با این نکات از File Explorer ویندوز 10 نهایت استفاده را ببرید

در ویندوزهای قبل از 8، نامش Windows Explorer بود ولی با آمدن ویندوز جنجالی 8، به File Explorer تغییر نام پیدا کرد. علاوه بر تغییر در نام، در عملکردش هم تغییرات زیادی رخ داد و به طور کلی کاربردی‌تر شد. File Explorer جایی است که فایل‌ها را پیدا می‌کنید، مدیریت می‌کنید و اگر یک کاربرد عادی ویندوز هستید، بخش زیادی از زمانتان را سپری آن‌جا سپری می‌کنید، پس ایده‌ی خوبی است که با یادگیری یک سری نکات و روش‌ها حداکثر استفاده را از آن برده و تاجایی که می‌شود به نرم‌افزار مدیریت فایل ایده‌آلی که می‌تواند باشد، تبدیلش کنید.

کلیدهای میانبر

کلیدهای میانبر به معنای واقعی کلمه زندگی را راحت‌تر می‌کنند. حداقل در محیط ویندوز، با تعداد زیاد این کلیدهای بسیار کاربردی، کار واقعاً راحت شده‌است. از Crtl + C و یا Ctrl + V مشهور که برای کپی و بعد پِیست کردن یک فایل به کار می‌رود و باقی کلیدهای معروف که بگذریم، یک سری کلیدهای میانبر هستند که احتمالاً نمی‌دانید اما همگی در زمان مناسب، کاربردی بودنشان را ثابت خواهند کرد.

با Windows Key + E شروع کنیم که فوق‌العاده کاربردی است؛ با فشردن کلید ویندوز و حرف E یک پنجره‌ی جدید در File Explorer باز می‌شود. یکی دو بار هنگام کپی کردن فایل‌ها از آن استفاده کنید، متوجه می‌شوید چقدر کاربردی است.

Ctrl + N : یک پنجره‌ی جدید باز می‌کند اما پنجره دقیق همان فولدری است که در الان باز است. برای مثال هنگامی که در This PC (یا My Computer که نام قبلی‌اش بود) این کلیدها را فشار دهید، یک پنجره‌ی This Pc دیگر باز می‌شود.

Alt + Up : به فولدر قبلی در “آدرس می‌روید”. فرضاً اگر در فولدری به نام Zoomtech باشید، که در یک فولدر به نام “چرا و چگونه” و در درایو D قرار دارد، با فشردن این جفت کلید، اول به “چرا و چگونه” و با فشردن دوباره‌ی آن به درایو D منتقل می‌شوید. با یک‌بار دیگر فشردن، This PC را خواهید دید.

Alt + Right/Left : این جفت کلید هم کارکردی شبیه به بالایی دارد و حقیقتاً اگر به آن عادت کنید، حسابی برایتان وقت صرفه‌جویی می‌کند. با فشردن Alt + Right یعنی Alt و دکمه‎‌ی فلش سمت راست، یک جور قدرت کلید کردن بدون ماوس بدست می‌آورید. در صورتی که در D باشید و با Space یکی از فولدرها را انتخاب کنید، با این کلید به آن فولدر رفته و دوباره با این کلید، به فولدر بعدی که به صورت خودکار انتخاب شده. با Alt + Left این رویه بر عکس می‌شود.

Alt + Enter : این جفت کلید نقشِ “راست کلیک و سپس انتخاب Properties” را بازی می‌کند؛ روی هر فایل و فولدری که باشد با این کلید میانبر، پنجره‌ی Properties آن باز می‌شود.

Ctrl + Shift + N : یک فولدر جدید “ایجاد”  می‌کند.

Quick Access را شخصی‌سازی کنید

Quck Access که در فارسی معادل چیزی شبیه به “دسترسی سریع” است، دقیقاً همین کار را انجام می‌دهد که از اسمش پیداست. به شما دسترسی سریع و آسان به تمام فولدرها و فایل‌های پراهمیت و یا پراستفاده می‌دهد. یک سری فولدرهایی که اواخر زیاد استفاده شده‌اند به صورت خودکار آن‌جا هستند اما می‌شود This PC، یک درایو خاص، و یا یک فولدر خاص را به اینجا پین کرد یا چسباند.

tips-file-explorer-quick-access-2

برای این کار سه روش وجود دارد؛ یک فولدر را از هر جای صفحه بگیرید و به درون لیست Quick Access در سمت چپ صفحه بکشید. 2) یک فولدر را انتخاب از ربان (منوی بالای صفحه) “چسباندن به Quick Access انتخاب کنید. 3) یا با راست کلیک برای یک فولدر گزینه‌ی مشابهی را انتخاب کنید.

بیشتر بخوانید  آموزش : ویندوز 10 را بصورت اورجینال نصب نمایید.

tips-file-explorer-quick-access-2علاوه‌بر شخصی سازی این منو، می‌توان یک سری تنظیمات دیگر را هم اضافه کرد؛ بر روی Quick Access راست کلیک کنید و Options را انتخاب کنید. می‌توان انتخاب کرد که بعد از کلیک بر روی File Explorer چه صفحه‌ای باز شود و یا پنجره‌های جدید چگونه باز شوند. با این کار در حقیقت به بخشی در کنترل پنل دسترسی پیدا کردید به نامِ Folder Options که در تب‌های دیگرِ آن مثلِ View می‌توان چیزهایی مثلِ “فایل‌/فولدرهای مخفی” و یا نشان‌داده شدنِ فرمت هر فایل بعد از نام آن و بسیاری دیگر را کنترل کرد.

اگر همچنان به دنبال یک راه سریع تر برای دسترسی به یک سری چیزها هستید، Quick Access Toolbar، منوی ابزاری که بالاترین بخش هر پنجره را شامل می‌شود، دقیقاً برای همین منظور طراحی شده. با این منوی ابزار می‌شود “فولدر ایجاد کرد”، “Properties هر برنامه را دید” و یا کاری که انجام داده‌اید را بازگردانی کرد. (Undo, Redo)

quick-accessخبر خیلی خوب این است که شما به این چند عملِ ساده محدود نیست! بر روی هر کدام از اعمالِ موجود در منوی بالای صفحه که به نام روبان شناخته می‌شود، منویی که تب‌های به شکل Home یا View دارد، راست کلیک کنید و Add to Quick Access Toolbar را انتخاب کنید.

مخفی سازی (منو)روبان بالای صفحه

اگر منوی ابزارتان را درست و دقیق بچینید، احتمالاً اصلا به این منوی پهن و جاگیر نیازی نخواهید داشت. این منو جدید است و احتمالاً از روز اول با آن مشکل داشته‌اید چرا که در ویندوزهای قبلی حضور نداشته است. مخفی کردن این منو هم ممکن است؛ بر روی منو کلیک راست کنید و Minnimise the ribbon را انتخاب کنید.

تصاویر را به سرعت بچرخانید

file-explorer-picture-tools

یکی از دلایلی که می‌توان برای اثباتِ کاربرد بیشتر این File Explorer نسبت به قبلی‌ها برشمرد، ابزار مربوط به تصاویر آن است. این ابزار The Picture Tools نام دارد و به دو شکل می‌توان به آن دسترسی داشت؛ 1) کلیک راست بر روی عکس موردنظر؛ با این کار گزینه‌هایی مثل “چرخش به راست” یا چپ را می‌توان در میان گزینه‌ها دید. 2) وقتی در فولدری باشید که عکس در آن وجود دارد، یک منوی هایلایت‌شده و به رنگ زرد، در بالای صفحه، و زیرِ منوی ابزارها ظاهر می‌شود. با کلیک بر روی آن، دسترسی‌ به مواردی مثل “نمایش تصاویر به حالت اسلایدشو” و یا “قرار دادن آن‌ها به عنوانِ تصویر بک‌گراند” ممکن می‌شود.

مخفی کردن آیکون سرویس‌های ابری

سرویس‌های ابری به صورت خودکار، آیکونی در منوی فایل‌ها دارند؛ سرویس‌هایی مثلِ OneDrive. اگر از آن‌ها استفاده نمی‌کنید و یا آن‌ها را در منوی ابزار و یا Quick Access قرار داده‌اید دیگر نیازی به داشتنِشان در این بخش نیست. برداشتنشان آنچنان سخت نیست، برای این کار پیشنهاد می‌کنم این مطلب را که “آموزشی کامل برای سریعاً مخفی کردن این آیکون‌ها“ست را مطالعه کنید.

step-8
پس از انجام این آموزش ساده، از شر آیکون‌های سرویس‌های ابری خلاص می‌شوید.
به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : با این نکات از File Explorer ویندوز 10 نهایت استفاده را ببرید

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *