یک قدم رو به جلو به سمت راز جاودانگی / این موجود آبزی هرگز نمی میرد

در داستان های قدیمی افرادی که در جستجوی راز جاودانگی تمام عمر خود را گذرانده و در انتها نیز مرده اند زیاد یافت می شوند.در دنیای حقیقی نیز اگرچه این خواسته کمی دور از انتظار به نظرمی رسد، اما با این وجود دانشمندان هنوز هم دست از آن برنداشته اند و در جستجوی آن تمامی تلا خودد را می کنند.
و حالا یک موجود آبزی بسیار کوچک دانشمندان را یک قدم به سمت جلو در این رشته از تحقیقات برده است.
یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که ” هیدرا ” جانور کوچک و آبزی که چیزی حدود یک سانتیمتر طول داشته و در آب‌های شیرین جهان سکونت دارد، هرگز پیر نمی‌ شود و اگر در شرایط ایده‌آل باشد، می‌تواند برای ” همیشه ” زنده بماند.در تحقیقات مشخص شده این موچود قادر است تا در شرایط ایده‌ آل بدون هیچ نشانه ‌ای از پیری یا افزایش مرگ و میر و کاهش باروری در سن بعد از بلوغ، که به صورت اجتناب ناپذیر برای همه گونه‌های چند سلولی اتفاق می‌افتد، زندگی کند.
دانشمندان معتقدند اگر شرایط زندگی برای این موجود ایده آل باشد، می تواند برای همیشه زنده بماند.

در نظر داشته باشید که راز جاودانگی و پیدا کردن راهکارهایی برای دست یافتن به آن در چهارچوب قوانین مشخصی عمل می کنند.مثلا در مورد انسان می توان کاری کرد که روند کهولت و پیری اعضا بدن به تاخیر بیفتند و از این رو انسان عمر بیشتری کند، اما این عوامل زمانی تاثیر گذارند که شرایط ایده آل باشند، یعنی زمانی که یک ماشین با سرعت 200 کیلومتر به یک انسان برخورد کند نه این عوامل و نه هیچ عامل دیگری نمی تواند جلوی مرگ شخص را بگیرد!
ازاین رو است که ایده آل بودن شرایط برای زندگی ابدی این موجود ذکر می شود.

hydra2آنچه مشخص است دانشمندان آزمایش اصلی خود را برای اثبات این که هیدرا نیز مانند سایر موجودات دچار فرآیند پیری می‌شود انجام داده اند، اما خلاف تمامی این فرضیه‌ ها و داده‌ها اثبات شد.
اما همانطور که گفتیم شانس زنده ماندن هیدرا برای همیشه کم است، زیرا آنها در معرض خطرات حیات وحش ،شکارشدن، آلودگی و بیماری‌ها قرار دارند.

دانشمندان این تحقیق امیدوارند این کار سبب ایجاد جرقه ‌ای در ذهن دیگر دانشمندان برای بررسی عمیق‌تر این جاودانگی شود و بتواند کمک کند تا به کشف رمز و راز پیری در برخی موجودات پیری بپردازند.
گفتنی است دلیل پیر نشدن هیدرا این است که این موجود از سلول‌های بنیادی تشکیل شده است. قسمت عمده بدن هیدرا از سلول‌های بنیادی و بخش کمی از آن از سلول‌های کاملا” متمایز ساخته شده است. سلول‌های بنیادی این توانایی را دارند که به طور مستمر تقسیم شوند و به همین ترتیب بدن هیدرا به طور مداوم تجدید می‌شود.
سلول‌های متفاوت شاخکهای حساس و پا دائما توسط بدن تحت فشار قرار گرفته و جایگزین سلول‌های جدیدی می‌شوند که از ستون فقرات بدن می‌آیند.

برای آگاهی از آخرین اخبار و تازه های دنیای تکنولوژی و پیوستن به کانال زوم تک در تلگرام، اینجا کلیک کنید.

منبع : pnas.org

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : یک قدم رو به جلو به سمت راز جاودانگی / این موجود آبزی هرگز نمی میرد

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. محتوای این گیتی ؛ عالم ؛ دنیا ؛ کیهان و یا جهانی که در آن زندگی می کنیم بسوی بازگشت به نظام احسن آفرینش مبداء در سفر و حرکت می باشد و انسان جزئی مهم از تار و پود و اجزای آن می باشد و نه تافته ای جدا بافته از آن. محتوای کیهان پس از طی کردن و پشت سر گذاشتن سلسله بسیار طویل نظم ها و حیات های دنیوی یعنی در معاد و پس از وقوع آخرین مه بانگ ( به زبان دینی : پس از برپایی قیامت کبرا ) به همان برترین حالت آفرینش ملکوتی اولیه ( ازلی و ابدی ) یعنی نظام احسن آفرینش مبداء بازخواهد گشت و انسان هم در بطن و بهمراه محتوای کیهان یا جهان و نه بطور مستقل و جدا و بریده از کل. آیه شریف قرآنی ” انا الله و انا علیه راجعون ” از دو بخش ساخته شده است؛ یکی انا الله که به معنای ما از خدا هستیم می باشد و نه به معنای ما از خدا جدا گشته باشیم و دیگری انا علیه راجعون به معنای رجعت یا بازگشت ما به سوی خدا نمی باشد بلکه به معنای شناخت مجدد خداوند در طول سفر که فقط در پایان سفر بطور کامل ممکن است و کلیه معارف و شناخت های انسانی در مورد شناخت خداوند در طول سفر فقط نسبی و ناقص خواهند بود. ادیان و مذاهب گوناگون هرکدام در طول تاریخ پیدایش خود تاکنون نتوانسته اند بین نظام احسن آفرینش مبداء و زندگی طولانی مدت بهشتی درون آن در برترین سطح کمال ایده آل خوبی و زیبایی و قبل از آغاز سفر مقطعیِ نزولی و صعودی از یک طرف و زندگانی ها و نظم های فراوان و ناقص دنیوی در طول سفر دور و دراز و بسیار طولانی محتوای کیهان بین مبداء و معاد، از طرفی دیگر فرق و تمیز قائل شوند. جاودانگی به معنای بیزمانی ؛ همیشگی ؛ دائمی و زمان بی آغاز و بی پایان می باشد و نه به معنای یک بار تولد یافتن و دیگر نمردن.