5 دلیل استفاده از فناوری در دادگاه‌های قضایی

5 دلیل استفاده از فناوری در دادگاه‌های قضایی

شیوع ویروس کرونا معادلات استفاده از فناوری را بهم زده است. بیست سال پیش دادگاه و کرسی قضاوت در برابر تلفیق فناوری در دادگاه به درجات مختلف مقاومت می‌کرد؛ ترس ناشناخته، گسستگی در اثر تغییرات، اختلافات مالی و حتی قوانین و مقررات قدیمی و شواهد مانع از آن بود. امروزه دادگاه ها و وکلا، فن آوری را تایید و قبول می کنند. سوال جدید “آیا شما از فناوری در اتاق دادگاه استفاده می کنید؟” تبدیل شده است به “چرا شما از فن آوری در دادگاه استفاده نمی کنید؟”

در یک مورد استفاده فناوری در خدمات قضایی، سامانه ثنا قوه قضاییه ایران است. این سامانه که برای ارسال ابلاغیه‌ها، اخطاریه‌ها و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد از سال 95 توسط مرکز آمار قوه قضاییه راه‌اندازی شد. اخیرا نیز قوه قضاییه در اقدامی جدید، با همکاری یوآیدی، احراز هویت سامانه ثنا را نیز به صورت کامل غیرحضوری کرده است. فرآیند احراز هویت بیومتریک در این سامانه، مشابه فرآیند احراز هویت سجام است.

به بهانه این همکاری در اینجا پنج دلیل برای استفاده از فن آوری در دادگاه آمده است.

  1. برای موکل‌ها

قدرت فناوری – خصوصاً لپ تاپ، آی پد یا آیفون – تقریباً تمام جنبه های جامعه ما را به شدت در بر گرفته است. شما به عنوان یک مدافع غیرتمند موکل خود، مدیون موکل خود هستید تا “به حمایت و پیگیری منافع مشروع موکل (تان)، در چهارچوب قانون، ضمن حفظ نگرش حرفه ای، اخلاقی و مدنی نسبت به همه افرادی که در سیستم قضایی فعالیت دارند، بپردازید.”

از آنجا که به طور کلی جمعیت ما به صورت روزافزونی سواد رایانه ای کسب کرده و کاملاً وابسته به فناوری هستند، موکل‌ها انتظار دارد که مدارک پرونده در دادگاه با استفاده از ابزارهای الکترونیکی و ابزارهای فناوری هدایت شود. بعلاوه، چه استماع دادرسی قبل از قضاوت یا دادرسی قبل از هیئت منصفه، وکیل باید هم پرونده و هم فن آوری خود را آماده کند و این کار را قبل از حضور موکل انجام دهد. به عنوان مثال، بدانید که دادگاه چقدر “سیم کشی” دارد، سیستم های سمعی و بصری کار می کند و حتی پریز اتاق کجاست. هنگامی که مشتری و شما وارد کار می شوید تا تمام انرژی و مهارت خود را بر روی پرونده او متمرکز می کنید، فناوری شما باید تنظیم شده و عملاً آماده باشد.

  1. برای هیئت منصفه

هرچه اعضای هیئت منصفه دارای فن آوری روزافزون باشند، وکلا و استفاده آنها از سالن دادرسی نیز باید چنین باشند. وکلای دادگستری باید قبل از اعضای هیئت منصفه ای که خواستار تصاویر بصری بیشتری هستند، برای تکمیل محتوای کلامی ماموریت در یافتن حقایق، همگام با انتظارات آنها باشند.

مدت هاست که ثابت شده است که شواهد اثبات کننده به منزله یک کاتالیزور برای درک هیئت منصفه از شواهد ارائه شده می باشد. نمودارهای هندسی، عکس ها و دیاگرام ها می تواند باعث جلب تنظر و توجه اعضای هیئت منصفه شود. وكلا می توانند بیشتر اعضای هیئت منصفه را در پرونده خود غرق كنند و با استفاده از همان ابزارهای نمایشی با فن آوری ارائه های رایانه ای و كامپیوتری، به کنترل شواهد کمک کنند.

  1. برای قضات

هنگامی که قضات از فناوری در اتاق دادگاه استقبال می‌کنند، در می‌یابند که این کار توانایی آنها را در انجام کارآمد دادرسی، مانند ارائه، پذیرش و به اشتراک گذاشتن شواهد افزایش می دهد. به عنوان مثال، نمایشگرهای الکترونیکی و پروژکتورهای می توانند به کرسی دادگاه این امکان را دهند برای رسیدگی به اعترافات بسرعت و براحتی به صفحه نمایش نگاه کنند، قبل از ارائه در کل اتاق برای مشاهده هیئت داوران، مشاهده کند.

وکلا باید توجه داشته باشند که قضات از استفاده از فناوری در دادگاه طرفداری می کنند، حتی اگر این قضات خودشان از این فناوری استفاده نکنند. به عنوان مثال، انجمن وکلای شهر نیویورک از همه 193 قاضی شاغل در دادگاه های عالی و کیفری NYC نظرسنجی کرد. 74 قاضی که به نظرسنجی پاسخ دادند گفتند که آنها عمدتاً در سالن های دادگاه خود از فناوری استفاده می کنند و بسیاری مایل به افزایش استفاده از آن هستند.

از این پاسخ دهندگان، 63.5 درصد گزارش داده‌اند که از طریق ایمیل برای برقراری ارتباط با احزاب استفاده می‌کنند و موافق یا شدیداً موافق این کار هستند. پاسخ های شرکت‌کنندگان به دلایلی مانند” کارایی”، “ارتباط آسان و سریع”، “ثبت کتبی” و “حفاطت از همه ارتباطات” برای ترجیح ایمیل اشاره کردند. با این وجود، فقط 20.8٪ از شرکت کنندگان از ایمیل برای مدیریت تقویم دادگاه خود استفاده کردند، حتی چندین شرکت کننده اظهار داشتند که ایمیل می تواند برای برنامه ریزی مفید باشد. آنها ترسیدند که این “منجر به هرج و مرج سازمان یافته تر” شود و “انجام آن خیلی طولانی می شود” و یا آنها به دلیل عدم درک نحوه استفاده از ایمیل برای مدیریت تقویم ناامید شدند.

  1. برای وکلا

فناوری در اتاق دادگاه باید یکی دیگر از عناصر ارائه موثر برای هر وکیل دادگستری باشد. به یاد داشته باشید که از آن به عنوان ابزاری برای بهبود ارائه شواهد، در حالی که اجازه نمی دهید شکل ارائه محتوای شواهد شما را تغییر دهد استفاده کنید. یک وکیل توانمند به طور مداوم در جای هیئت منصفه و قاضی می نشیند تا مطمئن گردد که آنها دیدگاه شما را از دریچه واقعیت می بینند و اطمینان شما از استدلال را درک می کنند.

هنگامی که در استفاده از ابزارهای دادگاه الکترونیکی راحت باشید، متوجه خواهید شد که آماده سازی محاکمه و اقدامات شما می تواند بسیار کارآمدتر و حرفه ای تر انجام گیرد. نه قاضی و نه هیئت منصفه دوست ندارند بنشینند و منتظر وکیلی بمانند تا اسناد و پرونده هایش را مرتب کرده و به دنبال پاسخ به اعتراض ها یا ارائه چیزی باشد. و همین موضوع در رابطه با اعتماد موکل شما نیز صدق می کند.

  1. برای حرفه وکلا و قضات

نسل بعدی وکلا در راهند. نه، روبات ها نیستند. (خوب، شاید ربات ها “بله” باشند!) وکلای هزاره تغییرات در فن آوری را در مدرسه شان و برخی دیگر در مشاغل قبلی خود تجربه کرده اند. آنها منتظر این هستند و آن را به عنوان بخشی از تجارب در دانشکده حقوق و محل کار خود مطالبه می کنند. همان مورد به دادگاه منتقل می شود و باید برای وکلای تمام نسل ها باشد. آماده سازی فناوری در دادگاه ها باید جزئی جدایی ناپذیر از آمادگی های معمول شما باشد.

شما نمی توانید یک ضد پیشرفت باشید. صلاحیت حقوقی شما – همراه با موکل، هیئت منصفه ، قضات و حرفه شما – آن را می طلبد. به همین ترتیب، اگر مهارت کافی در فن آوری ندارید، نمی توانید مزایا و خطرات مرتبط با فناوری را ارزیابی کنید. از آینده قانون و چگونگی تغییر حرفه ما استقبال کنید.

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : 5 دلیل استفاده از فناوری در دادگاه‌های قضایی

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *