این روزها توسعه تکنولوژی بر زندگی ما تاثیر مهمی دارد, از استفاده کردن گوشی هوشمند تا تاثیری که تکنولوزی بر صنعت، آموزش و … دارد.
تکنولوژی برای بقای انسان ساخته شده شد تا در کنار ما برای همیشه بماند و همچون مورفینی در حال گسترش است.هر تکنولوژی جدید پتانسیل تاثیر بر زندگی ما را دارد, اما در حالتهایی, احتمال برجای گذاشتن تاثیرهای منفی بر روح و جسم ما را نیز دارد.
در ادامه نگاهی به تاثیر های منفی تکنولوژی و راهکارهایی برای استفاده سالمتر از آن برای شما داریم!
خشکی چشم
طبق گفته سازمان بینایی ایالات متحده (American Optometric Association)، استفاده طولانی مدت از گوشی، تبلت و لپتاپ ممکن است باعث خشکی چشم انسان شود.
نشانه های خشکی چشم عبارت است از:
- تار دیدن
- چشم های خشک
- سردرد
- درد گردن و شانه
عوامل موثر خشکی چشم میتواند؛ مقدار روشنایی نمایشگر، روشنایی بد محیط و فاصله نامناسب بین کاربر و نمایشگر باشد.
سازمان بینایی ایالات متحده راهکاری برای کاهش خشکی چشم ارائه کرده است! از قانون 20-20-20 استفاده کنید. به ازای هر 20دقیقه خیره شدن به نمایشگر، به چیزی که در فاصله 20 فیتی(6 متری) شما قرار دارد، 20 ثانیه نگاه کنید.
وقتی به گوشی خود خیرده شدهاید، شما سر خود را بصورت غیر طبیعی نزدیک گوشیتان کردهاید. در این حالت، استرس زیاد بر گردن، شانه و ستون فقرات شما وارد میشود.
پژوهشی در سال2017 به گفته کسانیکه دچار اعتیاد به گوشی بودهاند، گردندرد را به عنوان نتیجه ایی از اعتیاد به گوشی اعلام کرد .
در یک پزوهشی که به تازگی انجام شده است، حاکی از آنست که نوجوانان در بهبوههی توسعه تکنولوژی در ابتدای دهه 90میلادی از گردن درد و درد تحتانی کمر نیز آسیب میدیدند.
هم چنین استفاده بیش از حد از تکنولوژی موجب درد مفاصلی انگشت، مچ دست و انگشت اشاره میشود.
از راهکاری های زیر برای کاهش درد عضلانی استفاده کنید:
- حالت بدنی خود را اصطلاح کنید.
- برای کشش عشلانی نفس بکشید.
- از ارگونومی مناسب برای محل کار خود بهره بگیرید.
در صورت تدام درد، با دکتر خود مشورت کنید.
مشکلات خواب
استفاده از تکنولوژی در تخت خواب، موجب اختلالات خواب میتواند شود.
طبق گفتته بنیاد ملی خواب، 90 درصد مردم در ایالات متحده از گوشی تا یک ساعت قبل از خواب استفاده میکنند، که از نظر روانشناختی و فیزیولوزیکی بر خواب تاثیر میگذارد.
در یک پژوهش که در سال 2015 انجام شد، نتایج حاکی از تاثیر نور آبی ساطع از نمایشگر بر سطح ملاتونین بدن است که باعث اختلال در ریتم خواب انسان میشود. که هم موجب سختتر شدن به خواب رفتن و هم سخت بیدار شدن و عدم تمرکز کافی در صبح است.
احساسات
تکنولوژی ارتباط ما با سایر دنیا را فراهم کرد. این در حالی است که ما با مقایسه خود با دیگران، ممکن است اعتماد به نفس خود را از دست بدهیم.
یک پژوهشی که یه تازگی 1700 نفر را از سنین 19-32 را مورد آزمایش قرار داد، منزوی بودن کسانی که زمان بیشتری در سوشال مدیا میگذرانند را هشدار داد.
اگر فکر میکنید تکنولوزی شما را افسرده یا پرخاشگر کردهاست، زمان استفاده کردن از دستگاه های هوشمند خود را کاهش دهید.
بیشتر بخوانید: آدرنالین در کدام اندام انسان تولید می شود و چه کاربردی دارد؟
عوارض توسعه تکنولوژی بر کودکان چیست؟
نتایج پژوهشی در سال 2014 از تنقلات و فست فود، عدم تحرک کافی و تکنولوژی به عنوان فاکتورهایی که سلامت کودکان را به خطر میاندازد، یاد کرد.
وسایلی همچون:
- تلویزیون
- گوشی
- بازی های رایانه ایی
طبق نتایج یک کلینیک، رشد ذهنی کودکان با بازی های فیزیکی بیشتر از استفاده کودکان از دستگاه های الکترونیک بهروز است.
استفاده یش از اندازه کودکان از دستگاه های الکترونیک ممکن است موجب نتایج زیر شود:
- بروز مشکلات اخلاقی
- عدم یادگیری مهارت های رفتاری
- فرصت قرار نگرفتن در جامعه
- چاقی مزمن
- خشونت
- مشکلات خواب
طبق گفته سازمان بینایی ایالات متحده(American Optometric Association)، کودکان نیز همانند بزرگسالان در خطر خشکی چشم هستند. پس بهتر است والدین کودکان، برای سلامت کودکان خود همیشه به مراکز بینایی اقدام کنند.
منبع: Healthline
نظرات در مورد : توسعه تکنولوژی و ضررهای آن بر سلامت روح و جسم انسان کدام است؟