ترانکینگ چیست ؟ : معرفی شاهراه تجهیزات شبکه

ترانکینگ چیست

برای کابل کشی روکار یک شبکه یا ساختمان، استفاده از انواع ترانکینگ بهترین گزینه است. چرا که برای انتقال اطلاعات بین اجزای یک شبکه از کابل استفاده می‌شود و محافظت از این کابل‌ها اهمیت بالایی دارد. برای این که بدانید ترانکینگ چیست ؟ و با ماهیت و انواع آن آشنا بشوید، در ادامه‌ی این مقاله با ما همراه باشید.

ترانکینگ چیست ؟

ترانکینگ یا ترانک مجموعه‌ای از درب، بدنه و متعلقات مختلف است که مسیری برای عبور کابل‌ها فراهم می‌کند. ترانکینگ‌ها معمولا از جنس PVC یا ABS هستند که مقاومت بیش‌تری در برابر آب و حریق دارند. از این محصول در کابل کشی‌های شبکه، سیم‌کشی‌های برق و هر جایی که تراکم کابل وجود دارد، استفاده می‌شود. ترانک‌ها در شاخه‌های 2 متری تولید و عرضه می‌شوند.

بعد از بررسی سوال ترانکینگ یا ترانک چیست ؟ به سراغ آشنایی با انواع آن می‌رویم.

انواع ترانک شامل موارد زیر می‌شود.

ترانکینگ دیواری: ترانک دیواری در ساختمان‌های مسکونی، اداری و تجاری و بیش‌تر در سیم‌کشی‌های برق عادی استفاده می‌شود.

ترانکینگ دفنی: این نوع از ترانکینگ به صورت توکار در زیرکفی‌های کاذب و بیش‌تر برای سیسیتم‌های برق فشار قوی و ضعیف شبکه و تلفن استفاده می‌شود.

ترانکینگ ستونی: استفاده از ترانک ستونی باعث کوتاه‌تر شدن مسیر کابل‌ها می‌شود و در اتاق‌های کنفرانس، همایش‌ها و فضاهای اداری کاربرد دارد.

سوالات متداول: 1.	ترانکینگ چیست؟ محفظه‌‎ای برای عبور دادن کابل‌های یک شبکه جهت نظم دادن، مدیریت و محافظت از آن‌ها. 2.	تفاوت ترانکینگ و داکت در چیست؟ سایز، قیمت، مقاومت ترانکینگ بیش‌تر است. ترانکینگ امکان نصب کلید و پریز و متعلقات زیادی دارد. 3.	بهترین روش نصب ترانک چیست؟ پیچ کردن آن

نقش ترانک در شبکه

از آن‌جا که کابل‌های شبکه از مهم‌ترین تجهیزات شبکه به حساب می‌آیند، نظم دادن به آن‌ها و محافظت از آن‌ها برای جلوگیری از آسیب‌های فیزیکی در برابر عوامل محیطی امری ضروری است. این وظیفه بر عهده‌ی ترانکینگ قرار دارد. علاوه بر این، شبکه منعطف‌تر می‌شود و در صورت اضافه‌ شدن کاربر، برای نصب کلید و پریز نیاز به تخریب دیوار نخواهد بود.

نقاط قوت ترانکینگ

  • امکان مدیریت کابل‌ها: استفاده از ترانکینگ برای کابل کشی باعث مرتب و متمایز شدن کابل‌ها می‌شود. هم‌چنین تشخیص دادن آن‌ها از یکدیگر را آسان‌تر می‌کند.
  • محافظت از کابل‌ها: ترانکینگ از کابل‌ها در برابر عوامل محیطی مانند ضربه، فشار، پوسیدگی و … محافظت می‌کند.
  • تنوع رنگی موجود: برخی از ترانکینگ‌ها مانند ترانکینگ سوپیتا برای زیبا سازی بیش‌تر فضا علاوه بر رنگ سفید، در رنگ‌های دیگری هم تولید می‌شوند.
  • امکان نصب کلید و پریز: با توجه به قابلیت نصب کلید و پریز روی ترانکینگ، می‌توان تعداد و مکان آن‌ها را به‌راحتی تغییر داد.
  • امکان نصب پارتیشن: با پارتیشن بندی فضای داخل ترانک، می‌توان انواع مختلف کابل‌ را بدون ایجاد اختلال اکترومغناطیسی از داخل آن عبور داد.
  • امکان سیم‌کشی هم‌زمان: با بهره بردن از ترانکینگ در سیم‌کشی، می‌توان سیم‌کشی برق، تلفن و شبکه‌های کامپیوتری را به صورت هم‌زمان انجام داد.

تفاوت ترانکینگ و داکت

از آن‌جا که داکت هم برای عبور کابل استفاده می‌شود، ممکن است برایتان سوال پیش بیاید که تفاوت داکت و ترانک شبکه چیست ؟ در ادامه مواردی که این دو را از هم متمایز می‌کنند، مرور می‌کنیم.

مقاومت و استحکام

ترانکینگ از داکت استحکام بیش‌تری دارد. انواع مختلف ترانکینگ در برابر آب و احتراق مقاوم هستند، ولی داکت‌ها مقاومت بالایی ندارند.

قیمت

از آن جا که ترانک‌ها هم مقاوم‌تر، هم بزرگ‌ترند و متعلقات زیادی هم دارند، قیمت آن‌ها نسبت به داکت تقریبا 4 برابر است. علاوه بر این قیمت نصب و راه‌اندازی آن‌ها از نصب داکت بیش‌تر می‌شود.

اندازه و سایز بندی

ترانکینگ‌ها در اندازه و سایزهای بزرگ‌تری تولید می‌شوند و حجم کابل بیش‌تری را از خود عبور می‌دهند. سایز بزرگ‌ترین ترانکینگ موجود در ایران 50×195 است که به برند لگراند تعلق دارد.

امکان نصب پریز شبکه ، تلفن و برق

یکی دیگر از تفاوت‌های داکت و ترانکینگ، امکان نصب کلید و پریز شبکه، تلفن و برق است. این قابلیت باعث منظم شدن زیر ساخت و یک‌پارچه شدن شبکه می‌شود.

روش نصب

نصب داکت‌ها علاوه بر هزینه‌، دردسر کم‌تری هم دارد و راحت‌تر است. بیش‌تر داکت‌ها با چسب و ترانکینگ‌ها از طریق پیچ و رول پلاک روی سطوح نصب می‌شوند.

متعلقات مورد نیاز

ترانکینگ‌ها لوازم جانبی و متعلقات زیادی دارند که هر کدام باعث کارایی بیش‌تر و نصب راحت‌تر آن‌ها می‌شوند.

سوالات متداول: 1.	ترانکینگ چیست؟ محفظه‌‎ای برای عبور دادن کابل‌های یک شبکه جهت نظم دادن، مدیریت و محافظت از آن‌ها. 2.	تفاوت ترانکینگ و داکت در چیست؟ سایز، قیمت، مقاومت ترانکینگ بیش‌تر است. ترانکینگ امکان نصب کلید و پریز و متعلقات زیادی دارد. 3.	بهترین روش نصب ترانک چیست؟ پیچ کردن آن

معرفی انواع متعلقات ترانکینگ

در قسمت قبل ذکر کردیم که یکی از برتری‌های ترانکینگ نسبت به داکت متعلقات آن است. متعلقات ترانکینگ چیست ؟ و این متعلقات شامل چه مواردی می‌شوند؟ در ادامه اجزای مختلف ترانک را بررسی می‌کنیم.

  • بدنه: ترانکینگ در شاخه‌های 2 متری، سایزهای 50×80، 50×105، 50×150 و 50×195 و شیارهایی در داخل بدنه برای امکان نصب پارتیشن تولید می‌شود.
  • درب: برای هر شاخه‌ی 2 متری از ترانک یک درب قرار می‌گیرد. درب‌ها دو نوع سخت و نرم دارند که درب نرم به دلیل استفاده‌ی راحت و انعطاف پذیری، بهتر است.
  • پارتیشن: برای عبور دادن انواع کابل از ترانکینگ و در عین حال جلوگیری از ایجاد نویز بین آن‌ها از پارتیشن استفاده می‌شود. به این صورت که پارتیشن فضای داخلی آن را به چند بخش جدا تقسیم می‌کند.
  • زاویه داخلی: برای نصب ترانک در گوشه‌های داخلی دیوار به کار می‌رود.
  • زاویه خارجی: برای اتصال ترانک در گوشه‌های خارجی دیوار به کار می‌رود.
  • زاویه تخت: برای اتصال دو ترانک با زاویه‌ی قائم در یک سطح صاف استفاده می‌شود.
  • سه راهی: سه راهی در مسیر ترانکینگ انشعاب ایجاد می‌کند.
  • مسدود کننده: ابتدا و انتهای ترانکینگ با مسدود کننده بسته می‌شود و بیش‌تر جنبه‌ی زیبایی دارد.
  • کادر ماژول: کادر ماژول با نصب روی بدنه‌ی ترانک، امکان نصب کلید و پریز را برقرار می‌کند. به این صورت که کلید و پریز روی کادر ماژول قرار می‌گیرند. این محصول در تعداد 2، 4، 6 و 8 ماژول تولید می‌شود.
  • فیس پلیت: صفحه پریز تو کار که کیستون روی آن نصب می‌شود.
  • درزگیر: برای نصب دو ترانک در امتداد هم و پوشاندن محل درز از درزگیر استفاده می‌شود.

برندهای سازنده ترانک شبکه

برندهای مختلفی در زمینه‌ی تولید ترانکینگ فعالیت دارند. از ترانکینگ‌های معروف و با کیفیت می‌توان به ترانکینگ لگراند، البرز، سوپیتا، دانوب و اشنایدر اشاره کرد.

ترانکینگ سوپیتا

این برند علاوه بر رنگ سفید، ترانک‌هایی با رنگ قهوه‌ای و طرح چوب هم تولید می‌کند. ترانکینگ سوپیتا با سایز 50*105 میلی‌متر به ‌صورت درب نرم و با سایز 50*150 میلی‌متر به ‌صورت یک تکه و دو تکه تولید و در بازار عرضه می‌شود. علاوه بر این سوپیتا ترانک‌هایی با سایزهای 50*80 و 50*100 میلی‌متر هم تولید می‌کند.

ترانکینگ لگراند

یکی از تفاوت‌های مهم ترانکینگ‌ها سایز آن‌هاست. سایز 50*195 میلی‌متر بزرگ‌ترین سایز ترانک موجود در بازار است که توسط برند لگراند تولید می‌شود. علاوه بر این سایز، ترانکینگ‌های لگراند در سایزهای 50*80، 50*105 و 50*150 هم تولید می‌شوند.

ترانکینگ البرز

البرز برندی ایرانی است و در واقع اولین برند ایرانی در تولید ترانک‌های درب نرم به حساب می‌آید. ترانکینگ البرز در ساختار و کیفیت به ترانک برند لگراند شباهت دارد. ترانکینگ درب نرم شرکت البرز تنها با یک سایز 50*101 میلی‌متر تولید می‌شود.

ترانکینگ دانوب

ترانکینگ دانوب تولید هم ایران بوده و تهیه‌ی آن مقرون به‌ صرفه‌تر است. از ویژگی‌ بارز ترانک دانوب می‌توان به امکان نصب انواع پریز، همراه با فیس پلیت و بدون نصب کادر ماژول روی بدنه اشاره کرد. این شرکت ترانکینگ‌ها را در دو سایز 50*80 و 50*101 تولید و عرضه می‌کند.

ترانکینگ اشنایدر

اشنایدر برند قدرتمند و با کیفیت فرانسوی است. ترانکنیگ اشنایدر با سایزهای 50*101، 50*151 و 50*80 میلی‌متر در بازار عرضه می‌شود. علاوه بر این، این برند سایزهای کوچک‌تری از ترانک‌ها (35*100، 17*40، 21*60،12*21 و 20*74 میلی‌متر) با عنوان مینی ترانک‌ها تولید می‌کند.

حرف آخر

در مقاله‌ی ترانکینگ چیست ؟ با هم بررسی کردیم که این شاهراه تجهیزات شبکه چگونه در یک شبکه تغییری عظیم و مثبت ایجاد می‌کند. برای انتخاب بین داکت و ترانکینگ هم، بنا بر نوع کاربری شبکه و بودجه‌ی موجود تصمیم گیری کنید.

سوالات متداول:

  1. ترانکینگ چیست؟

محفظه‌‎ای برای عبور دادن کابل‌های یک شبکه جهت نظم دادن، مدیریت و محافظت از آن‌ها.

  1. تفاوت ترانکینگ و داکت در چیست؟

سایز، قیمت، مقاومت ترانکینگ بیش‌تر است. ترانکینگ امکان نصب کلید و پریز و متعلقات زیادی دارد.

  1. بهترین روش نصب ترانک چیست؟

پیچ کردن آن

 

5/5 - (1 امتیاز)

نظرات در مورد : ترانکینگ چیست ؟ : معرفی شاهراه تجهیزات شبکه

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *