروید مجهز می شوند! اولین تبلت و گوشی های هوشمند با سیستم عامل پیش فرض نصب شده ی اندروید 6.0 مارش مالو، به ترتیب تبلت پیکسل C گوگل، گوشی گوگل نکسوس 6P و گوگل نکسوس 5X بودند.
Android 7.0 Nougat
7 مین ورژن اندروید که نوقا نام گذاری شده بود در فصل پاییز سال 2016 میلادی عرضه شد. نام دیگر این ورژن اندروید Android N بود که حرف N نماینگر New York Cheesecake به معنای چیز کیک نیویورکی است. هنگام عرضه این ورژن اندروید، تغییراتی در اندازه نمایشگر ها صورت گرفته بود که گوگل مجبور شد، ویژگی های جدیدی در اندروید ورژن 7.0 خود اضافه کند که با نمایشگر بزرگ تر سازگاری داشته باشد. از جمله مهم ترین آن ها می توان به قابلیت باز و اجرا کردن چند پنجره متفاوت در یک زمان، قابلیت split-screen همان نصف کردن نمایشگر برای انجام 2 کار هم زمان و افزایش پیدا کردن سرعت سوئیچ کردن بین اپ ها اشاره کرد.
در پشت پرده، گوگل تغییرات دیگری هم انجام داد که شاید هر کسی نتوانست آن ها را ببیند. یک سری تغییرات در کد باعث بیشتر شدن سرعت اجرای هر چه بیشتر اپ ها شد. علاوه بر آن، اندروید 7.0 بالاخره رویای گوگل برای تحقق پشتیبانی از عینک واقعیت مجازی VR را برآورده کرد. گوشی خود را به عینک واقیعا مجازی وصل کنید و تکنولوژی را در یک قدیمی واقعیت اطراف خود حس کنید.
جدیدترین سری گوشی های گوگل، پیکسل نام داشت که چندی قبل از رونمایی اندروید 7.0 نوقا، معرفی شدند. گوشی های هوشمند گوگل پیکسل و پیکسل XL همراه با ال جی V20، اولین گوشی های هوشمندی بودند که با سیستم عامل پیش فرض اندروید 7.0 نوقا به بازار عرضه شدند.
Android 8.0 Oreo
در ماه مارچ سال 2017، گوگل به طور رسمی خبر توسعه اندروید 8.0 O را منتشر کرد؛ اندرویدی که به نام Oreo نیز شناخته می شود. قبل عرضه رسمی ورژن 8.0 گوگل، هیروشی لاخایمر (Hiroshi Lockheimer) که سخنران اصلی گوگل بود، در پست تولد توئیترش، یک GIF کیک Oreo منتشر کرده بود. شاید اولین نشانه برای فهمیدن نام جدیدترین ورژن اندروید در آن زمان، همان کیک Oreo بود. گرچه این ورژن به صورت مخفف O شناخته می شود، اما Oreo نام رسمی این ورژن اندروید است.
در ماه آگوست آن سال بود که نام Oreo توسط گوگل برای اندروید 8.0 به صورت رسمی پذیرفته شد. اگر یادتان باشد در بخش اول همین مطلب، در مورد ورژن 4.4 کیت کت و به کار رفتن نام تجاری یک محصول شکلات توسط گوگل برای ورژن اندروید اش گفتیم. تنها 2 ورژن از همه ورژن های اندروید تا به امروز از نام های تجاری کمپانی های دیگر استفاده کرده اند؛ اندروید ورژن 4.4 کیت کت و اندروید ورژن 8.0 Oreo! این کیک محصول کمپانی نابیسکو (Nabisco) است. عروسک این ورژن اندروید اولین بار در مراسمی که در نیویورک برگزار شده بود به نمایش درآمد؛ عروسک اندرویدی ایی که در قسمت جلویی بدن خود، کیک چسبیده به خود داشت.
کاور آیفون 12 زودتر از خود آیفون معرفی شد؛ هم اکنون میتوانید آن را سفارش بدهید!
همانند هر نسخه ی اندروید قبل از خود، اندروید Oreo 8.0 نیز تغییرات اساسی ایی را در خود جای داده بود؛ بخصوص تغیراتی که در منو تنظیمات صورت گرفته بود. از دیگر مهم ترین تغییرات می توان ویژگی جدید تصویر در تصویر، کانال های نوتیفیکیشن، قابلیت autofill خودکار پسورد دیتاها (در صورت فراموش شدن پسورد توسط کاربر) و … را نام برد. ورژن 8.0 Oreo اولین بار بر روی گوشی هوشمند گوگل پیکسل 2 به صورت پیش فرض نصب شد.
Android 9.0 Pie
گوگل در 7 مین روز ماه مارچ سال 2018، اولین نسخه ی ورژن جدید آزمایشی اندروید را با نام Android P 9 عرضه کرد که چند مدت بعد، آن را به صورت رسمی در روز 6ام ماه آگوست همان سال عرضه رسمی کرد. گوگل نام این ورژن را به صورت رسمی پای Pie گذاشت.
اندروید ورژن 9.0 تغییرات و ویژگی جدیدی را شامل می شد. یکی از آن ها تغییرات، تغییر محل نوار سرچ از بالا به وسط صفحه ی هوم بود، که منجر به صفحه هوم جدیدتری هم شد! اندروید جدید قابلیت مشاهده ی اپ های استفاده شده اخیر را داشت، قسمت سرچ بار حرفه ایی تر و 5 اپ پیشنهادی در قسمت پایین هوم اسکرین از چیز هایی بودند که بیشتر از هر چیزی در اندروید 9.0 پای به چشم می آمدند.
یکی از ویژگی های خوب اندروید پای، افزودنی هایی بود که به افزایش طول عمر باطری کمک می کرد. این ویژگی به این صورت بود که هوش مصنوعی سیستم عامل با پیش بینی دقیق اپ هایی که شما استفاده می کنید یا نمی کنید، عملکرد آن اپ ها را به منظور افزایش طول عمر باطری، کنترل می کرد. علاوه بر آن، اندروید پای به ویژگی Do No Disturb Me جدیدتری مجهز شد. از ویژگی خوب دیگر، امکان اضافه شدن shortcut ها برای برخی از اپ ها بود که شما می توانستید بدون باز کردن اپ ها، کار مورد نظر خود را انجام بدهید.
شیائومی Mi 11 با تراشهی اسنپ دراگون 875 و دوربین سلفی زیر نمایشگر در راه است!
به طور معمول، اولین سری گوشی های هوشمندی که این ورژن را دریافت کردند، سری گوشی های هوشمند پیکسل خود گوگل بودند که بعد از آن ها قرعه به نام گوشی های Essential در آمد!
Android 10
سال ها پس ار عرضه اولین نسخه ی اندروید، بالاخره گوگل تصمیم گرفت نام های محتلف دسر ها را بر روی ورژن های جدید تر اندروید نگذارد و بیشتر بر روی تجاری سازی خود نام اندروید توجه کند. علاوه بر آن، تغییراتی بر روی لوگوی اندروید صورت گرفت که روبات اندرویدی دوست داشتنی ما را از سر بی بهره ساخت. اندروید 10 ابتدا به صورت ازمایشی برای توسعه دهندگان در تاریخ 13مین روز ماه مارچ سال 2019 با نام اندروید Q عرضه شد، اما نسخه ی رسمی در زمان 3 وم سپتامبر سال 2019 با نام اندروید 10 عرضه شد.
