روش های استعلام سوابق چک برگشتی : یکی از خدمات جدیدی که از این پس در اختیار شما قرار می گیرد، استعلام سوابق چک برگشتی می باشد که این مورد برای تکمیل خدمات سامانه صدور یکپارچه الکترونیک دسته چک (صیاد) صورت میگیرد و با این هدف به افراد ارائه میشود تا در فضای کسب و کار نوعی شفافیت ایجاد شود که خدمات مرتبط با سوابق چک برگشتی مشتریان به صورت سامانه استعلام پیامکی صیاد تحت عنوان خدمات ارزش افزوده قابل بهره برداری می باشد.
استعلام چک برگشتی سامانه صیاد
این روزها شاید شما هم بارها با واژه چک برگشتی روبرو شده باشید یعنی واژه ی نیست که برای ما ناشناخته باشد چون کم و بیش همه با هم سروکار داریم. چک برگشتی در واقع یکی از مهم ترین ابزارهای است که معاملات و مراودات مالی را بین مردم راحت کرده و به بیانی ساده تر می توان گفت که چک یک نوع اعتبار خاص مالی می باشد که از جانب بانک به یک شخص حقیقی یا حقوقی داده خواهد شد ولی متاسفانه موضوع مهم اینجاست که این مفهوم در جامعه ی ما به معنی خوبی جا نیافتاده است یا بیانی دیگر تعبیر برخی از مردم نسبت به چک تغییر کرده است و از طریق همین محل اعتبار که به افراد دسته چک های چند برگی داده می شود و حتی می توانند سبب بروز مشکلات بسیار بزرگ برای افراد شوند.
شاید بسیاری از شما نیز با این اتفاق روبرو شده باشید که به شعبه ی از بانک مراجعه نموده باشید و حساب شخصی که از وی چک گرفته ایم خالی است.
سامانه استعلام پیامکی صیاد
آنطور که بانک مرکزی گزارش کرده است ،هموطنان میتوانند شناسه استعلام 16 رقمی که در چک های صیادی درج شده را به سامانه استعلام پیامکی این بانک با سرشماره 701701 در قالبی که توضیح داده می شود ، ارسال کنند و از وضعیت اعتباری صادر کننده چک از لحاظ تعداد و میزان مبالغ چکهای برگشتی ثبت شده در نزد بانک اطلاع پیدا کنند.
قالب ارسال پیامک استعلام
1*1* شناسه استعلام 16 رقمی : با توجه به این مورد و در پیامک پاسخ، به شکل های رتبه بندی باتوجه به رنگهای زیر اطلاع رسانی میگردد:
وضعیت سفید: در صورتی که وضعیت سفید باشد یعنی صادرکننده هیچ گونه سابقه ی چک برگشتی نداشته است و اگر سابقه ی وجود داشته باشد همه ی موارد لازم برای برطرف کردن سوء اثر برطرف گردیده است.
وضعیت زرد: اگر وضعیت صادر کننده چک زرد باشد یعنی صادر کننده یک فقره چک برگشتی یا حداکثر مبلغ پنجاه میلیون ریال تعهد برگشتی دارد.
وضعیت نارنجی : صادر کننده چک در وضعیت نارنجی 2 تا 4 فقره چک برگشتی یا حداکثر مبلغ دویست میلیون ریال تعهد برگشتی دارد.
وضعیت قهوه ی : در این وضعیت صادر کننده چک 5 تا 10 فقره چک برگشتی یا حداکثر مبلغ پانصد میلیون ریال تعهد برگشتی است.
وضعیت قرمز: آخرین وضعیتی که شما باید از آن آگاه باشید وضعیت قرمز است که صادر کننده چک بیش تر از 10 فقره چک برگشتی یا زیادتر از مبلغ 500 میلیون ریال تعهد برگشتی است.
بیشتر بخوانید : راهکار تشخیص پول و چک پول و دلار تقلبی از اصل با اپلیکیشن گوشی
توضیحات لازم و تکمیلی
1)هر استعلام موفقی که شما انجام بدهید، هزینه ی آن 3500 ریال است.
2) هزینه دریافت شده ، هیچ ارتباطی با میزان پیامهای پاسخ ارسال شده برای درخواست کننده استعلام نداشته است
3) لازم است بدانید که متن ارسالی برای دریافت استعلام باید هیچ گونه کاراکتر اضافی مثل فاصله نداشته باشد و تنها به صورت عددی باشد که در قالب فوق برای شما ذکر شده ، باید به سامانه ارسال گردد.
4) در حال حاضر تنها از هر شماره تلفن می توان در روز 4 بار استعلام را دریافت کرد.
5) در صورتی که درخواست کننده استعلام پیش از اینکه عملیات استعلام تکمیل شود برای ارسال استعلامات جدید اقدام کند، در نهایت نتیجه ارسال شده ، مرتبط با اخرین استعلامی است که به سامانه ارسال گردیده است.
6)اگر اشخاص حقوقی در پایگاه داده بانک مرکزی شناسه ملی ثبت شده نداشته باشد، امکان دریافت استعلام وجود نخواهد داشت. در این شرایط پیامکی ارسال می گردد که تحت عنوان «شناسه ملی … قابلیت استعلام ندارد».
7)در مورد استعلام چک های برگشتی در مورد افراد حقیقی که حساب مشترک دارند، وضعیت اعلام شده مرتبط با شخص با بالاترین میزان مبلغ و زیادترین چک برگشتی از میان صاحبان حساب خواهد بود.
8) اگر به هر علتی مثل به روزرسانی زیرساخت های اطلاعاتی برای 15 دقیقه جوابی از سوی سامانه صیاد دریافت نکردید نتیجه به صورت پیامک با محتوای «عدم امکان اخذ استعلام» به کاربر اعلام میگردد. لازم است بدانید که کاربران میتوانند برای اخذ استعلام در مقطع های زمانی دیگر اقدام کنند.
9)همه ی پیامک های که در خصوص استعلام ها ارسال گردیده باشد تنها با سرشماره ۷۰۱۷۰۱ به کاربران اطلاع رسانی خواهد شد. با توجه به این مورد ضروری ست که کاربران باید دقت لازم را در مورد کنترل سرشماره پیامکهای واصله انجام بدهند.
چک بلامحل
همانطور که اشاره کرده ایم چک برگشتی یا چک بلامحل به چکی می گویند که دارنده چک زمانی که برای وصول مبلغ آن به بانک مراجعه میکند یا اینکه حساب شخص مورد نظر خالی می باشد یا به دلایلی دیگر این امکان وجود ندارد که مبلغ چک را دریافت نماید. بهتر است بدانید که صدور چک بلامحل از نظر قانون خلاف است.
با توجه به مواد 3 و 10 قانون صدور چک در صورتی که با موارد زیر باشد، چک بلامحل خواهد بود:
- اگر با توجه به تاریخی که بر روی چک درج شده است صاحب حساب پولی در حسابش نداشته باشد یا موجودی آن کمتر از میزان چک باشد
- در صورتی که صادر کننده چک پس از صدور چک، همه یا بخشی از وجهی را که با توجه به آن چک صادر نموده است، از بانک خارج کرده باشد
- اگر همه ی شرایط برای پرداخت مبلغ چک محیا باشد، ولی صادرکننده چک بدون هیچ گونه وجود قانونی به بانک دستور بدهد که مبلغ چک را پرداخت نکند یا به بیانی دیگر دستور عدم پرداخت را صادر نماید.
- در صورتی که چک به صورت اشتباه یا نادرست صادر گردیده باشد. مثلا اگر بانک به علتی چون قلم خوردگی یا امضاء اشتباه وجه چک را پرداخت نکرده باشد.
- هر وقت شخصی با علم اینکه حساب بسته شده یا حساب مسدود گردیده است ، چکی را صادر کرده باشد.
بیشتر بخوانید :
نظرات در مورد : روش های استعلام سوابق چک برگشتی ( سامانه صیاد )