تحقیق درباره سیمرغ

تحقیق درباره سیمرغ

تحقیق درباره سیمرغ : سیمرغ در واقع پرنده ی اسطوره ی و افسانه ی ایرانی بوده که بارها در کتاب ها شاید نام آن را شنیده باشید. برخی درباره سیمرغ اینگونه میگویند که در ادب پارسی جز مهم ترین جانورها به شمار می رود همچنین دانشمندان زیادی از گذشته تاکنون در مورد این پرنده و شباهت های آن با پرندگان دیگری مثل کرشیفت، وارغن ،شاهین و… مطالبی را ذکر کرده اند. در ادامه این پست میتوانید اطلاعاتی درباره سیمرغ بدست بیاورید. ما را در زوم تک همراهی کنید.

نام دیگر سیمرغ

اگر به لغت نامه دهخدا مراجعه کنید مشاهده می نمایید که سیمرغ به معنی جانوری مشهور است که عده ی میگویند به جز همین نام فرضی وجود ندارد و به این دلیل سیمرغ می گویند که در هر لون که در پر هر کدام مرغ می باشد، همه در پرهای او وجود دارد.

اینگونه که در شاهنامه و افسانه های ملی دیده می شود لانه این پرنده ی افسانه ی در البرز کوه وجود داشته و شاید دریایی سیرنگ که نام دیگر سیمرغ می باشد از لحاظ نزدیکی به البرز همان دریای مازندران است؛ اینگونه فردوسی می گویند: که نزدیک دریای سیرنگ بود/ از آن جایگه بازگشتن نمود.

بیشتر بخوانید : تحقیق در مورد سوسک

فهم دو حرف اول یعنی سی مرغ بسیار مهم میباشد. آیا میتوان گفت که سی همان عدد 30 می باشد یا اینکه سی خلاصه ی از واژه ی دیگری می باشد. یک نظر اینگونه می باشد که سی در اصل شی می باشد و برگفته از شاهین و شاه می باشد.شاهی مرغ مرغی است در بهترین درجه می باشد و شاید بتوان گفت که همای سعادت نیز نام دیگر آن است.

تحقیق درباره سیمرغ

داستان سیمرغ به زبان ساده

از میان فارسی زبان ها کمتر کسی است که آشنایی با افسانه ی سیمرغ نداشته باشد با این وجود حضور سیمرغ محدود به شاهنامه نمی شود و منطق الطیر شیخ عطار نیشابوری یکی دیگر از آثاری است که محور سیمرغ گرفته شده است و به عنوان یکی از  شاهکارهای ادبیات عرفانی فارسی به شمار می رود که به زبان های اروپایی ترجمه گردیده است. به صورت کلی سیمرغ عطار با سیمرغ شاهنامه کاملا متفاوت می باشد. در شاهنامه سیمرغ یک پرنده ی افسانه ی می باشد که گاهی برای کمک به سوی زال و رستم می آید ولی در منطق الطیر سیمرغ نمادی بی نشان حق می باشد که پرندگانی دیگر برای اینکه سیمرغ را پیدا کنند عازم سفر می شوند و شما در ادامه می توانید در قسمت اول و قسمت دوم این داستان را به صورت کامل مطالعه نمایید.

قسمت اول) داستان سیمرغ عطار در افسانه های گذشته ایران زمین به این صورت است که تعدادی از پرندگان جلسه ی را تشکیل دادند و در آن تصمیم گرفتند تا برای خودشان یک پادشاه نیک سرشت را انتخاب کنند. هدهد دانا در این جلسه به عنوان رئیس بود و به اعضای جلسه گفت که قبلا پادشاه انتخاب شده است که به او سیمرغ می گویند.

بیشتر بخوانید : تحقیق درباره انواع نمک و تولید آن

خانه اش در کوه قاف است و اگر قصد دارند آن را ملاقات کنند باید از هفت وادی رد شوند. چونکه پرندگان این حرف را شنیدند تصمیم گرفتند که برای دیدن او عازم سفر شوند. اول به دره تحقیق وارد شدند که تلاش کردند تا راه صحیح را انتخاب کنند و به استقامت برسند ولی عده ی دیگر به خاطر رنج و سختی از ادامه کار پشیمان شدند. دومین وادی با نام عشق بود که مجبور بودند برای خودشان و معشوقشان فداکاری کنند و به دلیل اینکه عشق از عقل پیروی نمی کند عده ی دیگر نیز پشیمان شدند. وادی سوم کسب دانش بود که از محبت الهی و الهام بهره مند شدند.

داستان سیمرغ مولوی

قسمت دوم) پرندگانی که موفق شدند به وادی چهارم برسند یعنی نسبت به وابستگی های دنیای بی اعتنا هستند. وادی پنجم به معنی وحدت بوده که یعنی اختلاف های مادی و ظاهری مورد نظر آن ها نبوده است. بسیاری از پرندگان هنوز هم سیر نشده بودند و قصدشان این بود که مجدد ادامه بدهند و تمام وادی را پشت سر بگذارند که دیگر دو وادی بیش تر باقی نمانده بوده است. وادی ششم یعنی حیرت، حیران ماندن.

چون بحثی در مورد من و تو نبوده است و ما و ما مطرح بود و تو تنها بودی و تو !به صورتی که حتی فراموش کردند که چه کسی هستند و عاشق چه کسانی می باشند؟  حتی مسلک و دین خودشان را نیز فراموش نمودند تنها به معشوق شان دلبستگی داشته اند.در رابطه با مسائلی که هیچ وابستگی به محبوب نداشت کر و لال بودند. از نظر معنوی به معشوق جذب شدند و همه با هم یک واحد شدند.

به همین جهت از میان هزاران مرغی که وجود داشت تنها سی مرغ موفق شدند تا خودشان را از وادی های مختلف رد کنند و از خود فانی جدا شوند و به محبوب بپیوند و برای همیشه جاودانه بمانند. ولی آن ها بعد از جستجوی سیمرغ به این نتیجه رسیدند که معشوقی را که پیش از مسافرت در ذهن خودشان داشتند جز خود آن ها کسی نبوده است.

بیشتر بخوانید : تحقیق درباره کره زمین

در حقیقت آن مرغ ها یکی شدند و به سیمرغ تبدیل شدند و هدهد گفت در صورتی که خودتان را در او فانی کنید ، در او باقی خواهید ماند به طوری که سایه در نور خورشید ناپدید می گردد و چون خودتان را یافتید معمای وجود من و تو حل می شود.

خلاصه داستان سیمرغ

تحقیق درباره سیمرغ : پرندگان زیبایی در سرزمینی زندگی میکردند. یک روز آنها تصمیم گرفتند برای اینکه به سرزمین خودشان نظم بدهند و آن را سازماندهی کنند شاهی را برای خودشان انتخاب کنند. پس از آن پیش هدهد دانا رفتند و به او گفتند تا راهنمایی را به آنها بدهد. هدهد در جواب به آن ها می گویند که سیمرغ را از قبل برای پادشاهی انتخاب کرده است و بر سر کوه قاف آشیانه بسته است.ولی اگر میخواهند به او برسند باید هفت دره خطرناک را رد کنند.

در آخر سی پرنده که در جستجوی سیمرغ بودند ، موفق می شوند که از دره های خطرناک رد شوند و به سیمرغ برسند و به این ترتیب است که افسانه ی سیمرغ شکل می گیرد.

عکس سیمرغ

لوگوی سیمرغ

لوگوی سیمرغ

عکس های پرنده سیمرغ

عکس نقاشی سیمرغ

عکس سیمرغ واقعی

عکس سیمرغ واقعی 

تحقیق درباره سیمرغ

تحقیق درباره سیمرغ

سیمرغ

پرنده افسانه ی سیمرغ

با زوم تک همراه شوید….

4.4/5 - (102 امتیاز)

نظرات در مورد : تحقیق درباره سیمرغ

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *