در صورتی که شما تا به امروز برای گوشی هوشمند خود تست عیب یابی انجام نداده اید، ارزش آن را دارد که حداقل یک بار این تست را برای دستگاه خود انجام دهید. به این دلیل که گوشی شما با انجام این تست شروع به نشان دادن سن خود می کند، یا اگر شما یک گوشی هوشمند جدید خریداری کرده اید و می خواهید از وضعیت آن خبردار شوید، این تست به شما کمک شایانی می کند.
اساسا این ابزار در زمانی که دستگاه شما کارایی خود را از دست می دهد، مورد استفاده قرار می گیرد، زیرا شما نمی توانید در این حالت دستگاه خود را به طور کامل استفاده نمایید. به جای استفاده از حدس و گمان برای برطرف کردن مشکلات مختلف گوشی خود تنها لازم است تا ابزار بررسی گوشی هوشمند و دیاگ در دستگاه خود نصب کنید و به بررسی دستگاهتان بپردازید و یا حداقل مسیر اصلی برای رفع عیب گوشی خود را پیدا کنید.
متأسفانه، پیدا کردن ابزارهای عیب یابی پیش فرض در نرم افزارهای اصلی گوشی های اندرویدی و آیفون ها می تواند کار بسیار دشواری باشد و برخی از دستگاه ها نیز حتی از ابزارهای عیب یابی خوبی برای شروع استفاده نمی کنند (البته اگر ابزار پیش فرضی وجود داشته باشد). اما در این میان شما می توانید از ابزارهای عیب یابی شخص ثالث استفاده کنید و از آن ها کمک بگیرید. در ادامه با ما همراه باشید تا روش هایی را برای شما ارائه نماییم.
ابزارهای عیب یابی پیش فرض
اندروید
اکثر گوشی های اندرویدی دارای چندین ابزار عیب یابی پنهان و پیش فرض در سیستم عامل خود هستند، اما میان دستگاه ها این ابزار متفاوت می باشد. این ابزارها با تایپ کدها در شماره گیر تلفن شما مانند برنامه های کد تقلب در یک بازی ویدئویی باز می شوند. کدهای زیر را وارد کنید تا منوها به طور خودکار برای شما باز شوند.
در اینجا دو کد اصلی قابل استفاده در بسیاری از دستگاه های اندرویدی را برای شما نمایش داده ایم:
- #*#0*منوی عیب یابی پنهان: برخی از گوشی های اندرویدی دارای یک منوی عیب یابی کامل می باشند. شما با استفاده از این ابزار حداقل قادر خواهید بود تا برخی از سخت افزارهای گوشی خود را بررسی کنید. با این حال، این کد در تمامی گوشی ها قابل دسترسی نیست – به عنوان مثال، زمانی که این کد را در منوی گوشی هوشمند Pixel XL امتحان کردیم، هیچ اتفاقی رخ نداد، اما این منو بر روی سامسونگ گلکسی S9 پس از وارد کردن این کد ظاهر شد. برای کسانی که به ابزارهای دیگر دسترسی ندارند، یک ترفند بسیار مفید می باشد. این منو، تعدادی از تست های جداگانه را برای بررسی عملکرد قطعات مختلف گوشی شما مانند صفحه نمایش (بررسی تاچ، میزان دقت تصویر)، دوربین ها، سنسور و دکمه های فیزیکی مانند کنترلرهای صدا ارائه می دهد.
- *#*#4643#*#* استفاده از منوی اطلاعات: این منو در گوشی های هوشمند بیشتری ازنسبت به منوی عیب یابی پنهان نمایش داده می شود، اما اطلاعات به اشتراک گذاشته شده میان دستگاه ها در این بخش متفاوت خواهد بود. حداقل باید بتوانید تاریخچه ی استفاده از برنامه را مشاهده کنید؛ وای فای اصلی و آمار اینترنت شبکه ی تلفن همراه و اطلاعات ابتدایی تلفن مانند حامل سرویس کنونی، شماره تماس و … از این قبیل اطلاعات بدست آمده از طریق این کد می باشند.
شایان ذکر است که لازم نیست شما دکمه ی تماس و یا هر چیز دیگری را برای باز کردن منوهای مخفی فشار دهید، آن ها به طور خودکار در پیش روی باز می شوند. اگر پش از وارد کردن کد، اتفاقی نیوفتاد، گوشی شما این قابلیت را ندارد. به طور مشابه، برخی از دستگاه ها اطلاعات مفیدی را ارائه نمی دهند، مانند گوشی های سری Pixel گوگل که در بالا اشاره کردیم (در حالی که تمامی اطلاعات عیب یابی دستگاه شما به طور پیش فرض در گوشی های کمپانی گوگل ذخیره سازی می شود). در صورتی که دستگاه شما نیز با این موضوع روبرو بود، پیشنهاد می کنیم که در ادامه ی مقاله با ما همراه باشید تا اپلیکیشن های شخص ثالث را در این زمینه برای شما معرفی کنیم.
آیفون
کمپانی اپل به دلیل توسعه ی محصولاتی که دارای قابلیت “walled gardens” می باشند، مشهور است، که کاربران را برای انجام بررسی ها و تعمیرات DIY برای دستگاه های خود دچار مشکل می شوند. بدیهی است، شما هیچگونه تست عیب یابی پیش فرض را که می توانید بر روی گوشی آیفون خود اجرا نمایید، پیدا نکنید. گفته می شود که تنظیمات گوشی های آیفون شامل نمایش دقیق میزان عملکرد باتری و تاریخ می باشد. به منظور دسترسی به این اطلاعات باید وارد مسیر Settings > Battery شوید.
شما تعدادی از گزینه ها و دسته های مختلفی را که حاوی اطلاعات عملکرد باتری دستگاه شما هستند در این بخش مشاهده خواهید کرد، اما متاسفانه هیچ اطلاعات دیگری در گوشی های آیفون نمی توانید پیدا کنید.
اجرای سیستم های عیب یابی با استفاده از اپلیکیشن های شخص ثالث
با گزینه های محدود موجود در iOS، تنها گزینه واقعی برای اجرای سیستم عیب یابی در آیفون و یا آیپد شما، استفاده از یک اپلیکیشن شخص ثالث می باشد. این برنامه ها همچنین برای گوشی های اندروید که ابزار عیب یابی پیش فرض را ندارند مفید می باشد؛ البته در صورتی که می خواهید یک روش دقیق (و کم حجم) برای تست سخت افزار گوشی خود داشته باشید.
اپلیکیشن Phone Check and Test (اندروید)
اپلیکیشن Phone Check and Test یک اپلیکیشن ساده می باشد، اما قابلیت های آن بسیار بیشتر از قابلیت تست کردن سخت افزار دستگاه شما می باشد. اسکن کامل این اپلیکیشن شامل پردازشگر عمیق، ذخیره سازی و تشخیص میزان طول عمر باتری و تست نمایشگرهای بسیار دقیق می باشد. عملکرد این اپلیکیشن سبب می شود که گوشی شما مورد بررسی های عیب یابی و تست های کمی و کیفی قرار بگیرد و کارایی بهتری نسبت به سایر اپلیکیشن ها در این زمینه دارد؛ کاربر را با حجم وسیعی از داده ها روبرو می سازد.
لازم به ذکر است که نسخه ی رایگان اپلیکیشن Phone Check and Test حاوی تبلیغات می باشد، این نسخه به عنوان نسخه ی حداقلی می باشد، و شما می توانید آن را با پرداخت مبلغ 2 دلار به نسخه ی پلاس تبدیل نمایید و تبلیغات را به طور کامل حذف کنید. نسخه Plus نیز چندین ابزار تست را اضافه می کند و به شما اجازه می دهد تا تست های مستقل را برای هر قطعه سخت افزاری به طور جداگانه اجرا کنید، که موجب صرفه جویی در زمان برای یک اسکن کامل سیستم می گردد.
اپلیکیشن Phone Diagnostics (سیستم عامل iOS)
اپلیکیشن Phone Diagnostics می تواند یک باره غرق در تبلیغات شود، اما در پشت تمامی این موارد مجموعه ای معتبر از تست های عملکرد سخت افزاری پنهان است. تست کامل شما را از تمام ویژگی های سخت افزاری اصلی مبتنی بر مدل آیفونتان مطلع می سازد.
بر خلاف سایر اپلیکیشن های که ذکر شد، اپلیکیشن Phone Diagnostics به کاربران اجازه می دهد تا تست های مستقل هر نوع عملکرد سخت افزاری که آیفون شما انجام می دهد را بدون نیاز به پرداخت هزینه ای ارتقا دهید.
بیشتر بخوانید
در ادامه با زوم تک همراه باشید …
منبع: lifehacker
نظرات در مورد : گوشی خود را دیاگ بزنید ! | روش های عیب یابی گوشی های هوشمند