همانند انتظارات از عرضه هر ورژن جدید اندروید، علاوه بر AIP های تازه، اندروید 10 ویژگی و تغییرات خاص خود را داشت. در آن زمان گوشی های فولدبل (Foldable) نیز معرفی شده بودند، پس اندروید 10 قابل پشتیبانی از گوشی 2 نمایشگره را هم داشت! شاید بهترین چیز در مورد اندروید 10، حالت مود دارک اش باشد. حالت هایی برای کنترل نوار Navigation، راه های بهتر برای به اشتراک گذاری منو، قابلیت شناور شدن هر چه بهتر پیام ها و جواب دادن هر چه سریع تر آن ها از طریق Shortcut ها و دسترسی برای کنترل مجوز های درون برنامه ایی اپ ها، از مهم ترین تغییرات اندروید 10 بودند.
اندروید 11؛ ویژگیها، تاریخ عرضه و هر چیزی که باید در مورد کشف تخم مرغ عید پاک بدانید!
Android 11
در 18 ام ماه فوریه، گوگل اولین نسخه ی پایه اندروید را 11 برای توسعه دهندگان اندروید منتشر کرد. پس از چندین نسخه ی بتا ایی که منتشر شد، بالاخره، در 8 سپتامبر سال 2020 میلادی، نسخه اصلی رسمی آخرین ورژن اندروید گوگل عرضه شد!
اندروید 11 چندین ویژگی جدید در خود دارد که قبلا وجود نداشت! ویژگی هایی از جمله تب گفت و گو جدیدی که تمامی گفت و گو های شما در اپ های مختلف را در آن جا ذخیره سازی می کند و شما هر وقت که خواستید می توانید آن ها را حذف کنید. علاوه بر آن، گوگل فرصتی برای شما فراهم کرده است که شما بتوانید تمام نوتیفیکیشن هایی که در 24 ساعت گذشته برای شما در گوشی هوشمند تان به نمایش درآمده را یک جا مشاهده کنید. دیگر هم برای ظبط کردن آن چه در که در نمایشگر گوشی شما می گذرد، اپ های اضافی اسکرین ویدیو را نصب نکنید! ویژگی جدید گوگل این اجازه را به شما می دهد که اسکرین ویدیو ظبط کنید و اگر بخواهید صدای درون گوشی یا میکرفون بیرونی هم با آن اسکرین ویدیو ظبط بشود؛ بدون نیاز به اپ ثالث اضافی! یه قسمت هم اضافه شده که قابلیت کنترل هوشمندانه تر صفحه هوم را به شما می دهد.
گوگل پیکسل، سری گوشی های بودند که زودتر از همه، این آپدیت را دریافت کردند، همراه با ویژگی های خاصی که گوگل تنها برای سری پیکسل های خود آماده کرده است!
یکی از ویژگی های خوبی که هنوز به صورت کامل کشف نشده است، ویژگی تخم مرغ عید پاک است!
اندروید از زمان معرفش شدنش تا به امروز روز های سخت زیادی را پشت سر گذاشته است. با این وجود طبق نتایح آماری، 75 درصد گوشی های هوشمند فعال دنیا به سیستم عامل اندروید وابسته هستند!
گوگل چند سالی است که بر روی سیستم عامل جدیدی به نام Fuchsia کار می کند که ممکن است هر چیزی از تبلت گرفته تا گوشی هوشمند، پشتیبانی کند. و حتی ممکن است شبیه به سیستم عامل نوت بوک ها یا دسکتاپ های کامپیوتر تان به نظر برسد. گوگل وبسایتی برای Fuchsia در نظر گرفته است، اما با این وجود، چیز زیادی از برنامه های گوگل برای توسعه این سیستم عامل جدید نمی دانیم و این را هم نمی دانیم که آیا برنامه های توسعه Fuchsia تحقق پیدا می کنند یا مانند سایر پروژه های گوگلف برای همیشه با فراموشی سپرده می شود!
منبع: androidauthority
زمان انتشار : 2 روز پیش
نظرات در مورد : تاریخچهی اندروید؛ از شروع تا به امروز ، به همراه معرفی تمامی ورژن ها اندروید