زندگی بهتر برای معلولین چگونه اتفاق می افتد؟

زندگی بهتر برای معلولین چگونه اتفاق می افتد؟

زندگی بهتر برای معلولین چگونه اتفاق می افتد؟ شاید تا زمانی که در سلامت کامل به سر می بریم هیچ وقت قدر سلامتی مان را ندانیم  و شکرگزار این نعمت بزرگ نباشیم اما فراموش نکنید که انسان های هستند که به دلیل معلولیت شان بخوبی به ارزش سلامتی پی برده اند. قطعا بسیار زیبا است که معلولانی را ببینید که با وجود نشستن بر روی صندلی های چرخدار و داشتن دردهای جسمی و روحی ولی همیشه شکر بگویند.

زندگی معلولان

از جمله مسائلی که خوشبختانه در سال های اخیر به آن توجه زیادی شده است، توانمندی معلولان است اما چه زمانی میتوان گفت که چنین اتفاق خوبی رقم می خورد و زندگی بهتر برای معلولین چگونه اتفاق می افتد؟

توانمند شدن یک معمول از اتفاق های نیست که سریعا انجام شود بلکه باید پیش از هر چیزی او قبول و باور داشته باشد که محدودیت های برایش وجود داشته اما او شخصی است که می تواند مفید باشد. پس نخستین کاری که میتوان برای زندگی بهتر معلولان انجام داد، آموزش است و آن ها نیاز دارند که اموزش های لازم را داشته باشند.

این با وجودی است که تاسیس سازمان بهزیستی فقط برای نگهداری و ایجاد مستمری نمی باشد بلکه توانمندسازی جز فسلفه وجودی این سازمان است.

وقتی فردی معلولیتی داشته است و بخشی از توانمندی های جسمیش از بین می روند باید در پروسه توان بخشی قرار بگیرد.پس می توان گفت که فرد معمولا باید به خودباوری برسد که پس از صرف هزینه ها به عنوان یکی از اصلی ترین هدف ها در مراحل توانمندسازی شناخته می شود به بیانی دیگر یعنی معلول باید به این میزان از درک برسد که با شرایطی که دارد میتواند در اجتماع حضور داشته باشد یا اینکه ازدواج کند و تشکیل خانواده بدهد.

بهزیستی تلاش می کند که فرد معلول را به این نتیجه برساند که توانمندی هایش را افزایش بدهد و سپس به جنگ با مشکلات خود برود و اگر سازمان ها نیز حمایت های را از آن ها داشته باشند میتوان گفت که سازمان بهزیستی بسیار موفق بوده و بخوبی به هدف خود رسیده است.

چرا به معلولان نگاه ترحم آمیزی می شود؟

یکی از بدترین چیزهای که معلولان ممکن است در جامعه آن را تجربه کرده باشند نگاه ترحم آمیزی می باشد که از سوی مردم جامعه برای آن ها ایجاد می شود. در واقع آن چیزی که معلولان را ازار میدهد این است که توانمندی هایشان نادیده گرفته می شود و اگر افراد در کنار این نگاه ها از الفاظ و ادبیات نامناسبی استفاده کنند پس کاملا می توانند سبب تخریب روحیه معلولان شود.

برای اینکه به زندگی معلولان کمک شود علاوه بر اینکه معلول در حال تلاش برای توانمندی خود می باشد بلکه باید در جامعه نوعی فرهنگ سازی صورت بگیرد که از روش های مختلفی مثل رسانه ها، سخنرانی ها و… این کار انجام می گردد.

چرا به معلولان نگاه ترحم آمیزی می شود؟

چگونه می توانیم نگاه ترحم آمیز را تغییر بدهیم؟

خوشبختانه همیشه نگاه ترحم آمیز چیز ثابتی نیست و ممکن است بارها دچار تغییر و تحولاتی شود و در نهایت این نگاه به صورت کامل در جامعه حذف گردد. زمانی که جامعه از نظر تحصیلات و سواد به درجه بالاتری برسد  و رشد پیدا کند به دنبال آن سطح دانش و آگاهی افراد به معلولان زیادتر می شود و البته انسان ها یاد می گیرند که چگونه تفاوت ها را بپذیرند و به آن ها احترام بگذارند.

در چنین جامعه ی دیگر معلول به چشم یک انسان بی فایده دیده نمی شود و نگاه جامعه نسبت به آن نیز تغییر پیدا می کنند و تفاوت های معلول به عنوان کمبود دیده نمی شود چرا که افراد جامعه به خوبی درک می کنند که معلول با آن ها تفاوت هایی دارد اما توانمند نیز می باشد.

مثلا در یک جامعه نشان داده می شود که یک نابینا به عنوان استاد دانشگاه در حال تدریس به دانشجویان است پس طبیعی است که دیگر در آن جامعه به افراد معلول نگاه ترحم آمیزی وجود نداشته باشد. درست است که فرد دارای کمبودهای است اما با مغز متفکری که دارد برای جامعه خود بسیار مفید است. اما اگر در جامعه ی باشیم که همه ی معلولان بیکار هستند و چون درامدی ندارند سطح زندگی شان پایین است پس جامعه این نوع معلولیت را به ناتوانی تلقی می کند.

هر چقدر جامعه از نظر فرهنگی نگاه عمیق تری داشته باشد و معلولان نیز به دنبال کسب توانمندی ها باشد ، در آن جامعه مورد احترام قرار می گیرند.

چگونه با معلولیت خوب زندگی کنیم؟

منکر این نمی شویم که زندگی با داشتن یک ناتوانی آسان است بلکه فرد معلول قطعا سختی های را نیز در زندگی خواهد داشت. اگر جز افراد معلول هستید ، برای داشتن یک زندگی خوب با معلولیت باید شرایطی را محیا کرد:

1)فرد معلول باید به شکل صحیحی خودش را سازماندهی کرده باشد و همیشه به بهترین شکل منظم باشد چرا که با این کار اعتماد به نفس خودش را بالاتر خواهد برد.

2)از خانواده و دوستان خود کمک بگیرد. البته برخی از سازمان ها نیز به معلولین کمک می کنند که به زندگی مستقلی برسند و میتواند پس از این موارد جز گزینه های خوبی به شمار بروند.

3)از فعالیت های مفید غافل نشوید. مثلا می توانید ورزش نمایید و از پزشک سوال کنید با توجه به معلولیت شما چه ورزش های برایتان مناسب است.

4) تا جایی که برای معلول امکان پذیر است با دیگران رفتارهای سرشار از مهربانی داشته باشند و همیشه آرام باشند. البته ارام بودن به معنی منزوی بودن نیست بلکه زندگی پر از مهربانی و بدون حاشیه مهم است.

5)اصلا غصه نخورید. برای اینکه به این باور برسید که با معلولیت نیز می توانید مفید بود حتما از مشاوره ها و حمایتگران کمک بگیرید.

6)هیچ وقت به خودتان ضرر نزنید. در صورتی که دیگران رفتار بدی با شما دارند به این معنا نیست که شما آسیبی به خود برسانید بلکه این مشکل آن هاست که بی رحم و نادان هستند.

7)اگر دیگران همیشه شما را با انگشت اشاره می کنند نیازی نیست که هر دفعه ناراحت شوید یا آن را به نگاه ترحم آمیزی به شمار بیاورید بلکه به این باور برسید که هر کسی تفاوت های دارد و در زندگی مشکلاتی برایش وجود داشته است. یکی از سخت ترین قسمت ها پذیرش معلولیت است.

چگونه با معلولیت خوب زندگی کنیم؟

سخن پایانی

زندگی بهتر برای معلولین چگونه اتفاق می افتد؟ به صورت خلاصه می توان گفت زمانی معلولان می توانند در زندگی بهتری حضور داشته باشند که به توانمندی خودشان اهمیت بدهند و سازمان ها نیز برای این هدف ،آموزش های را به آن ها ارائه بدهند و در مقابل جامعه نیز به این میزان از فرهنگ رسیده باشد که انسان ها با یکدیگر تفاوت های دارند و ممکن است دچار کمبودهای باشند اما احترام به این تفاوت ها در جامعه بسیار مهم است.

معلولیت

معلولیت به این معنا نیست که فرد نمی تواند کاری انجام بدهد بلکه یک فرد معلول می تواند استاد دانشگاه، نقاش، مکانیک و… باشد. تنها لازم است که فرد معلول خودش را قبول و باور داشته باشد.

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : زندگی بهتر برای معلولین چگونه اتفاق می افتد؟

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *