نوستالژی؛ گوشی های که با باطر قلمی کار می کردند

باطری قلمی گوشی

باطری قلمی گوشی های قدیمی را به خاطر دارید؟ بسیار از گوشی ها قبل از آمدن باطری های لیتیومی، از باطری های قلمی ساده استفاده می کردند.

به گزارش مجله خبری زوم تک به نقل از وبسایت خبری GSM Arena، بسته به سنی که داریم همه ی ما حداقل گوشی های قدیمی ای هم چون نوکیا 1100 را به خاطر داریم. گوشی های قدیمی تری هم وجود داشتند که شاید احتمالا فقط دهه 60ی ها با آن خاطره دارند؛ گوشی های که با باطری قلمی کار می کردند.

تنها یک باطری قلمی! این تمام چیزی بود که برای کار کردن با یکی از این گوشی های ساده و ابتدایی نیاز داشتید. همان طور که می توانید از روی عکس حدس بزنید، این گوشی های ساده تنها برای پاسخ گویی در زمان های اظطراری طراحی شده اند و زیاد کاربرد خاصی نداشتند؛ گرچه چراغ قوه ها آن همیشه وقتی برق می رفت به دردمان می خوردند!

 

گوشی های که با باطر قلمی کار می کردند

شاید بهترین  ویژگی این گوشی ها این باشد که می تواند برای  15 سال بی وقفه در یک جا بمانند و بعد از یک زمان طولانی دوباره استفاده شوند.  باطری های لیتیومی که امروز در گوشی های هوشمند و دیگر دستگاه های هوشمند مورد استفاده قرار می گیرند، به هیچ وجه نمی توانند چنین زمانی را تحمل کنند! شاید نهایت زمان که باطری لیتیومی گوشی های هوشمند بدون استفاده شدن بتوانند 4-5 روز باشد!

در حالیکه شاید که باطری های گوشی های معمولی شاید تنها 2 درصد از شارژ خود را در هر ماه از دست بدهند، اما باطری های لیتیومی حتی اگر نمایشگر گوشی هوشمند خاموش باشد، شارژشان کاهش می یابد.

مطمعنا جدا کردن و تعویض کردن باطری های لیتیموی هم به نوبه ایی سخت تر هستند. خوبی این باطری هی قلمی این است که وقتی شارژتان تموم شده است، دیگر نیازی نیست که بخواهید بازی مورد علاقه تان را قطع کنید. خیلی راحت می توانید کشوتان را باز کنید و باطری های قلمی جدید را وارد کنید! البته فرق بین بازی مار و پله  اون زمان ها و بازی های امروزی هم از زمین تا آسمان است. این مهم است زیرا برای طوفان شدید یا جاری شدن سیل در شبکه برق بسیار معمول است. برای مثال این 2 شرایط بحرانی را در نظر بگیرید که به دلیل سیل یا طوفان، امکان استفاده از برق شهری برای شارژ برای برقراری تماس محیا کند  یا اینکه بخواهید در شرایط بحرانی در زیر باران از گوشی هوشمندتان کار کنید که احتمالا با مشکل سوخته شدن نمایشگر یا … مواجهه خواهید شد. به نظر می رسد با ظاهر ساده و ابتدایی که گوشی های قدیمی داشتند، این گوشی ها حتی در برابر آب نیز مقاوم و ضد آب بود!!

پس اگر خدای نکرده در شرایط بحرانی سیل گیر افتادید، نگران سوخته شدن گوشی قدیمی تان [اگر یکی هنوز دارید] نباشید، حتی اگر در آب بیافتد، هم چنان [احتمالا] کار می کند.

 

گوشی اسپیروان

این گوشی بسیار ساده تر از آن چیزی که به نظر می رسد، بود! این گوشی های تنها از شبکه اتصالات 2G پشتیبانی می کردند که در آمریکا هنوز مشکل است. اپراتور AT&T شبکه های 2G اش را در آمریکا متوقف کرده است. اپراتور T-Mobile نیز همین منوال را پیش گرفت و شبکه های 2G اش را چندی پس متوقف کرد. این گوشی های ساده در واقع از شبکه GSM پشتیبانی می کردند و امروزه شبکه های بهتر و قدرت مند برای آن ها فایده ای ندارند. این گوشی ها 15 سال پیش عرضه شدند و طی این 15 سال با اتفاقات بسیاری رو به رو بوده ایم که دنیای تکنولوژی را به کل تغییر داده اند.

بیشتر بخوانید  احتمال معرفی سیستم عامل MiOS توسط شیائومی

این روزها تکنولوژی با سرعت بیشتر از هر زمان دیگری در حال توسعه پیدا کردن است و زندگی امروزه انسان ها ،برخلاف تنها یک دهه گذشته، وابسته به تکنولوژی شده است.

یکی از بهترین و شیک ترین ویژگی هایی که این دست گوشی ها در گذشته داشتند، این بود که با فشردن برخی از کلیدها می توانستید مخاطب خاصی را شماره گیری کنید،  یا برای شماره گیری هر شماره از صفحه کلید استفاده کنید. نمایشگر جالبی در این گوشی ها وجود نداشت (فقط چند LED وضعیت) ، بنابراین صدایی با رقمی که تایپ کرده اید صحبت می کند. یک دکمه در این دست گوشی های اظطراری تبعیه شده بود که در صورت شرایط بحرانی موقعیت مکانی شما را برای اطرافیان تان یا مکان های اظطراری می فرستاد.

اگر کسی می خواست به طور پیوسته با چنین گوشی صحبت کند؛ یک باطری قلمی 10 ساعت جواب گوی شما بود. در برخی از کشور ها و توسط برخی از گوشی ها، شما حتما برای تماس گرفتن با دوستان و آشناهایتان نیاز به سیم کارت داشتید، اما این گوشی برای اولین فرصت تماس ضروری گرفتن با اماکن ضروری را فراهم کردند.

 

 

باطری قلمی گوشی

این گوشی که اسپیر وان (SpareOne) نام داشت، از یک باطری قلمی استفاده می کرد. هم چون گوشی های ساده قدیمی پیشین، یک جایگاه سیم کارت وجود داشت که باید باز می شد و سیم کار در آن جا تعبیه می شود.

یکی از دیگر ویژگی های گوشی های ناب قدیمی هم دیگر برای همه مشخص و خاطره انگیز است و آن چیزی جز چراغ قوه ایی نیست که بر بالای گوشی نصب شده است. وقتی که برق می رفت، این ویژگی واقعا در آن زمان به نوبه ی خود بی نظیر بود. در بسیاری از این گوشی ها، رادیو هم بود که برای بسیاری از افراد کارساز بود. در اسپیروان رادیو وجود نداشت؛ گرچه شنیدن اخبار اظطراری برای بسیار از افراد ضروری بود.

گوشی اسپیروان با قیمت 60 دلار وقتی که رونمایی شد؛ استقبال خوبی را شاهد نبود. گرجه این روزها شما می توانید یکی از این گوشی ها را با قیمتی کمتر از 10 دلار در eBay خریداری کنید، اما مطمعن باشید که دیر یا زود همه ی اپراتورها می خواهند شبکه 2ٖG را متوقف خواهند کرد. چیزی که ما می دانیم این است که احتمالا اپراتورها قبل از اینکه باطری این گوشی بالاخره تمام بشوند شبکه های 2G را متوقف خواهند کرد.

چند سال بعد از رونمایی اسپیروان، کمپانی سازنده مدل 3G این گوشی را نیز به بازار عرضه کرد. باطری قدرت مند هم موجب افزایش عمر دستگاه شد می شد. البته بعید هم نیست که اپراتورهای بسیاری از کشورها بخواهند شبکه های 3G را نیز بزودی جمع آوری کنند.

 

 

منبع: GSM Arena

 

در ادامه در زوم تک بیشتر بخوانید:

50 حقیقت درباره ی گوشی های هوشمند که هرگز به شما گفته نشده است!

حقایقی درباره اپل که حتما نمی دانستید!

 

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : نوستالژی؛ گوشی های که با باطر قلمی کار می کردند

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *