شبیه سازی جنگ ایران و آمریکا : پیروز میدان کیست ؟

ایران و آمریکا

شبیه سازی جنگ ایران و آمریکا | کدام یک پیروز خواهند شد؟ توسط ستاد مشترک ارتش ایالات متحده در سال 2002 شبیه سازی جنگ ایران و آمریکا صورت گرفته است که شما می توانید نتایج بدست آمده از آن را در ادامه مطلب مطالعه کنید . متاسفانه جنگ در طمع و جهل انسانها ریشه داشته است و برای مردم در تمام دنیا به عنوان یک تهدید به شمار می رود چون زندگی آن ها را به خطر می اندازد.

بودجه ی نظامی ایالات متحده امریکا در 1 سال با همه ی هزینه ی درامد ایران از فروش نفت در 10 تا 20 سال برابری می کند که البته بسته به قیمت نفت داشته و این امار بدون در نظر گرفتن هزینه های استخراج و… است.

نتیجه ی جنگ بین ایران و آمریکا

اگر فقط بخواهیم از فاکتورهای مثل سطح تکنولوژی استفاده شده ، نوع تجهیزات، میزان تجهیزات، میزان تخصص نیروها و…برای بررسی نتیجه احتمالی جنگ بین ایران و آمریکا استفاده کنید ،قطعا در این جنگ ایران را باید بازنده اعلام کنیم. با وجود اینکه این مسائل در عمل متفاوت هستند ولی می توان اینگونه گفت جنگ با ویتنام برای این کشورهای تجربه های را داشته است که اصلی ترین آن را میتوان تکیه نکردن بر توان نظامی و تکنولوژی در خاک دشمن دانست. چون تنها هزینه ی جنگ برای تسلیحات و افراد در مکانی که برای نبرد استراتژی مشخصی نداشته باشند ، افزایش خواهد داشت.

نیروهای نظامی ایران در مقابله مستقیم با ایالات متحده از ضعف تسلیحاتیشان مطلع هستند. به همین دلیل در زمان حمله نظامی از تاکتیک های جنگ چریکی استفاده می نماید به جای اینکه بخواهند توانشان را برای استفاده از تسلیحات گران قیمتی که در جنگ های کلاسیک کاربرد داشته ،صرف کنند.

علاوه بر این موارد، استفاده از نیروهای هماهنگ نظامی در کنار نیرویهای که اموزش های را برای جنگ چریکی دیده اند،حجم زیاد آتش، وجود نیروهای منسجم و هماهنگ در دیگر کشورها، در اختیار داشتن نقاط استراتژیک در زمان منازعه و… سبب می شود که در این مقابله نظامی ایران دست بالا داشته باشد.

شبیه سازی جنگ بین ایران و آمریکا

چالش هزاره

در سال 2002 به واسطه ارتش ایالات متحده در زمان 2 سال پروژه ی شکل گرفت که با نام چالش هزاره بود و برای آن بودجه ی 250 میلیون دلاری در نظر گرفته شد. جنگ ایران و امریکا در این پروژه شبیه سازی گردید که در آن جز اینکه از امکانات سخت افزاری و نرم افزاری بسیار قوی و پیشرفته استفاده شد بلکه از کمک تعداد 13000نفر کادر نظامی ایالات متحده نیز استفاده گردید.

نتیجه این چالش از نظر نظامی بسیار مهم است و از همه ی منابع انگلیسی زبان مانند یویورک تایمز و گاردین یا وب سایت های که در زمینه ی دانش نظامی فعالیت می کنند، جمع آوری گردیده است که می توانید در ادامه لیست منابع را مشاهده کنید.

نتیجه شبیه سازی

بررسی تکنولوژی استفاده شده در این شبیه سازی

در برای عواقب احتمالی حمله به ایران در چنین شبیه سازی بیشتر از 250 میلیون دلار هزینه در نظر گرفته شده بود. هسته ی این شبیه سازی به یک بازی استراتژیک جنگی مرتبط می باشد که با شرایطی واقعی بوده و برای طراحی و ساخت آن 2 سال زمان صرف شده است.

در روند این شبیه سازی 13500نفر توان تاکتیکیشان و رزمی خود را به واسطه ابزارهای متفاوت به نمایش گذاشته اند. در واقع چیزی که در این شبیه سازی نشان داده می شود تنها یک جنبه کامپیوتری نیست بلکه نیروهای امریکایی برای اینکه قدرت این پیش بینی را بالاتر ببرند در روی زمین از دستگاه های مختلف به بازسازی جریان نبرد پرداخته اند و در حالت جنگی ،شرایط کیفی نیروهایشان را مورد بررسی قرار داده اند.

برای اینکه کیفیت این ازمون نیز بالاتر برود از سلاح های شیمیایی و کشتار جمعی استفاده نکرده اند و در آن ممنوع بوده است. قبل از آغاز حمله، جهت قرار گیری برخی از یگان های دریایی ایران باتوجه به میزان توان اطلاعاتی ارتش امریکا معین شده بود و هر نوع اقدامی از سمت ایران در مورد حمله به پایگاه های امریکا در دیگر کشورها در شبیه سازی جنگ بین ایران و آمریکا منقضی گردیده بود.

در این شبیه سازی ایران محدودیت های داشت که می توان گفت این محدودیت شامل اقدام علیه اسرائیل بود و در واقع ایران نمی توانست در خاک امریکا هیچ نوع اقدامی را انجام بدهد. تنها می توانست از امکانات و سلاح های استفاده کند که در اختیار داشت و حق نداشت که این جنگ را به فضای بیرون از خلیج فارس ببرد.

نتایج شبیه سازی جنگ

فرماندهی ارتش ایران در شبیه سازی

در این شبیه سازی فرماندهی ارتش ایران به دست ژنرال وان ریپر بود و این موضوع با توجه به اینکه امریکا به فرمانده های رده بالای نظامی ایران دسترسی ندارد، در نظر گرفته شده بود. این فرمانده( وان رپیر) از فرماندهانی می باشد که در جنگ ویتنام حضور داشته است. در زمان اجرای این شبیه سازی اصلا نام دو کشور درگیر وجود ندارد ولی نیروهای ارتشی که با نام آبی معرفی شده بودند با حضورشان در خلیج فارس با نیروهای درگیر شدند که با نام قرمز شناخته شده بودند. پس از آن به صورت مشخص در همه ی رسانه ها با توجه به نوع استراتژی استفاده شده، اظهارات ارتش امریکا، مکان درگیری و… با عنوان ایران و امریکا شناخته شدند.

شبیه سازی نبرد چگونه پیش رفت؟

این شبیه سازی در روز ۲۴ جولای ۲۰۰۲ شروع شد و با توجه به برنامه ریزی های قبلی باید تا 15 آگوست ادامه پیدا میکرد. در زمان شبیه سازی زمان این منازعه جنگی سال 2007 در نظر گرفته شده بود.در نخستین گام توسط ارتش ایالات متحده همه ی سیستم ارتباطات رادیویی و بیسیم ایران مختل میگردد و اینگونه پس از آن ایران با مشکلات ارتباطی روبرو می شود و مجبور است که سویئچ کردن را روی کانال های غیرمطمئن انجام بدهد. هر چقدر که توسط ژنرال امریکایی وان رپیر برای ایران از روش های دیگر ارتباط و انتقال نیز استفاده کرد.

وان رپیر

نیروهای ایران برای اینکه پیام هایشان را به همه ی نیروهای تحت فرمانشان برسانند از خاموش و روشن کردن چراغ ها یا به واسطه موتورهای سیکلت تندرو و… استفاده می نمودند. به این شیوه نخستین گام ارتش امریکا خنثی گردید. نیروهای ایرانی افزون بر آن هوشیاری زیادتری را به امکان درگیری پیدا کرده اند. برای ایرانان حسن دیگری نیز داشت که می توان گفت امریکا تقریبا به صورت کامل نمی تواند پیام های نیروهای نظامی ایران را بشنود.

در گام بعد ارتش ایالات متحده به صورت روشنی از نیروهای نظامی ایران میخواهد که ظرف مدت 24 ساعت تسلین گردند. نیروهای ایرانی در این مدت انتظار ،امادگی شان را به بالاترین سطح می رسانند و به واسطه قایق تندرو، بر روی دریا موقعیت دقیق نیروهای دریایی امریکا را شناسایی می کنند و اطلاعات را به هم رزمانشان از طریق همان سیستم انتقال پیام میدهند.

ارتش ایران قبل از اینکه مدت زمان مشخص شده تمام شود به امریکا حمله مینماید. نیروهای آمریکایی از نقطه بدون بازگشت رد شده اند. هم اکنون نیروهای ایرانی به سوی دریایی ایالات متحده آمریکا تعداد یادی از موشک های کرم ابریشم چینی را شلیک میکنند.

با توجه به این موضوع ارتش ایالات متحده با از دست دادن نیروهای زیادی از خود، دچار اختلال های جدی می گردد. همزمان قایق های تندرو  ایران و قایق های که در اولین نگاه به شهروندان عادی تعلق دارند به سمت نیروهای دریایی ایالات متحده به پرتاب موشک شروع می کنند. همزمان تز سوی برخی از این قایق ها عملیات های شهادت طلبانه انجام می گردد.

بیشتر بخوانید  پرچم ایران در طول تاریخ

برای ارتش امریکا این نتیجه فاجعه بار می باشد. در نخستین روز منازعه نظامی به صورت واقعی ، ۱۶ ناو و ناوشکن آمریکایی با 1 ناو هواپیمابر منهدم گردید. افزون بر آن 20هزار نیروی آمریکایی در این حمله در اولین فاز کشته شده اند.

برای ارتش آمریکا این موضوع بد و گران به پایان رسید که سبب شد تا بهم زدن قواعد بازی را پیش بگیرد و مجددا همه ی نیروهای که از ارتش امریکا کشته شده باشند را به همراه همه ی تجهیزات نظامی به زندگی برگردانند. در واقع بعد از این شکست دوباره از نو شبیه سازی جنگ ایران و آمریکا شروع شد. بعد از پذیرفتن این شکست در فاز اول شبیه سازی جنگ ایران و آمریکا باید بار دیگر رویایی نظامی اجرا می گردید.

نتایج بدست آمده از شبیه سازی

فاز بعدی شبیه سازی جنگ ایران و آمریکا

انطور که ژنرال ریپر آمریکایی گفته است برای نیروهای نظامی ایران قوانین دست و پاگیری مشخص شده است و این ژنرال در خصوص راه اندازی دوباره شبیه سازی می گوید:عده ی معتقد هستند که برای رویایی شبیه سازی قوانینی که مشخص شده است به نوعی بوده که برای موفقیت ایران در چنین جنگی هیچ شانسی در نظر گرفته نشده است. امریکایی ها از این شکست در شبیه سازی درسی را گرفته اند که اکنون علتی وجود ندارد که در تبلیغات رسانه یشان شکست بخورند.

در فاز بعدی شبیه سازی جنگ ایران و آمریکا قوانینی مشخص شده که شامل 1)در زمان فاز نخست حمله رادار نیروهای ایرانی باید روشن باشد تا به واسطه نیروهای امریکایی امکان پیدا کردن و هدف قرار گرفتن آنها وجود داشته باشد 2)باید کاملا موقعیت نیروهای نظامی ایران معین باشد 3)عدم امکان حمله به ناو هواپیمابر 4)استفاده از تاکتیک های خلاقانه وجود ندارد و فقط چند تکنیکی که در قبل مشخص شده اند 5) استفاده از تجهیزات معنی علیه نیروهای امریکایی وجود ندارد.

آنطور که انتظار می رود در فاز دوم شبیه سازی نیروهای ایرانی شکست می خورند. هر چند که ژنرال آمریکا که در این شبیه سازی فرماندهی نیروهای نظامی را برعهده داشت ،دستورالعملی را در 21 صفحه نوشت که تاکنون این سند محرمانه بوده است.

نظر فرماندهان نظامی مختلف در مورد این شبیه سازی

در مصاحبه ی که رپیر با پی بی اس داشت در رابطه با این شبیه سازی نکات جالبی ارائه گردید. استفاده از 250 میلیون دلار برای اجرای این شبیه سازی که تقریبا از قبل همه چیز مشخص و نگاشته شده، توجهی نداشته است.از سوی دیگر او به اقداماتی اشاره مینماید که ارتش امریکا در این شبیه سازی انجام میدهد و سبب از دست رفتن درجه اعتبار نتیجه نهایی می گردد.

نظر فرماندهان مختلف در مورد شبیه سازی جنگ

در پاسخ به خبرنگاری که دلیل پیروزی وان ریپر را پیش دستی در حمله میداند اینگونه گفته : دکترین نظامی آمریکا در حمله پیش دستانه روشن میباشد. در چنین شرایطی هنگامی که همه ی مولفه های سیاسی،اقتصادی و.. در این شبیه سازی تعیین شده اند و به واسطه نیروهای امریکایی به من اولتیماتوم ۲۴ ساعته‌ای داده شده بود که از آن هیچ نتیجه ی خوشایندی به وجود نمی آمد هیچ علتی برای منتظر حمله شدن یا تلف کردن وقت وجود ندارد.

در این شبیه سازی روبرت اوکلی اینگونه می گوید: به روشنی که چالش هزاره نشان داد، دشمنتان می تواند از راهکارهای استفاده کند که سبب تعجب و حیرتتان گردد.

ژنرال عالی رتبه ی در جای دیگر نکته ی جالبی را در مورد جلوگیری ارتش ایالات متحده از انجام تکنیک های جدید به واسطه نیروهای نظامی ایران در شبیه سازی جنگ ایران و امریکا می گوید که این چنین است: در زمان شبیه سازی با جمله های از قبیل استفاده از چنین روشی ممکن نیست. هیچکس چنین کاری را انجام نمیدهد ،روبرو شده اند. هر چند که کسی در خاک امریکا نابود شدن برج های 2قلو را به واسطه هواپیماهای مسافربری پیش بینی نمیکرد اما این اتفاق در امریکا رخ داد.

در مورد شکست نیروهای نظامی در شبیه سازی جنگ ایران و آمریکا ،ژنرال آمریکایی داوسون می گوید: هنگامی که در حال انجام کار جدیدی هستی ممکن است با مشکلات روبروی بشوید که این مساله به تو اهمیت آموزش را یادآوری خواهد کرد.

اگر آمریکا با ایران رویایی نظامی داشته باشد چه اتفاقی رخ میدهد؟

با توجه به اطلاعاتی که این شبیه سازی بدست آنده است، امریکا نمیتواند به صورت مستقیم با ایران رویارویی نظامی داشته باشد. به معنی ساده تر چون امریکا در یک نبرد واقعی تعداد زیادی از نیروهایش را از دست میدهد به همین دلیل ترجیح میدهد وارد چنین جنگی نشود.

در مقابل ایران نیز نسبت به سال 2002 توان نظامی بیشتری را بدست آورده است وهمانطور که اشاره شده توان نظامی ایران و آمریکا سال 2007 در نظر گرفته شده است.

ایران در این سال ها پیشرفت های نظامی زیادی را بدست آورده و چون ایران بیشتر از خلق تکنولوژی های جدید به واسطه مهندسی معکوس به آن ها دسترسی داشته است. به این شکل توانسته ابزارهای جدید زیادتری را بدست بیاورد. به همین جهت اگر بین ایران و آمریکا جنگ مستقیمی رخ بدهد برای این کشور سورپرایزهای زیادتری را در پیش خواهد داشت.

اگر فرض کنید که امریکا بر خلاف همه اصول به کشور ایران حمله نظامی کند. در مقابل ایران با توجه به نتایجی که در این شبیه سازی بدست آمده در زمان کوتاهی سبب می شود که نیروهای نظامی امریکایی زیادی از بین بروند. وقتی که تعداد زیادی از سربازان امریکا در جنگی از بین بروند سبب نارضایتی درون آمریکا خواهد شد که نه تنها مثل عراق سبب خروج نیروهای نظامی امریکا می شود بلکه ممکن است مثل ویتنام موجب نا تمام ماندن جنگ گردد.

با توجه به موقعیت دونالد ترامپ اصلا امکان ورود مستقیم به جنگ دیگری را در خاورمیانه را نخواهد داد. چون که فقط 2 سال دیگر وی دوره ریاست جمهوری اش باقی مانده و در این مدت او نمیتواند با خشم امریکای ها با از دست رفتن جان سربازان زیاد از آنها کنار بیاید و همزمان در دوره ی بعدی انتخابات ریاست جمهوی برنده شدن حزب جمهوری خواه را تضمین نماید.

نظر محسن رضایی در مورد نتیجه رویایی مستقیم نظامی ایران و آمریکا

شبیه سازی جنگ ایران و آمریکا : محسن رضایی از فرماندهان جنگ تحمیلی است که در این خصوص می گوید: اگر که حمله نظامی ایران و آمریکا انجام شود در همان هفته نخست به قدری از سربازانشان را به اسارت می گیریم که آمریکا مجبور شود برای باز پس گرفتن آنها میلیاردها دلار غرامت بدهد. به این شکل سبب حل بسیاری از مشکلات اقتصادی مان نیز شده ایم.

محسن رضایی

در صورتی که افرادی با عملیات نظامی که منطقه سبز بغداد صورت گرفت و سبب گروگان گرفتن چندین آمریکایی شد، آشنا باشند، این صحبت های محسن رضایی را بدون پشتوانه نخواهند دانست.

در هر صورت شاید دلار آمریکا در کشور ایران جز دست بالا باشد ولی قطعا در خلیج فارس نیروهای نظامی امریکا دست پایین قرار دارند. جنگ در هر حال جز رویدادهای وحشتناک است و مطمئنا هیچ کسی برای کشور از جنگ استقبال نمی کند.

منابع: 

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : شبیه سازی جنگ ایران و آمریکا : پیروز میدان کیست ؟

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *