5 نکته بهبودیافته در پلی استیشن 5 نسبت به پلی استیشن 4

شرکت سونی کنسول پلی استیشن 4 را در سال 2013 معرفی و عرضه کرد. کنسول بازی که از طراحی بهبودیافته و مشخصات سخت افزاری بهتری نسبت به نسل پیشین برخوردار بود. تاکنون سونی موفق شده بیش از 110 میلیون دستگاه پلی استیشن 4 به فروش برساند که نشان از عملکرد بزرگ این برند ژاپنی است. در حالی که 7 سال از آن زمان می‌گذرد، سونی تصمیم گرفت تا پلی استیشن 5 را با مشخصاتی قدرتمند و طراحی خیره کننده معرفی کند. البته قیمت و تاریخ دقیق عرضه دستگاه مشخص نشده و باید منتظر ماند تا اطلاعات را بدست آوریم.

باتوجه به اطلاعات منتشر شده، پلی استیشن 5 دارای مشخصات فنی بسیار حرفه‌ای بوده و انتظار داریم بازی‌های نسل جدید با وضوح گرافیکی بالایی روی این کنسول اجرا شود. پلی استیشن 5 در کنار ایکس باکس سری ایکس تعطیلات 2020 راهی بازار خواهد شد. تاکنون اطلاعات بسیاری پیرامون کنسول نسل نهمی سونی منتشر شده و باید شاهد انتشار عناوین انحصاری منحصربفردی روی این کنسول باشیم. اخیرا جیم رایان یکی از مدیران ارشد پلی استیشن سونی در مصاحبه با Business Insider بیان داشت که با کنسول نسل جدید، پردازنده، گرافیک و قطعات سخت افزاری دیگر بروزرسانی خواهد شد و ارتقایی پیدا می‌کند.

مشخصات کلیدی قدرتمند

ظاهرا اختلاف بین دو کنسول پلی استیشن 5 و 4 در بحث گرافیک بسیار زیاد است. بنابراین باید انتظار اختلاف عملکرد بالایی را داشت. همچنین در مقاله پیشین وب سایت Wired، مارک سرنی طراح کنسول پلی استیشن 5، اطلاعاتی درباره این کنسول نسل نهمی ارائه داده است. مشخصاتی که خبر از یک کنسول بسیار قدرتمند داده و انتظار داریم قیمت چندان ارزانی هم نخواهد داشت. در این بین پرسشی به وجود آمده که آیا محصول سونی یعنی بازی‌های پلی استیشن 5 سازگاری با کنسول نسل هشتم پلی استیشن 4 دارد یا خیر. پرسشی که ذهن گیمرهای پلی استیشن را به شدت درگیر کرده اما پاسخ روشنی درباره آن وجود ندارد.

پیش از این سونی تایید کرد که کنسول پلی استیشن 5 از چیپ Ryzen AMD نسل سومی بهره می‌برد. این یک چیپ هشت هسته‌ای بوده که تحت معماری ذن 2 و با فناوری 7 نانومتری توسعه یافته است. در زمینه گرافیکی نیز AMD به چیپ سفارشی Navi AMD Radeon اشاره کرده است. این گرافیک به پشتیبانی فناوری ردیابی اشعه پرداخته که نقطه قوت گرافیک‌های نسل جدید بوده و پویایی گرافیکی را در بازی‌ها به دنبال دارد.

در حالی که مایکروسافت کنسول نسل نهمی خود را معرفی کرده و طراحی آن را شاهد بودیم، اما هیچ تصویری تاکنون از پلی استیشن 5 به بیرون درز نکرد. بنابراین نمی‌دانیم دقیقا با چه کنسولی رو به رو هستیم. کنسولی که قطعا می‌تواند طراحی نهایی جالبی داشته باشد. پیشتر نیز وب سایت LetsGoDigital، طرح رندر این دستگاه را فاش کرده که برگرفته از نمونه کیت توسعه بود. البته نخستین بار این فناوری در گرافیک‌های RTX انویدیا تعبیه شده و حال در محصولات گرافیکی AMD هم وجود دارد. سونی درصدد است از جدیدترین معماری گرافیکی Navi AMD برای قدرت بالا پردازشی پلی استیشن 5 استفاده کند. بنابراین می‌توان انتظارات بسیاری در زمینه اجرا بازی‌های روز دنیا بخصوص انحصاری‌های این کمپانی داشت.

نقطه قوت این گرافیک خروجی ویدئو 8K است و در بازی‌ها نیز پلی استیشن 5 قابلیت پشتیبانی ردیابی اشعه را فراهم می‌آورد. یکی از ویژگی‌های اصلی کنسول نسل نهمی سونی این بوده که افراد می‌توانند گیم پلی بازی‌ها را در نهایت وضوح گرافیکی تجربه کنند. وضوحی که جلوه واقع گرایانه به بازی‌ها داده و تجربه کم نظیری رقم می‌زند. به نوعی هدف از ردیابی اشعه نورپردازی بهتر در گرافیک بازی‌هاست. البته مارک سرنی در گفتگو با وب سایت Wired اظهار داشت که ردیابی اشعه فقط مربوط به تصاویر نیست، زیرا می‌تواند پیشرفت‌های صوتی را برای بازیکنان و توسعه دهندگان به طور یکسان ارائه دهد.

اگرچه برای گیمرها، حداقل از دیدگاه ما ، یکی از بزرگ‌ترین پیشرفت‌های جدید در مشخصات PS5 ، کاهش چشمگیر مدت زمان بارگذاری صفحه است. در یک رویداد استراتژی شرکتی در اوایل سال جاری، اولین گیم پلی PS5 سونی با اجرایی از بازی اسپایدرمن روی پلی استیشن 4 و این کنسول نسل جدید، به نمایش درآمد. در این گزارش آمده بود که مدت زمان بارگذاری صفحه در کنسول پلی استیشن 4 به 8:10 ثانیه رسیده و در پی اس 5 تنها 0.8 ثانیه بوده است که اختلاف چشمگیری محسوب می‌شود.

وب سایت Wired اخیرا مقاله جامعی برای پلی استیشن 5 منتشر کرده که اطلاعات جالبی ارائه داده است. به گفته این وب سایت، مارک سرنی معمار یا همان طراح پی اس 5 در گفتگو با این وب سایت بیان داشت که شرکت سونی قصد دارد قیمت جذابی برای محصول نسل جدید خود در نظر گیرد. این احتمال وجود دارد قیمت بالا باشد اما دقیقا پیدا نیست برنامه سونی برای هزینه خرید پی اس 5 چقدر است و با چگونه کنسول بازی رو به رو در این مبحث رو به رو هستیم. البته بی هیچ شک، از قیمت اولیه PS4 بیشتر خواهد بود.

از آنجایی که قرار است شاهد سخت افزار قوی روی پلی استیشن 5 باشیم، بی شک قیمت آن نسبت به پلی استیشن 4 هم بیشتر است. شایعات به هزینه 500 دلاری این کنسول اشاره دارند و مشخص نیست آیا چنین قیمتی در نظر گرفته خواهد شد یا خیر. اخیرا یک گزارش جدید منتشر شد که بیان می‌کرد، سونی در تلاش است قیمت پایینی برای پلی استیشن 5 در نظر گیرد، بنابراین مشخص نیست این قیمت 500 دلاری چقدر می‌تواند صحت داشته باشد. بلومبرگ ادعا کرده سونی به دلیل تامین سخت قطعات پلی استیشن 5، ناچار است آن را با هزینه بیشتر تولید کند. در نتیجه باید انتظار قیمت بالایی داشته باشیم. بلومبرگ می‌گوید قیمت 500 دلار نیست و کمتر از 450 دلار هم نخواهد بود.

مارک سرنی اخیرا در مصاحبه‌ای طی GDC بیان داشت که سونی درصدد است نسخه پایه پلی استیشن 5 را با حافظه SSD دارای ظرفیت 825 گیگابایتی عرضه کند تا قیمت را پایین نگه دارد. سرنی اظهار داشت که افزوده شدن قطعات سخت افزاری جدید شاید برای اجرا بازی روی کنسول پلی استیشن 5 وسوسه برانگیز است اما به مراتب هزینه را برای خرید افزایش خواهد داد.

مشخصات فنی پلی استیشن 5:

  • پردازنده هشت هسته‌ای Zen 2 ای ام دی با فرکانس 3.5 گیگاهرتز
  • گرافیک با قدرت 10.28 ترافلاپس و فرکانس 2.23 گیگاهرتز
  • معماری گرافیکی سفارشی  RDNA 2
  • حافظه رم 16 گیگابایتی  GDDR6 از نوع 256 بیت
  • پهنای باند حافظه 448 گیگابیت برثانیه
  • حافظه اس اس دی  825GB SSD
  • توان عملیاتی IO : بیش از 5.5 گیگابیت برثانیه
  • حافظه ذخیره سازی  NVMe SSD
  • پشتیبانی از  USB HDD
  • دیسک درایو 4K UHD Blu-Ray Drive

کنترلری حرفه ای برای گیمرهای حرفه ای

شرکت سونی پیشتر قبل از آن که به معرفی کنسول پلی استیشن 5 بپردازد، تصمیم می‌گیرد تا کنترلر پلی استیشن 5 را با نام دوال سنس معرفی کند. کنترلری که حقیقتا شباهتی به مدل اصلی یعنی قبلی نداشته و تفاوت بسیاری بین این مدل و نسل پیشین آشکار است.

پس از آن که طرفداران و صاحبان پلی استیشن 4 شکایتی نسبت به دوال شاک 4 کنترلر این کنسول داشتند، سونی تصمیم می‌گیرد تا کنترلر کنسول نسل بعدی خود را با تغییرات بهتری همراه سازد. تغییراتی که موجب خواهد شد بتوان تجربه کاربری بهتری با دوال سنس نسبت به دوال شاک 4 داشت. در واقع دوال سنس نسخه تکمیل و ارتقایافته دوالشاک 4 است که از هر جهت ویژگی‌های بهتری را دربرمی‌گیرد. این احتمال وجود دارد قیمت بالا باشد اما دقیقا پیدا نیست برنامه سونی برای هزینه خرید پی اس 5 چقدر است و با چگونه کنسول بازی رو به رو در این مبحث رو به رو هستیم. البته بی هیچ شک، از قیمت اولیه PS4 بیشتر خواهد بود.

از آنجایی که قرار است شاهد سخت افزار قوی روی پلی استیشن 5 باشیم، بی شک قیمت آن نسبت به پلی استیشن 4 هم بیشتر است. شایعات به هزینه 500 دلاری این کنسول اشاره دارند و مشخص نیست آیا چنین قیمتی در نظر گرفته خواهد شد یا خیر. اخیرا جیم رایان یکی از مدیران ارشد پلی استیشن سونی در مصاحبه با Business Insider بیان داشت که با کنسول نسل جدید، پردازنده، گرافیک و قطعات سخت افزاری دیگر بروزرسانی خواهد شد و ارتقایی پیدا می‌کند. ظاهرا اختلاف بین دو کنسول پلی استیشن 5 و 4 در بحث گرافیک بسیار زیاد است. بنابراین باید انتظار اختلاف عملکرد بالایی را داشت.

بیشتر بخوانید  اولین تصاویر و اطلاعات هدست سونی PlayStation VR2 منتشر شد

PS4 از زمان عرضه در سال 2013 موفقیتی بزرگ برای سونی داشته است. با بیش از 102 میلیون دستگاه فروخته شده تا به امروز ، پلی استیشن 4 به عنوان یکی از محبوب‌ترین کنسول‌های بازی‌های ویدئویی در تمام دوران است.

با این وجود، همیشه جای پیشرفت وجود دارد و سونی باید اطمینان حاصل کند که برخی از ناسازگاری‌های قبلی خود برای PS5 تکرار نشده است. علائم اولیه به Xbox Series X اشاره می‌کند که این بار نیز رقابت سخت‌تری را انجام می‌دهد، بنابراین هر کاری که سونی برای تقویت PS5 در نظر مصرف کنندگان انجام دهد، تنها می‌تواند به شانس موفقیت آن کمک کند.

در اینجا پنج مورد وجود دارد که PS5 باید بیش از PS4 بهبود بخشد اگر PlayStation بخواهد تاج پادشاهی خود را به عنوان پادشاه کنسول‌ها حفظ کند. در این مطلب قصد داریم تا به 5 نکته پیرامون ارتقا صورت گرفته پلی استیشن 5 در مقایسه با پلی استیشن 4 اشاره کنیم، با ما همراه باشید.

1. کیفیت ساخت و عمر باتری کنترلر بیشتر

کنترلر PS4 با دو مشکل رایج روبرو شده است: کیفیت ساخت حساس و عمر باتری پایین. هنگامی که DualShock 4 برای اولین بار منتشر شد، بازیکنان از بسیاری موارد که کنترل کننده را تحت تأثیر قرار می‌داد، ابراز تاسف کردند و از چسبیدن به دکمه‌های L1 و R1، دکمه‌های سخت، یا پوشاندن لاستیک آنالوگ‌. مشکل دوم فقط چند سال بعد برطرف شد که سرانجام سونی تصمیم گرفت به یک ماده با دوام‌تر تبدیل شود.

عمر باتری ناچیز همچنین مورد اختلاف با DualShock 4 بوده است و با میانگین 4-7 ساعت شارژ ، که بخشی از آن به دلیل تاچ پد کنترل شده و چراغ همیشه روشن است، به سادگی دوام نمی‌آورد. برای اکثر گیمرها کنترلر DualShock 4 را با کنترلر Nintendo Switch Pro مقایسه می‌کنند که تقریباً 40 ساعت به طول می‌انجامد و بهانه‌هایی را برای پد باتری سونی سخت می‌کند. پس از آن کنترلر DualSense به سادگی باید بهتر عمل کند. اما با وجود فناوری و ویژگی‌های فانتزی زیادی که در آن وجود دارد، سونی ممکن است تلاش کند بار دیگر تعادل را به دست آورد.

2.میزان نویز کنسول

متاسفانه پلی استیشن 4 نسل هشتمی به دلیل آکوستیک ضعیف بسیار مورد تمسخر قرار می‌گرفت. مدل‌های میان نسلی PS4 و PS4 Pro به طرز چشمگیری پر سروصدا بودند و بازی‌هایی مانند God of War و Horizon: Zero Dawn می‌توانست فن کنسول PS4 را با صدا بالا رو به رو سازد.

وقتی در مقابل رقیبی چون کنسول Xbox One قرار گرفت، سخت نیست که با دستگاه سونی احساس کوتاهی کنید. PS5 باید بسیار کم صدا باشد، و با عرضه کنسول‌های نسل بعدی با انتظار داریم که سطح سروصدا به حداقل خود برسد. شرکت مایکروسافت در زمینه طراحی فن گویی بهتر از سونی عمل کرده و پلی استیشن 4 چندان کنسول بی صدایی نبود. متاسفانه با عرضه مدل‌های میان نسلی این مسئله برطرف نشد.

بنابراین انتظار داریم پلی استیشن 5 دارای سطح سرو صدا پایینی باشد. خوشبختانه ، به نظر می‌رسد که سونی به این موضوع توجه داشته، یک اختراع ثبت شده از کیت PS5 به تازگی ثبت شده که نشانگر آن است. به نظر می‌رسد این کنسول دارای تعدادی سیستم فن خنک کننده بوده است که جریان هوا را به داخل دستگاه آورده و موجب ثبات عملکرد سخت افزار کنسول می‌شود.

 

3.پشتیبانی از Cross play و Cross save

هنگامی که قابلیت کراس پلی برای Fortnite اعلام شد، سونی کمتر از آینده درباره اینکه آیا کنسول آن از چه چیزی پشتیبانی خواهد کرد یا نه مشخص نکرد. سرانجام، پس از برخی استدلال توخالی و افزایش فشار بازیکنان، این شرکت با اکراه موضع خود را در مورد پشتیبانی کراس پلی تغییر داد.

Call of Duty: Modern Warfare یک عنوان بلاک ساز اخیر است که از کراس پلی با رایانه و کنسول پشتیبانی می‌کند و PUBG اخیراً به صاحبان Google Stadia ، PS4 و Xbox One اجازه داده است که با هم بازی کنند.

سونی هنوز هم در مورد پشتیبانی مایکروسافت از پشتیبانی از کراس پلی و کراس سیو خبر نداده، حتی نینتندو کار بهتری را برای پخش بازی‌ها در کنار هم انجام داده است.

 

4- سازگاری مناسب با عناوین قبل

بعد از اینکه PS4 و Xbox One بدون قابلیت بک وارد کامپلتیبل راه اندازی شدند ، مایکروسافت هنگامی که فاش کرد صدها عنوان Xbox 360 و عناوین اصلی Xbox را برای کنسول فعلی خود به ارمغان می‌آورد، جامعه بازی را شوکه کرد. نه تنها این، بلکه مایکروسافت در برنامه سازگاری خود با نسخه Xbox One X به پیشرفت خود ادامه داده، و این باعث می‌شود بازی‌های قدیمی‌تر از افزایش قدرت کنسول بهره‌مند شوند. برای Xbox Series X ، شرایط به نظر می‌رسد که تنها با پشتیبانی از HDR قابل ملاحظه و امکان اجرای برخی از بازی‌ها با وضوح بالاتر و بیشتر قابل انجام است.

از طرف دیگر، سونی پیش از این فقط بازی‌های قدیمی‌تر را از طریق سیستم cloud gaming ،پلی استیشن ناو یا از طریق فروشگاه پلی استیشن به عنوان تعداد انتخابی از دانلود دیجیتال ارائه داده بود. در نتیجه ، نه تنها گیمرها مجبور به پرداخت هزینه‌هایی برای بازی هستند که احتمالاً در حال حاضر خودشان دارند، بلکه به دلیل ماهیت ناامیدکننده بازی‌های ابری نیز تجربه بدتری در این روند داشته است.

سونی قول داده است كه PS5 بک وارد کامپلتیبل باشد، اما در این مرحله، ما هنوز نمی‌دانیم كه این پشتیبانی چقدر کامل باشد و آیا نسل‌های قبلی پلی استیشن حتی پشتیبانی می‌شوند یا خیر. اگر سونی از اهمیت پشتیبانی از بک وارد کامپلتیبل غافل شود، با وجود چنین تاریخ غنی از بازی‌ها، می‌توان یک فرصت بزرگ از دست رفته دانست.

 

5-عدم وسوسه برانگیز بودن پلی استیشن ناو

صحبت از PlayStation Now ، هیچ انکاری را نمی توان در وضعیت فعلی خود ، از اساس نصب PS4 غافل شد. پلت فرم جریان با مشکل قیمت ، یک کتابخانه متوسط بازی ها و رقابت شدید از سرویس اشتراک مایکروسافت ، Xbox Game Pass ، برای مقابله با مشکل روبرو شده است ، و هنوز از این کار خارج نشده است.

PS اکنون در ماه های اخیر تغییر مثبتی ایجاد کرده است ، هرچند که با اجازه دادن به طرفداران PlayStation می توانید عناوین را بارگیری کنید ، دقیقاً مانند Xbox Game Pass. اما بازی هایی که این سرویس به مدت طولانی انجام نمی شوند ، تمایل ندارند به آن بچسبند و سالهای زیادی متمایل شوند

طرف جریان سرویس نیز هنوز غیر قابل اعتماد است و کیفیت آن کاملاً مناسب نیست. با توجه به اینکه پروژه XCloud مایکروسافت بخشی از Xbox Game Pass را تأیید کرده است و عموماً با وجود اینکه در حال بتا بودن است مورد استقبال خوبی قرار گرفته است ، ممکن است سونی علی رغم داشتن یک دفترچه اصلی چندین ساله ، خود را به طور ناگهانی در پشت بسته قرار دهد.

به هر حال باید منتظر ماند تا شاهد عرضه نسل بعدی کنسول سونی باشیم تا این پیشرفت‌ها را به وضوح مشاهده کنیم. شرکت ژاپنی درصدد بوده محصولاتی ارزنده را معرفی کند و پلی استیشن 5 نیز از این قاعده مستثنی نیست.

هر سال بازی‌های جدیدی برای پلی استیشن 5 باید شاهد باشیم و عناوین مورد اشاره نیز از این قاعده مستثنی نیست. گفتنیست که از طرف دیگر، سونی پیش از این فقط بازی‌های قدیمی‌تر را از طریق سیستم cloud gaming ،پلی استیشن ناو یا از طریق فروشگاه پلی استیشن به عنوان تعداد انتخابی از دانلود دیجیتال ارائه داده بود. در نتیجه ، نه تنها گیمرها مجبور به پرداخت هزینه‌هایی برای بازی هستند که احتمالاً در حال حاضر خودشان دارند، بلکه به دلیل ماهیت ناامیدکننده بازی‌های ابری نیز تجربه بدتری در این روند داشته است.

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : 5 نکته بهبودیافته در پلی استیشن 5 نسبت به پلی استیشن 4

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *