نقش تکنولوژی در زندگی امروز انسان‌ها؛ تکنولوژی چگونه زندگی انسان‌ها را تغییر داده است؟

نقش تکنولوژی در زندگی امروز انسان‌ها

نقش تکنولوژی در زندگی امروز انسان‌ها از مرز تعیین شده، فراتر رفته، آنقدری که اعتیاد به تکنولوژی یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های امروزی است.

خود ما انسان‌ها بودیم که تکنولوژی را پایه نهادیم و  آن‌ را روز به روز گسترش می‌دهیم. ما خودمان تکنولوژی را همه گیر کردیم تا زندگی کردن را برای خودمان راحت‌تر کنیم. تکنولوژی هم بی انصافی نکرد و هر ثانیه به یک نحو زندگی ما را تحت تاثیر می‌گذارد. حالا، روبات‌ها، انسان‌نماهایی هستند که خود ما به وجودشان آوردیم. روبات‌ها در بسیاری از موراد، جای انسان‌ها را گرفته‌اند و کی می‌داند شاید روزی هم برسد علیه خود ما انسان‌ها قیام کنند! تکنولوژی تا خون و احساسات انسان‌ها نفوذ کرده است. روراست هم باشیم، برای‌مان سودآور بوده‌است، ولی زیان  بار نیز هست.

تکنولوژی در تجارت و بیزینس؟ هوش مصنوعی، پردازش ابری، تجزیه و تحلیل پیش بینی، ابزارهای هوش تجاری و … . همین اپلیکیشن‌های به ظاهر ساده، روش های جدیدی را برای انجام وظایف و مدیریت کسب و کارها ایجاد می کنند.

کشف‌ها و اختراع‌هایی که انسان‌ها انجام داده‌اند زندگی انسان‌ها را هم به صورت مثبت و هم به صورت منفی‌ایی تحت شعاع خود قرار داده‌اند. به وجود آمدن و گسترش روزانه تکنولوژی نتیجه‌ی کنجکاوی، خلاقیت و ظرفیت ذهنی و تکنیک انسان‌ها برای حل مسئله است.

می‌داتید در توسعه تکنولوژی چه چیزی در اولویت است؟ خلاصه بگوییم، تکنولوژی باید برای بقای محیط زیست بکوشد  و اهداف انسان دوستانه داشته باشد. تکنولوژی مثل یک گل است برای زندگی انسان و محیط زیست پیرامون ما، نه اینکه عامل مرگ و میر انسان‌ها بشود یا به محیط زیست انسان‌ها ضرر برساند. قدیمی‌ترها می‌گفتند هرجا که آب باشد، زندگی در آن‌جا در جریان است. الانی‌ها می‌گویند که زندگی بدون تکنولوژی حتی برای یک روز هم ممکن نیست! تکنولوژی همه جا سرک کشیده است؛ از هوا، آب، آموزش و تحصیلات عالیه، تجارت و بیزنس، برق، مارکتینگ، ذخیره سازی دیتا، آفیس، ارتباطات، ماشین‌ها، پارک کردن سفر کردن، غذا، خرید کردن، بانک و هر چیز دیگری که فکر را بکنید.

به قول بعضی‌ها انسان خودش خودش را تبدیل کرده به برده تکنولوژی؛ نقش تکنولوژی الان بیشتر به پادشاهی است که پادشاه ه به خاطر برده‌اش به این جایگاه رسیده است. انسان باهوش‌تر است، دانش بیشتری دارد و می‌تواند خلق کند، اما تکنولوژی تلاش انسان را به نتیجه می‌رساند. هر یک ما وقتی که از خواب بیدار می‌شویم صدها پرسش به ذهنمان خطور می‌کند. پرسش‌هایی هم‌چون اینکه چطور می‌توانیم پول بیشتری دربیاوریم، چطور به اهدافمان برسیم، … . تکنولوژی پاسخگوی همه‌ی این پرسش‌هاست.

هدف از گسترش تکنولوژی شاید در ابتدا هر چه بیشتر آسان‌تر کردن زندگی انسان‌ها بود، اما این روزها تقریبا از هر نوع تکنولوژی در هرجایی می‌شود کسب و کار ایجاد کرد. هزاران نفر در اینترنت وجود دارند که برای ارائه خدمات به شما فعالیت می‌کنند. کمپانی‌ها به‌واسطه اینترنت محصولاتشان را به شما می‌فروشند. امروزه همه‌ی کمپانی از تغییر در نحوه‌ی فروش محصولاتشان می‌گویند؛ سئو به داد کسانی آماده است که دانشی در خصوص بازاریابی‌های اینترنتی ندارند! باید روراست باشیم، چراکه اگر حتی یک وبسایت طراحی کنیم، اما ندانیم چطور خود را به گوگل و کاربران بشناسیم، به قول قدیمی‌ها آب در هاون کوبیده‌ایم. تبلیغات رپورتاژ هم نقش به سزایی در معروف شدن کسب و کارهای کاربران داشته است.

 

با 7 عادت دنیا را تغییر بدهید؛ در 30 روز آدم جدیدی بشوید

آیا می‌دانید چگونه در 30 روز آدم بهتری بشوید؟ اگر یک کسب و کار اینترنتی دارید، می‌دانید که چطور باید آن را گسترش بدهید؟ می‌دانید که چگونه می‌توانید روزانه 1000 بازدید وبسایت داشته باشید؟ همه بسته به دانشی که شما از تکنولوژی دارید، دارد. تقریبا می‌شود گفت، فراگیری هر چیزی در قرن 21 آسان و ساده است. فقط باید بدانید چطور از تکنولوژی استفاه کنید. فقط یادتان باشد که چطور از تکنولوژی استفاده می‌کنید؛ چونکه تکنولوژی بعد از جنگ، گرسنگی و کرونا، بدترین آفت قرن 21 هم هست!

 

تکنولوژی سیستم آموزش را تغییر داده است

حتی اگر از نسل دهه 60ها باشید، می‌دانید که چقدر در گذشته تحصیل کردن سخت‌تر از امروز بود. منابع محدود بودند، آموزش‌ها محدود به کلاس درس بود، تجهیزات درسی تقریبا 0 بود، زمان رفت و آمد زیاد بود و … . ترس از درس عقب افتادن از درس و نداشتن منابع آموزشی، هم دیگر بماند!

امروزه چطور؟ شیوه درس دادن عوض شده و بیشتر توجه‌ها بر روی شیوه یاد گرفتن اصولی دانش آموزان است، منابع آموزشی فرواون است از منابع فارسی گرفته تا انگلیسی در یوتیوب تا … . کلاس‌های آنلاین هم دیگر کم کم جای کلاس‌های حضوری را گرفتند. شاید درست نباشد، اما به نظر برخی‌ها تکنولوژی با هوش مصنوعی قصد دارد جایگاه دبیران عزیز را هم بگیرد! دیگر موضاعات یادگیری هم محدود نیست، از یادگیری نحوه‌ی بستن پیچ تا فهمیدن سازوکار ناو هواپیمابر جرج واشنگتن آمریکا!

بیشتر بخوانید  نگاهی کوتاه به گوشی HTC 820

 

تغییر نحوه‌ی ارتباطات انسان‌ها

به گوشی‌های هوشمند، اینترنت، کامپیوترهای شخصی، سوشال مدیا، ابزار ویدیو کنفرانس آنلاین و اپلیکیشن‌های ارتباطی تا  با هر کسی که بخواهیم ارتباط برقرار کنیم. با هر که می‌خواهید ارتباط در کسری از ثانیه ارتباط برقرار کنید. به آن ور دنیا تماس تلفنی برقرار کنید و همدیگر را بدون پرداخت هزینه سفر و پرواز ملاقات کنید.

قبلا چطور؟ برای سر زدن به رفیق دور از ما، باید ساعت‌ها در ترافیک می‌بودیم، هزینه‌ی زیادی پرداخت می‌کردیم یا اینکه کلا در پرواز می‌بودیم، … .

رفیق‌تان دور از شما زندگی می‌کند؟ بجای نامه، ایمیل بفرستید. بجای گل، با او ویدیو کال برقرار کنید و کلامی احساسات خود را بیان کنید، … . اگر تکنولوژی نبود واقعا باید چی کار می‌کردیم؟

 

 

تغییرت عادت‌های رفتاری

کم نشنیده‌اید؛ لطفا برای دنیای بهتر، بیشتر کتاب بخوانید! چقدر سرت  تو گوشیه! نمی‌خوای یکم هم درس بخونی؟ کمتر با گوشیت بازی کنی هم بد نیست! جملاتی که این روز نه تنها مادران عزیز، بلکه روان شناسان، … به همه‌ی شهروندان توصیه می‌کنند. بزرگ یا کوچک هم ندارد، تقریبا شاید همه دیگر بعد از یک روز ست کاری، سرشان تو گوشی هوشمند و گشت و گذار کردن تو سوشال مدیا هستند!

انگار دروغ نمی‌گفتند که مهم‌ترین بدی تکنولوژی، دورکردن انسان‌ها با وجود نزدیک‌تر کردنشان است. انسان‌ها این روزها تنها با چند کلیک ساده می‌توانند به هر اطلاعاتی یا آموزشی دسترسی داشته باشند، اما کو حال و حوصله این کارها؟ تکنولوژی شور و اشتیاق و مصصم بودن بیشتر مردم برای کشف چیزهای ناشناخته را ازشان گرفته است.

 

سلامت ما وابسته به تکنولوژی است

تکنولوزی کیفیت زندگی انسان‌ها را بالاتر برده است. همانطور که می‌دانید که یکی از عناصر بالاتر بردن کیفیت زندگی انسان‌ها، سلامت است. امروزه در مقایسه با گذشته حتی علم پزشکی وابسته به تکنولوژی است، بدون تکنولوژی انگار سلامت انسان‌ها ناممکن است.
شرایط کرونایی با همه‌ی بدی‌هایش که دارد، به ما ثابث کرد که ارزش تکنولوژی در زندگی و سلامت ما انسان‌ها نقش مهمی دارد. قطع همه گیری کرونا به چیزهای مختلفی بستگی دارد. تکنولوژی به متخصصان کمک می‌کند که شر کرونا و هر بلای دیگری را سر انسان‌ها خلاص کند.

 

بیشتر بخوانید: توسعه تکنولوژی و ضررهای آن بر سلامت روح و جسم انسان کدام است؟

 

 

هوش انتقادی و هوش احتماعی ما تقریبا در حال مردن است

یادتان هست که حتی امروزی‌ها می‌گویند که اگر قدیمی‌ها به مشکلی بر می‌خوردند، همه‌ی اطرافیان به کمک‌شان می‌آمدند. شاید تنها کمکی که ما الان در برابر بسیاری از مشکلات هم نسلی‌های خود می‌توانیم انجام بدیم این است که لینک مشکل گشایی برایش فوروارد کنیم!

سوال و مشکل شما این روزها یعنی بیزنس اشخاص دیگری! کافی است که چیزی را در گوگل جستجو کنید، گوگل شما را با هزاران نتیجه بی‌سلاح می‌کند. متاسفانه، نقش تکنولوزی در زندگی امروزی ما عمیق‌تر از چیزی است که فکر می‌کنیم. ما انسان‌های رباتیکی هستیم که بجای فکر کردن و درک و تحلیل مسائل ساده روزمره امروزی به سراغ گوگل می‌رویم. گوگل هم ما همواره آنالیز می‌کند که ببیند چی جستجو می‌کنیم تا ما را بیشتر از پیش به خود معتاد کند. اگر بگوییم که هوش برای آیندگان فقط هوش مصنوعی را به ارث گذاشته‌ایم، نباید تعجیب کنیم. بخاطر تکنولوژی ما در حال از دست دادن هوش اجتماعی، هوش انتزاعی، هوش درون فردی، هوش انتقادی و … هستیم.

 

تجارت و بیزنس

فکر می‌کنم که با وجود تبلیغات اینترنتی رایگان و محتواهای جذاب اینترنتی دیگر کمتر کسی وجود دارد که بخواهد از طریق پیامک یا کاغد بازاریابی کند.

در سال 2020، حدودا 3 میلیارد از جمعیت کره زمین، از گوشی‌های هوشمند استفاده می‌کنند. دیگر کسی نیست که با وجود اینرتنت، سایت و اپلیکیشن‌ها، بخواهد شماره تلفن رفیقش را دفترچه یادداشت کند یا اینکه بخواهد کسب و کار خود را از طریق روزنامه معروف کند.

از هر 4 نفر در دنیا، یک نفر از اینترنت استفاده می‌کند، پس بهتر است که برای پیشرفت و شناساندن کسب و کار خود یک وبسیات طراحی کنید. اگر هم فکر می‌کنید زمان یا حال و حوصله یادگیری و طراحی وبسایت را ندارید، پس بهتر است وظیفه‌ی طراحی وبسایت را به یک وبسایت طراحی مطمعن بسپارید.

 

بهرحال هیچ چیزی همیشگی نیستند، فرقی هم ندارد چه ما انسان‌ها چه تکنولوژی‌ها! تکنولوژی دیروزی برای امروزی‌ها مسخره و خنده دار به نظر می‌رسد، و خدا می‌داند که آیندگان چه نظری در مورد شاخ‌ترین تکنولوژی‌های امروزی ما دارند. گرچه زیاد برای ما انسان‌های نسل جدید فرق ندارد، چونکه ما آدم‌هایی هستیم با ساختار دهنی یک ربات.

 از شما می‌خواهیم که نگذارید که تکنولوژی بر ساختار ذهنی و تصمیم‌هایتان حاکم شود؛ اعتیاد به تکنولوژی چیزی است که کمتر کسی درباریش می‌خواهد حرف بزند.

 

منبع: klientsolutech

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : نقش تکنولوژی در زندگی امروز انسان‌ها؛ تکنولوژی چگونه زندگی انسان‌ها را تغییر داده است؟

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. واقعا ممنونم از قرار دادن این مقاله مفید و کار بردی من برای کار پژوهشی از این مقاله شما استفاده کردم و آرزوی پیشرفت و توسعه سایت شما را دارم ممنونم