اینترنت ماهواره ای چیست ؟ هر آنچه باید در مورد آن بدانید!

اینترنت ماهواره ای

اینترنت ماهواره ای چیست ؟حتما می دانید که در برخی از نقاط زمین دسترسی به اینترنت امکان پذیر نمی باشد از جمله، جزیره‌های دور افتاده از قاره‌ها، آب‌های آزاد نمونه ها‌ی بارز این مناطق هستند. به همین سبب اینترنت ماهواره ای پا به عرصه گذاشت. اما اینترنت ماهواره ای به کندی و گرانی معروف است که توسط مردم در مناطق روستایی دور افتاده و دریا استفاده می شد. چند تفاوت بین اینترنت زمینی و دسترسی به اینترنت ماهواره ای وجود دارد که ما در این مطلب به طور کامل آن را شرح می دهیم.

 اینترنت ماهواره ی به عنوان یکی از روش های روش های دسترسی می باشد که می توان به وسیله آن به شبکه ی اینترنت متصل گردید که به واسطه ارتباطات ماهواره ی اینکار صورت می گیرد. برای مواردی از این اینترنت استفاده می شود که نمی توان برای اتصال از اینترنت معمولی یا زمینی استفاده کرد یا اینکه کیفیت آن بسیار کم است. حتما مقاله اینترنت پرسرعت را هم بخوانید.

شما می توانید به وسیله اینترنت ماهواره ی ،دریافت و ارسال داده ها را در سرعت های بسیار بالا تجربه کنید. این نوع اینترنت ، دارای انواع مختلفی بوده که در ادامه به آنها اشاره شده است. اگر شما هم خبر ارائه اینترنت رایگان امریکا را شنیده اید حتما خبر :صدور مجوز ارائه اینترنت رایگان به مردم ایران از سوی امریکا نهایی شد را بخوانید.

 

اینترنت ماهواره ای چیست؟ تفاوت اینترنت زمینی و ماهواره ای

اولین  تفاوت مسیری است که اطلاعات طی می کند،در بیشتر موارد هنگامی که می خواهید به یک وب سایت دسترسی پیدا کنید لپ تاپ یا تلفن شما به روتر شما پیامی ارسال می کند. روتر شما سپس درخواستی را به سرور ارائه دهنده خدمات اینترنت شما ارسال می کند، که به نوبه خود به سرور وب سایت مورد نظر شما متصل می شود. این اتصال بیشتر از طریق کابلهای زیرزمینی و زیر اقیانوس اجرا می شود، بیشتر افراد از Wi-Fi در خانه استفاده می کنند ، به خصوص در تلفن و لپ تاپ. این کابل ها معمولاً می توانند مقدار بسیار زیادی از اطلاعات را خیلی سریع کنترل کنند ، بدین معنی که شما می توانید Netflix را پخش جریانی کنید یا پرونده های بزرگ را بدون هیچ مشکل واقعی بارگیری کنید. وقتی از طریق ماهواره به اینترنت متصل می شوید، معمولاً باید دیش و مودم را در خانه خود تنظیم کنید. هنگامی که به وب سایتی متصل می شوید، ابتدا درخواست شما از طریق مودم به دیش ارسال می شود که آن را به ماهواره منتقل می کند. سپس ماهواره، درخواست شما را به مرکز عملیات شبکه یا NOC ، از ارائه دهنده اینترنت ماهواره ای شما ارسال می کند. NOC درخواست را به روش معمول به سرور وب سایت ارسال می کند و سپس نتیجه را به ماهواره ارسال می کند، که از طریق دیش و مودم به شما ارسال می شود.

اینترنت ماهواره ای چیست؟

مشکلات اینترنت ماهواره ای چیست؟

از آنجا که برای استفاده از اینترنت ماهواره ای به تجهیزات اضافی بیشتری از جمله دیش نیازدارید .هزینه راه اندازی اینترنت ماهواره ای به طور کلی بیشتر از اینترنت معمولی است.

علاوه بر این گران تر است؛ زیرا ماهواره ها ارزان نیستند: آنها نه تنها ماشین های پیشرفته به خودی خود هستند، بلکه هزینه ارسال آنها به فضا و نگهداری آنها در فضا زیاد می باشد.در کل، این دلایل باعث می شود ماهواره بسیار گرانتر از اینترنت معمولی زمینی باشد.

هر چند گران بودن تنها مشکل اینترنت ماهواره ای نیست. از دیگر مشکلات اینترنت ماهواره ای سرعت آن می باشد. ماهواره نه تنها از توان داده کمتری برخوردار است بلکه همچنین فاصله ماهواره از زمین به اندازه کافی بزرگ  می باشد که باعث تاخیرهای قابل توجه می شود.

بیشتراینترنت های ماهواره ای ازماهواره هایی که در مدار زمینی  یا ژئوسنکرون ( ماهواره‌های مدار ژئوسنکرون، در ارتفاع ۲۲۳۰۰ مایلی بالای زمین قرار می‌گیرند ) قرار دارند، دقیقاً بالای خط استوا، استفاده می کنند. مزیت این نوع مدار این است که همیشه در یک مکان نسبت به زمین باقی می ماند و می توانید به  بودن اینترنت همیشگی خود اعتماد کنید.

نکته منفی دیگر این است که مدارهای زمین ثابت، دارای ارتفاع هستند: آنها تقریباً 35000 کیلومتر یا 22000 مایل از سطح زمین فاصله دارند، که کمی کمتر از محیط کل کره زمین است و داده هایی که می فرستید سرعت آنها کاهش می یابد ، دقیقاً مانند آنچه در صورت اتصال به VPN در آن طرف جهان رخ می دهد. اما مسئله بزرگ دیگر تأخیر است: اینکه چه مدت طول می کشد تا داده ها از یک نقطه به نقطه دیگر برسند. اتصالات ماهواره ای معمولاً به دلیل دور بودن از ما ، تأخیر وحشتناکی دارند.

بیشتر بخوانید  چینی ها در شبکه 6G پیشرو هستند

چه کسانی از اینترنت ماهواره ای استفاده می کند و چه کسانی آن را ارائه می دهند؟ ثبت نام اینترنت ماهواره ای !

با توجه به هزینه های بالا و کاهش سرعت، اینترنت ماهواره ای فقط توسط افرادی که نمی توانند اتصال کابلی داشته باشند یا از Wi-Fi استفاده کنند، استفاده می شود. به همین ترتیب، در کشتی های دور از ساحل، هواپیماها و افرادی که در مناطق روستایی دورافتاده مانند غرب تگزاس زندگی می کنند، بسیار استفاده می شود. به عبارت دیگر، ما در مورد مکانهایی صحبت می کنیم که اصلاً کابل ندارند.

چه کسانی اینترنت ماهواره ای ارائه می دهند؟ اینترنت ماهواره ای spacex !

از آنجا که ایترنت ماهواره ای بازار بسیار کوچکی دارد ، تنها تعداد کمی ارائه دهنده خدمات اینترنت ماهواره ای وجود دارد. دو ارائه دهنده  اینترنت ماهواره ای مشهور در صنعت Viasat و HughesNet هستند که عمدتا در ایالات متحده فعالیت می کنند، اگرچه شرکت های کوچکتر زیادی در ایالات متحده و جهان وجود دارد. با این حال، یک تحرک گسترده در قالب Starlink ، یکی از شرکت های تابع شرکت پروازهای فضایی تجاری Elon Musk ، SpaceX در حال آمدن هستند.

خرید دستگاه اینترنت ماهواره ای

Starlink با استقرار شبکه ای از ماهواره های کوچک در مدار زمین، یا تقریباً 1000 کیلومتر یا بالاتر از سطح زمین ، نوید سرعت بالاتر و تأخیر کمتری را به کاربرانش می دهد البته این بستگی به مکانی که شما روی کره زمین هستید دارد، می توانید این را با  فاصله 35000 کیلومتر ماهواره زمینی مقایسه کنید و انواع مشکلاتی که در سرعت و پینگ بود مشاهده کنید.

مشکلات  استفاده از ماهواره‌های LEO که در ارتفاعی بین ۱۶۰ کیلومتر تا ۱۶۰۰ کیلومتر بالاتر از زمین قراردارند( ازLEO یا ماهواره های مدار نزدیک زمین برای تلفن‌های ماهواره‌ای و GPS استفاده می‌شود.) این است که Starlink مجبور است در شبکه ماهواره های خود حرکت کند تا اطمینان حاصل کند که پوشش کافی برای همه مناطق وجود دارد. اینکه این امر چه تاثیری بر کاربران خواهد گذاشت، باید مشخص شود. با این حال، تاکنون به نظر می رسد مردم از استفاده از Starlink بسیار رضایت دارند ، سرعت و پینگ کم آن را ستایش می کنند. با این وجود Starlink همچنان نگرانی هایی دارد.

 

انواع روش های راه اندازی اینترنت ماهواره ای

همانطور که در قسمت فوق اشاره کره ایم برای راه اندازی راهکارها و انواع مختلفی وجود داشته است که هر کدام از آن خصوصیت ها و ویژگی های منحصر به فرد خو را داشته اند اما اگر بخواهیم بصورت کلی آن ها را تقسیم بندی کنیم می توان گفت که شامل دو نوع آفلاین و آنلاین هستند.

نوع آنلاین به دو قسمت 1طرفه و 2 طرفه تقسیم بندی می گردد.

اینترنت آفلاین را با یاد اینترنت ماهواره رایگان نیز می شناسند و در واقع نوعی روش دسترسی به اینترنت بوده که نیازی نیست اکانت یا پرداخت پول برای دریافت خدمات اینترنت صورت بگیرد و یک نوع اینترنت رایگان را برای کاربران ارائه میدهد.

البته به علت ماهیت این نوع اینترنت، این امکان وجود ندارد که یک نام مشخص اینترنت را برای آنها در نظر گرفت چرا که کاربران در این گونه اینترنت مجبور هستند تنها دریافت اطلاعاتی را انجام بدهند که به واسطه دیگر کاربران اینترنت ماهواره ی آنلاین ، دانلود گردیده است.

اینترنت ماهواره ای چیست ؟ اینترنت ماهواره ی آنلاین یک طرفه ،تنها به شکل ریسیو یا دریافت است که برای ارسال یا سند کردن ، به یک ADSL یا خط اتصال دایل آپ نیاز بوده است.

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : اینترنت ماهواره ای چیست ؟ هر آنچه باید در مورد آن بدانید!

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *