حتما برایتان پیش آمده که بخواهید با ورود به بایوس تغییراتی روی کامپیوترتان اعمال کنید. در این مقاله نحوه ورود به BIOS (سیستم ورودی / خروجی) در ویندوز 10 را توضیح می دهیم.
وارد شدن به BIOS
ورود به BIOS برای تغییر تاریخ و زمان سیستم ، تنظیمات سخت افزار یا ترتیب بوت صورت می گیرد. در هنگام بوت شدن سیستم، می توانید ورود به BIOS را با فشار دادن یک کلید امتحان کنید اما این فاصله زمانی برای فشار دادن کلید کوتاه است.
رایانه های جدیدتر با UEFI راهی آسان تر برای ورود به BIOS در بوت ویندوز 10ارائه می دهند. زمان دقیق فشار دادن کلید میانبر BIOS زمانی است که کامپیوتر روشن می شود و ویندوز راه اندازی اولیه می شود. کامپیوترهای قدیمی زمانی را برای فشار دادن کلید مهلت می دهند. اگر لوگو مارک قبل از فشار دادن کلید ناپدید شد، زمان به اتمام رسیده است و برای ورود به BIOS باید دوباره رایانه را راه اندازی مجدد کنید.
منتظر پیامی ” Press to Enter Setup” باشید. در اینجا ، نام کلید می تواند DEL ، ESC ، F2 ، F10 یا هر کلید دیگری باشد که توسط سازنده پشتیبانی می شود.
1- دکمه روشن / خاموش را فشار دهید تا کامپیوتر شما روشن شود.
2- به محض ظاهر شدن صفحه اسپلش کلید BIOS (به عنوان مثال ، F2 ، F10 ، Esc یا DEL) را فشار دهید.
3- تا زمانی که وارد حالت راه اندازی نشوید ، بارها و بارها روی کلید میانبر کلیک کنید. حتی قبل از روشن کردن رایانه، انگشت خود را روی کلید نگه دارید و آن را فشار دهید تا BIOS ظاهر شود.
این که کدام کلید یا حتی ترکیب کدام کلیدها را فشار دهید به نوع رایانه بستگی دارد. اگر کلید روی صفحه بوت نمایش داده نمی شود، از دفترچه راهنمای رایانه استفاده کنید.
نحوه راه اندازی BIOS UEFI در ویندوز 10
UEFI (Interface Extensible Firmware Interface) جانشین BIOS قدیمی است. سیستم عامل بخشی از همه رایانه های مدرن است و زمان بوت سریع تری را فراهم می کند. از نظر عملکردی، پیچیده تر و از نظر بصری غنی تر از BIOS قدیمی است. همچنین از صفحه کلید و موس پشتیبانی می کند. سرعت بوت سریع یک ویژگی منحصر به فرد در تنظیمات سیستم عامل UEFI است ، بنابراین شاید بتوانید ورود به بایوس را از داخل ویندوز 10 بدون طی کردن مراحل راه اندازی آسان تر کنید.
1- تنظیمات را از منوی استارت انتخاب کنید (یا Windows + I را فشار دهید).
2- به قسمت Update & Security بروید. Recovery را انتخاب کنید.
3- به قسمت Advanced startup بروید. Restart now را انتخاب کنید و اجازه دهید کامپیوتر راه اندازی مجدد شود.
4- رایانه را راه اندازی مجدد می شود تا گزینه های راه اندازی نمایش داده شود. Troubleshootرا انتخاب کنید.
5- Advanced options را انتخاب کنید.
6- UEFI Firmware Settings را انتخاب کنید.
7- سپس Restart را انتخاب کنید.
با توجه به مطالب گفته شده در بالا می توانید به راحتی وارد بایوس سیستم شوید و تغییرات موردنظر را اعمال کنید. همچنین می توانید برای افزایش سرعت بوت رایانه خود به چگونه سرعت بوت رایانه خود را افزایش دهیم مراجعه کنید.
نظرات در مورد : چطور وارد بایوس (BIOS) در ویندوز 10 شویم ؟