یکی از مواردی که بسیاری از افراد باید در ابتدای عکسبرداری پرتره بدانند این است که حتما باید یک سری اصول را که به عنوان اصول بنیادین و اساسی و مطرح می گردد، رعایت نمایند.
در این بخش تصمیم گرفتیم که در خصوص عکاسی پرتره اصول اساسی را برای عکاسان مبتدی شرح دهیم تا بتوانند در ابتدای کار با آن ها آشنا شده و در ادامه به عنوان عکاسان پرتره حرفه ای فعالیت داشته باشند.
لنز متناسب با دوربین برای عکسبرداری پرتره
اساسا نوع دوربین در عکسبرداری پرتره، در قیاس با سایر زمینه های عکاسی از اهمیت پایین تری برخوردار می باشد و مسئله ی مهم تر اینکه نوع لنز در این بخش از اهمیت بیشتری برخوردار می باشد. در صورتی که تصمیم دارید عمق میدان کم بوده و افکت بوکه مناسب در تصویر شما حضور داشته باشد، به یک لنز با گشودگی دیافراگم بالا احتیاج دارید. همچنین فواصل کانونی متفاوت، طراحی های مختلفی را به نمایش در می آورند و آنطور که از فواصل کانونی پایین به بالا می رویم، میزان عمق پسزمینه تصویر و همچنین تصویر سوژه تغییر می یابد. البته لازم به ذکر است که بهره مندی از لنز کیت بدین معنا نمی باشد که نمی توانید تصاویر پرتره ی خوبی ثبت نمایید ولی در صورتی که تصمیم دارید عکاسی پرترهی خود را به فاز جدیدی وارد نمایید، لازم است از لنزهای پرایم استفاده نمایید.
به طور معمول پیشنهاد می کنیم از یک لنز 50 میلی متری برای انجام این کار استفاده کنید، سپس در صورتی که تصمیم داشتید به سوژه ی خود نزدیک تر گردید به دنبال یک لنز با فاصله ی کانونی بالاتر باشد، به عنوان مثال یک لنز با فاصله ی کانونی 85 میلی متری؛ در صورتی که تصمیم دارید تصاویر پرتره ی Wide ثبت نمایید، می توانید به عنوان مثال از یک لنز با فاصله ی کانونی 35 میلی متری بهره ببرید. اکنون باید تصمیم بگیرید که قصدارید به چه نتیجه ای برسید و بر اساس آن لنز مناسب خود را انتخاب نمایید. در ادامه تصاویری را که با لنرهای متفاوت ثبت شده است برای شما به نمایش در می آوریم.
تنظیم صحیح دوربین از طریق Settings دوربین
اساسا در تمامی انواع روش های تصویر برداری اطلاع از تنظیمات دوربین نظیر بخش ایزو و یا میزان حساسیت سنسور، گشودگی دیافراگم و سرعت شاتر، در نتیجه ی آخر تاثیر گذار می باشد ولی در تصویر برداری پرتره به طور مخصوص، تنظیماتی نظیر میازن گشودگی دیافراگم، تأثیر بسیار بالایی در نتیجه ی آخر دارند. هرچه گشودگی دیافراگم بیشتر باشد، میزان عمق میدان کاهش می یابد، یعنی میزان کمتری از تصویر در محدوده ی بخش فوکوس می باشد.
بر اساس نتایجی که از تصویر خود انتظار دارید باید این مورد را حتما تنظیم نمایید. به عنوان مثال در صورتی که پس زمینه و پیش زمینه ای با افکت بوکه قدرتمند می خواهید باید گشودگی دیافراگم را بالاتر ببرید و یا در صورتی که تصمیم دارید پس زمینه ی تصویر شما نیز واضح تر باشد باید گشودگی دیافراگم دوربین خود را کاهش دهید. با تغییر میزان گشودگی دیافراگم، نوری که به حسگر دوربین شما می رسد تغییر می یابد و ممکن است احتیاج داشته باشید که میزان ایزو و همچنین سرعت شاتر دوربین خود را نیز تغییر بدهید. در این بخش نیز احتیاج است تا همواره ایزو را پایین نگه دارید و میزان نوردهی را با سرعت شاتر دوربین خود تنظیم نمایید. البته لازم به ذکر است که اگر شرایط عکسبرداری نسبتا تاریک می باشد، به احتمال احتیاج باشد تا میزان ایزو را نیز افزایش دهید. انجام تمامی این کارها در حالت Manual ممکن می باشد ولی در صورتی که با تنظیمات سرعت شاتر راحت نیستید، می توانید از شرایط Aperture Priority استفاده نمایید؛ در این شرایط شما میازن گشودگی دیافراگم را انتخاب می نمایید و خود دوربین سرعت شاتر را تنظیم خواهید کرد.
میزان فوکوس صحیح
در عکسبرداری پرتره تصمیم داریم تا سوژه در حالت فوکوس قرار گرفته باشد و این فرآیند بسیار تعیین کننده و اصولی می باشد؛ زیرا در بسیاری از مواقع در این نوع تصویربرداری با عمق میدان پایین سر و کار دارید. در صورتی که فرآیند به شکلی باشد که کل سوژه در محدوده ی فوکوس لنز دوربین قرار گرفته باشد، مسئله ای نیست و در صورتی که بر روی هر یک از چشم ها فوکوس نمایید، هر دو چشم واضح تر می باشند. مسئله ی زمانی ایجاد می گردد که تمامی سوژه ها در محدوده ی فوکوس دوربین قرار نگیرد. در این وضعیت همواره بر روی نزدیکت رین چشم فوکوس نمایید و اطمینان حاصل نمایید که فوکوس به طور کامل واضح می باشد، زیرا وقتی که با عمق میدانی به این مقدار کم سر و کار دارید، حتی زمانی که فوکوس به مقدار کمی نادرست می باشد، در تصویر نهایی کانلا مشخص خواهد بود و تصاویر شما شکل ظاهری بسیار خوبی نخواهند داشت. پس دقت نمایید که گشودگی دیافراگم و فوکوس به صورت مناسبی تنظیم شده است تا تصاویر پرتره ای که ثبت می نمایید به طور کامل واضح باشند.
بهره مندی از Reflector
وقتی که با میزان نور طبیعی سروکار دارید، زیاد نمی توانید میزان نور را دستکاری نمایید؛ در این وضعیت رفلکتورها خیلی مفید می باشند. اساسا رفلکتورها ابزاری هستند که میزان نور را بازتاب می نمایند و زمانی کارآمد می باشند که قصد دارید سایه ها را حذف نموده و میازن نورپردازی سوژه را یکدست تر نمایید. اساسا رفلکتورها دارای انواع سفید، نقره ای، طلایی، مشکی و نیمه شفاف می باشند که به طور معمول توصیه می گردد تا عکس برداران آماتور و مبتدی اصولا از رفلکتور نقره ای استفاده می نمایند. هر یک از این رفلکتورها کاربرد بخصوصی دارد، به عنوان مثال رفلکتورهای طلایی می توانند در بعضی از این شرایط، نظیر زمانی که رنگ پوست تیره تری دارید و قصد دارید مقداری گرما و رنگ را به رنگ پوست افراد اضافه نماید، بسیار تاثیرگذار است. پس رفلکتورها فقط برای حذف سایه ها استفاده نمی شود؛ بلکه به همراه آن به منظور ایجاد یک نور یکدست و همچنین برجسته نمودن رنگ ها نیز مناسب می باشند. در نتیجه اگر در زمینه ی عکس برداری پرتره فعالیت می نمایید، تلاش کنید که یک رفلکتور تهیه نمایید؛ زیرا رفلکتورها بسیار کاربردی هستند.
میزان نور و محل عکاسی
همیشه عکاسان باید از محل عکاسی و میزان نوردهی به تصویر خود توجه داشته باشند و به آن اهمیت بدهند. همیشه به خاطر داشته باشید که یکی از بهترین زمان های روز به منظور ثبت تصویر پرتره، به طور دقیق قبل از غروب آفتاب می باشد که تابش ملایمی از نور خورشید را دریافت می نماییم. در خصوص مکان نیز، این بحث در Landscape Photography اهمیت بسیار بالایی دارد ولی در عکس برداری پرتره به آن میزان اهمیت ندارد. حتی در صورتی که محیط آنقدرها جذاب نباشد، باز هم می توانید از آن به منظور ثبت تصاویر خوب بهره مند گردید؛ به این صورت که می توانید با تار نمودن تصویر پس زمینه و اعمال بوکه، آن را به لکه های رنگی بسیار تبدیل نمایید. اگر پس زمینه ی تصویر شما بعد از اعمال این افکت سفید می باشد، می توانید، کمی مکان خود را تغییر دهید تا افکت بوکه ی جالبی بر روی آن ایجاد شود. همچنین می توانید به بخش روشن تر و یا سایه تر جا به جا گردید. پس در صورتی که در محل صحیحی عکاسی می نمایید یک نکته ی مثبت وجود دارد، ولی در صورتی که اینگونه نبود همچنان می توانید تصاویر جذابی را ثبت نمایید.
مطالب مرتبط
- دوربین عکاسی سونی مدل a6400 رونمایی شد
در ادامه با زوم تک همراه باشید …
منبع: fstoppers
نظرات در مورد : نکات مهم در عکسبرداری پرتره برای عکاسان مبتدی