گزارش ها حاکی از کم بودن آثار آلرژی به واکسن کووید -19 مدرنا است

گزارش ها حاکی از کم بودن آثار آلرژی به واکسن کووید -19 مدرنا است

گزارش ها حاکی از کم بودن آثار آلرژی به واکسن کووید -19 مدرنا است. از هر 1 میلیون، تنها 2.5 مورد ابتلا به آلرژی های پسا تزریق واکسن گزارش شده.

به گزارش مجله خبری زوم تک به نقل از وبسایت Live Science، از هر 1 میلیون نفر در دنیا [تنها] 2.5 مورد ممکن است در صورت تزریق واکسن کرونا مدرنا به واکنش های شدید آلرژی مبتلا شوند. طبق گزارش های منتشر شده مرکز کنترل و پیش گیری بیماری های عفونی CDC، واکسن کووید-19 ساخت کمپانی مدرنا به ندرت موجب به وجود آمدن عکس العمل های شدید آلرژی در دریافت کنندگان این واکسن شده است.  بین تاریخ 21  دسامبر تا 10 ژانویه در حدود 1.04 میلیون متقاضی دریافت این واکسن؛  واکسن مدرنا کووید -19 این کمپانی را  دریافت کردند، اما از این تعداد تنها 10 نفر علائمی از آلرژی خطرناک آنافیلاکسی [ anaphylaxis] را از خود بروز دادند. طبق گزارش هفتگی مرکز تحقیق CDC’s Morbiity and Mortality از هر یک میلیون متقاظی دریافت کننده واکسن مدرنا تنها 2.5 مورد علائمی از آنافیلاکسی را از خود بروز دادند.

 

گزارش ها حاکی از کم بودن آثار آلرژی به واکسن کووید -19 مدرنا است

اینکه چه چیزی باعث به وجود آمدن چنین علائمی در این افراد شده است، هنوز مشخص نیست، اما طبق گفته مسئولین مربوطه از هر 10 چنین موردی، 9 تن آن ها بیمارانی با سوابق آلرژی بودند. ( 5 تن از آن ها پیش از تزریق نیز آنافیلاکسی داشتند). طبق گزارش ها اغلب آن ها آلرژی هایی هم چون به پینیسیلین penicillin داشتند، اما یکی از آن آلرژی غذایی و زیست محیطی و دیگری هیچ آلرژی تا آن زمان شناخته شده ایی نداشت.

این علائم در 9 تن از 10 بیمار توسعه پیدا کرد؛ علائمی هم جون بالا آوردن یا همان استفراغ، حالت تهوع، خس خس سینه، تورم زبان و بثورات پوستی در آن ها نمایان شد. برخی از آن ها در عرض 13 دقیقه پس از تزریق واکسن و یک تن از آن ها در طی 45 دقیقه دچار علائم پسا تزریق واکسن کووید-19 کرونا شدند.

همه ی 10 تن از بیمارانی که علائم پسا تزریق کرونا در آن ها نمایان شده بود با اپی نفرین (Epinephrine) تحت درمان قرار گرفتند. این هورمون با نام آدرنالین شناخته می شود که ماده ی اصلی EpiPens و تزریق کننده های مشابه به شمار می آید. 4 تن از آن ها  در بخش اورژانس تحت درمان سرپایی قرار  گرفتند، 4 تن در بیمارستان بستری شدند و 4 نیاز به مراقبت های ویژه داشتند، اما با این حال، طبق گزارش ها هر 10 بیمار ،مدتی بعد، بهبود پیدا کردند.

نویسندگان که در تهیه این گزارش نوشته بودند می گویند طبق نتایجی که از این مشاهده برای کارشناسان مشخص شد، نمایان شدن آنافیلاکسی به عنوان یک آلرژی پسا تزریق واکسن کرونایی یک عامل نادر است. آن ها در ادامه یاداشت اظهار داشتند؛ از آن جایی که مدت زیادی از عرضه واکسن کرونا و تزریق آن به دریافت کنندگان نگذشته است، هنوز نمی توان با قاطعیت اطلاعات تکمیلی ایی در خصوص این واکسن اعلام کرد. هم چنین مقایسه ریسک ابتلا به آنافیلاکسی با واکسن های غیر کرونایی ایی بسیار دشوار است. در گزارش هفته پیش Morbidity and Mortality که در روز 15هم ژانویه منتشر شد محققان پیش بینی می کردند که احتمال نمایان شدن آنافیلاکسی در دریافت کنندگان واکسن کرونا فایزر (Pfizer-BioNtech) در حدود  0.001 درصد یعنی 11.1 مورد از 1 میلیون نفر است.

بیشتر بخوانید  داروی کرونا توسط تیمی از محققان به رهبری یک ایرانی کشف شد

با این وجود، هنوز میزان موارد مبتلا شده به آنافیلاکسی با هر 2  واکسن ساخت  فایزر و مدرنا بیشتر از میزان میانگین ابتلا به آنافیلاکسی در واکسن های پیشین است با توجه به پژوهشی که در سال 20015 صورت گرفت و درJournal of Allergy Clinical Immunology منتشر شد، در سال 2015، محققان حساب کردند که احتمال شانس نمایان شدن آلرژی های شدید در صورت دریافت واکسن باید در ازای هر یک میلیون دز تزریق واکسن در حدود 1.31 مورد باشد.  دکتر پروی پاریخ (Dr. Purvi Parikh) متخصص آلرژی و ایمونولوژی در NYU Langone Health  قبلا به Live Science گفته بود که واکنش های سریع و جدی آلرژیک واقعی به واکسن ها بسیار نادر است. به گفته وی؛ احتمال اینکه شما در زندگی دچار تبعات برخورد با صاعقه بشوید بیشتر از احتمال مبتلا شدن به آنافیلیکسی در صورت دریافت واکنسی می باشد. گرچه موارد ابتلا به آنافیلیکسی بسیار نادر است و نباید باعث به وجود آمدن ترس در افراد برای عدم دریافت واکسن شود، اما محققان هم چنان به دنبال پیدا کردن اینکه چه چیزی باعث به وجود آمدن آلرژی های شدید در برخی از دریافت کنندگان می شود هستند.

 

آنافیلیکسی دقیقا چه چیزی است؟

آنافیلاکسی یا بیش‌دفاعی (Anaphylaxis) یک واکنش آلرژیک جدی و تهدید کننده حیات است که به‌طور ناگهانی آغاز می‌شود و می‌تواند منجر به مرگ گردد. آنافیلاکسی معمولاً با علایمی همچون ضایعات جلدی، خارش، تورم گلو و افت فشار خون همراه است. دلایل معمول آنافیلاکسی شامل نیش حشرات، مواد غذایی و داروهاست (یکی از داروهای ایجاد کننده ی آن هپارین است ، درصورت مصرف زیاد منجر به مرگ می‌شود.

برگرفته از ویکی پدیا فارسی

 

 

نویسندگان این گزارش تصریح کردند که افرادی که با دریافت دز (dose) اول واکسنی دچار آلرژی شوند نباید برای دریافت دز دوم همان واکسن اقدام کنند. مراکز تزریق واکسن باید تمامی وسایل مورد نیاز را داشته باشند و کارکنان این مراکز بایستی با نحوه ی درمان آنافیلکسی آشنایت داشته باشند. CDC هم چنین تصریح کرد که کسانی که واکسن کووید 19 را دریافت می کنند باید [حداقل] برای 15 دقیقه و اگر سابقه بیماری یا داشتن آلرژی یا آنافیلیکسی را دارند برای 30 دقیقه تحت نظر پزشکان قرار بگیرند تا اگر مشکلی یا عارضه ایی در این مدت نمایان شدن تحت درمان قرار بگیرند.

این مطلب به طور رسمی در وبسایت Live Science منتشر شده است.

 

 

در این باره بیشتر بخوانید:

سرنوشت کرونا در سال 2021 چگونه است؟

ویروس جدید کرونا؛ ما چه چیزی از ویروس جهش یافته در بریتانیا می دانیم؟

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : گزارش ها حاکی از کم بودن آثار آلرژی به واکسن کووید -19 مدرنا است

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *