تلاش انحصار طلبانه همراه اول برای جایگزینی اپلیکیشن ناکارامد شاد و روبیکا بجای واتس آپ و اینستاگرام

صیانت

با زمزمه هایی که از بررسی طرح صیانت در مجلس شورای اسلامی به گوش می رسد همراه اول در تلاش است ، اپلیکیشن ناکارامد شاد و روبیکا و ذره بین را به عنوان جایگزینی برای واتساپ ، اینستاگرام ، گوگل معرفی کند. چرا که در بند های اشاره شده در طرح صیانت اگر هر اپلیکیشن خارجی که کاربران زیادی در ایران دارد ، اگر یک جایگزین ایرانی داشته باشد محدود شده و استفاده از آن در ایران غیر ممکن خواهد بود .

و اینک با توجه به اینکه این طرح بصورت جدی در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است ، همراه اول با پرزنت این اپلیکیشن و ادعای جایگزینی این اپلیکیشن بجای واتساپ می خواهد خیال نمایندگان را از این موضوع راحت کند این در حالی است که محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات سابق ، در یک نظر سنجی قبل از آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ از مخاطبانشان پرسیده بود که آیا برای آموزش مجازی از «شاد» استفاده می‌ نمایند یا خیر. ۷۳ درصد از مخاطبان وی به این پرسش پاسخ منفی داده بودند و تنها ۲۷ درصد گفته بودند که از این اپلیکیشن بهره می‌برند.

با بررسی های میدانی از آخرین وضعیت این اپلیکیشن از دانش آموزان مدارس به این نتیجه می رسیم که این اپلیکیشن نه تنها جایگزین مناسبی برای واتساپ نیست بلکه وظیفه خود را به عنوان یک اپلیکیشن برای آموزش آنلاین هم نمی تواند انجام دهد.

یکی از مدیران مدارس در استان فارس در باره این نرم افزار آموزشی همراه اول گفته بود : «اپلیکیشن شاد دارای مشکلات فراوانی است؛ در بسیاری از مواقع این نرم افزار در هنگام ارسال پیام از کار می افتد و کاربران قادر به استفاده از آن نیستند ، گاهی اوقات هم اتصال به آن بسیار کند است ، یا برخی از کاربران اصلا نمیتوانند از این نرم افزار استفاده کنند ، که این موضع باعث کلافه شدن دبیران و دانش آموزان می شود. این عامل باعث شده است که مدارس و معلمان به سراغ پیام رسان ها و اپلیکیشن های دیگری روی می آورند ، حتی اگر وضعیت مدارس غیر انتفاعی را مورد بررسی قرار دهیم هیچ کدام از این مدارس از این بستر استفاده نمیکنن و از ابزار هایی مثل آدوب کانکت و اسکای روم استفاده می کردند.

اما با توجه به اینکه مدارس دولتی به دلیل فقدان منابع مالی برای اشتراک ماهیانه یا سالیانه نرم افزار اسکای روم و ادوب کانکت مجبورند بجای این نرم افزار ها از پیام‌رسان «واتس‌اپ» برای برقراری ارتباط با دانش آموزان استفاده کنند ، با توجه به اینکه این نرم افزار برای این موضوع راه اندازی نشده است ، دبیران هم تنها به ارسال آموزش ها و تدریس کفایت می کنند و فرصتی برای سوال و جواب برای دانش آموزان نیست .

این موضوع نشانگر این است که زیر ساخت های موجود هنوز قدرت جایگزینی با ابزار های غیر بومی را ندارند ، اگر در همین راستا سری به سایت ذره بین بزنید ، که از سمت همراه اول به دنبال جایگزینی با موتور های جستجوگر مثل گوگل است ، این بستر نتایج خود را از یک API از خود گوگل میگیرد ، عملا ذره بین نه تنها جایگزینی برای بیش از 270 خدمت شرکت گوگل نیست ، بلکه تنها یک وب سرویس است که فقط نتایج گوگل را می خواند.

بیشتر بخوانید  آیا اپلیکیشن روبیکا ناقص حریم خصوصی کاربران بوده است ؟

به عقب برمی گردیم بازگشت به عصر سیمکارت های ده میلیونی همراه اول

اگر پیشینیه فناوری های موجود در ایران برگردیم ، متوجه می شویم که در گذشته به دلیل نبود شرکت های فعال در حوزه آی تی ، انحصاری عجیب در اختیار شرکت های دولتی مثل همراه اول بود ، این شرکت با دریافت هزینه های هنگفت از مردم سیمکارت های دائمی در اختیار مردم قرار می داد و بجز این شرکت اپراتور های همراه دیگری در ایران نبود که با آمدن ایرانسل و سایر اپراتور ها این انحصار شکسته شد و مردم تنها با 10 هزار تومان می توانستند سیمکارت خریداری نمایند ، و عملا تفاوت چندانی با خدماتی که همراه اول با سیمکارت های خود ارائه می داد نداشت ، امروز اخباری در سایت همراه اول منتشر شد که این شرکت در مقابل نمایندگان مجلس به پرزنت اپلیکیشن شاد و وب سرویس ذره بین می پردازند . خبری  که امروز همزمان با بازدید کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در پرتال خبری همراه اول منتشر شده است ، با توجه به اینکه یکی از اعضای تصمیم گیرنده برای طرح صیانت از این کمیسیون  حضور خواهد داشت ، نشان دهنده این است که پلتفرم های آزمایشی همراه اول در صدد هستند جایگاه خود را برای جایگزینی با پلتفرم های خارجی نشان دهند.

طرح صیانت

این موضوع در حالی مطرح می شود که بسیاری از کارشناسان امر در حوزه فناوری اطلاعات در ایران و همچنین بسیاری از کسب و کار های فعال در حوزه اینترنت از اجرایی شدن این طرح با توجه به اینکه هیچ یک از بستر های موجود قابل جایگزینی با بستر های خارجی نیست ابراز نگرانی کرده اند ، با مطرح شدن این طرح بسیاری از نوابغ در این حوزه با توجه به اینکه دسترسی آنها به ابزار های جهانی محدود خواهد شد به دنبال مهاجرت هستند ، این زنگ خطری است برای از دست دادن جوانانی که تا به امروز در ایران به دنبال رشد ، و ارتقای خود و جامعه خود بوده اند ، امیدوارم نمایندگان مجلس و مسئولان مربوطه قبل از تعجیل در اجرایی شدن این طرح بسیار ناقص و پر از ایراد های فنی به دنبال اصلاح و ارائه طرحی باشند که باعث کمترین مشکل برای مردم و کسب و کار های موجود در فضای آنلاین باشد.

مدیر عامل همراه اول در حال پرزنت ذره بین و شاد برای نمایندگان مجلس

خبر همراه اول از این مراسم رو میتونید در لینک زیر ببینید : http://mci.ir/-36APS8

طرح صیانت

نظر شما در مورد طرح صیانت چیست ؟ آیا از ابعاد و ضرر هایی که این طرح به کسب و کار ها و مردم می زند اطلاع دارید ؟ اطلاعات بیشتر در مورد طرح صیانت را در مقالات و اخبار زیر دنبال کنید.

بیشتر بخوانید :

راهکار های مخالفت با طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی + دلایل

صیانت از حقوق کاربران یا تحریم مردم ایران از پلتفرم های قدرتمند جهانی

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : تلاش انحصار طلبانه همراه اول برای جایگزینی اپلیکیشن ناکارامد شاد و روبیکا بجای واتس آپ و اینستاگرام

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. واقعا متاسفم بنظر من خود همراه اول پشت این طرح صیانت هست با این همه اعتراضات مردم در مورد طرح صیانت مطمئنا انحصارطلبی مقابل مردمه مثل ایرانخوردو و سایگا

  2. من تعجب میکنم چرا همراه اول رو این همه پرو پال میدن بهش ، اون زمان با سیمکارت ها واقعا کلاه بزرگی سر مردم میزاره الانم نقشه کشیده به اینترنت ایران