جاسوسی از گوشی کاربران؛ بله همین طور است

جاسوسی از گوشی کاربران

جاسوسی از گوشی کاربران؛ بله همین طور است. آیا تابحال به این فکر کرده اید که چرا برنامه ها باید به دوربین و میکروفون شما دسترسی داشته باشند؟

به گزارش مجله خبری زوم تک به نقل از وبسایت خبری TheٖGuardian، حتما کسانی را دیده اید برای محافظت از حریم شخصی شان گاها دست هایشان را بر روی لنز دوربین گوشی هوشمندشان می گذارند تا به قول خودشان از طریق دوربین گوشی هوشمندشان رصد و جاسوسی نشوند!

در این جا به پاسخ سال 2016 جیمز کامی (James Comey) یکی از مدیران اجرایی سابق در خصوص این پرسش که آیا او هم دروبین لپتاپ ش را با دست یا چیز دیگری می پوشاند پاسخ خواهیم داد. او در پاسخ این پرسش گفت بله، همین طور است. برای برخی از موارد مورد انتقاد قرار گرفتم و بیشتر از هر چیزی برای همین کار مورد انتقاد قرار گرفته ام، ولی با این حال من امیدوارم که مردم ماشین های خود را با دقت قفل کنند، درهای خانه هایشان را با دقت قفل کنند. من حتی سیستم هشدار را در خانه ام نصب کرده ام.  اگر خانه شما مجهز به سیستم هشدار است، شما باید از آن حتما استفاده کنید، اگر هم تابحال نداشته اید، باید یکی از آن ها را خریداری کنید؛ چراکه حتی من هم از آن استفاده می کنم. پس با این حساب اگر او چنین کاری می کند، ما هم باید این کار را انجام بدهیم.

حالا پرسشی که این جا پیش می آید این است که واقعا چه کسی می تواند به دوربین و میکروفن گوشی هوشمند شما دسترسی داشته باشد و شما را رصد کند؟ با ما در زوم تک همراه باشید.

جاسوسی  از گوشی کاربران

حتما درباره ی برنامه هایی هم چون واتساپ، فیسبوک، اسنپ چت، اینستاگرام، توئیتر، لینکدین و تلگرام شنیده اید.فلیکس کروز ( Felix Krause ) در سال 2017 اعلام کرد؛ وقتی که یک کاربر به برنامه های فوق و امثال هم اجازه دسترسی به دوربین و میکروفون گوشی هوشمندش را می دهد، برنامه می تواند موارد زیر را انجام دهد:

  • اجازه دسترسی داشتن به هر دو دوربین جلویی و پشتی گوشی هوشمند شما!
  • برنامه می تواند هر زمانی که برنامه در پیش زمینه شما باشد شما را ظبط کند.
  • برنامه می تواند بدون اجازه شما از شما عکس یا فیلم برداری کند.
  • برنامه می تواند بدون اجازه از شما تصاویر یا فیلم ها را آپلود کند.
  • از ویژگی های تشخیص چهره برای رصد حالت چهره یا صورت شما بدون اجازه شما استفاده کند.
  • بدون اجازه و گفتن به کاربر، از طریق دوربین گوشی هوشمند شما استریم کند.
  • چنین برنامه هایی می تواند تشخیص بدهند که آیا کسی که از گوشی هوشمند استفاده می کند تنها است، یا همراه با شخص دیگری به گوشی هوشمند خیره شده است.
  • این برنامه ها هم چنین بدون اجازه شما می توانند فریم های تصویری جریان ویدئو را در وب سرویس بارگذاری کنند. آن برنامه ها با اجرای یک نرم افزار تشخیص چهره مناسب؛ عکس های موجود شما را در اینترنت پیدا کنند و بر اساس صورت شما یک مدل سه بعدی هم ایجاد کنند!

بگذارید کمی واضح تر به شما توضیح بدهیم؛ برای مثال برنامه ی Find my iPhone را در نظر بگیرید. این برنامه به طور چشم گیر بر روی همه ی آیفون ها نصب شده است. فرض می کنیم پس از فعال شدن این ویژگی، شخصی آیفون شما را بدزد؛ حالا شما با وجود چنین ویژگی ایی می توانید هر یک از لحظات زندگی دزد را از طریثق دوربین و میکروفن آیفون تان رصد و مشاهده کنید.

این ویژگی تمام حرکت های دزد آیفون شما را دنبال می کند؛ فرقی همی نمی کند از شستن دندان هایش گرفته تا رفتن به سرکار! حتی می توانند ببند با چه مهربانی ایی غذای خود را به همکارش تعارف می کند! بله؛ این همان قدرت واقعی پنهان گوشی های هوشمندی است که به دوربین و میکروفن گوشی های هوشمند بدون اجازه شما دسترسی دارند!

 

دولت آمریکا و جاسوسی از گوشی های هوشمند

حتما درباره ی ادوارد اسنودن (Edward Snowden) یکی از اعضای سابق اعضای امنیت و جاسوسی آمریکا که برنامه ی فوق جاسوسی محرمانه NSA که به اعصاب بینایی معروف بود را افشا کرد. بر اساس اطلاعات موجود و طبق گفته های خود اسنودن؛ این عملیات پیچیده و محرمانه یک برنامه نظارت عمیق بر کاربران از طریق دوربین های وبکم بود که بر اساس آن هر پنج دقیقه از وب سایت چت های ویدیویی کاربران یاهو تصاویر وب کم را گرفته می شد. این برنامه این عکس ها را برای استفاده های بعدی ذخیره می کردند. تخمین زده می شود که بین 3 تا 11 درصد از  کل تصویر های گرفته شده حاوی تصاویر برهنه کاربران بوده اند!

آژانس های امنیتی کشور آمریکا هم سازمان NSA به راحتی می توانند از طریق منافذ موجود به گوشی هوشمند شما دسترسی داشته باشند. این به این معنی است که آژانس های اطلاعاتی می توانند به راختی به گوشی هوشمند شما دسترسی داشته باشند، پیام های شما را بخوانند، از طریق دوربین گوشی هوشمندتان از شما عکس بگیرند، از شما به صورت زنده بدون فهمیدن خود شما ازتان فیلم برداری کنند، به ایمیل های شخصی تان به راحتی دسترسی داشته باشند، فایل های تان را بررسی کنند و آن ها را به اشتراک بگذارند و …؛ همه ی هر زمانی که می خواهند انجام می دهند.

 

هکرها

جاسوسی از گوشی کاربران؛حتما درباره ی هکرها هم شنیده اید. هکرها هم می توانند از طریق برنامه ها به اطلاعات شخصی گوشی هوشمند شما هم چون پی دی اف، مولتی مدیا هم جون فیلم و فیلم، پیام های شخصی شما و حتی اموجی های بیشتر مورد استفاده شما دسترسی داشته باشند.

برنامه ای به نام Metasploit در پلتفرم هک شده ی برنامه ی آدوبی ریدر 9 Adobe Reader (که بیش از 60٪ کاربران هنوز هم از آن استفاده می کنند) برای دسترسی به فایل های شخصی کاربران از (rootkit) در کامپیوتر کاربر استفاده می کند. شما فایل پی دی اف را با برنامه آدوبی تغییر می دهید، فایل مخرب را برای دیگر کاربران به اشتراک می گذارید؛  آن ها هم آن فایل ها را باز می کنند و دستگاه های همه ی کاربران تحت رصد هکرها قرار می گیرد!

درست وقتی که یک کاربر چنین فایل های مخرب جاسوسی ایی را باز می کند؛ چنین مواردی اتفاق می افتد که در این صورت هکر می تواند کارهای ذیل را انجام بدهد:

  • هر برنامه یا نرم افزاری که خود می خواهد بدون اطلاع کاربر بر روی دستگاه هوشمند کاربر نصب کند.
  • از شیوه جاسوسی مرسوم به KeyLogger برای دسترسی و فهمیدن تمام رمزهای شخصی کاربران استفاده کند.
  • هر فایل داکیومنت به اصطلاح Document را دستگاه هوشمند کاربر به سرقت  می برند.
  • از طریق دوربین های گوشی های هوشمند یا هر دستگاه هوشنمد از کاربران عکس یا فیلم می گیرند.
  • از طریق میکروفون صداهای زنده یا قدیمی کاربران را شنود می کنند و آن را به اشتراک می گذراند.
  • آپلود تصاویر یا پیام های تبهکارانه بر روی نمایشگر کاربران؛ در چنین لحظاتی پلیس را خبر کنید.

اگر فکر می کنید چنین چیزی از طریق دوربین یا میکروفون گوشی های هوشمندتان نمی توانند صورت بگیرد، باید بدانید که دوربین های خیابان ها و حتی دوربین های مغازه ها می توانند کاربران را رصد کنند!

اصلا نیازی به هکر شدن هم ندارید، برای رصد مردم سایت های بسیاری وجود دارد که به شما این اجازه را می دهد که مردم را در خیابان ها، مغازه ها و … رصد کنید. سایت های بسیاری وجود دارند که چنین امکانی را به شما می دهند از جمله آن سایت ها می توان به سایت InSeCam اشاره کرد. در این سایت حتی با عادی ترین افراد هر کشور اجازه داده می شود که به سادگی مردم را از طریق دوربین ها رصد کنند. این وبسایت هم چنان به کاربران این امکان را می دهد که بر اساس مکان، شهر، ساعت زمانی، تولید کننده دستگاه و مشخص کردن اینکه شما کجا را می خواهید ببینید؛ دست به تماشای مردم بزنید!
اگر می فهمیدید که یک غریبه در کنار پنجره ی اتاق تان ایستاده است و از لا به لای پرده ی پنچره نظاره گر همه ی اموری است که درون اتاق شما در حال رخ دادن است؛ چه احساسی خواهید داشت؟ احتملا هم چون دیگر افراد بی درنگ و بدون فکر می گفتید که به پلیس اطلاع می دادید! با این حال وقتی که تقریبا همه ی ما انسان ها در حال رصد شدن هستیم چه کار باید انجام بدهیم؟ جاسوسی از گوشی کاربران؛ لابد باید سرمان را تکان بدهیم و تلاش کنیم که بیخیال چیزی که در حال اتفاق شدن است باشیم! باید با همین منوال جلو برویم و بیخیال هر چیزی است باشیم و دست از نق زدن بکشیم با اینکه می دانیم همه ی ما همواره به طور پیوسته در حال رصد شدن هستیم!

جاسوسی از گوشی کاربران؛ این مطلب به دنبال دستیابی به هدف خاصی نیست؛ فقط امیدواریم که این مطلب کمی درباره ی مراقب دیجیتالی به شما آموزش بدهد. این به معنای مراقبت از رفتارتان در اینترنت و دنیای مجازی و پذیرفتن خطرهای احتمالی و انجام رفتارهای پیشگیرانه از اتفاقات ناخوشایند است. شاید این اقدام از این بابت حائز اهمیت باشد که بیشتر کاربران نه آنتی ویروسی بر دستگاه های هوشمندشان نصب می کنند و نه تمایل دارند که با انگشتان دست هایشان دوربین را بپوشانند!

بهترین راه برای جلوگیری از رصد شدن و به سرقت اطلاعات گوشی های هوشمند و دیگر دستگاه های هوشمندمان خواندن مواردی است که هر برنامه اجازه دسترسی به آن را می خواهند. چرا برنامه هایی هم چون لینکدین باید اجازه دسترسی به دوربین گوشی هوشمند شما را بخواهد؟ چرا برنامه ایی هم چون توئیتر باید از کاربر بخواهد که اجازه دسترسی به میکروفون را بدهد؟ بهترین کار و اقدامی که شما می توانید برای پیشگیری از سرقت اطلاعات تان انجام بدهید این است که قبل از دانلود، نصب و اجازه دسترسی دادن به مهم ترین قسمت های گوشی های هوشمندتان، نظرات کاربران را در خصوص نقاظ منفی آن برنامه بخوانید و بعد تصمیم به نصب آن برنامه بگیرید.

 

کدام دیتاها به سرقت می روند؟

علاوه بر اینکه آژانس های اطلاعاتی و جاسوسی کشورهای غربی می توانند از طریق وبکم شما را بررسی کنند، دیتا کاربران نیز همیشه در تیررس دزدی آن ها بوده است. جاسوسی از کاربران مرز مشخصی ندارد؛ حتی اطلاعاتی هم چون مدل گوشی های هوشمند کاربران، اسم آن ها و شماره های ذخیره شده در دستگاه های هوشمندشان تا ایمیل می توانند تواسط آن ها رصد و مشاهده شود. آن ها حتی می توانند آدرس آی پی IP ایی که به اتصال اینترنت شما اختصاص داده شده و همین طور محل شما شما را در هر زمان و مکان مشاهده کنند.  برخی از قسمت های آسیب پذیر به مجرمان اینترنتی این اجازه را می دهد که به سادگی به گوشی هوشمند شما دسترسی داشته باشند، با استفاده از بدافزار های کی لاگر KeyLogger رمز های خصوصی شما را پیدا کنند، از نمایشگر دستگاه هوشمند شما اسکرین شات بگیرند یا به سادگی تمام چیزی که همین الان شما در نمایشگر دستگاه هوشمندتان تماشا می کنید را تماشا کنند، هر چیزی که می گویید و یا می شنوید را بشونند یا اینکه چیزی تایپ  می کنید را قبل از هر کسی بخوانند؛ اگر بخواهند آن را پاک کنند یا رمزهای تان را تغییر دهند. در بالا اسم چندین برنامه ی پیام رسان هم چون فیسبوک و واستاپ را ذکر کردیم، اما حقیقت این است که فرقی نمی کند برنامه ی پخش کننده ی آنلاین موسیقی باشند، برنامه پیش بینی آب و هوا باشد یا نه ! حتی برنامه ایی که مطالب به روز روزنامه ها را برای تان فراهم می کند یا برنامه ایی که مدیریت حافظه رم گوشی هوشمندتان را به عهده دارند.

 

 

جاسوسی از گوشی کاربران؛ همیشه مطمعن شوید که که دوربین وبکم خود را نوار یا چیزی بپوشانید، یا اگر از میکروفونی استفاده  می کنید پس از اتمام استفاده تان آن از دستگاه هوشمندتان خارج کنید. در حقیقت باید این نکته را بدانید که شما هیچ گاه حتی نمی توانید حدسش را بزنید توسط چه کسی، چه کسانی و یا چه زمانی در حال تماشا و رصد شدن هستید، یا حتی هیچ گاه واقعا نخواهید فهمید که در پشت و پرده  ی بک گراند دستگاه هوشمندتان واقعا چه چیزی در حال اتفاق افتادن است! شاید هم چون برای میلیون ها کاربر، شنیدن چنین چیزهایی تنها پارانویا باشد، مگر آنکه دیر شده باشد!

نویسنده ی اصلی این مطلب؛ دیلن کوران (Dylan Curran) مشاور دیتا و توسعه دهنده وب است که تحقیقات گسترده ای در زمینه گسترش آگاهی استفاده از اینترنت و بهبود رفتارهای دیجیتال انسان ها انجام داده است.

 

منبع: theguardian

 

بیشتر بخوانید:

فیلم‌های برتر در زمینه هک و هکرها و حقایق پنهان پشت پرده این فیلم‌ها

اولین هک تاریخ چگونه بود؟

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : جاسوسی از گوشی کاربران؛ بله همین طور است

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *