کارهایی که بیشترین آسیب را از کرونا دیده اند، کدام اند؟

کارهایی که بیشترین آسیب را از کرونا دیده اند

کارهایی که بیشترین آسیب را از کرونا دیده اند، کدام اند؟ آیا می دانید کدام شغل آسیب پذیر ترین حرفه در برابر کرونا بوده است؟

به گزارش مجله خبری زوم تک به نقل ار وبسایت aarp.org، از زمان آغاز همه گیری کرونا تا به امروز همه ی مردم دنیا دچار مشکلات بسیاری به دلیل آسیب های کرونایی شده اند. کرونا نه تنها زندگی و امور روزمره را ما دچار سردگمی کرده است، بلکه برای بسیاری از شاغل مشکل های بسیاری به وجود آورده است. در بسیاری از مشاغل کارمندان و کارگران شاهد اخراج، کاهش محسوس حقوق ها و حتی کاهش ساعت کاری بوده اند.

در حالیکه کارگران هم چون پرستاران حتی در روزهای سخت دست از کار نکشیدند و این اجازه را نداند که چرخ صنعت متوقف شود، طبق نتایج به دست آمده، نتایج حاکی از آن است که کاگران بیشترین ضرر را به دلیل همه گیری کرونا و اثرات تابعه آن شاهده بوده اند. این طور که به نظر می رسد از نظر اقتصادی، بیشترین ضرر را کارگران در مقایسه با دیگر افراد شاغل متحمل شده اند.برای مثال در ایالات متحده؛ وزارت کار این کشور در روز پنج شنبه اعلام کرد که تقریبا  یک میلیون و نیم کارگر در هفته منتهی به 11 ماه ژوئیه درخواست کمک های نقدی و مزایای بیکاری کرده بودند. از آن جایی که همه گیری خانه مان سوز کرونا منجر به تعطیلی چند هفته ایی بسیاری از مشاغل در سراسر این کشور در ماه مارس میلادی شد بود، بیشتر از 50 میلیون نفر درخواست دریافت مزایای بیکاری کرده بودند. نرخ بیکاری افراد مشغول به کار بیشتر از 55 سال در این کشور در بهبوبه همه گیری کرونا و تعطیلی های چند هفته ایی تا 11.8 هم رسیده بود که در ماه های آتی به 9.7 درصد کاهش پیدا کرد.

 

کارهایی که بیشترین آسیب را از کرونا دیده اند، کدام اند؟

تعداد زیاد مبتلایان و مرگ بالای ناشی از ویروس کرونا به این معنی است که این پاندمیک بر شرایط کار بسیاری از مشاغل به طور مستقیم یا غیر مستقیم تاثیر گذاشته است. از دست دادن کارها، کاهش حقوق و مزایا، حدف خدمات درمانی و … از جمله مهم ترین این موارد هستند. نتایج خبرگذاری گالوپ این طور نشان می دهد که برخی از مشاغل بیشتر از سایر مشاغل تاثیرات منفی کرونا را تجربه کرده اند.

طبق نوشته های جاناتان روتول (Jonathon Rothwell) اقتصاددان اصلی گالوپ شرایط همه گیری کرونا بیماری خسارات اقتصادی زیادی در هر نقطه از دنیا به بار آورده است، گرچه این آسیب و زیان به در هر جای دنیا و برای هر شخص به طور برابری نبوده است. به گفته ی وی؛ کارگرانی که خدمات غیرحضوری را ارائه می دهند بیشترین اخراج و کاهش حقوق را شاهد بوده اند.

نظرسنجی کوویدی گالوپ اطلاعاتی را در خصوص مشاغلی که بیشترین ضرر را دیده اند و افرادی که شغل خود را از دست داده اند را در طول یک سال به گردٖآوری کرده است. به توجه به نتایج یافته های گالوپ، این 10 کار بیشترین ضرر را به خاطر دلیل شرایط کرونایی دیده اند.

 

کارگران خدمات 

این گروه شامل کارهای بسیاری می شود. کارهایی هم چون خدمات دهندگان غذا و خوراکی ها، نگهبانان پاساژ یا …، همه ی کارهایی که باید حضوری فعالیت داشته باشند و یک جورایی با مشتری هم در ارتباط باشند. کارهایی که نیازمند تعامل فرد به فرد می باشند بیشتری ضررها را از بابت شرایط کرونایی دیده اند. تعطیلی های پی در پی، قرنطینه و محدودیت های کرونایی انجام کار و به دست آوردن سرمایه لازم برای زندگی را برای این افراد مشغول به کار بسیاری سخت و دشوار کرده است.

طبق گفته های گالوپ؛ از دست رفتن چنین کارهایی در بسیاری از موارد می تواند باعث آسیب زدن جدی به برخی از گروهای حساس اجتماعی هم چون افراد مسن شود. برای مثال، طبق نتایج مرکز تحقیقات اقتصادی و سیاست گذاری در حدود 35.6 درصد از افرادی که به عنوان سرایدار و نظافت ساختمان در کشور آمریکا کار می کنند 50 سال به بالا دارند که از دست دادن کار برای چنین کسانی بسیاری سنگین خواهد بود.

افراد مشغول به هنر، سرگرمی و رسانه

وقتی برای مثال تصمیم می گیرد که برای تماشای یک فیلم مورد نظر مورد علاقه تان به سینما بروید؛ احتمالا با شنیدن بسته بودن سینما کمی به ذوق تان بخورد، اما حقیقت این ماجرا خیلی تلخ تر و بدتر است. برای مثال، وقتی در سینماها برای تماشاگران و بازدیدکنندان بسته است به این معنی است که همه ی کسانی که در سینماها مشغول هستند، همه ی کسانی که در تهیه ی فیلم مورد علاقه تان نقش دارند و … ،حداقل برای مدت زمان کوتاهی، بیکار هستند و نمی توانند وظایف خود را به اتمام برسانند.

شاید فکر می کردید که در صورت بسته شدن مکان های هم جون سینما، فقط تعداد کمی از این بابت ضرر می کنند، اما حقیقت این است که تعداد کسایی که از این بابت ضرر می کنند شاید به صدها نفر هم برسند. شاید مسئول فروش بلیط، مسئول گرفتن بلیط و … را دیگر را در نظر نگیرید، اما حتی چنین کسانی که بیشتر کارهای پاره وقت دارند؛ کارهایشان را از دست می دهند. چنین افرادی یا مسن هستند یا دانشجویانی هستند که هم زمان با تحصیل، هزینه ی تحصیل خود را به دست می آورند.

بیشتر بخوانید  چند درصد ابتلا دوباره به کرونا محتمل است؟

 

صاحبان مشاغل کوچک

قبل از آغاز همه گیری کرونا، کسب و کارهای ایجاد شده توسط افراد مسن در حال رشد و جان گرفتن بود. در سال 2018 در کشور آمریکا، در حدود 25.8 از کل کسب و کارهای ایجاد شده در این کشور توسط افراد بین 55 تا 64 سال به وجود آمده بود. که این رقم در مقایسه با سال 2000 در حدود 14 درصد بیشتر بوده است.

گرچه در بسیاری از کشورها هم چون ایران، دولت های کشورها بسته های کمکی را برای صاحبان مشاغل کوچک در نظر گرفته اند، اما نباید از این موضع غاقل شد که کسانی که مشغول در کسب و کارهای کوجک هستند بخش مهمی از جمعیت کار هر کشوری را شامل می شوند و چنین افرادی ضررهای مالی زیادی را از بابت کرونا تجربه کرده اند. چنین افرادی می توانند با مراجعه به بانک ها وام هایی را دریافت کنند که دولت برای کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا تهیه کرده است.

 

کارگران و افراد مشغول در ساختمان سازی ها و معادن

طبق آمار اداره و کار، به دلیل همه گیری کرونا و تعطیلی های پی در پی  و محدودیت های ناشی از پاندمیک، کارگران ساختمانی و افراد مربوط به کارهای ساختمانی و ساخت و ساز، جزوی از افرادی بوده اند که به دلیل پاندمیک بیشتری ضررها را برده اند. خیلی از کسانی که به این شغل ها مشغول هستند ضرر های مالی زیادی را تجربه کرده اند؛ بخصوص اگر سن زیادی داشته باشند و به عنوان اصلی به آن تکیه کرده باشند.

 

فروشندگان

همان طور که می دانید برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا بسیاری از کشورها برخی از فروشگاه ها و نمایشگاه های غیر ضروری را به طور موقت تعطیل کردند. این اقدام به این معنی است که کسانی به طور مستقیم و غیر مستقیم با فروشندگان کار می کردند از بابت بسته شدن فروشگاه ها به شدت ضرر کرده اند؛ البته فروشگاه های مواد غذایی کمترین ضرر را در مقایسه با سایر فروشگاه ها تجربه کرده اند.

 

افراد مشغول در حمل و نقل

شاید برای شما رانندگی کار مهمی در صنعت و اقتصاد یک کشور به نظر نرسد، اما حقیقت این است که رانندگی یکی از مهم ترین و حیاتی ترین کارهایی که است که در هر کشوری وجود دارد. بسیاری از کسانی که در سازمان حمل و نقل یک کشور هم چون تاکسی رانی، اتوبوس و … فعالیت می کنند جز قشر های آسیب پذیری هستند که کرونا به آن ها هم ضررهای بسیاری زده است.

 

تولید کنندگان و کارگران مشغول در تولیدی ها

کارگران فعال در بخش تولیدی ها به دلیل شرایط اقتصادی و نوسان قیمت در کنار تعطیلی های پی در پی، ضررهای بسیاری را شاهد بوده اند. البته در این حوضه، فقط کارگران نبوده اند، حتی صاحبان تولیدی ها از کسانی بوده اند که از بابت تعطیلی ها و قیمت های نوسانی به دلیل شرایط کرونایی ضررهای بسیاری کرده اند. اگر صاحبان چنین تولیدی هایی ضرر کنند، کارگران آن هم باید شاهد زیان هایی باشند. زیان هایی هم چون از دست دادن کار، کمتر شدن ساعت های کاری، از دست دادن بیمه یا  … .

 

افراد مشغول در نصب، نگهداری یا تعمیر

همان طور که می دانید افراد مشغول به چنین کارهایی باید حضور فیزیکی داشته باشند و معمولا هم با مشتریان باید تعامل داشته باشند. از آن جا که به دلیل شرایط کرونایی و قرنطینه بسیاری از مشاغل تعطیل شده اند، چنین افرادی نمی توانند به راحتی دست به تعمیر دستگاه های الکترونیکی و مکانیکی بزنند. تعطیلی های کرونایی چنین افرادی را هم خانه نشین کرده است و باعث ضررهای مالی بسیاری برای چنین افرادی شده است.

 

کارکنان مربوط به امور پزشکی

همان طور که همه ی ما می دانیم پزشکان، پرستاران و متخصصان هر کشوری از زمان همه گیری کرونا تا به امروز، نقش بسیار مهمی در مبارزه با کرونا داشته اند، اما بسیاری از بیمارستان ها و دیگر مراکز پزشکی برخی از برخی از موارد پزشکی دیگر را به حالت تعلیق درآورده اند. برای مثال، فعالیت دندان پزشک ها در دوران تعطیلی های کرونایی با سخت گیری و محدودیت های بسیاری انجام می شد.

 

 

کارمندان دفتری یا اداری

احتمالا حتما درباره کلمه ی دورکاری شنیده اید؛ این یعنی شما بتوانید کارهای خود را بهدون نیاز به دفتر یا به محل کار رفتن در خانه تان انجام بدهید. با این حال همه کسانی که در یک دفتر کار می کنند قادر به انجام کار خود از راه دور نیستند. بسیاری از افرادی که کار دفتری ، کار موقت کوتاه مدت یا موقعیت های پشتیبانی مشابه را انجام می دهند با اخراج یا کاهش ساعات کاری کمتر از زمان آغاز همه گیری کرونا تا به امروز سروکله زده اند.

 

منبع: aarp

 

در زوم تک بیشتر بخوانید:

تخفیف۲۰ درصدی اسنپ‌باکس برای حمایت از کسب‌و‌کارها

سامسونگ با همفکری جوانان ایرانی به ترویج فرهنگ کارآفرینی می پردازد .

 

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : کارهایی که بیشترین آسیب را از کرونا دیده اند، کدام اند؟

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *