چرا گوگل و اپل به یک دیگر وابسته هستند؟

چرا گوگل و اپل به یک دیگر وابسته هستند؟

چرا گوگل و اپل به یک دیگر وابسته هستند؟ آیا می دانستید گوگل هر سال بین 15 تا 20 میلیارد دلار به اپل باید پرداخت کند؟

به گزارش مجله خبری زوم تک به نقل از کانل یوتیوبی Wall Street Journal، حتی شما هم احتمالا این پرسش ها را از خود پرسیده اید؛ پرسش هایی نظیر؛ آیفون اپل یا گوشی های هوشمند اندرویدی؟ مپ گوگل یا مپ اپل؟ مرورگر سافاری یا مرورگر کروم؟ حداقل بر روی کاغذ و آن چه که بسیاری از کاربران شاهد آن هستند، یک رقابت تنگاتنگ تکنولوژی وار بین 2 غول تکنولوژی اپل و گوگل همیشه در جریان بوده است، اما چیزی که پشت پرده بین 2 کمپانی در حال اتفاق افتادن است، شاید حتی برای شما هم پنهان مانده باشد. در واقع این 2 غول دنیای تکنولوژی میلیون ها دلار سود کلان از همکاری با یک دیگر به جیب می زنند. مقدار سودآوری همکاری برای این 2 کمپانی به قدری نجومی است که فراتر از حتی تصورات شما است. به نظر یکی از کارشناسان دنیای تکنولوژی از یک طرف بیشتر مصداق دشمن دوست نما است، و از طرف دیگر رقیب های سرسختی که در عرصه تکنولوژی همیشه می خواهند از یک دیگر جلو بزنند؛ از طرفی دیگر هر 2 کمپانی از وجود یک دیگر سود می برنند و نمی خواهند روزی این رقابت یا حتی دوستی دشمنانه شان روز به پایان برسد.

 

چرا گوگل و اپل به یک دیگر وابسته هستند؟

شاید دانستن این مورد برای خود شما جالب باشد که هر سال کمپانی گوگل مبلغی پیش بینی شده بین 8 تا 12 میلارد دلار یا یک سوم سود کلی کمپانی آلفابت را به کمپانی بابت موتور جست و گر پیش فرض گوگل در دستگاه های فعال اپل که 1.5 میلیارد است می پردازد! این قرارداد بین این 2 کمپانی غول باعث شده است که گوگل همچنان موتور اصلی پیش فرض مورد علاقه کاربران بماند. گوگل حدود 90 درصد از کل جستو و جوهای انجام شده توسط دستگاه های هوشمند و 95 درصد از کل جست و جوهای انجام شده توسط گوشی های هوشمند را از آن خود کرده است. رقم 90 تا 95 درصد از کل جست و جوهای انجام توسط گوگل مختص به کشور آمریکا است. قرار داد بین 2 کمپانی غول تکنولوژی به قدری مهم و سودآور است که دعواهای دادگاهی بسیاری علیه آن انجام شده است. قرار داد بین این کمپانی خلاف قانون حمایت از کمپانی ها است.

حالا پرسشی که در این جا مطرح می شود این است که چطور با وجود رقابت تنگاتنگ بین این 2 غول تکنولوژی، حالا پرسشی که در خصوص این 2 کمپانی این جا مطرح می شود این است که چگونه این کمپانی یکی از مهم ترین قرارداد های دنیای تکنولوژی را با کمک یک دیگر به ثبت رسانده اند؟ برای فهمیدن دوستی دشنمان وار گونه اپل با گوگل؛ شما باید به ابتدا برگردید.

این 2 کمپانی در آغاز فعالیت شان بسیار به هم دیگر نزدیک بودند. در آن زمان مدیر اصلی کمپانی گوگل یکی از مدیران کمپانی بود.

در سال 2005؛ هر دو کمپانی دست به هدف بزرگی زدند، هدفی که برای هر یک از آن ابتدا ناممکن بود، اما هر به آن دست پیدا کردند. پس از عرضه سیستم عامل iOS و اندروید توسط این 2 کمپانی، استفاده از گوشی های هوشمند به طور چشم گیری افزایش پیدا کرد، به قدری که بسیاری از افراد ترجیح می دادند به جای استفاده مداوم از لپتاپ یا کامپیوترهای شخصی شان برای وبگردی، از گوشی های هوشمندشان استفاده کنند. به دلیل همه گیر شدن استفاده از گوشی های هوشمند و ترجیح کاربران برای استفاده از گوشی هوشمندشان برای وبگردی، موتور جست و جوگر نقش حیاتی ایی پیدا کرد. در آن زمتن کمپانی گوگل قراردادی را با کمپانی اپل بست که در آن اپل موظف بود موتور اصلی جست و جوگر آیفون ها و مک ها را گوگل ست کند. این قرار داد از آن جایی برای گوگل مهم بود که اپل اولین گوشی هوشمند لمسی دنیا را به بازار عرضه کرد که تا آن روز هیچ معادلی نداشت . گوگل می توانست خود هم از این بابت سود کند. استیو جایز مدیر اصل سابق کمپانی اپل از اولین آیفون و اولین گوشی هوشمند لمسی دنیا در سال 2007 رونمایی کرد؛  مراسم که برای خود گوگل نیز حائز اهمیت بود. حتی اشمیت یکی از رئیس های گوگل در بخشی از مراسم رونمایی از اولین آیفون نیز در کنار استیو جابز حضور داشت. استیو جابز ار مرورگر سافاری به عنوان نسل جدیدی از مرورگر نام برد که گوگل موتور جست و جوگر پیش فرضش بود.

بیشتر بخوانید  سومین بتا عمومي iOS 9 در دسترس قرار گرفت

صمیمت بین استیو جابز و اشمیت در آن مراسم به قدری محکم بود که اشمیت در جمله ایی گفت؛ ما امیدوار بودیم که این 2 کمپانی را با یک دیگر ادغام کنیم و کمپانی بزرگ تری به نام اپللگو  Appleggo ایجاد کنیم، جمله ایی که خنده حضار را به همراه داشت.  مشخص بود که گوگل قرار است فراتر یک از موتور جست و جوگر ساده باشد و حتما قراردادهایی در این خصوص در پشت پرده بین این 2 کمپانی منعقد شده است. رقابت بین این 2 کمپانی دقیقا به همان زمان برمی گردد. البته دوستی آن ها برای زمان زیادی طول نکشید و بعد از معرفی شدن اولین گوشی هوشمند اندرویدی و سیستم عامل اندروید که گوگل رهبری آن را بر عهده داشت، این دوستی کمی طمع دشمنی هم به خود گرفت. برای اولین بار، کمپانی گوگل اپل را به چالش کشید.

با عرضه سیستم عامل اندروید، این بار گوگل تنها بر روی پیش فرض ماندن موتور جست و جوگرش توجه نمی کرد؛ بلکه رقابتش با اپل گسترده تر از هر وقت دیگر شده بود. سال بعد از آن، دکتر اشمیت از اپل بورد استعفا داد. بعد از آن زمانی، هر 2 کمپانی سعی کردند که توجه ی خود را بر روی گسترش سرویس ها و سیستم عامل خود بگذارند. بعد از مدتی از استعفا اشمیت؛ کمپانی گوگل از سرویس های جدیدش رونمایی کرد، در آن طرف نیز کمپانی اپل دست به معرفی سرویس جدید اپ استور (App Store) زد که اولین بازار رسمی برای گوشی های هوشمند آعاز به کار کند. تغییر دیگری که به رهبری استیو جابز برای اثبات قدرت به رقیب گوگلی اش ایجاد کرد؛ افزدون سیری اولین دستیار هوشمند گوشی های هوشمند ضربه ایی به گوگل بود! چراکه سیری توسط بینگ مایکروسافت به جای گوگل پشتیبانی می شد. این اقدام اپل در خصوص موتور جست و جوگر دستیار هوشمند سیری تا سال 2017 ادامه داشت، تا اینکه در سال 2017 بالاخره دوباره اپل به سمت گوگل برگشت.

در آن زمان؛ تبلیغات فیسبوک در حال جایگزین شدن با سرویس های گوگل بود که زنگ خطری برای این کمپانی به نظر می آمد. طبق گزارش های اپل در آن سال در حدود 351 میلیون دستور توسط سیری انجام می شد که بخشی از آن به استفاده از موتور جست و جوگری به غیر از گوگل منجر می شد.

 

در حال حاضر طبق گزارش های انجام شده تنها در کشور آمریکا بیشتر از 50 درصد از کل جست و جوهای انجام شده در گوگل توسط دستگاه های هوشمند اپل صورت می گیرد.

یکی از دلایل اصلی اینکه چرا بسیاری از ما بلافاصله پس از باز کردن مرورگر؛ برای یافتن چیزی بلافاصله به سراغ گوگل می رویم، عادتی بود که کاربران از زمان اولین آیفون به ارث برده اند. شاید برای شما باورش سخت باشد اما بین 15 تا 20 از کل سود تبلیغات گوگل سود اپل می شوند. چنین سرمایه هایی که از جانب گوگل به اپل تزریق می شدود این امکان را به اپل می دهد که بر روی ایده هایش بلندپروازنه اش کار کند.

به نظر بسیاری از کارشناسان کمپانی اپل به منزله یک مغازه می باشد که حتی سقف خود را در صورت ممکن به دیگران اجاره می دهد تا بیشتر سود کنند. چند سال پیش، قانونی در دادگاه های آمریکا وضع شد که به منزله آن سودآوری گوگل را در خطر جدی ایی قرار می داد. دادگاهی در آمریکا کمپانی گوگل را به دلیل نقض قوانین ضد انحصاری مورد بازخواست قرار داد. به گفته ی آن ها؛ این کمپانی برای چندین سال متوالی قوانین ضد انحصاری را به نفع خویش تغییر می داده است.

 

 

منبع: Wall Street Journal

 

بیشتر بخوانید:

چرا محصولات اپل گران هستند؟

آیا قرار است عینک‌های AR اپل جای گوشی‌های هوشمندمان را بگیرد؟

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : چرا گوگل و اپل به یک دیگر وابسته هستند؟

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *