هک شدن گوشی؛ چطور باید بفهمیم و چه باید انجام بدهیم؟

هک شدن گوشی؛ چطور باید بفهمیم و چه باید انجام بدهیم؟

هک شدن گوشی؛ چطور باید بفهمیم و چه باید انجام بدهیم؟ هر چیزی که باید درباره ی احتمال گوشی های هوشمند بدانید.

به گزارش مجله زوم تک به نقل از وبسایت kaspersky، هک شدن گوشی های هوشمند کاربران آنقدر پنهانی صورت می گیرد که حتی خود کاربر به سختی می تواند بفهمد که اطلاعات و امنیتش توسط افراد ناشناس هک و یا به سرقت رفته است. کلاه برداران اینترنتی به صورت مداوم شیوه و نحوه ی هک کردن شان را توسعه می دهند. توسعه یافتن روش های کلاه برداری، کشف شیوه های جدید کلاه برداری را سخت تر می کند. این به این معنی است که یک کاربر عادی احتمالا از تعداد حملات سایبری و نحوه ی رخ دادن آن ها ناآگاه است.

گوشی های هوشمند موجب شده اند که تمام اطلاعات شخصی حساب هایمان در یک دیتا واحد و تک جمع و انباشته شوند. این مکان ثابت موجب شده است که هکرها برای دسترسی به اطلاعات شخصی حساب هایمان کار زیاد سختی نداشته باشند. یکپارچگی مکان اطلاعات شخصی تان در گوشی های هوشمند موجب شده است که اگر یک بار مجرمان اینترنتی به گوشی هوشمند تان دسترسی داشته باشند، همه برنامه های نصب شده و اطلاعات شخصی گوشی هوشمندتان به منزله در همیشه باز برای دزدان سایبری باشند.

 

هک شدن گوشی؛ چطور باید بفهمیم و چه باید انجام بدهیم؟

آیا تابحال از خود پرسیده اید که هک شدن گوشی واقعا به منزله چه چیزی است؟ هک شدن گوشی هوشمند یا هر دستگاه هوشمند دیگر به این منزله است که شخصی سعی کند بدون اجازه به صورت پنهانی به اطلاعات شخصی یا ارتباطات شما دسترسی داشته باشد. این امر می تواند شامل تخطی از پیشرفته ترین ساختار های امنیتی گوشی های هوشمند تا مشاهده ارتباطات اینترنت ناامن مان باشد. این امر همچنین می تواند شامل سرقت فیزیکی گوشی هوشمند شما و هک شدن اجباری آن از طریق روش هایی مانند Brute Force باشد. هک گوشی های هوشمند فازغ از هر چیزی می تواند برای همه گوشی های هوشمند اندرویدی  و آیفون اتفاق بیافتد. از آن جا که هیچ کاربری حتی با خرید گران ترین گوشی های هوشمند پرچم دار چند میلونی در برابر خطرات هک آسیب پذیر هستند، ما به شما توصیه می کنیم که یاد بگیرید چطور باید هک شدن گوشی های هوشمندتان را تشخیص، از آن جلوگیری یا آن را از بین ببرید.

 

چطور بفهمیم شخصی سعی دارد گوشی هوشمندتان را هک کند:

یک یا چند مورد از موارد ذیل می تواند یک پرچم قرمز به شمار بیاید؛ چراکه شخصی سعی دارد امنیت گوشی هوشمند شما را نقض کند.

  1. شارژ باطری گوشی هوشمند شما به سرعت خالی می شود؛ بدافزارها و حتی برنامه های متقلب گاها از کدهایی استفاده می کنند که از مقدار زیادی شارژ استفاده می کند. این امر باعث می شود که شارژ باطری شما به سرعت خالی شود.
  2. گوشی شما بی دلیل کند شده است؛ یک  گوشی هوشمندی که امنیتش توسط هکرها نقش شده است، ممکن است تمام قدرت پردازشی اش را در اختیار برنامه های هک بگذارد. این مورد باعث کند شدن محسوس گوشی هوشمند و لگ زدن می شود. توقف بیش از اندازه، لگ زدن و ریستارت شدن غیر منتظره و یک دفعه ایی می توانند نشانه هایی از هک شدن و نقض شدن ساختارهای امنیتی گوشی های هوشمند باشند.
  3. شما شاهد فعالیت های عجیب و غریب در سایر حساب های آنلاین خود هستید. هنگامی که یک هکر می خواهد ساختار امنیتی گوشی هوشمند شما را بکشند و از آن به اطلاعات گوشی هوشمند شما نفوذ کند و آن اطلاعات مهم و شخصی را بدزد. حساب های شخصی هم جون حساب های ایمیل و حساب های برنامه های فضای مجازی خود را همواره بررسی کنید؛ مشاهده کنید که اگر شخصی خواسته به حساب شما وارد شود، آیا رمز شما ناخواسته بدون خواست شما تغییر یا درخواست بازیابی رمز صورت گرفته است یا اینکه به شما چه کس دیگر در حساب های شما لاگین کرده اند.
  4. شما شاهد تماس و پیام های ناخواسته در حساب تان هستید؛ هکرها ممکن است از طریق شیوه ی SMS Trojan بر روی نمایشگر گوشی هوشمند شما ظاهر بشوند و شما با کلیک کردن بر روی آن به هکرها این فرصت را بدهید که اطلاعات شما را یا سرفت کنند یا از آن ها جعل کنند. مراقب هر پیام ناخواسته و مشکوک باشید؛ زیرا هم چون موارد فوق از مهم ترین راه های برای نفوذ به گوشی هوشمند شما است.

 

اگر گوشی هوشمند شما هک شده است چه کار باید بکنید؟

در فوق شما یاد گرفتید که چگونه راه های اصلی هک شدن گوشی های را تشخیص بدهید؛ حالا شما می دانید که آیا گوشی هوشمند شما احتمالا هک شده است یا نه. اگر فکر می کنید که گوشی هوشمند هک شده است؛ وقنت آن رسیده است که علیه هکرها و مجرمان اینترنتی عمل کنید. در ذیل به شما گفته می شود که چطور باید در صورت گوشی هوشمندتان از اطلاعات شخصی تان محافظت کنید.

اولین کار برای حفاظت  از گوشی هوشمندتان این است که باید بدافزارهایی را که به دستگاه هوشمند شما نفوذ کرده اند را از بین ببرید. هنگامی که نقض ساختار های امنیتی شکسته شده را ریشه یابی کردید ، می توانید از حسابهای خود محافظت کرده و هکرها را از گوشی هوشمند خود دور نگه دارید.

 

چطور هکرها را از گوشی هوشمندتان دور کنید؛

این بخش شامل موارد ذیل می شود.

  • حساب های بانکی
  • ایمیل
  • اپل آیدی و حساب های جیمیل گوگل
  • پسوردهای گوشی هوشمند
  • همه  ی برنامه های فضای مجازی

همچنین شما می توانید هرگونه خدمات خرید مالی یا خرید آنلاین که کارت های اعتباری یا جزئیات بانکی شما را ذخیره کرده است (مانند آمازون ، eBay و غیره) را پیگیری کنید. این بخش به شما کمک می کند هرگونه معامله که گوشی هوشمند را در خطر ریسک درز اطلاعات شخصی می گذارد را مشخص کنید. در صورت فهمیدن امکان یا وجود خطر هک شدن کارت های بانکی تان، حتما بانک مورد نظر را در اطلاع بگذارید.

 

چطور گوشی هوشمندتان را از شر هک کردن هکرها خلاص کنید؟

در امان ماندن امنیت گوشی های هوشمند در این روزها بسیاری مهم تر از هر زمان دیگری است؛ چراکه این روزها اطلاعات شخصی ما به صورت دیجیتال ذخیره سازی می شوند و گوشی های هوشمند با یک دیگر در تعامل هستند. از آن جایی شیوه های هک شدن همواره در حال به روز رسانی شدن و توسعه پیدا کردن هستند، شما باید در خصوص تامین امنیت گوشی هوشمندتان باشید.

بهترین راه برای حفاظت از گوشی هوشمند و اطلاعات شخصی تان، این است که مراقب رفتارها و عادت هایتان در فضای مجازی باشید. خوشبختانه، رفتارهای بسیاری وجود دارد که از شما در برابر هر گونه خطری در دنیای مجازی مراقب می کند. در ادامه به برخی از آن رفتار نگاه دقیقی می اندازیم.

 

چطور از گوشی هوشمندتان در برابر هک شدن مراقب کنید و از هک شدن جلوگیری کنید

برنامه های ناآشنا و نامعتبر را دانلود نکید. اگر یک گوشی هوشمند اندرویدی دارید، حتما الویت دانلود را به گوگل پلی استور؛ ملارکت رسمی خود اندروید بدهید. اگر هم یک آیفون دارید؛ سعی کنید هر برنامه یا بازی ایی را تنها از خود اپ استور خود اپل دانلود کنید. اگر نمی خواهید از مارکت های رسمی دانلود کنید؛ قبل از هر برنامه ایی از معتبر بودن منبع دانلود حتما آگاه و مطمعن شوید، نظرات را بخوانید. قبل از نصب یک برنامه ی ناشناخته حتما از مطمعن بودن آن برنامه آگاه شوید. اگر در خصوص امنیت برنامه شک دارید یا مطمعن نیستید، به هیچ وجه آن برنامه را نصب نکنید.

 

از به روزرسانی کردن برنامه های خود غافل نشوید. شاید بسیاری از شما حتی از خیلی قبل تر هم می دانستید که نباید از منابع غیر رسمی و نامعتبر دانلود کنید؛ چراکه دانلود کردن از منابع غیر رسمی و نصب برنامه های غیر معتبر ریسک هک شدن گوشی هوشمند شما را بالا می برد. اما هیچ وقت فکر نکنید که به روزرسانی نکردن و دانلود نکردن هیچ نسخه ی جدیدی از یک برنامه ی هک شدن گوشی هوشمند شما را می گیرد! علاه بر بردافزار ها و برنامه های جاسوسی، شما با جلوگیری از به روزرسانی کردن برنامه ها و سیستم عامل گوشی هوشمندتان، شما ساختارهای امنیتی جدیدی را دست می دهید که برای تامین امنیت گوشی هوشمند شما بسیاری ضروری هستند. با به روز نگه داشتن گوشی هوشمندتان، خطر هک شدن گوشی هوشمندتان را کاهش دهید.

همیشه گوشی هوشمندتان را با خودتان حمل کنید. دسترسی فیزیکی به گوشی هوشمند شما راحت ترین راه و شیوه هکرها برای دسترسی به اطلاعات درون دستگاه هوشمندتان است؛ پس همیشه باید مراقب باشید که کسی به گوشی هوشمند دست نزند و اطلاعات شما را بازبینی نکند. بعد از یک روز به سرقت رفتن یک گوشی هوشمند توسط سارقان، آن ها می توانند به انبوهی از اطلاعات شخصی دسترسی داشته باشند. پس راحت ترین کاری بسیاری از ما می توانیم در وهله اول به منظور جلوگیری از هک شدن گوشی های هوشمندمان انجام بدهیم این است که گوشی هوشمند را در اختیار هیج کسی قرار ندهیم.

 

همیشه از رمز و گذرواژه سخت و پیچیده استفاده کنید. به هیج وجه از پین  و رمز های راحت و آسان استفاده نکنید. رمز و پین های که مربوط به روز تولد، تاریخ فارغ التحصیلی تان است یا رمزهای خیلی ساده ایی هم چون 000، 1234، 1111‌ یا …. به راحتی قابل تشخیص خواهند بود. از رمز های پیچیده و خاصی استفاده کنید که برای هیچ کسی قابل پیش بینی نباشد. رمزهایی که معمولا رقم هستند؛ بهتر خواهند بود. به هیچ عنوان از یک رمز تکراری برای چندین جا استفاده نکنید!! استفاده از یک رمز تکراری، اشتباه خیلی بزرگی می تواند باشد.

 

رمز و گذرواژه ها را بر روی گوشی هوشمندتان به هیچ وجه ذخیره نکنید. شاید به نظر به خاطر سپردن یک رمز خاص پیچیده برای هر یک از حساب های فضای مجازی تان یا … بسیاری سخت و دشوار باشد. یکی از بهترین راه های برای فراموش نکردن رمز و گذارواژه های مهم شما استفاده از برنامه های مدیریت رمز است. پس بجای ذخیره کردن همه ی رمز های در یک جا، بهتر است آن ها را مدیریت کنید. استفاده از برنامه های مدیریت رمز برای بسیاری از کاربران کاربردی است.

 

به صورت مدوام تاریخچه مرورگر اینترنت خود را پاک کنید. همیشه به یاد داشته باشید که در صورت استفاده مدوام از مرورگر اینترنت تان، از پاک کردن کوکی ها و کش سایت ها غافل نشوید.

 

سرویس پیدا کردن گوشی هوشمندتان در صورت گم شدن را فعال و روشن نگه بدارید. اگر شما حین اینکه در خیابان ها راه می روید حس کردید که گوشی هوشمندتان را گم کرده اید؛ بلافاصله بی درنگ به سراغ پیدا کردن گوشی هوشمندتان به کمک سرویس های پیدا کردن گوشی هوشمندتان بروید. برخی از گوشی های هوشمند به صورت پیش فروش، چنین برنامه های نصب شده ایی را دارند؛ اگر هم ندارند، نگرانی ندارد. شما می توانید به راحتی به سراغ نصب برنامه های ثالثی برای بهره مندی از چنین ویژگی ایی بروید.

همیشه به خاطر داشته باشید که سرویس تایید هویت 2 عاملی را فعال نگه دارید. بسیاری از افرادی که سعی می کنند بدون اجازه از شما به سراغ سرکشی حساب های شخصی شما بروند؛ به مشکل برمی خورند. سرویس تایید هویت 2 عاملی، دومین روش تأییدی است که به دنبال تلاش برای استفاده از گذرواژه شما فعالیت می کند.  سرویس های جیمیل گوگل و اپل آیدی از تایید هویت 2 عاملی بهره می برند تا امنیت کاربران خود را حفظ کنند. تایید هویت 2 عاملی از یک حساب شخصی تان به عنوان راهی برای اثبات هویت کاربری تان استفاده می کنند؛ بنابراین برای تامین امنیت بیشتر حساب هایتان آن را فعال کنید. در گذشته در اختیار گذشتن یک حساب ایمیل از مهم ترین بیومتریک های تایید هویت 2 عاملی بود؛ اما این روزها روش هایی هم فیس آیدی و فینگر پرینت محبوبیت بیشتری پیدا کرده اند. کلیدهای یو اس بی فیزیکی هم گزینه ی آنقدر بدی هم نیستند.

  • اگر از تایید هویت 2 عاملی استفاده می کنید؛ مراقب پیام و ایمیل تان باشید. پیام های متنی و حتی ایمیل دیگر آنقدر که باید در خصوص تامین امنیت تایید 2 هویتی از حساب شما و اطلاعات شخصی تان ممکن است به خوبی محافظ نکنند؛ چراکه در صورت هک شدن گوشی هوشمندان، علاوه بر آن، رمز های حساب های جیمیل یا پسورهای متنی تان نیز هک خواهند شد.

به هیچ وجه از وای فاهای عمومی بدون استفاد از VPN، استفاده نکنید. برنامه هایی هم چون کاسپرسکای دیتا شخصی شما را رمزگذاری کرده و ناشناس می کنند تا آن را از معرض مشاهده توسط دیگر کاربران پنهان و امن سازند.

 

 

بیشتر بخوانید:

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : هک شدن گوشی؛ چطور باید بفهمیم و چه باید انجام بدهیم؟

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *