سرنوشت کرونا در سال 2021 چگونه است؟

سرنوشت کرونا در سال 2021

سرنوشت کرونا در سال 2021 چگونه خواهد بود؟ آیا وجود واکسن های ساخته می تواند جلوی شیوع همه گیری کرونا را برای همیشه بگیرد؟

به گزارش مجله خبری زوم تک به نقل از وبسایت خبری advisory، از زمان آغاز همه گیری کرونا در دنیا، همه ی ما با خبر ها و اتفاقات که در سال 2020 به دلیل کرونا رخ داد، به گونه ایی ناراحت شدیم. حالا با شروع سال نو میلادی 2021، حتما به این فکر کرده اید که دنیا با وجود کرونا در سال 2021 چگونه خواهد بود؟ متخصصان اپیدمیولوژی از سراسر جهان تحقیق هایی برای پیش بینی رفتار چگونگی رفتار و پیشرفت ویروس کرونا در سال جدید میلادی داشته اند. ما در این مطلب خلاصه و چکیده ایی از پیش بینی های این متخصصان را برای شما فراهم کرده ایم.

 

سرنوشت کرونا در سال 2021

همان طور که می دانید همه ی کشورهای دنیا به نحوی با ویروس کرونا سروکله زده اند؛ تقریبا کرونا به همه ی کشورهای دنیا سرایت کرده است، این در حالی است که تنها تعداد محدودی از کشورهای دنیا توانسته اند ویروس کرونا را یا مهار کنند یا آن را تمام تحت کنترل خود دربیاورند. برای مثال، کشورهایی هم چون نیوزیلند و چین در حال فقط و فقط تعداد بسیار بسیار محدودی از کیس های کرونایی را تجربه می کنند، آن هم در حالی است که همه ی امور را تخت کنترل خود دارند! در آن طرف کشورهایی هم چون برزیل و آمریکا وجود دارند که روزانه شاهد کیس های مبتلا شده و مرگ و میر بسیاری بالایی هستند؛ کنترل کرونا در چنین شهریی کاملا از دست رفته است. به همین منوال، کارشناسان پیش بینی می کنند که چنین کشورهایی هم چنان در سال جدید به تلاش خود برای کنترل شیوع ویروس کرونا ادامه بدهند.

کارشناسان تشریح کردند تغییر در رفتار های روزمره انسان ها از جمله استفاده از ماسک، شستن ماسک و اجرا کردن فاصله ی احتماعی می تواند به قطع کردن زنجیره ی شیوع کرونا در برخی از کشورها کمک شایانی کند. راز موفقیت افرادی که در کشور هایی هم چون نیوزیلند،تایوان و چین زندگی می کنند این است که چنین افرادی حتی در شرایط قرنطینه در وقتی در خانه هایشان هستند از انجام موارد ضروری پزشکی غافل نمی شوند.

به عنوان مثال در گزارشی از مرکز MRC؛ مرکز تجزیه و تحلیل بیماری های عفونی جهانی در  که کالج امپریال لندن صورت گرفت حاکی از آن است که در 53 کشور که محدودیت ها را  کاهش دادند آنقدر که محققان MRC انتظار داشتند ویروس کرونا آن قدر افزایش نیافته است. سمیر بات (Samir Bhatt) که  یکی از نویسندگان این گزارش و متخصص اپیدمیولوژیک بیماری های عفونی در کالج امپریال لندن است خاطر نشان کرد که رفتار مردم در خصوص آداب های کرونایی از جمله استفاده کردن از ماسک، شستن مداوم دست ها و انجام فاصله ی اجتماعی دست خوش تغییراتی شده است و  مردم کمتر آن ها را جدی می گیرند؛ آن طور که  در گذشته بود نیست

بنابراین متخصصان می گویند که ادامه دادن آداب کرونایی می تواند بی شک به کاهش ارقام کرونایی در دنیا کمک کند. محققان دانشگاه آنهمبی مورامبی در برزیل حتی پیش بینی کرده اند که اگر تنها 50 تا 65 درصد از مردم در سراسر دنیا اقدامات پیشگیری از مبتلا شدن به ویروس دنیا را هنوز هم با دقت انجام بدهند؛ کشورها می توانند به تدریج  از اقدامات سخت گیرانه و محدودیت ها به ندرت در هر 80 روز بکاهند تا اینکه از شیوع کرونا تا 2 سال بعد به کل جلوگیری کنند و تماما آن را به کنترل خود دربیاورند.

آنتونی فاوچی (Anthony Fauci) که مدیریت ملی آلرژی و بیماری های عفونی را بررعهده دارد؛ خاطر نشان کرد که هر چه قدر بیشتر مردمان یک کشور در خصوص ویروس کرونا بیشتر احتیاط کنند و آداب و رفتارهای مهم کرونا را بیشتر جدی و به آن بیشتر پایبند باشند، سریع ویروس کرونا در آن کشور تحت کنترل قرار خواهد گرفت و سریع تر ضررهای تحمیل شده جبران خواهد شد. به نظر خود دکتر فاوچی مسئله کرونا بسیاری طولانی خواهد بود مگر اینکه بسیاری از افراد یا تقریبا همه ی افراد جامعه  به خصوص قشر جوان که کمتر ممکن است خطر کرونا را جدی بگیرند به انجام رفتارهای پیشگیرانه  کرونایی ایی که درباره ی آن صحبت کردیم را ادامه بدهند.

هم چنین کارشناسان اعلام کرده اند که اگر کشورها ترکیب هایی از سیاست هایی هم چون انجام مداوم تست های کرونایی، جداکردن مبتلایان کرونایی از دیگر افراد و ردیابی کسانی که مبتلایان مثبت کرونایی با آن ها در ارتباط بودند را انجام بدهند می توانند به طور چشم گیری در نتایج کرونا تاثیر گذار باشند. البته اعمال این موارد باید با جدیت و به سرعت انجام بگیرد. برای مثال نتایج یک گروه تجزیه و تحلیل متشکل از محققان مرکز مدل سازی ریاضی بیماری های عفونی کووید 19 که بیماری های عفونی مختلف را بررسی کردند حاکی از آن است که اگر ردیابی تماس افراد به افراد و افراد با اشیا به سرعت و به طور گسترده انجام شود، به این معنی خواهد که این اقدام می تواند تنها در کمتر از چند روز ، ارتباطات 80 درصد از بیماران تازه تشخیص داده شده ردیابی شود. با پیش بینی و در نظر گرفتن ارتباطات مبتلایان می توان شیوع کرونا را به حد چشم گیری کنترل کرد.

همه ی این اقدامات پیشگیرانه در خصوص شیوع کرونا با ورود کشورها به فصل سرما زمستان از اهمیت به خصوص و ویژه ایی پیدا خواهد کرد. به گفته ی دکتر بات (Bhatt) اوضاع در ماه سرما زمستان می تواند کمی بیشتر خطرناک شود.

بیشتر بخوانید  باید و نبایدهای کرونایی؛ 10 کاری که نباید در روزهای کرونایی انجام بدهید

کارشناسان پیش بینی می کنند در مناطقی که در نیمه ی اول سال جاری شاهد کاهش دمای محسوسی باشند؛ آمار و ارقام کرونایی آن ها نیز احتمالا افزایش پیدا کند.

آکیکو ایواساکی (Akiko Iwasaki,) ایمونوبیولوژیست (ایمنی شناس) دانشکده پزشکی ییل گفت که انتظار دارد درصد مبتلا شدن به ویروس کرونا و طبعا گسترش بیماری های شایع در فسل زمستان بیشتر شود.

به گفته ریچارد نهر (Richard Neher) زیست شناس محاسباتی از دانشگاه بازل در سوئیس؛  دلیل این امر این است که به دلیل سرما ترجیح می دهند وقت شان را خانه هایشان بگذارنند. همان طور که می دانید شیوع کرونا در مکان های سربسته بسیار سریع تر و با شدت بیشتری صورت می گیرد.

علاوه بر این؛ ایوازاکی (Iwasaki) اعلام کرد که هوای خشک در فصل زمستان می تواند پایداری و قدرت انتقال بیماری های تنفسی ویروسی هم چون ویروس کرونا را به حد غیر قابل باوری افزایش می دهد و دفاع ایمنی بدن در دستگاه تنفسی با هوای خشک سرد زمستان تضعیف می شود.

 

در سال 2021 انتظار چه چیزی از کرونا را داشته باشیم؟

به گفته ی نتایج تحقیقات کارشناسان آینده ی ویروس کرونا تا حد زیادی به 2 عامل بستگی دارد؛ یکی از آن ها سیستم ایمنی بدن انسان ها و عکس العمل سیستم ایمنی بدن انسان ها در مواجهه با ویروس کرونا  و دیگری نتایج و قدرت ویروس کرونا و اینکه چقدر در برابر کرونا از بدن انسان ها حفاظت می کند.

کاشناسان بر این باور هستند که شیوع ویروس کرونا در هر زمستان می تواند به طور بالقوه رخ بدهد.  با این وجود نهر (Neher) این طور گفت که کسانی که در قبل با ویروس کرونا مواجه شده اند و به نحوی با سروکله می زدند در صورت مواجه دوباره با ویروس کرونا احتمالا از خطر کمتری برخوردار شوند. احتمالا در مواجهه دوباره با ویروس خطرات و بیماری های ناشی از آن کاهش می یابد؛ این روشی است که بدن ما در مواجهه با آنفولانزا عکس از خود عکس العمل نشان می دهد. البته نهر خاطر نشان داد که این بستگی به سیستم ایمنی بدن ما و سرعت از بین پادتن در بدن ما دارد.

اطلاعاتی که ما در حال حاضر از بابت ویروس کرونا می دانیم هنوز هم کافی و زیاد نیست. به گفته ی کارشناسان ما هنوز هم نمی دانیم که آیا سیستم ایمنی بدن انسان ها واقعا در برابر کرونا مقاوم هستند یا اینکه ایمنی بدن انسان ها واقعا چه قدر می تواند در برابر ویروس کرونا از انسان ها محافظت کند. اگرچه تحقیقات باعث شده است که متخصصان چند نظریه طرح کنند.

یوناتان گراد (Yonatan Grad)  متخصص اپیدمیولوژیست از دانشکده بهداشت عمومی دانگشاه هاروارد و  مارک لیپیچ (Marc Lipsitch) متخصص اپیدمیولوژیک دانشگاه هاروارد و همکارانش در گزارشی که در ماه می میلادی در Science  مجله سایتس منتشر شد، نوشته بودند که اگر ویروس کرونا ویروسی مشابه الگوی ویروس کرونایی ایجاد کند که باعث SARS (سارس) بشود ، برای مثال، آنتی بادی هایی که فرد در برابر ویروس کرونا  جدید ایجاد می کند می تواند به مدت پنج ماه در سطح بالایی دوام داشته باشد و پس از دو تا سه سال به آرامی کاهش یابد.  آن ها این طور توضیح می دهند که در چنین شرایطی ، سیستم ایمنی بدن انسان ها ایمنی متوسطی نسبت به ویروس ایجاد می کنند که می تواند به این معنی باشد که ویروس می تواند برای چند سال به طور موقت از بین برود و سپس دوباره زنده شود.

آن ها هم چنین اعلام کردند که اگر بدن انسان دست به تولید سیستم ایمنی همیشگی ایی در برابر ویروس کرونا بزند؛ انتقال ویروس کرونا از بین می رود و به صفر می رسد. با این حساب باید شاهد از بین رفتن همیشگی ویروس کرونا در سال 2021 باشیم.

گراد در ادامه توضیح داد که اگر بدن انسان ها دست به تولید سیستم ایمنی طولانی مدتی نزد یا اینکه واکسن به طور کارآدمئی عمل نکند؛ باید شاهد چرخش گسترده و منظم ویروس کرونا خواهیم بود. به گفته ی گراد این می تواند باعث یک فاجعه ی عملا بزرگ تر شود.

برای مثال به گزارش نیچر Nature، مالاریا که یک بیماری کاملا کنترل شده و قابل درمان است، هنوز در چرخش است و سالانه در حدود 400 هزار نفر را در جهان به کام مرگ می کشاند. بات گفت این سناریوهای بد در بسیاری از کشورها با بیماری های قابل پیشگیری اتفاق می افتد و باعث تلفات جانی  بسیاری زیادی در حال حاضر در دنیا شده است. اما هیچ یک از این سناریوها احتمال وجود واکسن علیه ویروس کرونا را نشان نمی دهد  که می تواند انتقال پاتوژن را به شدت تحت تأثیر قرار داده و حتی به طور بالقوه آن را متوقف کند.

جولیت پولیام (Juliet Pulliam) مدیر مرکز مدل سازی و تجزیه و تحلیل اپیدمیولوژیک آفریقای جنوبی از دانشگاه استلنبوش اظهار داشت؛ چیزی که کارشناسان به طور قطع می دانند این است چیزهایی در خصوص ویروس کرونا وجود دارد که ما هنوز در مورد این ویروس نمی دانیم.وی در ادامه افزود تا زمانی که اطلاعات ببیشتر از ویروس کرونا نداشته باشیم؛ باید عدم اطمینان بیشتری را تجربه کنیم.

 

منبع: advisory
بیشتر بخوانید:
به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : سرنوشت کرونا در سال 2021 چگونه است؟

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *