نلسون ماندلا در 11 فوریه بعد از 27 سال حبس، آزاد شد

آزادی نلسون ماندلا

آزادی نلسون ماندلا در 11 فوریه 1990 صورت گرفت. وی پس از تحمل 27 سال حبس، سمبل الهام بخش آزادی و عدالت خواهی شد.

به گزارش مجله خبری زوم تک به نقل از وبسایت history، نلسون ماندلا رهبر جنبش آزادی خواه و علیه تبعیض نژادی آفریقای جنوبی، پس از 27 سال حبس در زندان، در چنین روزی در 11 فوریه سال 1990 از زندان آزاد شد.

در سال 1944، نلسون ماندلا وکیل، به کنگره ملی آفریقا (ANC) که قدیمی ترین سازمان سیاسی سیاه پوستان آفریقا بود پیوست. ماندلا در کنگره به رهبر جوانان Johannesburg تبدیل شد. وی در سال 1952 به رهبر عاری از خشونت و جبهه مقاومت در برابر سیستم تبعیض (یا همان آپارتاید)، استبدادی و برتری سفید پوستان آفریقای جنوبی مبدل گشت.

در سال 1960، پس از قتل عام تظاهر کنندهای سیاه پوست در شارپویل (Sharpeville)، ماندلا به سازماندهی شاخه شبه نظامی ANC کمک کرد تا در جنگ چریکی علیه دولت اقلیت سفیدپوست اقدام کند.

 

حبس و آزادی نلسون ماندلا

در سال 1961، نلسون ماندلا به چرم خیانت علیه کشور دستگیر شد، گرچه وی مدتی بعد، موقتا آزاد شد. در سال 1962، ماندلا هنگام خروج غیرقانونی از کشور برای بار دیگر دستگیر شد. وی مجرم شناخته شده و به 5 سال زندان در جزیره Robben محکوم شد. در سال 1964، وی به جرم خراب کاری برای بار دیگر متهم شناخته سد. در ماه ژوئیه سال 1964، او به همراه چند تن از دیگر رهبران ANC مجرم شناخته شده و به حبس ابدی محکوم شد.

نیلسون ماندلا 18 سال از 27 سال مدت زندانش را در زندان مخفوف جزیزه Robben سپری کرد. او به سلول کوچکی بدون هیچ تخت خواب یا حتی شیر آبی منتقل شد. مسئولان زندان وی را مجبور به کار اجباری معدن می کردند. وی تنها اجازه دریافت و نوشتن نامه هر 6 ماه را داشت و تنها هر یک سال تنها برای 30 دقیقه می توانست با بازدید کننده ملاقات کند. با همه ی سختی های که برای ماندلا وجود داشت، وی از هدفش منصرف نشد و عزمش را جزم کرد تا روزی بتواند آروزی هر سیاه پوست برای آزادی را برآورده کند. با وجود اینکه وی سال های زیادی را در زندان حبس بود، ماندلا برای سیاه پوست های آزادی خواه آفریقای جنوبی رهبر سمبلیک ضد تبیعض به شمار می رفت.

ماندلا حتی در زندان هم سکوت اختیار نکرد. وی یک جنبش نافرمانی مدنی را در زندان رهبری کرد که در نهایت مسئولان زندان مجبور شدند که شرایط زندان و زندانی ها در جزیره Robben بهبود یابد.

بعدها، ماندلا به زندان دیگری منتقل شده و در نهایت به حبس خانگی محکوم شد.

در سال 1989، آقای Frederik Willem de Klerk  ( فدریک ویلیام دی کلرک) رئیس جمهور آفریقای جنوبی شد و دست به تغییرات مهمی در ساختار سیاسی آفریقای جنوبی زد. از مهم ترین اقدامات وی برچیدن سیستم تبعیض [آپارتاید] در این کشور بود. دی کلرک ممنوعیت ANC را لغو کرد، روند اعدام های آزادی خواهان سیاه پوست را متوقف کرد و ،بالاخره، در فوریه سال 1990 فرمان آزادی نلسون ماندلا را صادر کرد.

 

فدریک ویلیام دی کلرک

پس از آزادی ماندلا، وی رهبری مذاکرات ANC با دولت اقلیت سفید پوست آفریقای جنوبی برای پایان دادن به تبعیض و برقراری یک دولت چند نژادی را برعهده و آغاز کرد. در سال 1993، ماندلا و دی کلرک هر دو مشترکا جایزه صلح نوبل را از آن خود کردند. یک سال بعد در سال 1994 در پی اولین انتخابات آزاد این کشور، ANC اکثریت رای الکتروال را از آن خود کرد و نلسون ماندلا به اولین رئیس جمهور آفریقای جنوبی تبدیل شد.

ماندلا تا سال 1999 میلادی در سیاست و قدرت باقی ماند، اما تا زمان مرگش در سال 2013، مدافع حقوق بشر و فعال اجتماعی در سطح جهانی باقی ماند.

 

منبع: history

 

در ادامه در مجله خبری زوم تک بیشتر بخوانید:

ویژگی جدید اپل مپ: اضافه شدن ویژگی مشاهده تصادف

در چنین روزی گری کاسپاروف به کامپیوتر باخت

 

 

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : نلسون ماندلا در 11 فوریه بعد از 27 سال حبس، آزاد شد

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *