نحوه برزورسانی درایورها در ویندوز 10

ویندوز 10

در این مقاله ما به شما نحوه بروزرسانی درایورها در ویندوز 10 را نشان خواهیم داد. درایور یک قطعه نرم افزاری است که اجزای کامپیوتر شما را طوری به یکدیگر مرتبط می کند که با هم کار کنند و توسط ویندوز به رسمیت شناخته شوند. اگر درایورها خراب شده و یا از بین بروند که می توانند به دلیل ضربه و یا فشار بر روی درایور در اثر تغییرات نوسان برق باشد، مدت زمان زیادی برای شما کارایی نخواهد داشت.

به همین دلیل است که توجه به آن ها امری بسیار مهم محسوب می گردد. زمانی که قطعات کامپیوتر شما دچار مشکل می شوند – به عنوان مثال، اتصال کامپیوتر شمابه Wi-Fi متوقف می گردد – بروز رسانی درایورهای شما باید یکی از اولین مواردی باشد که به آن توجه می کنید. اصلا نگران نباشید – لازم نیست موضوع را پیچیده کنید. اجازه دهید تا ما در ادامه بروزرسانی درایورها را برای شما شرح دهیم و مراحل آن را در ویندوز 10 باهم مرور کنیم.

ویندوز 10

1. یک نسخه پشتیبان ایجاد کنید

قبل از شروع فرآیند، در ابندا باید اطمینان حاصل کنید که نسخه ی پشتیبان را ایجاد کرده اید. این موضوع تضمین می کند که شما می توانید در صورت بروزرسانی درایور اگر مشکلی پیش آمد دوباره به تنظیمات قبلی بازگردید. انجام این کار تنها یک دقیقه زمان می برد ولی می تواند سیستم شما را از مشکلات احتمالی حفظ نماید.

برای ایجاد یک نسخه ی پشتیبان، بر روی Start کلیک کنید و “Create a restore point” را تایپ کنید و در نهایت بر روی top result کلیک کنید. اطمینان حاصل کنید که «Protection» برای درایو مورد نظر به منظور ایجاد یک نسخه ی پشتیبان فعال شده است، درایو را انتخاب کنید، سپس روی «Create» کلیک کنید. یک نام برای آن انتخاب نمایید، بر روی «Create» کلیک کنید، سپس منتظر بمانید تا فرآیند به پایان برسد.

ویندوز 10

2. بروزرسانی ویندوز

اولین راه برای بروز رسانی درایورهای شما این است که از ابزار داخلی مایکروسافت، Windows Update استفاده کنید. به مسیر Settings > Update & Security > Windows Update بروید و سپس روی ‘Check for updates’ کلیک کنید. در صورتی که هر نوع بروز رسانی برای سیستم شما پیدا شود، ویندوز آن ها را دانلود و نصب خواهد کرد.

این موضوع زمانی که شما می خواهید درایورهای سیستم خود را بروزرسانی نمایید بسیار کاربردی است زیرا به صورت همزمان با بروزرسانی سیستم عامل این فرآیند اعمال می گردد. با این حال، اگر می دانید درایور خاصی از سیستم شما نیاز به بروز رسانی دارد، سریعترین راه برای ارتقا درایور همین روش می باشد.

ویندوز 10

3. Device Manager

Device Manager یکی از راه های سریع به منظور مشاهده ی تمامی اجزایی است که رایانه شما را تشکیل می دهند و در صورت لزوم می توانید از این طریق آن ها را بروزرسانی نمایید.

به عنوان مثال، اگر Wi-Fi شما کمی قدیمی به نظر می رسد، شما می توانید Wi-Fi adapter را در Device Manager پیدا کنید و درایور آن را از آنجا بروزرسانی کنید.

در این مثال، منوی Start را باز کنید و «Device Manager» را تایپ کنید، سپس روی اولین نتیجه نمایش داده شده کلیک کنید. پایین تر رفته و گزینه ی «Network adapters» را انتخاب نمایید و برای باز کردن لیست کامل بر روی فلش پیش رو کلیک کنید. بر روی wireless adapter راست کلیک کرده، سپس «Update driver» را انتخاب کنید، در نهایت روی «Search automatically for updated driver software» کلیک کنید.

ویندوز 10

4. دریافت درایورها از وب سایت سازنده

گاهی اوقات بهترین کار این است که به طور مستقیم به وب سایت تولید کننده درایور مراجعه کنید تا آخرین نسخه های درایور را دانلود نمایید، مخصوصا اگر چندین قطعه از همان شرکت در دستگاه شما فعال بوده و تمامی درایورهای آن ها نیاز به بروز رسانی دارند.

به بخش پشتیبانی شرکت بروید و درایور مربوطه را دانلود کنید. هم اکنون Device Manager را از مرحله قبلی بارگذاری کرده و سپس بر روی اجزایی که نیاز به بروز رسانی دارند کلیک راست کرده و سپس «Update driver» را انتخاب کنید.

اکنون، بر روی “Browse my computer for driver software” کلیک کنید و به پوشه حاوی درایورها مراجعه نمایید (اطمینان حاصل کنید که گزینه ی “Include subfolders” را تیک زده اید).

ویندوز 10

5. درایورهای گرافیکی Nvidia

در حالی که اکثر درایورها بر بهبود پایداری و عملکرد تمرکز دارند، درایورهای گرافیکی به طور منظم بروز رسانی می دهند، زیرا درایورهای گرافیکی اغلب برای بازی های خاص طراحی شده اند. بسته به کارت گرافیک شما، راه های مختلفی برای بروز رسانی درایورهای گرافیکی وجود دارد.

ما در این مورد با کارت گرافیک انویدیا شروع خواهیم کرد. ابتدا، برنامه GeForce Experience NVIDIA را باز کنید و سپس بر روی درایورها در گوشه بالا سمت چپ کلیک کنید. اگر یک درایور جدید وجود داشته باشد، یک گزینه برای دانلود آن مشاهده خواهید کرد.

بیشتر بخوانید  بهترین و آسانترین روش نصب مجدد ویندوز 10 بدون Bloatware

Nvidia به شما یک گزینه برای اعمال یک نصب جدید ارائه می دهد – این فرآیند تنظیمات قبلی شما را پاک می کند، اما می تواند به شما کمک کند که در صورت نیاز به نصب درایور جدید، اقدام نمایید.

ویندوز 10

6. درایورهای گرافیکی AMD

اگر کارت گرافیک AMD بر روی سیستم شما نصب می باشد، فرآیند پردازش آن کمی متفاوت است. بر روی دسکتاپ خود راست کلیک کنید، سپس تنظیمات AMD Radeon را انتخاب کنید.

هنگامی که برنامه بارگذاری شد، یک دکمه در پایین سمت چپ قابل رویت می باشد. اگر درایورهای گرافیکی جدید در دسترس باشند، به شما اطلاع خواهد داد: “New Update”. اگر می گوید ‘Updates’ با یک تیک کنار آن، یعنی تمامی درایورهای شما بروز شده است.

روی دکمه ی مذکور کلیک کنید و درایور گرافیکی نصب شده بر روی سیستم خود را بررسی کنید. برای دیدن تمامی مواردی که در دسترس می باشد بر روی ‘Check for Updates’ کلیک کنید؛ اگر یک درایور جدید برای بروزرسانی آماده می باشد، بر روی نام آن کلیک کنید، سپس برای ارتقاء سریع بر روی «Express Upgrade» کلیک و یا اکگر می خواهید خودتان فایل ها را پیکربندی کنید، بر روی «Custom Upgrade» کلیک کنید.

ویندوز 10

7. نصب دستی درایورهای گرافیک

همانطور که در مرحله 3 شرح دادیم، می توانید به صورت دستی فایل های بروزرسانی درایور را از وب سایت سازنده قطعه دانلود و نصب کنید. با این حال، فرآیند نصب برای سایر برندهای گرافیکی در مقایسه با موارد بالا کمی متفاوت می باشد.

شما باید وارد وبسایت مخصوص کارت گرافیک بشوید- مثلا اگر شما یک کارت گرافیک انویدیا، ساخته شده توسط کمپانی گیگابایت را در اختیار داشته باشید، ابتدا باید به وب سایت گیگابایت مراجعه کنید، نه به وب سایت Nvidia! وارد بخش دانلود یا پشتیبانی شوید، درایور خود را دانلود کنید، سپس برای نصب، بر روی فایل نصب ارائه شده، کلیک کنید.

ویندوز 10

8.درایور مشکل دار را دوباره نصب کنید

گاهی اوقات، درایورها تنها نمی خواهند به درستی نصب شوند. حتی زمانی که به نظر می رسد همه چیز باید مطابق با برنامه باشد، شما ممکن است به یک خطای بحرانی دست پیدا کنید. خوشبختانه، یک راه حل وجود دارد و فرآیند پیاده سازی آن نیز آسان است.

Device Manager را باز کنید، بخشی را که برای شما دردسر ایجاد کرده، پیدا کنید و سپس بر روی آن کلیک راست نمایید. در لیست گزینه های پیش رو، روی «Uninstall device» کلیک کنید، سپس کامپیوتر خود را دوباره راه اندازی کنید. هنگامی که رایانه شما بار دیگر بارگذاری می شود، ویندوز تلاش می کند تا درایور را دوباره نصب نماید، اکنون این فرآیند می تواند مشکل را برطرف کند.

اگر هنوز درایور شما کار نمی کند، نرم افزار بروزرسانی ویندوز را از وب سایت مایکروسافت دانلود و نصب کنید. پس از اتمام کار، مجددا به روزرسانی درایور را امتحان نمایید.

ویندوز 10

9. از یک نرم افزار شخص ثالث استفاده کنید

یک نرم افزار کامل در میان نرم افزارهای شخص ثالث وجود دارد که می توانید درایورهای قدیمی را با استفاده از آن در سیستم های مختلف بروزرسانی کنید. گزینه های رایگان بسیاری وجود دارد که دارای پایگاه داده ی بزرگ تر و قابلیت های بیشتر می باشد.

اطمینان حاصل کنید که قبل از اجرای نرم افزار به طور کامل بررسی های خود را انجام دهید، مثلا برخی از نرم افزارها قابلیت هایی اضافی دارند که کارایی چندانی ندارد.

اطمینان حاصل کنید که شما به طور مرتب بروزرسانی ویندوز خود را انجام داده اید و Device Manager نیز به یک ابزار اضافی احتیاج دارد، اما آیا این ابزارها می توانند ارزش این موارد را حفظ نمایند؟

ویندوز 10

10.نحوه ی بررسی اینکه آیا درایورها به درستی نصب شده اند؟

اکنون که درایورهای لازم را نصب کرده اید، یک گام نهایی برای اتمام این کار وجود دارد: بررسی تمامی این موارد که به منظور نصب درایور و بروزرسانی آن ها اعمال شده اند. مهم این است که مطمئن شوید درایور به درستی نصب شده است، بنابراین شما در این حالت متوجه خواهید شد که تمامی مشکلات درایور شما برطرف شده است.

Device Manager را باز کنید و همانطور که قبلا اشاره کردیم، به سمت درایوری که به روز شده است، حرکت کنید. بر روی آن کلیک راست کرده و Properties را انتخاب کنید.

در پنجره جدید، روی تب درایور کلیک کنید، سپس قسمت های ‘Driver Date’ و ‘Driver Version’ را بررسی نمایید. اگر تاریخ و نسخه با جزئیات برای درایور شما نصب شده باشد، می دانید همه چیز هموار است.

 

بیشتر بخوانید

 

در ادامه با زوم تک همراه باشید …

 

منبع: techradar

5/5 - (1 امتیاز)

نظرات در مورد : نحوه برزورسانی درایورها در ویندوز 10

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *