آنتی ویروس پادویش

پورت چیست؟ لیست پورت های مجازی + آموزش بستن/باز کردن پورت ها

2-5.IO.ports.rearpan

در مطلب قبلی در مورد پورت های فیزیکی صحبت کردیم و انواع و شکل های آن ها را بررسی کردیم و گفتیم که محلی که داده‌ها وارد یا خارج می‌شوند پورت (درگاه) نام دارد و برای رد و بدل کردن اطلاعات بین دو کامپیوتر استفاده می شود. هم چنین اشاره کردیم که
دو نوع پورت وجود دارد:
پورت فیزیکی : این نوع پورت ها قابل لمس هستند
پورت مجازی : این نوع پورت ها در دنیای مجازی است و ما نمی توانیم آنها را دیده و لمس کنیم

و اما درباره ی پورت های مجازی
همانطور که اشاره کردیم پورت های مجازی قابل لمس نیستند. پورت های مجازی توسط  درایورهای نرم افزاری ایجاد می‏ شوند به هر کدام از آنها یک شماره تعلق می گیرد. گفتنی است یک سیستم عامل دارای ۶۵۵۳۶ عدد پورت مجازی میباشد که از شماره ۰ شروع و با شماره ۶۵۵۳۵ به اتمام میرسند. از طریق این پورت های مقصد ها مشخص می شود و در واقع بسته متوجه می شود که در سیستم مقصد باید به کدام قسمت (برنامه) برسد.

پورت های باز گاهی سبب کاهش امنیت سیستم شما می شوند. هکر ها با بدافزار هایی تولید می کنند و آنها را به شکلی به سیستم شما انتقال میدهند ،کار خود را از طریق پورت های باز سیستم تان شروع می کند.  برخی از فعالیت های آن ها شامل سرقت اطلاعات شخصی شما و یا رمز ها عبورتان است و حتی گاهی از شما به عنوان یک قربانی استفاده می کنند و از طریق سیستم شما مکان دیگری را هک می کنند و شما به دردسر خواهید افتاد.

آن ها در ابتدا یک نام که احتمال می دهند قربانی به احتمال زیاد آن را باز می کند برای فایل خود قرار می دهند (مثلا عکس های شخصی یک بازیگر یا عکس های مستهجن و…) با اجرا شدن آن فایل برنامه سریع خود را به عنوان فایل سیستمی معرفی می کنند شروع به خراب کاری می کند.
در گزارش آماری که در سال ۲۰۱۲ منتشر شد ۱۰ پورت که بیشتر حملات از طریق آنها صورت می گرفت اعلام شد. در میان این ۱۰ پورت برتر هدف حملات به ترتیب شماره پورت‌های ۴۴۵، ۲۳، ۳۳۸۹، ۱۴۳۳، ۸۰، ۲۲، ۱۳۵، ۴۴۳، ۳۳۰۶ و ۸۰۸۰ می باشد.

برای مثال پورت ۴۴۳ به عنوان یکی از پورت های اعلام شده است که خیلی از آن برای حملات استفاده می کردند ولی اینبه این معنی نیست که ما باید آن ها را ببندیم. این پورت مربوط به HTTPS می شود و برای مثال اگر این پورت را شما ببندید دیگر نمی توانید از سرویس HTTPS برای مرور صفحات وب استفاده کنید. شما باید دقت کنید که چه سرویس های از آن پورت استفاده می کنند و در زمانی که احساس کردید سرویس مشکوکی در حال استفاده است باید موقتا آن را مسدود کنید. البته برخی پورت ها هم می باشد که بیشتر کاربران از آنها استفاده نمی کنند پس لزومی بر باز نگهداشتن آن نیست. برای مثال پورت های ۲۳ ، ۴۴۵ ، ۱۳۹ و ۱۳۵ بیشتر کاربران به آنها احتیاج ندارند گفتنی پورت ۲۳ مربوط به Telnet می باشد که دسترسی به محیط کامندی کامپیوتری دیگر از طریق آن فراهم می شود و احتمال اینکه برخی از دوستان به آن احتیاج داشته باشند وجود دارد. اگر شما با Telnet آشنایی ندارید آن را ببندید. (در ویندوز ۷ و ۸ به صورت پیشفرض Telnet بسته می باشد)

برای بستن یک پورت،وارد محیط کامندی شوید (دکمه ویندوز در کیبورد را فشار داده و عبارت cmd را تایپ کنید و اینتر را بزنید تا به این محیط وارد شوید). عبارت زیر را تایپ کنید و به جای number شماره پورت مورد نظرتان را بنویسید.
netsh firewall delete portopening protocol = TCP port = number
برای مثال برای بستن پورت تلنت :
netsh firewall delete portopening protocol = TCP port = 23

برای این کار حتما توجه داشته باشید که اشتباها پورتی را که روی آن سرویسی مهم در حال گوش دادن است نبندید وگرنه سیستم شما با اختلال رو به رو خواهد شد. حتما از یک فرد وارد در این زمینه کمک بگیرید.

برای باز کردن پورت در دستور زیر به جای number , شماره پورت و به جای name ، نام پورت را قرار دهید:
netsh firewall add portopening protocol = TCP port = number name = “TCP/IP” mode = ENABLE scope = SUBNET

برای دریافت لیست شماره های پورت های مجازی در قالب فایل پی دی اف به کانال زوم تک در تلگرام مراجعه کنید.

منبع : زوم تک

 

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : پورت چیست؟ لیست پورت های مجازی + آموزش بستن/باز کردن پورت ها

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. سلام
    ممنون واسه مطلبی که نوشتید
    من یک سوال دارم اگه جواب بدید ممنون میشم
    شاید دیگه نتونم این سایته خوبتون رو پیدا کنم اگه میشه جوابو به من ایمیل کنیم مرسی
    چطوری اطلاعاتی که از یک پورت وارد میشه رو ببندیم ولی اطلاعاتی رو به همین پورت وارد کنیم در حالی که این پورت نتونه اطلاعاتش رو به کامپیوترم بفرسته
    خیلی ممنون