آدرنالین در کدام اندام انسان تولید می شود و چه کاربردی دارد؟

آدرنالین در کدام اندام انسان تولید می شود و چه کاربردی دارد؟

آدرنالین در کدام اندام انسان تولید می شود و چه کاربردی دارد؟ بالا رفتن آگاهی مان در خصوص موارد پزشکی این کمک را قطعا برایمان به همراه دارد که در شرایط بحرانی و پزشکی بتوانیم دفاع بهتری از خودمان داشته باشیم. آدرنالین را با نام اندروفین نیز می شناسند که این هورمون به درستی باید درک و شناخته گردد و محل تولید آن در بدن انسان ها غدد فوق کلیه و در تعدادی از نورون های سیستم مرکزی عصبی است.

ترشح آدرنالین ( اندروفین) در بدن

وقتی یک شخص در برابر موقعیت های مختلفی چون استرس و اضطراب قرار میگیرد، این هورمون در خون آزاد می شود و انتقال آن به اندام های مختلف بدن صورت میگیرد و در نهایت منجر به ایجاد واکنش های خواهد شد. به زبانی ساده تر وقتی در شرایط استرسی واقع می شوید و قلب شما تند تند می زند یا اینکه یکدفعه دستتان عرق میکند و… یعنی شما دچار واکنش های هورمون اندروفین(آدرنالین) شده اید. حتما تاکنون خبرهای زیادی را در خصوص مرگ ناگهانی برخی از ورزشکاران یا علاقه مندان به ریسک به دلیل سکته قلبی شنیده اید افرادی که اصلا در طول زندگی شان یکبار به سراغ دخانیات نرفته اند یا حتی سابقه ی بیماری نیز نداشته اند چگونه ممکن است یکباره سکته کنند و جانشان را از دست بدهند؟

زمانی که پرونده چنین افرادی بررسی می شود تشخیص علت سکته مشخص نمیگردد چرا که آنها نه داروی مصرف کرده اند و نه از مکملی استفاده نموده اند. شاید جالب باشد که بدانید چیزی که سبب مرگ این افراد می شود ماده یست که برای مدت زمان طولانی در ورزشکاران و افرادی که به ریسک و خطر عادت دارند به صورت طبیعی ترشح می شود و در نتیجه منجر به ایجاد سکته قلبی و مرگی برای آنها خواهد شد.

آدرنالین ( اندروفین)

در یک پاراگراف لازم است اینگونه خلاصه کنیم وقتی شخصی برای چندین ساعت در وضعیتی قرار میگیرد که بر روی دستانش عرق سرد می نشیند یا نفسهای به گونه یست که حس خفگی به او دست میدهد و بیش از حد تپش قلب می گیرد ، احتمال سکته کردن او به میزان زیادی افزایش خواهد داشت.گاهی این افراد خودشان را به این هورمون معتاد می کنند به نحوه ی که دوست دارند هر روز این حالت برایشان تکرار شود و از آن خسته نمی شوند.

تاثیر آدرنالین بر بدن

آدرنالین تاثیرهای مختلفی را بر بدن برای افراد داشته است که می توانیم به ایجاد تپش قلب شدید، گشاد شدن چشمها و رگهای خونی عضلات، بزرگی نایچه ها، انقباض مجراهای دستگاه گوارش که سبب کاهش هاضمه میشود،افزایش فشار خون و افزایش تولید گلوکز (ایجاد انرژی بیشتر) اشاره کنیم.

تمامی این واکنش های که ذکر شده است در جهت ایجاد تمرکز بدن به منظور بقا صورت می گیرد. هجوم ادرنالین موجب افزایش میزان سطح انرژی بدن شده و نشانه های زیر را به همراه می آورد و بعد از اینکه فرد از شرایط استرس و خطر رها شد تاثیر این هورمون حتی تا یک ساعت در بدن او باقی خواهد ماند:

  • بالا رفتن ضربان قلب
  • بالا رفتن میزان تمرکز حواس و افزایش سرعت تنفس
  • عرق کردن بدن
  • کم شدن میزان حس درد
  • افزایش عملکرد و قدرت
  • گشادی مردمک چشم ها
  • ایجاد حس عصبانیت و خشم

تاثیر آدرنالین بر بدن

ترشح آدرنالین

ترشح این هورمون در بدن نوعی وضعیت اماده باش را ایجاد می کند و به بدن کمک می کند تا در برابر شرایطی که به وجود آمده است ،آمادگی های لازم را داشته باشد که می توان به شرایطی چون جنگ ،مسابقه های ورزشی یا فرار اشاره کرد.

زمانی که در بدن هورمون آدرنالین ترشح می شود فعالیت قلب نیز افزایش پیدا می کند و با بالا رفتن فشارخون ، خونرسانی نیز افزایش خواهد داشت. هورمون آدرنالین مخصوصا منجر به بازشدن رگهای موجود در عضلات شده و خون رسانی به این عضوها که سبب تحریک بدن میشوند را افزایش میدهد. علاوه بر آن آدرنالین بر مغز نیز تاثیر می گذارد و به اعصاب حالت تحریک پذیری و آمادگی بیشتری را القا میکند.

آدرنالین با تاثیرگذاشتن بر کبد موجب افزایش میزان گلوکز خون نیز میشود و به این واسطه نیازی که ماهیچه و اعصاب به انرژی بیشتری را دارند برطرف خواهد کرد. در زمان خشم با ترشح هرمون آدرنالین حس اضطراب و ترس نیز زیادتر میگردد. در اصل میتوان اینگونه گفت که جزئی از دستگاه عصبی سمپاتیک به بخش مرکزی غده فوق کلیوی  است چون این عصاب به سلولهای بخش مرکزی ورود پیدا می کنند و هر زمانی که سیستم سمپاتیک تحریک می شود منجر به تحریک این سلول ها نیز می شود و در نهایت آزادسازی هورمون آدرنالین انجام میگردد.

هجوم آدرنالین

حتما این سوال برایتان به وجود آمده است که انجام چه فعالیت های منجر به هجوم آدرنالین ها می شود و همانطور که اشاره کرده ایم برخی از فعالیت های ورزشی و کارهای هیجان انگیز مثل پرش از صخره، چتربازی، تماشاکردن فیلم های ترسناک، زیپ لاین، غواصی در قفس در مقابل کوسه ها،رودگردی منجر به هجوم آدرنالین خواهد شد.

با وجود اینکه ترشح چنین هورمونی کمک می کند تا انسان در مقابل برخی از حوادث بتواند جان سالمی به در ببرد و از لحاظ زیست شناسی هدف تکاملی داشته است ولی افرادی نیز وجود دارند که اقدام به انجام فعالیت های می کنند تا بتوانند افزایش میزان ترشح آدرنالین را برای بدن به دنبال داشته باشند.

هجوم آدرنالین 

فعالیت های کنترل آدرنالین

باید ترفندهای را یادبگیرید که کمک می کنند تا در برابر استرس و اضطراب واکنشهای بدنتان را کنترل نمایید همچنین برای کمک کردن به سلامتی بدن تان بهتر است به صورت طبیعی استرس خودتان را کم کرده و آن را کنترل کنید.

انجام فعالیت های زیر به شما کمک می کند تا بتوانید به کنترل آدرنالین کمک کنید:

  • تنفس عمیق را تمرین کنید
  • از مدیتیشن استفاده نمایید
  • انجام تمرین های تای چی و یوگا که با حرکت تنفس عمیق همراه باشد
  • اگر در شرایط استرس زای واقع شده اید حتما سعی کنید با یکی از دوستان خود یا خانواده تان صحبت کنید یا می توانید احساسات منفی را که دارید در یک دفترچه یادداشت کرده و این افکار منفی را کنترل کنید. شما با این تمرین ها به خودتان کمک کرده اید تا شب خواب راحت تری را داشته باشید.
  • روزانه ورزش کردن را فراموش نکنید
  • مصرف مواردی چون الکل و نوشیدنی های کافیئن دار را به حداقل برسانید
  • از یک رژیم غذایی متعادل و سالم پیروی کنید
  • قبل از اینکه بخوابید اصلا از تلویزیون، موبایل و… با صدای بلند استفاده نکنید.
به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : آدرنالین در کدام اندام انسان تولید می شود و چه کاربردی دارد؟

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *