برترین دانشگاه های جهان در حوزه مهندسی و فناوری کدامند؟

دکتر جعفر مهراد،رییس بخش علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه شیراز، با اشاره به جدیدترین رتبه‌بندی تایمز در حوزه مهندسی و فناوری 2015 – 2016 افزود در این رتبه‌بندی، قاره آسیا برتری خود را در کنار دانشگاه‌های آمریکا و اروپا حفظ کرده و عملکرد دانشگاه‌های این قاره مناسب و در خور توجه است.
گفتنی است تعداد دانشگاه‌های آسیا در این رتبه‌بندی بیش از یک چهارم دانشگاه‌هایی است که در موضوع مهندسی و فناوری جزو دانشگاه‌های برتر و طراز اول جهان به حساب می‌آیند.آسیا با 26 دانشگاه نسبت به تعداد 19 دانشگاه سال قبل عملکرد متفاوتی داشته است.به طور کلی هشت دانشگاه آسیایی از جمله هندوستان که موسسه علوم هند آن موفق به کسب رتبه 99 شده است، در جدول رتبه‌بندی مشاهده می‌شود.

از طرفی دانشگاه‌های برتر چین در این رتبه‌بندی دو برابر شده و سه دانشگاه به شش دانشگاه افزایش یافته است. در حالی که تایوان و کره جنوبی به ترتیب دارای دو و پنج دانشگاه ممتاز در حوزه مهندسی و فناوری است.

مهمترین نکته قابل ذکر در مورد بزرگترین قاره دنیا این است که دانشگاه ملی سنگاپور برترین دانشگاه قاره آسیا است و در میان 100 دانشگاه ممتاز، رتبه سیزدهم را به خود اختصاص داده است.همچنین دانشگاه علوم و فناوری هنگ‌کنگ نیز جایگاه شانزدهم این رتبه‌بندی را در اختیار دارد.

آمریکا اگر چه با 31 دانشگاه در راس این نظام رتبه‌بندی قرار دارد، ولی در مقایسه با سال قبل که دارای 34 دانشگاه برتر بوده از تعداد دانشگاه‌های آن در این حوزه کاسته شده است.همچنین تعداد دانشگاه‌های چهار کشور از یازده کشور اروپایی شامل انگلستان، فرانسه، هلند و سوئد در این رتبه‌بندی کاسته شده است.ترکیه و فنلاند که هر کدام در جدول رتبه‌بندی سال گذشته در جایگاه 99 به طور مشترک دارای یک دانشگاه بودند، همزمان از جدول رتبه‌بندی حذف شده‌اند، خاطر‌ نشان کرد: آلمان تنها کشور اروپایی است که با افزودن بر تعداد دانشگاه‌های ممتاز خود، آن‌ها را به هفت مورد افزایش داده است.

 

10 دانشگاه برتر حوزه مهندسی و فناوری به ترتیب شامل دانشگاه‌های استنفورد، موسسه فناوری کالیفرنیا (Caltech)، موسسه فناوری ماساچوست (MIT)، کمبریج، دانشگاه کالیفرنیا در برکلی، آکسفورد، پریستنون، موسسه فناوری زوریخ در سوئیس، امپریال کالج لندن و کارنگی ملون هستند.

گفتنی است این رتبه‌بندی موضوعی از سیزده شاخص عملکردی و در پنج معیار شامل آموزش، پژوهش و استناد هر کدام با 30 امتیاز، چشم‌انداز بین‌المللی با 7.5 امتیاز و درآمد صنعتی با دو و نیم امتیاز استفاده شده است.

منبع : مهر

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : برترین دانشگاه های جهان در حوزه مهندسی و فناوری کدامند؟

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *