نحوه بازیابی پیام های متنی حذف شده در سیستم عامل اندروید

سیستم عامل اندروید

اساسا حذف شدن اطلاعات از گوشی های هوشمند یکی از مسائل دردناک برای کاربران می باشد. این که آیا شما به صورت تصادفی اطلاعاتی را حذف کرده اید یا اینکه گوشی شما را به سرقت برده اند و تمامی تصاویر و پیام های شما و سایر موارد ضروری در گوشی تان گم شده و یا آسیب دیده است.

اگر شما می خواهید برخی از پیام های متنی را در گوشی اندرویدی خود بازیابی کنید، قطعا به دنبال بهترین راه حل برای این کار می گردید. در این بخش تصمیم گرفتیم که نحوه ی بازیابی تمامی پیام های متنی در سیستم عامل اندروید و همچنین تهیه ی یک نسخه ی پشتیبان از تمامی پیام ها را برای شما شرح دهیم تا در آینده با چنین مشکلاتی روبرو نشوید.

نحوه بازیابی پیام های متنی حذف شده در اندروید

ما این مقاله را با یک خبر بد آغاز خواهیم کرد: اگر از قبل آماده نباشید، واقعا هیچ راه قابل اعتماد و صد درصدی برای بازیابی پیام های متنی حذف شده در سیستم عامل اندروید وجود ندارد.

قبل از اینکه ما بر روی برخی از ابزارها فعالیت خود را آغاز کنیم، هرگز فراموش نکنید که تکنولوژی بازگردانی پیام های متنی آنقدرها بالا نیست: از افراد دیگر نیز می توانید سوال کنید. در صورتی که تنها چند پیام متنی را از دست دادید، فردی که یک پیام را برای شما ارسال کرده بود، به احتمال هنوز نسخه هایی از این پیام ها را در گوشی خود داشته باشد. آن ها می توانند تمامی پیام های موردنیاز شما را برایتان ارسال کنند یا از آن ها اسکرین شات گرفته و در شبکه های اجتماعی برایتان ارسال نمایند.

با این حال اگر در تمامی این موارد با شکست روبرو شوید، ممکن است به نرم افزارهای بازیابی اطلاعات (Recovery) روی بیاورید. اگر در گوگل نحوه ی بازیابی پیام های متنی در گوشی های اندرویدی را یک بار جستجو کنید، خواهید دید که با تعداد بسیار زیادی از اپلیکیشن ها در زمینه ی بازیابی اطلاعات روبرو هستید و هر کدام ادعا می کنند، شما با استفاده از آن ها می توانید پیام های متنی خود را بازیابی کنید.

مشکل این است که این ابزارها برای اکثر کاربران کار نمی کنند. ما نرم افزارهای Mobikin، FonePaw Android Recovery و EaseUS MobiSaver را خودمان آزمایش کردیم. هر یک از آن ها به دلیل ضعف بزرگ و محدودیت در سه بخش متفاوت، درخصوص فرآیند بازیابی اطلاعات یک پیغام خطا برایمان نمایش دادند که این سه مورد شامل:

  1. شما نیاز به دسترسی Root برای بازیابی پیام های متنی دارید.
  2. این ابزارها بدون پرداخت هزینه، هیچ اطلاعاتی را برای شما بازگردانی نمی کنند.
  3. آن ها از شما می خواهند از پروتکل غیرقابل دسترس USB Mass Storage استفاده کنید.

اکنون بیایید هر یک از این اشکالات را به نوبه خود بررسی کنیم.

اشکال 1: لازم است که به Root دسترسی داشته باشد

روت کردن دستگاه های اندرویدی اساسا، علاوه بر مزایایی که دارد، امکان دسترسی به هر یک از فایل ها را در دستگاه شما فراهم می نماید. به صورت پیش فرض، سیستم عامل اندروید برخی از فایل های سیستمی محافظت شده را از دید شما مخفی می نماید. پوشه ای که شامل پیامن های متنی شما می باشد به این دسته بندی تعلق دارد. بنابراین، شما نمی توانید یک اپلیکیشن file browser عادی را نصب کنید و به فهرست فایل های موجود در دستگاه خود که پیام های متنی در آن قرار دارند، دسترسی پیدا کنید.

هر گاه شما از طریق یکی از این نرم افزارهای بازیابی پیام های متنی می خواهید فرآیند را ادامه دهید، معمولا دسترسی Root را در سیستم شما بررسی می کنند. بدون این دسترسی، نرم افزارها نمی توانند کار زیادی انجام بدهند. در هنگام آزمایش Mobikin، ما فرمت Root را حذف کردیم و در نهایت با یک صفحه ی نتایج خالی روبرو شدیم. FonePaw تلاش کرد تا Root موقت را اجرا کند، که در نهایت سبب شد که سیستم عامل اندرویدی یک هشدار امنیتی برای ما نمایش دهد.

در حالی که یک Root موقت پس از راه اندازی مجدد دستگاه به حالت اولیه بازگردانده می شود، اما هنوز هم به عنوان یکی از گام های اصلی (متاسفانه ضروری) برای این نرم افزارهاست. و برای همیشه به منظور روت کردن دستگاه خود نیاز به باز کردن قفل bootloader دارید که تمامی اطلاعات شما را بر روی دستگاه حذف می نماید. ممکن است شما نمی خواهید تلفن خود را به دلایل امنیتی روت کنید، به علاوه اکثر مردم واقعا نیازی به انجام این کار ندارند.

بنابراین، عدم دسترسی به روت مانع بسیاری از افراد برای استفاده از ابزارهای بازیابی اطلاعات می باشد.

اشکال 2: بازیابی اطلاعات رایگان نیست

حتی اگر شما یک گوشی اندرویدی روت شده نیز داشته باشید یا روت موقت را به طورکلی نادیده بگیرید، در حقیقت سعی در بازگرداندن پیام های متنی دارید که در این مسیر به شدت شوکه خواهید شد. این ابزارها کاملا مشابه هستند و “نسخه های اژمایشی رایگان” را ارائه می دهند که عملا چیزی جز کنترل فایل های حذف شده، ندارد. شما باید هزینه بالایی (40 تا 50 دلار یا بیشتر) را پرداخت کنید تا بتوانید تمامی فایل ها را با استفاده از این نرم افزار بازیابی کنید.

بسیاری از کاربران به احتما نمی خواهند این مقدار پول را پرداخت کنند تا فقط چند پیام متنی را بازیابی نمایند. البته، شما اینطور فرض کنید که سازندگان نرم افزار قابل اعتماد هستند و اگر این هزینه را پرداخت می کنید، نرم افزار واقعا برای شما کار می کند.

اگر تصمیم بگیرید که هزینه این نرم افزارها را پرداخت کنید، باید سریعا عمل کنید. هنگامی که داده ها را در اندروید حذف می کنید، گوشی شما فضایی را نشان می دهد که در آن داده ها به عنوان اطلاعات جدید موجود می باشد. این بدان معنی است که هرچه بیشتر پس از حذف داده ها از تلفن خود استفاده کنید، بیشتر احتمال دارد که متون حذف شده دوباره رونویسی شوند و قابلیت دسترسی به آن از بین برود.

بیشتر بخوانید  نحوه اضافه کردن تولد به تقویم گوگل

برای به حداکثر رساندن شانس بازیابی، شما باید تلفن خود را در حالت هواپیما قرار دهید و از آن تا حد امکان استفاده نکنید تا زمانی که اطلاعات حذف شده را بتوانید بازیابی کنید.

اشکال 3: USB Mass Storage در دسترس نیست

در روبرویی با این محدودیت ها، شما ممکن است از یک ابزار بازیابی فایل PC مانند Recuva استفاده کنید. زمانی که گوشی خود را به کامپیوترتان متصل می کنید باید اجازه دهید تا دستگاه شما فایل های حذف شده را اسکن نماید، درست است؟ متأسفانه، این امکان از بین رفته است

هنگامی که گوشی اندرویدی خود را به کامپیوتر متصل می کنید، می توانید از چندین پروتکل برای انتخاب استفاده کنید. دستگاه های مدرن معمولا از MTP (پروتکل انتقال رسانه ای) یا PTP (پروتکل انتقال تصویر) استفاده می کنند. دستگاه های Android قدیمی (قدیمی تر از ساندویچ بستنی 4. 4) از یک پروتکل متفاوت شناخته شده به عنوان (USB Mass Storage (UMS استفاده می کنند.

UMS همان پروتکلی است که درایوهای فلش هنگام اتصال به کامپیوتر از آن استفاده می کنند. این محتویات آن ها را به طور کامل در رایانه میزبان در دسترس قرار می دهد. مشکل این است که هنگام استفاده از UMS دستگاه میزبان نیاز به دسترسی انحصاری به دستگاه متصل دارد.

بنابراین، هنگام مرور فایل های تلفن خود از طریق کامپیوتر، شما نمی توانید از گوشی خود در همان زمان استفاده کنید. در گذشته، این مشکلات با پوشه های سیستمی اندروید به وجود می آمد، به این معنی که سیستم عامل اندروید مجبور بود از سیستم فایل FAT استفاده کند که بسیار آهسته و قدیمی می باشد.

همه ی افراد این موضوع را بیان کردند ک سیستم عامل اندروید دیگر از UMS پشتیبانی نمی کند. بنابراین، شما نمی توانید از یک برنامه مانند Recuva برای بازیابی فایل ها از یک دستگاه متصل به MTP یا PTP استفاده کنید. حتی دستگاه شما را نمی بیند. EaseUs MobiSaver از ما خواست تا UMS را فعال کنیم اما این امکان در گوشی های اندرویدی جدید امکان پذیر نیست.

یک روش نقره ای وجود دارد: اگر گوشی شما یک کارت SD داشته باشد، می توانید آن را حذف کنید و آن را با استفاده از یک اسلات داخلی یا یک Ram Reader خارجی در رایانه خود قرار دهید. از آنجا، Recuva می تواند جادو خود را فعال نماید. با این حال، تعداد کمی از گوشی های اندرویدی پیام های متنی را در کارت SD ذخیره می کند. بدین ترتیب، در اکثر موارد شما قادر به بازیابی اطلاعات پیام هایتان از کارت حافظه ی خود نخواهید بود.

نحوه پشتیبان گیری و بازگردانی پیام های متنی در اندروید

در حالی که ممکن است شما به طور کلی از بازیابی پیام های متنی خوشتان نیاید، خبر خوب این است که تهیه ی نسخه ی پشتیبان از آن ها بسیار ساده است. ممکن است چند دقیقه ای برای راه اندازی یک اپلیکیشن پشتیبان گیری خودکار زمان لازم باشد، ولی پس از آن هرگز لازم نیست که نگران باشید چگونه دوباره می توانید پیام های حذف شده را بازیابی کنید.

برای پشتیبان گیری آسان از پیام های متنی، یک اپلیکیشن رایگان به نام SMS Backup & Restore بهترین گزینه است. تنظیم آسان، اجرا بر روی یک برنامه ریزی از پیش تعیین شده و پشتیبان گیری از پیام های متنی و ذخیره سازی آسان درفضای ابری از ویژگی های این اپلیکیشن می باشد. اگر می خواهید همه چیز را در یک دفعه پشتیبان گیری کنید، باید یکی دیگر از نسخه های اپلیکیشن پشتیبان گیری از سیستم عامل اندروید را دانلود و نصب کنید.

پس از نصب، اجازه دسترسی به اطلاعات خود را بدهید. سپس روی تنظیمات پشتیبان در صفحه اصلی ضربه بزنید. اگر دوست دارید، می توانید انتخاب کنید که علاوه بر پیام های متنی، تماس های تلفنی نیز در این لیست قرار بگیرند. برای فعال کردن سیستم پشتیبان گیری از MMS و Emoji، یا تنها مکالمه هایی خاص، باید گزینه های پیشرفته را انتخاب کنید.

بعد، محلی که می خواهید فایل های پشتیبان شما در آن ذخیره شود، انتخاب کنید. این برنامه از گوگل درایو، Dropbox، OneDrive پشتیبانی می کند و به صورت محلی فایل ها را بر روی گوشی شما ذخیره می کند. شما نباید به گوشی خود بازگردانید، اگر چه: حتی اگر گوشی شما را بدزدند و یا نابود شود، هیچ راهی برای بازیابی پیام ها ندارید. سرویس مورد نظر خود را انتخاب کنید، سپس باید حساب کاربری خود را ببندید و زمان پشتیبان گیری از اطلاعات را انتخاب کنید.

در نهایت، انتخاب کنید که چگونه می خواهید یک نسخه ی پشتیبان تهیه کنید. حالت روزانه یک مدت زمان مناسب برای اکثر کاربران می باشد؛ شما حتی می توانید حالت ساعتی را برای محافظت بیشتر انتخاب کنید. وقتی که انجام شد، اکنون گزینه ی Back up now را بزنید تا یک نسخه پشتیبان از فایل های شما تهیه شود و برای بروزرسانی های بعدی برنامه ریزی انجام شود. پیام های شما اکنون محافظت می شوند.

شما می توانید از منوی سمت چپ در برنامه اسلاید و روی View Backups ضربه بزنید تا مطمئن شوید که این اپلیکیشن ها به درستی کار می کنند. هنگامی که نیاز به بازگردانی پیام ها دارید، از این منو Restore را انتخاب کنید.

 

بیشتر بخوانید

 

در ادامه با زوم تک همراه باشید …

 

منبع: makeuseof

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : نحوه بازیابی پیام های متنی حذف شده در سیستم عامل اندروید

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *