طرح VPN قانونی و بومی در كشور حدود ۲.۵ سال پیش بود که مطرح شد و از متقاضیان و صاحبان شرکت ها که نیاز به ارتباط با کشورهای خارجی را داشتند درخواست شد که برای دریافت آن ثبت نام کنند.حال محمود خسروی، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات،در نشستی خبری در پاسخ به آخرین وضعیت اجرای این طرح اظهار داشت:
دو سال و نیم پیش پروژهای به نام VPN بومی تعریف شد.آن زمان به دلیل سیاست حاکمیت برای اجرای VPN قانونی در کشور، سرور VPN در شرکت دولتی زیرساخت ایجاد و آماده ارائه سرویس شد،اما دلیل تاخیر در اجرای آن این بود که در هنگام اتخاذ تصمیمات ملی، اگر زمینهسازی لازم صورت نگیرد، پروژه شکست خواهد خورد.
وی افزود هماکنون برخی اماکن مانند سفارتخانهها علاقه مند نیستند که از VPN سرور خاصی مانند زیرساخت، ارتباطات خود را مبادله کنند و از این رو، VPNهای غیر از VPN شرکت زیرساخت در کشور را مورد استفاده قرار می دهند که این خود دلیلی بر صد در صد اجرایی نشدن این پروژه بود.
وی در ادامه گفت این سرور هم اکنون سرویس می دهد اما بسیاری از سازمانها ترجیح می دهند از VPN های دیگر استفاده کنند. آن زمان مصوبهای داشتیم مبنی بر اینکه VPNها بسته شود و شرکت زیرساخت VPN سرور ایجاد کرده و شرکتها و سازمانهای حاکمیتی از این سرویس داخلی استفاده کنند. همچنین در آن زمان مجموعههایی که فعالیتهایشان براساس VPN بود، دچار مشکل شدند که بانکها، دانشگاهها، حوزههای اقتصادی و امنیتی و سفارتخانهها از جمله این مجموعهها بودند. اگرچه برخی حوزههای اقتصادی و امنیتی از VPN بومی استفاده کردند، اما مانند هر فناوری دیگری، استفادههای دیگری نیز از VPN صورت گرفت.
در انتها وی گفت که این سرورها اکنون مشغول سرویس دهی هستند،اما هنوز که هنوز است در اجرا با مشکلاتی مواجه اند که انتظار می رود به زودی برطرف گردند و برای استفاده اماکنی که متمایل هستند به طور کامل مهیا شوند.
برای آگاهی از آخرین اخبار و تازه های دنیای تکنولوژی و پیوستن به کانال زوم تک در تلگرام، اینجا کلیک کنید.
منبع : مهر
نظرات در مورد : سرانجام پروژه ایجاد سرور VPN قانونی و داخلی تشریح شد