پایگاه داده یا database چیست؟

پایگاه داده یا database چیست؟

اگر با Microsoft Excel آشنا هستید، حتما دیده اید که چگونه در جدول ها داده ها را ذخیره کنید. پایگاه های داده نیز از جداول برای ذخیره، مدیریت و بازیابی اطلاعات استفاده می کند . برای آشنایی بیشتر با نحوه کار دیتابیس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید. قبلا در مورد دیتا چیست صحبت کردیم ، اما این بار می خواهیم اطلاعات کاملی از پایگاه داده صحبت کنیم.

پایگاه داده

ممکن است متوجه این موضوع نشده باشید اما اکثر ماها در طول زندگی روزمره خود با قدرت پایگاه داده ها روبرو هستیم. به عنوان مثال ، هنگامی که وارد حساب بانکی آنلاین خود می شوید، بانک در ابتدای ورود شما را با استفاده از نام کاربری و رمز عبور شما احراز هویت می کند و سپس موجودی حساب شما و هرگونه تراکنش یا هر خدماتی که می خواهید را در اختیار شما قرار می دهد. پایگاه داده ای که در پشت صحنه کار می کند نام کاربری و رمز عبور شما را ارزیابی کرده و دسترسی به حساب شما را فراهم می کند. سپس معاملات شما را فیلتر می کند تا بر اساس تاریخ یا نوع آنها، در صورت درخواست، نمایش داده شود.

پایگاه های داده در برابر Spreadsheets

پایگاه های داده با Spreadsheets (صفحات گسترده) متفاوت هستند زیرا در ذخیره حجم زیادی از داده ها و دستکاری آن ها به روش های مختلف بهتر عمل می کنند. در ادامه به معرفی فقط چند عمل که می توانید با یک پایگاه داده انجام دهید پرداختیم  که انجام آن با استفاده از یک صفحه گسترده اگرغیرممکن نباشد ممکن است انجام شود:

  • بازیابی تمام رکوردها که با معیارهای خاصی مطابقت دارند.
  • به روز رسانی رکوردها به صورت انبوه
  • سوابق مرجع متقابل در جداول مختلف
  • انجام محاسبات کلی پیچیده

عناصر یک پایگاه داده

پایگاه داده از جدول های مختلفی تشکیل شده است مانند جداول Excel ، جداول پایگاه داده نیز از ستون ها و سطرها تشکیل شده است. هر ستون مربوط به یک ویژگی و هر سطر مربوط به یک رکورد است.

 

به عنوان مثال ، یک جدول پایگاه داده را در نظر بگیرید که شامل نام و نام خانوادگی و شماره تلفن 50 کارمند شرکت X است. این جدول دارای ستون هایی با نام های، FirstName و  LastName و TelephoneNumberتنظیم شده است. هر سطر حاوی اطلاعات مربوط به یک فرد است. از آنجا که 50 نفر وجود دارد ، جدول دارای 50 ردیف  برای اطلاعات ورودی است.

در هر پایگاه داده هر تعداد جدول می توانیم داشته باشیم. هر جدول باید دارای یک نام منحصر به فرد باشد و هر جدول باید یک ستون کلید اصلی یا primary key داشته باشد.

داده های موجود در پایگاه داده با محدودیت هایی محافظت می شود که قوانینی را برای اطمینان از یکپارچگی کلی آنها اعمال می کند. از جمله این محدودیت ها: نمی توان یک کلید اصلی تکراری استفاده کرد محدودیت ها همچنین نوع داده ای را که می توانید وارد کنید کنترل می کند. به عنوان مثال ، یک فیلد Name می تواند از نوع متن ساده باشد ، اما یک فیلد شماره تلفن باید شامل  اعداد و از نوع int باشد.

یکی از قدرتمندترین ویژگی های پایگاه داده ، ایجاد ارتباط بین جداول با استفاده از کلیدهای خارجی است. به عنوان مثال ، ممکن است یک جدول مشتریان و یک جدول سفارشات داشته باشید. هر مشتری را می توان به سفارشی در جدول سفارشات شما لینک داد. جدول سفارشات ، به نوبه خود ، ممکن است به یک جدول محصولات مرتبط باشد. این روش طراحی پایگاه داده را ساده می کند تا بتوانید داده ها را بر این اساس دسته بندی کنید ، نه این که سعی کنید همه داده ها را در یک یا چند جدول قرار دهید.

سیستم مدیریت پایگاه داده

پایگاه داده فقط داده ها را ذخیره می کند. برای استفاده واقعی از آن داده ها ، به یک سیستم مدیریت پایگاه داده نیاز دارید. DBMS خود پایگاه داده است ، همراه با نرم افزار و قابلیت های مورد نیاز برای بازیابی یا درج داده ها. DBMS گزارش ایجاد می کند ، قوانین و محدودیت های پایگاه داده را اجرا می کند و طرح پایگاه داده را حفظ می کند. بدون DBMS ، پایگاه داده فقط مجموعه ای از بیت ها و بایت ها با معنی کمی است.

اگر می خواهید یک دیتابیس ایجاد کنید ، برای شروع، برنامه پایگاه داده مانند Microsoft Access  گزینه خوبی خواهد بود.

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : پایگاه داده یا database چیست؟

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *