یورتروسکوپ چیست + تصاویری از یورتروسکوپ

یورتروسکوپ چیست + تصاویری از یورتروسکوپ

یورتروسکوپ چیست ؟ یورتروسکوپ یکی از انواع آندروسکوپی می باشد که در ادامه شما می توانید تصویر آن را نیز مشاهده کنید ولی پیش از هر چیزی باید بدانید که این دستگاه دقیقا برای چه مواردی استفاده می شود. یورتروسکوپ برای بررسی مثانه مورد استفاده قرار میگیرد همچنین برای نمونه برداری از بافت یا کواگولاسیون موضعی در آن قسمت نیز کاربرد داشته است.

یورتروسکوپی مثانه

در عمل يورتروسكوپي مثانه در حقیقت عملکرد مثانه بصورت کامل مورد بررسی قرار میگیرد. اما برای آشنایی با نحوه عملکرد این دستگاه ابتدا به بررسی اندام مثانه در بدن خواهیم پرداخت . یکی از اعضای دستگاه ادراری، مثانه است. این عضو بدن مثل یک کیسه است که سبب می شود ادراری که حاصل فعالیت کلیه ها است در آن جمع گردد. جدار این دستگاه از ماهیچه و بافت پیوندی ارتجاعی می باشد و ماهیچه دتروسور نامیده میگردد. این مثانه حداکثر می تواند تا یک لیتر از ادرار را در خودش حفظ کند.

لوله باریکی به نام میزنای وجود دارد ادرار را از کلیه ها به مثانه انتقال میدهد. لوله دیگری به اسم میزراه وجود دارد ادرار به واسطه آن تخلیه میگردد. در خانم ها میزراه کوتاه است ولی چون در مردها درازتر می باشد و از میان غده تروستات و آلت تناسلی نیز گذر می کند.

مثانه

در انسان طبیعی ، ادرار می تواند کنترل گردد و به ارتباط بین قشر مخ،نخاع ، ساقه مغز و مثانه بستگی داشته است. جایی که مثانه به پیشابراه میرسد ماهیچه ی وجود دارد که اسفنکتر خارجی نام دارد.

تصاویر یورتروسکوپ

تصاویر یورتروسکوپ

یورتروسکوپ

عکس یورتروسکوپ

تصویرهای یورتروسکوپ

عکس های یورتروسکوپ

تصاویر یورتروسکوپ

یورتروسکوپ و مثانه

نحوه ی کارکرد مثانه

وقتی مثانه به صورت کاملی تخلیه نشده باشد ،ادراری که در آن باقی می ماند میتواند منجر به شکل گیری رسوبات معدنی دردناک گردد. یکی از اندام های بدن انسان، مثانه می باشد که معمولا تا زمانی که مشکلی برای آن به وجود نیاید کمتر دچار توجه ها قرار می گیرد. این شرایط با وجودی ست که پیشگیری از بروز مشکلات برای مثانه راحت تر می باشد.

مثانه جز اندام های انعطاف پذیر است که در زیر کلیه ها و پشت استخوان لگن قرار داشته است. اگر دستگاه ادراری شخص سالم باشد و هیچ مشکلی نداشته باشد می تواند برای مدت زمان 5 ساعت ادرار را در خود نگه بدارد. به صورت میانگین می توان اینگونه گفت که مثانه حدودا 16 اونس مایع را در خود نگهداری می کند.

ادراری که به وسیله کلیه ها تولید می گردد از دو لوله که حالب نام دارد به مثانه ها وارد می گردد و تا زمان دفع به واسطه مجرای پیشاب در این اندام نگهداری می شوند.

هر زمانی که شما ادرار می کنید مثانه ی سالم به صورت کامل ادرار را تخلیه میکند. اگر این اتفاق انجام نشود این احتمال وجود دارد که رشد میزان باکتری ها زیادتر شود که البته این مورد میتواند منجر به بروز مشکلاتی نظیر عفونت مثانه گردد.

زمانی که سن انسان ها افزایش می یابد ، عملکرد ماهیچه ها و اعصاب برای اینکه سینگال را به مثانه ارسال کنند تا نگهداری و تخلیه ادرار را انجام بدهد دچار افت می گردد و فراموش نکنید که مثانه نیز دیگر مانند گذشته ها نمی تواند انعطاف پذیری داشته باشد و ظرفیت نگهداری مایع نیز در آن کاهش خواهد داشت.

این مورد میتواند به معانی دیگری نیز باشد مثلا نیاز بیشتری برای تعداد دفعات دفع ادرار وجود دارد و نشت ادرار در زمان سرفه یا خنده که این موارد با بی اختیاری ادرار استرسی شناخته میگردد.

سنگ های مثانه

همانطور که اشاره کردیم زمانی که مثانه به صورت کاملی تخلیه نگردد ادراری در آن باقی می ماند که این باقی مانده ها به شکل گیری رسوبات معدنی دردناکی منجر خواهند شد و اگر درمانی در این شرایط انجام نشود ،سنگ های مثانه میتوانند به ایجاد اختلال دائم در مثانه منجر گردند.

سنگ شنی درون اندامی

هر سنگی با هر سایزی که باشد در صورتی که پس از چهار هفته دفع نگردد حتما باید دفع شود. اگر فرد درد شدیدی داشته باشد یا عفونت دارد یا اینکه تک کلیه می باشد ، سنگ شنی درون اندامی TUL ضروری می باشد.

حتما این سوال برای شما به وجود می آید در چه سنگ های می شود که عمل سنگ شنی درون اندامی را انجام داد؟ در سنگ های حالب تختانی و میانی دارای موفقیت بیش تری می شود و حدود 80 تا 95 درصد است که بستگی زیادی به مهارت پزشک نیز دارد.

عفونت مثانه

عفونت مثانه را با سیستیت نیز می شناسند. به صورت معمول التهاب در دیواره مثانه به دلیل فعالیت باکتری ها ایجاد می گردد که ما آن را با عفونت مثانه می شناسیم. عفونت مثانه نشانه های مثل تیره شدن ادرار، دردناک بودن و کدر شدن را نیز به همراه دارد.

حفظ سلامت مثانه

اگر ما در زندگی مان تغییراتی را به وجود بیاوریم قطعا سبب شده ایم تا مثانه مان در طول عمرمان به صورت صحیحی کارکند و دچار هیچ مشکلی نگردد.

تامین آب بدن: شواهدی وجود دارد که نشان میدهد که مصرف آب فراوان البته مایعات دیگر نه، می تواند منجر به پیشگیری از تکثیرباکتریها در مثانه شود و این شرایط به پیشگیری از سرطان نیز کمک زیادی میکند.

ورزش کگل :  در صورتی که در زمان خنده یا عطسه دچار نشت ادرار می شوید باید به تقویت عضلات لگنی کمک کنید که با انجام تمرینات کگل اینکار را میتوان انجام داد.

زیرپوش نخی: استفاده کردن از زیرپوش های نخی یکی دیگر از مواردی می باشد که نباید آن را از خاطرتان ببرید. زیرپوش های ابریشمی یا پلی استر رطوبت را به خود می گیرد و سبب افزایش میزان خطر ابتلا به عفونت می گیرد.

مصرف ویتامین D  : پژوهش های وجود دارد که نشان میدهد اگر میزان کافی از ویتامین د وجود داشته باشد خطر ابتلا به کاهش سرطان را به همراه می آورد.

مصرف بروکلی: از موارد دیگری که می توان خطر ابتلا به سرطان مثانه را کاهش بدهد میتوان به سبزیجات چلیپایی اشاره نمود(مثلا کلم بروکلی، کیل ،گل کلم ،جوانه بروکسل)

مصرف رژیم غذایی مدیترانه ای: یکی از رژیم های می باشد که در آن چربی های سالم زیادی وجود دارد که از پروستات حفاظت می نماید. دقت داشته باشید که بزرگ شدن پروستات می تواند دفع ادرار مشکلاتی را به وجود بیاورد.

دقت داشته باشید که به جز موارد فوق گزینه های دیگری نیز وجود دارد که به شما کمک می کند:

  • مصرف عسل مانوکا
  • مصرف ویتامین B12
  • سلامت پروستات
  • اجابت مزاج منظم
  • مصرف پلی فنول ها
به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : یورتروسکوپ چیست + تصاویری از یورتروسکوپ

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *