پیشگیری از انتقال ایدز از مادر به کودک

پیشگیری از انتقال ایدز از مادر به کودک

پیشگیری از انتقال ایدز از مادر به کودک : در سال های اخیر متاسفانه به تعداد افرادی که مبتلا به ایدز می شوند ، روز به روز افزوده می شود و نیاز است که ما به صورت تخصصی تر این موضوع را پیگیری کنیم و شیوه ی صحیح مقابله با این بیماری را به خوبی بدانیم. بیشتر افرادی که مبتلا به ایدز هستند در سنین جوانی و باروری می باشند و این امکان برایشان وجود دارد که پس از باردار شدن، ایدز از مادر به کودک منتقل گردد.

ایدز چیست ؟

ایدز یک نوع بیماری است که به واسطه ویروس ها در دستگاه ایمنی بدن ،نقص های ایمنی را پدید می آورد. راه های زیادی وجود دارد که سبب انتقال HIV می شوند ولی عمده ترین روشهای انتقال به شرح زیر است:

  1. آمیزش جنسی محافظت نشده(مثل دهانی و مقعدی)
  2. انتقال از طریق سرنگ آلوده یا خون آلوده از مادر به فرزند در طول دوران بارداری
  3. زایمان یا شیردهی

پیشگیری از انتقال ایدز از مادر به نوزاد

خوشبختانه در کشور ایران تلاش های زیادی صورت گرفته است که کمک کرده تا این بیماری از طریق مادر به فرزند منتقل نگردد و تقریبا این میزان به صفر رسیده است. ولی فراموش نکنید که انتشار این بیماری در کشور به واسطه الگوی جنسی صورت میگیرد و حتما باید آشناسازی جوان ها در این باره بخوبی انجام گردد.

کاربران عزیز برای مطالعه اطلاعات جامع در خصوص ایدز این فایل ورد را دانلود نمایید و مطالعه کنید:

ایدز

درمان ایدز

متاسفانه تاکنون به صورت قطعی هیچ واکسن درمانی برای ایدز وجود نداشته است اما درمانهای ضدویروسی میتوانند منجر به کاهش دوره ی بیماری و امید به زندگی طبیعی گردند و با این گونه درمان عوارض ناشی از بیماری کاهش خواهد داشت و خطر مرگ نیز در این افراد کمتر می شود اما این داروها قیمت گرانی دارند و ممکن است بیمار با مصرف آن ها دچار عوارضی شود و پس بهترین راهی که میتوان با انتشار ویروس مقابله کرد ،پیشگیری است.

درمان ایدز

آمار مبتلایان به ویروس ایدز که کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا کم ترین میزان را داشته اند.

پیشگیری از انتقال اچ آی وی

همه ی افراد ممکن است در معرض خطر ابتلا به HIV باشند و خودمراقبتی و آزمایش اچ آی وی می تواند دو عامل موثر در پیشگیری از ایدز به شمار بیاید.

همه ی بانوان سرزمینم آرزو دارند تا مادر شوند و البته فرزندی سالم داشته باشند و آنها برای محقق شدن چنین آرزوی هر اقدامی که لازم باشد را انجام میدهند تا بتوانند به آنچه که می خواهند برسند. زمانی میتوان در این امر موفق بود که از مشکلات احتمالی آگاهی کافی داشته باشیم و به خوبی با پیشگیری از این دسته اقدامات و اقدامات پیشگیرانه لازم آشنا باشیم تا بتوانیم یک نوزاد شاد و سالم را داشته باشیم.

موارد زیر میتوانند به عنوان کمک کننده در پیشگیری از انتقال ایدز مادر به فرزند باشند:

1)تشخیص زودهنگام ابتلا به HIV در افرادی که در معرض خطر بیش تر هستند (افرادی که همسران مبتلا به اچ ای وی دارند -همسران مصرف کننده مواد مخدر داشته اند- زنان مصرف کننده مواد مخدر- رفتار دارای رفتارهای پرخطر جنسی)

2)استفاده نمودن از کاندوم در خانمهای که در معرض خطر بیشتر قرار دارند

3)پیشگیری از باردار شدن خانمهای که در معرض خطر بیشتر قرار داشته اند

بیشتر بخوانید  USB جدید با امکان تشخیص ایدز

4)انجام زایمان به صورت سزارین

5)خانم های که مبتلا به ایدز هستند به مرکزهای مشاوره بیماری های رفتاری مراجعه کنند و خدمات مراقبتی و درمانی را دریافت نمایند.

6)شروع درمانهای پیشگیری در کودکانی که از مادران مبتلا به HIV متولد شده اند.

7) تغذیه کودکانی که از مادران مبتلا به HIV متولد شده اند باید شیرخشک باشد و از شیرمادر استفاده نشود.

نشانه های HIV

این سوال ممکن است برای شما به وجود می آید که بیماری اچ ای وی چه ویژگی های دارد که آن را از سایر بیماری ها متفاوت می کند؟ باید دو نکته را در خصوص این بیماری به خاطر بسپارید :

نکته اول) بسیاری از افرادی که با این ویروس زندگی می کنند اصلا از آن مطلع نیستند و از ابتلای خودشان بی خبر هستند. چون این افراد هیچ نشانه های در خودشان ندارند و میتوانند از طریق رفتارهای پرخطر این بیماری را به دیگران انتقال بدهند.

نکته دوم) از طریق دیگر معمولا بیش تر این افراد در سنین فعال هستند و از ابتلای خودشان آگاه می شوند و برای مشاوره و مراقبت زمینه ی خوبی را دارند و میتوانند بدون اینکه برای جامعه خطری داشته باشند به زندگی شان ادامه دهند و زندگی سالمی داشته باشند.

این بیماری از راه های مختلفی میتواند انتقال داده شود که ارتباط با رفتارهای خصوصی افراد دارد مثل تماسهای جنسی و اعتیاد تزریقی و…

پس این بیماری جز بیماریهای عفونی است و همچنین می توان جز بیماری های رفتاری دسته بندی گردد و چون برای بروز بیماری های رفتاری علل های زیادی مطرح می شود نمیتوان به سادگی آن را کنترل کرد. بیماری HIV معمولا با خصوصی ترین رفتارهای انسان مرتبط می باشد و افراد خیلی راحت حاضر نمیشوند در خصوص آن صحبت کنند. البته این نکته را فراموش نکنید که ممکن است این بیماری تا زمان های زیادی بدون هیچ گونه علامتی باشد و مثلا تا ده سال علامتی نشان ندهد.

نشانه های HIV

تشخیص بیماری HIV

برای اینکه این بیماری تشخیص داده شود حتما به آزمایش خون نیاز است که بازهم این امکان وجود دارد که در ابتدا نتیجه ی منفی را نشان بدهد و تاکنون هنوز برای درمان آن واکسنی ارائه نگردیده است.

راه های انتقال بیماری یا عدم آگاهی در خصوص برخورد با افرادی که مبتلا به این بیماری هستند سبب شده است تا حتی اسم این بیماری برای مردم ترسناک باشند و برخی این گونه فکر کنند که در کنار قرار گرفتن با افراد مبتلا خودشان نیز به HIV مبتلا می شوند به همین جهت افراد به سختی برای اقداماتی تشخیص مراجعه میکنند.

البته نباید فراموش کرد که جامعه در مقابل با این بیماران ، برخورد مناسبی نداشته است و معمولا این دسته از افراد بیماری شان را پنهان می کنند و برای اقدامات مراقبتی هیچ واکنشی نشان نمیدهند که این موارد با یکدیگر موجب می شود تا بیماری های عفونی در بین آنها شیوع پیدا کند. لذا ماهیت این بیماری از یک بیماری عفونی به صورت یک مشکل بهداشتی و اجتماعی درآمده است و این موضوع تا جایی پیش رفته که به عنوان بزرگ ترین چالش قرن به شمار می رود.

کاربران عزیز فایل PDF زیر را تکمیل کردن آگاهی تان در خصوص پیشگیری از انتقال ایدز از مادر به کودک حتما مطالعه نمایید:

ایدز

3/5 - (1 امتیاز)

نظرات در مورد : پیشگیری از انتقال ایدز از مادر به کودک

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *