نحوه بازیابی پسورد فراموش شده در ویندوز 10

بسیاری از ما هنگام بالا آمدن ویندوز، پسوردی را به که ذهن سپردیم وارد می‌کنیم اما گاهی پیش آمده که این پسوورد فراموش شود. کاربر ویندوز چندین رمز را تست کرده اما به پسوورد موردنظر دست پیدا نخواهد کرد. برای بازیابی پسوورد در ویندوز 10 باید همان روش ویندوز 8 را انجام داد و در این مطلب قصد داریم شما را با نحوه بازیابی پسورد در ویندوز 10 آشنا کنیم.

1-بازیابی از طریق حساب کاربری مایکروسافت

ابتدا باید به صفحه بازیابی پسورد در وب سایت مایکروسافت مراجعه کنید. همچنین در صورت دریافت بروزرسان Fall Creators Update و داشتن نسخه 1709 یا بالاتر ویندوز 10، حتی نیاز به مراجعه سایت مایکروسافت نداشته و از همان بخش لاگین بازیابی انجام می‌گیرد.

بهتر است با یک گوشی هوشمند یا رایانه شخصی دیگر وارد وب سایت Live.com شوید. در این قسمت اطلاعات حساب مایکروسافت را وارد کرده و به حساب ورود پیدا می‌کنید. سعی کرده اطلاعاتی چون آدرس ایمیل را به درستی وارد کنید. در صورت اینکه نتوانستید به حساب ورود پیدا کرده، بهتر بوده ریکاوری رمز داشته باشید. باری دیگر به صفحه بازیابی رمز عبور حساب مایکروسافت رفته و این روش را تست کنید. ناگفته نماند که بازیابی رمز از طریق صفحه آپدیت (Fall Creators Update) هم قابل انجام است.

در ادامه شرح راهنمای بازیابی رمز عبور را مشاهده خواهید کرد:

  • فراموش کردن رمز عبور خود (You forgot your password)
  • دانستن رمز اما عمل نکردن آن (You know your password, but it doesn’t work)
  • تصور هک شدن سیستم توسط فردی (You think someone has hacked your account)
  • در صورت فراموشی رمز عبور، گزینه دوم را انتخاب نمایید.
  • در این مرحله به صورت کلاسیک اطلاعات را وارد کرده و رمز عبور را بازیابی می کنید.

2-استفاده از CMD برای بازیابی رمز عبور ویندوز 10

یکی دیگر از روش‌های بازیابی رمز عبور ویندوز 10، استفاده از CMD است. ابتدا بایستی ویندوز کامپیوتر خود را روی درایوی که نصب کردید، بوت کنید. هنگامی عملیات انجام گرفت، با گرفتن دو کلید Shift + F10، باید دستورات موردنظر را در قسمت مشخص شده وارد کنید:

move d:\windows\system32\utilman.exe d:\windows\system32\utilman.exe.bak

copy d:\windows\system32\cmd.exe d:\windows\system32\utilman.exe

کامپیوتر را ریست کنید. برای ریست شدن کافی است که دستور wpeutil reboot  را وارد نمایید. هنگامی که با صفحه لاگین رو به رو شدید، Utility Manager را انتخاب کنید تا صفحه اعلانیه فرمان ظاهر شود. در بخش بعد می‌توانید حساب کاربری ثانویه‌ای را وارد کرده تا به فایل مهم دسترسی یافته و از این رو بایستی دستورهای زیر را وارد نمایید:

net user <username> /add

net local group administrators <username> /add

در قسمت مقابل اعلان فرمان سعی کنید دستور wpeutil reboot را وارد کرده تا کامپیوتر ریستارت شود. در این قسمت برای آن که به اکانت جدید دسترسی پیدا کنید، لاگین شوید. دستورالعمل  Start menu> Computer Management را اجرا کنید.

بیشتر بخوانید  آموزش زمانبندی خودکار حذف فایل از سطل زباله در ویندوز 10

در مرحله بعد Local Users and Groups را انتخاب کنید. سعی داشته باشید تا اکانت اختصاصی خود را به کار گیرید. در قسمت بعد نیز گزینه Set Password  را انتخاب کرده و پسورد جدید وارد خواهید کرد. گفتنی بوده که روش‌های مورد اشاره برای بازیابی پسورد اکانت اختصاصی بوده و برای بازیابی پسورد اکانت مایکروسافت باید مراحل فوق را به صورت انلاین پیش بروید.

شایان ذکر بوده شما با فرآینده مورد اشاره اگر سرویس بازیابی پسورد آنلاین کاربردی نباشد، می‌توانید به قسمت C: \ Users رفته و فایل موردنظر که حساب قفل شده در آن دارید را باز کنید.

3-برقراری تماس با مایکروسافت در صورت عدم عملی شدن مراحل فوق

اگر فرآیند فوق را اجرا کردید و هیچ اثری مشاهده نشد، بهترین کار تماس با بخش پشتیبانی مایکروسافت است.  در هنگام رفتن به سراغ بخش تماس در مرکز تک نت، با همان سوالات امنیتی مراحل اول رو به رو خواهید شد. متاسفانه درصورتی که توانایی پاسخ به پرسش‌ها را نداشته باشید، پاسخگو شما را به نماینده دیگری منتقل می‌کند که پرسش‌های مختلفی از شما داشته و بایستی به آنها پاسخ دهید تا بتوانید به نتیجه نهایی در این زمینه دست یابید.

در صورتی که توانایی پاسخ به دو سوال را داشته باشید، کد موقت باز شدن حساب و ورود دوباره به حساب Live فراهم می‌شود. بهتر است شما برای جلوگیری از یاد رفتن رمز عبور به استفاده برنامه‌های پیش‌فرض ویندوز جهت ذخیره سازی امن تر پسورد استفاده نمایید.

نکته مهم این است که اگر از حساب کاربری مایکروسافت برخوردار نیستید، برای بازیابی پسورد راحت بهتر بوده یک حساب کاربری مایکروسافت داشته باشید. ناگفته نماند کاربر قادر است علاوه بر رمز عبور، به استفاده پین کدی برای ورود به محیط ویندوز استفاده کند و جهت انجام کافی است در قسمت Setting و بخش Accounts پین کد وارد شده و فعال شود.

برای چنین کاری به صفحه بازیابی پسورد حساب مایکروسافت مراجعه کنید. شایان ذکر است که اگر آپدیت Fall Creators Update را نصب کرده باشید و نسخه ویندوز بالاتر از 1709 داشته باشید، قطعا می‌توانید از صفحه لاگین رمز عبور را بازیابی کنید. بنابراین نیاز مراجعه به بخش‌های خاص دیگر جز صفحه لاگین نیست و این امر به سادگی صورت خواهد گرفت. امیدواریم این مطلب بتواند راهنمای کاملی برای شما باشد. بازیابی رمز عبور بیشتر در مواقعی کاربردی بوده که ما رمز را فراموش می‌کنیم.

منبع

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : نحوه بازیابی پسورد فراموش شده در ویندوز 10

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *