عملکرد موهای درون بینی در بدن انسان چیست؟

عملکرد موهای درون بینی در بدن انسان چیست؟

عملکرد موهای درون بینی در بدن انسان چیست؟ بسیاری از ما اینگونه تصور می کنیم که باید همیشه موهای بینی خود را اصلاح کنیم و در واقع آن را جز ضروری ها به شمار می آوریم البته گاهی موها بسیار رشد می کنند که واقعا به اصلاح نیاز خواهند داشت اما به صورت کاملی نباید آن ها را از بین ببریم. بهتر است بدانید که اصلی ترین وظیفه موهای درون بینی پالایش مواد اضافه هوایی است که ما آن را تنفس می کنیم پس در نتیجه اصلاح کامل موهای بینی غلط است.

عملکرد موهای داخل بینی

می توان به صورت ساده اینگونه گفت که موهای درون بینی مانند فیلترهای هوای اتاق عمل می کنند و میتوانند ویروس ها، باکتری ها، گردو غبار و … را به خودشان بگیرند و وقتی ما عطسه می کنیم یا در زمان بازدم آن ها به بیرون می آیند.

میزان تراکم موهای درون بینی به عنوان یک مزیت به شمار می آید و طبق احتمالات پزشکی میتوان اینگونه گفت که افرادی با موهای کم پشت بینی نسبت به دیگران (افرادی با موهای پرپشت بینی) احتمال بیشتری حدودا سه برابر در مبتلا شدن به آسم دارند.

نخستین خط دفاعی بینی در مقابل عوامل نامطلوب خارجی، موهای بینی هستند. پشت موهای بینی، مژک ها قرار می گیرند؛ رشته های مویین که بسیار کوچک بوده و مداوم به عقب و جلو در حال حرکت می باشند.

عملکرد موهای داخل بینی 

این مژک ها مولکوهای مضر و البته گردوخاک را به سمت جلو هُل می دهند. این مواد مثل یک شکل کوچکی از مخاط جمع شده که با سرفه بیرون می آیند یا قورت داده می شوند که اگر قورت داده شوند توسط اسید معده بخش زیادی از آنها نابود می گردد.

موهای درون بینی

درون بینی ویروس ها، باکتری های متفاوتی وجود داشته است که اگر شما موهای درون بینی را بکنید شاید میکروبها به مخاط بینی وارد شوند و جریان خون یا حتی عفونت های موضعی را ایجاد کنند.

این نکته را به خاطر بسپارید که هیچ وقت نباید به صورت ناگهانی موهای داخل بیرون را بکنید. با توجه به اینکه درون بینی یک محیط استریلی نمی باشد شما با اینکار ممکن است دچار عفونت های ناخوشایندی شوید.

نکته) موهای بینی برای اینکه مواد الوده را از هوای تنفس شده خارج کنند، لازم هستند و میتوانند باکتری ها ، میکروب ها و ویروس ها را به دام خود بیندازند و سپس با عطسه و سرفه خارج گردند.

وظیفه موهای داخل بینی

همانطور که اشاره کرده ایم موهای بینی وظیفه دارند تا ذرات بزرگتر هوا را به خود جذب کنند. محققان در این خصوص گفته اند که کندن موهای بینی برای شخص مشکلات جدی را به وجود خواهد آورد. آنها میگویند میکروبهای که به داخل بینی راه یافته اند در مجاورت پیاز مو و نزدیک حفره های که مو از آن خارج میشوند ،جمع میگردند. وقتی که موها را از ریشه بکنید ، آسیب های به پیاز مو وارد شده و میکروب ها نیز در این شرایط به سادگی به بدن وارد شوند که قطعا می توانند زمینه ی برای بروز بیماری ها شوند.

وظیفه موهای داخل بینی

ورود میکروب ها به بدن عفونت را ایجاد می کند و بیماری های را پدید می آورد که البته موضوع فراتر از آن است. این عفونت ها بسیار خطرناک و کشنده هستند چون رگ های بینی در نهایت به رگهای مغز ختم می شود و به همین جهت عفونت های یاد شده به صورت آبسه مغز و مننژیت خودشان را نشان میدهند. مثلث خطر که طبق نظر دانشمندان ناحیه متنهی به بینی است و توصیه های در خصوص خطرات نادیده گرفتن آن به افراد داده شده است.

آیا کندن موهای بینی اشکال دارد؟

اگر تا این قسمت مطلب را به دقت مطالعه کرده باشید قطعا متوجه شده اید که نباید موهای بینی را از ریشه بکنیم و تنها در صورتی نیاز به اصلاح خواهند داشت که بسیار زیاد رشد کرده باشند.

همه ی ما می دانیم که موهای بینی ظاهر ناخوشایندی را برایمان میتوانند داشته باشند به همین جهت افرادی با قیچی اقدام به کوتاه کردن موهای بینی خود می کنند. طبق گفته محققان کندن موهای بینی از ریشه بسیار ضرر دارد و کار خطرناکی است. بینی به پاکسازی و فیلتر هوای تنفسی کمک می کند. مژکهای درون بینی وجود دارد که مواد موکوزی را از بخش های جلوی بینی به انتهای آن حرکت میدهند.

موکوز درون بینی به عنوان یک سد دفاعی در برابر میکروب ها و گردوغبار به شمار می رود و در نهایت به معده وارد میشود و به واسطه اسید معده تجزیه میگردد.

آیا کندن موهای بینی اشکال دارد؟

موهای بینی چه فایده ای دارند ؟

رشد موهای بینی فقط برای افراد سالمند نیست و پس از گذشت چند سالی از جوانی این موها رشد می کنند اما اصلا کار درستی نیست که ما این موها را کاملا از بین ببریم و تنها اصلاح کردن آن ها کفایت می کند.

شاید برایتان جالب باشد که موهای بینی برای ما فایده دارند و اصلی ترین مزیت آن ها عملکردشان مثل یک محافظ است. دکتر جالیمن اینگونه میگوید که موهای بینی میتوانند از ورود به ذرات خارجی به بینی جلوگیری کنند و زمانی که سن مان بالاتر می رود این امکان وجود دارد که موهای بلندتر یا بیشتری داشته باشیم.

البته لازم است بدانید که موهای بینی کمک زیادی به رطوبت درون بینی می کنند. اگر موهای به صورت کاملی موهای درون بینی مان را از بین ببریم احتمال زیادتری وجود دارد که به آلرژی مبتلا شویم. به همین جهت هیچ وقت نباید موهای بینی را بتراشید.تنها کافی است موهای که از بینی بیرون زده اند را با قیچی کوتاه کنیم چون منکر این موضوع نمی شویم که بر روی زیبایی صورت ما تاثیر دارند و حس ناخوشایندی به ما دست خواهد داد.

موهای بینی چه فایده ای دارند ؟

موهای بینی را چگونه بزنیم

این نکته را به خاطر داشته باشید که هر وقت سعی در کشیدن مو یا کندن آن از ریشه داشته باشیم مجدد موهای زائد رشد می کنند. البته می توانند آزار دهنده باشند ولی با گذشت زمان برخی از موهای زائد از بین می روند.

برای موهای بینی تنها کافی ست که با قیچی آن ها را کوتاه کنیم و مجدد تاکید می کنیم هیچ نیازی به کندن موها از ریشه نیست.

منبع :ویکی پدیا

4.8/5 - (40 امتیاز)

نظرات در مورد : عملکرد موهای درون بینی در بدن انسان چیست؟

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *