دلایل مهاجرت چیست ؟

دلایل مهاجرت چیست؟

دلایل مهاجرت : مهاجرت یکی از موضوعاتی است که در سال های اخیر افراد زیادی تصمیم به انجام آن می گیرند. مهاجرت به بیانی ساده یعنی جابه جایی از یک مکان به مکان دیگر به دلایل مختلف. از اصلی ترین دلایلی که برای مهاجرت میتوان از آن ها یاد کرد قحطی، ناامنی، جنگ، جستجو برای پیدا کردن یک مکان با امنیت و….می باشد.

این روزها هنوز هم افرادی هستند که به دلایل فوق اقدام به مهاجرت می گیرند و جز عمده ترین علتهای مهاجرت به شمار می روند . مانند اتفاقی که در خاورمیانه رخ داد و وجود ناامنی و جنگ سبب شد تا این منطقه ثروتمند به منطقه ی مهاجرفرست تبدیل گردد. در چنین وضعیتی سایه مهاجرتی جدید روی قسمت های مختلف احساس می شود که بزرگ تر از آن خواهد بود.

مهاجرت چیست؟

دلایل مهاجرت چیست ؟ : کوچ یا مهاجرت کردن همانطور که اشاره کرده ایم به جابه جایی مردم از یک مکان به مکان دیگر گفته می شود که ممکن است به دلیل زندگی یا کار و…باشد. مردم معمولا برای اینکه بتوانند خودشان را از شرایط نامساعد مثل فقر، مسائل سیاسی، کمبود غذا، بیکاری، جنگ و… دور کنند تصمیم به مهاجرت می گیرند.

دومین دلیل میتواند شرایط و عوامل مساعد جذب کننده مقصد مهاجرت باشد مثل مواردی چون آموزش بهتر، درآمد زیادتر، مسکن بهتر ، آزادیهای سیاسی بهتر ، امکانات بهداشتی و…

دلایل مهاجرت چیست ؟

باید توجه کرد که موضوع مهاجرت تنها به سال های اخیر اختصاص ندارد و از صدها سال پیش نیز مردم اقدام به مهاجرت می کردند. در مفهوم مدرن تر می توان به کوچ افراد یا حرکت آن ها از یک ملیت کشور به کشور دیگر که در آن جا شهروند نیستند ، را مفهوم مهاجرت دانست.

به صورت ضمنی مهاجرت به اقامت افراد  به صورت دراز مدت می باشد که در میان بازدیدکنندگان موقتی یا حتی کوتاه مدت را نمی توان به عنوان مهاجر شناسایی کرد. ولی معمولا می توان شکلی دیگر از مهاجرت را به مهاجرت فصلی کارگران یا نیروی کار نیز اختصاص داد.

با توجه به آمارهای که سازمان ملل متحد اعلام نموده است به صورت تخمینی در سال 2005 ،حدود 190میلیون مهاجر بین المللی وجود داشته است که از تمام جمعیت دنیا 3 درصد را شامل می شود. 97 درصد باقی مانده جمعیت دنیا در محل ها و کشورهای زندگی می کنند که در آنجا متولد شده و یا اینکه به صورت خانوادگی به زندگی مشغول شده اند.

آیا مهاجرت درست است؟

دلایل مهاجرت چیست ؟ : حتما برای شما هم این سوال به وجود آمده که مهاجرت کردن کار درستی است یا خیر؟ اصلا اگر ما در شرایط و کشوری زندگی کنیم که تقریبا 50 درصد از آن راضی باشیم باز هم مهاجرت کردن امری صحیح به شمار می رود؟

خیلی ساده می توان متوجه شد همیشه افرادی که مهاجرت می کنند موفق به رسیدن به هدف هایشان نخواهند بود و حتی گاه شرایط برای آن ها در کشور مقصد بدتر و حادتر شده است چرا که از بسیاری از مسائل هیچ آگاهی کافی نداشته اند و مهاجرت برای آن هیچ سودی نداشته بلکه زندگی را برایشان سخت تر کرده است.

با وجود اینکه مهاجرت کردن موضوع ساده نیست که بتوان به صورت قطعی در مورد انجام آن نظر داد. اما امروزه دیگر جز مسائل پیچیده هم به شمار نمی آید و می توان برای تجربه اقدام به انجام آن کرد و مثل مسائلی چون طلاق ،ازدواج و… نیست که خانمان سوز باشد.(اما ممکن است پس از بازگشت به کشور مبدا پس از پشیمان شدن از مهاجرت دیگر سرمایه ی قبلی برای مهاجر وجود نداشته باشد).

بیشتر بخوانید  مهاجرت به استرالیا

دلایل مهاجرت چیست ؟

موانع مهاجرت

همیشه اینطور نیست که تنها مسائل قانونی منجر به موانع مهاجرت برای ما شوند بلکه موارد طبیعی نیز در این خصوص وجود دارد. مهاجران باید در زمان ترک کشور خود به مسائل زیادی که به آن ها علاقه دارند مثل خانواده ، دوستان،شبکه های حمایتی و… دقت کنند و بدانند که باید آن ها را ترک نمایند آیا طاقت چنین کاری را دارند؟

آن ها باید بیشتر دارایی هایشان را به پول نقد تبدیل کنند و برای مهاجرت و مسافرت خود هزینه های کافی را داشته باشند. دقت کنید اگر مهاجر پس از کسب تجربه پشیمان شود و به کشورش برگردد ممکن است دیگر سرمایه اش را از دست داده باشد.

زمانی که مهاجرت به کشور جدید رسید با مسائل زیادی می تواند روبرو شود که برایش کاملا پیش بینی نشده و غیرمطمئن بوده اند مثل قوانین جدید، مکانی برای زندگی، زبان جدید ،نژادپرستی و… که وجود این موانع می تواند مهاجرت بین المللی را محدود نماید.

مهاجرت چه مزیت های دارد؟

با توجه به گزارش های برنامه توسعه سازمان ملل متحد مهاجرت به نفع کشورهای فقیر هم می باشد و شاید شما از چنین اماری تعجب کنید. با در نظر گرفتن آنچه که در بازار آزاد جهانی وجود داشته این گونه به نظر می آید که نیروی کارمازاد کشورهایشان را که تقاضا برایشان کم بوده، رها کرده و به دیگر کشورهای می روند که برای آنها تقاضا زیاد بوده است.

دلایل مهاجرت چیست ؟

مهاجرت های بین المللی سبب کسب مهارت و اموزش می گردد. یکی از کشورهای که در سال های اخیر نام آن برای مقصد مهاجرت زیاد شنیده می شود کانادا است که البته مزایای مهاجرت به این کشور نرخ  پایین تولد در آن می باشد که به آسانی قابل مشاهده است.

این طبیعی بوده که کشورهای فقیر برای از دست دادن نیروهای متخصص شان هیچ تمایلی ندارد ولی برای برطرف کردن این مشکل ،این راه حل نیست که نیروی که در یک جا اماده است را بکار نگرفت یا از کار کردن محروم کرد بلکه شواهدی وجود دارد که نشان می دهد مهاجرت های به این شکل می تواند به مساعدت کشورهای فقیر بینجامد.

دلایل مهاجرت چیست ؟

دلایل مهاجرت : به صورت خلاصه می توان از این مطلب اینگونه نتیجه گرفت که برای اینکه فردی از یک کشور به کشور دیگر مهاجرت کنند باید به مسائل مختلف دقت نماید و همچنین هدف خود را تعیین کرده و به ارزیابی در کشور مقصد بپردازد که آیا در کشور مقصد تا چند درصد می تواند به تحقق اهداف خود برسد و سپس تصمیم بگیرند.

قطعا تجربه افرادی که سابقه مهاجرت به کشورهای دیگر را داشته اند و همچنین شرکت ها و موسسه های که می توانند مشاورهای لازم را به مهاجران بدهند در این حیطه می تواند کمک بزرگی را به مهاجر کرده باشد.

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : دلایل مهاجرت چیست ؟

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *