آنتی ویروس پادویش

پیامک کد فعالسازی (OTP) چیست؟

پیامک کد فعالسازی (OTP) چیست؟

در سال‌های اخیر با افزایش تصاعدی در کلاهبرداری و حملات کامپیوتری حفظ امنیت در هر سیستم یا نرم افزاری به موضوعی حیاتی تبدیل شده است. بنابراین لازم است اقدامات امنیت سایبری توسط شرکت‌ها و سازمان‌ها افزایش یابند تا حفاظت از خدمات کاربری تضمین شود و در نتیجه اعتماد و قابلیت اطمینان سرویس بهبود یابد. استفاده از قابلیت پیامک کد فعالسازی (OTP) می‌تواند امنیت لازم را برای هر سیستم جهت اطمینان بخشی به کاربران فراهم می‌کند. در این مطلب به طور کامل در مورد ماهیت پیامک کد فعالسازی (OTP) و مزایای عضویت با کد ورود برای کسب و کارها صحبت می‌کنیم.

تبلیغ

پیامک کد فعالسازی (OTP) چیست؟

پیامک کد فعالسازی (OTP) که مخفف عبارت (Short Message Service One Time Password) است، پیامی حاوی کد احراز هویت ارسال شده به تلفن مشتریان است. این کد فعال سازی شامل رشته ای از اعداد یا ترکیبی از اعداد و کاراکترهاست. برخلاف رمزهای عبور معمولی، کدهای (OTP) به صورت تصادفی از سیستم تولید می‌شوند. مدت زمان رمز (OTP) معمولاً بسیار کوتاه است، شاید پس از تنها 30 ثانیه، یک دقیقه یا چند دقیقه، دیگر قابل استفاده نیستند.

یک سرویس یا اپلیکیشن یک کد یکبار مصرف را به تلفن همراه کاربران یا مشتری ایمیل می‌کند و به آنها دستور می‌دهد تا در یک پنجره زمانی از پیش تعیین شده، کد را در صفحه ورود به سیستم وارد کنند. این سیستم به کاربر اجازه دسترسی به سرویس یا بازنشانی رمز عبور را می‌دهد. دسترسی در صورتی است که کد یکبار مصرف ارائه شده با کدی که توسط سیستم داده شده یکی باشد. این سیستم به عنوان عضویت با کد ورود شناخته می‌شود. پیامک کد فعالسازی به عنوان استاندارد واقعی صنعت، جای سایر روش‌های احراز هویت را گرفته است.

پیامک کد فعالسازی (OTP) چیست؟

مزایای پیامک کد فعالسازی (OTP)

  • تأیید اطلاعات کاربر: این کدها می‌توانند در فرآیندهای صلاحیت سرنخ (کاربر علاقه مند) برای ارزیابی صحت و کاربرد اطلاعات تماس در پایگاه داده شما یا تأیید قانونی بودن آن استفاده شوند.
  • امنیت بالاتر: قبل از ارائه یک کد موقت برای انجام تأیید هویت دوم، پروتکل‌های احراز هویت چندعاملی از کاربر اعتبارنامه‌هایی مانند آدرس ایمیل و رمز عبور خود را می‌خواهند.
  • جلوگیری از کلاهبرداری: داشتن آدرس‌های مختلف ایمیل این امکان را فراهم می‌کند که یک شخص را از نهایی کردن سفارش منع کند. برای اتصال ایمیل‌ها به شماره تلفن و جلوگیری از تقلب، می‌توانید از کدهای موقت در تبلیغات خود استفاده کنید.
  • حداکثر راحتی برای کاربر: ورود بدون رمز عبور را می‌توان با استفاده از تأیید پیامک کد فعالسازی (OTP) ارائه کرد و کاربران را از به خاطر سپردن رمزهای عبور خود رهای بخشید. پس از تأیید ثبت نام، سیستم به طور خودکار یک کد برای فعال کردن دسترسی ارسال می‌کند.

کاربردهای عضویت با کد ورود (OTP)

  • ثبت نام‌های جدید: کسب و کارها گاهی اوقات از طریق وبسایت‌های خود ثبت نام‌های جعلی یا شماره‌های تلفن همراه اشتباه دریافت می‌کنند. استفاده از پیامک کد فعالسازی (OTP) می‌تواند با تأیید شماره موبایل کاربر همراه باشید که واقعی بودن آن را نشان می‌دهد.
  • فعال سازی حساب: این کدها همچنین می‌توانند برای جلوگیری از تقلب در تنظیم مجدد رمز عبور و فعال سازی مجدد حساب استفاده شوند. پس از یک دوره طولانی عدم فعالیت، سارقان گاهی سعی می‌کنند به طور تقلبی حساب‌های غیرفعال را دوباره فعال کنند. پیامک کد فعالسازی (OTP) از این کار جلوگیری می‌کند.
  • ورود بدون رمز عبور: مشتریان به خاطر سپردن گذرواژه‌ها برای چندین وب سایت و خدمات مختلف دچار چالش هستند. ورود بدون رمز عبور با استفاده از تأیید پیامکی امکان پذیر است. مشتریانی که رمز عبور نمی‌خواهند اغلب با استفاده از (OTP) وارد سیستم می‌شوند.
  • تنظیم مجدد رمز عبور: ورود به یک پلتفرم نیاز به رمز عبور دارد. رمز عبور برای جلوگیری از دسترسی ناخواسته و تضمین این موضوع ضروری است که فقط صاحب حساب می‌تواند رمز عبور را تغییر دهد. هنگامی که کاربران درخواست بازنشانی رمز عبور می‌کنند، ابتدا یک (OTP) دریافت می‌کنند تا تأیید شوند.

پیامک کد فعالسازی (OTP) چیست؟

چه کسانی به سرویس پیامک کد فعالسازی (OTP) نیاز دارند؟

بسیاری از شرکت‌ها مانند گوگل و فیسبوک برای محافظت از کاربران در برابر ورود غیرمجاز، احراز هویت دو مرحله ای را نصب کرده اند. فناوری عضویت با کد ورود این فرآیند را به طور قابل توجهی ساده کرده است. سالانه نزدیک به 15 میلیون شهروند ایالات متحده قربانی حملات سایبری می‌شوند که منجر به زیان انباشته تقریباً 50 میلیارد دلار خواهد شد. از نظر آماری، بیش از 100 میلیون نفر در ایالات متحده در معرض خطر از دست دادن داده‌های خود هستند.

فعال کردن فرآیند تأیید پیامک کد فعالسازی (OTP) هنگام ورود به وب سایت، محافظت بیشتری از کاربران در برابر هکرها ارائه می‌کند. امروزه استفاده از این سیستم فقط یک تصمیم عاقلانه نیست، بلکه یک گام اساسی برای افزایش امنیت کسب و کارهای آنلاین است. اگر وبسایتی دارید که اطلاعات حساس کاربر را ذخیره می‌کند، تأیید (OTP) امنیت بیشتری را به دارندگان حساب شما ارائه می‌دهد. این سرویس نه تنها مقرون به صرفه هستند، بلکه باعث ایجاد اعتماد در نزد مشتریان شما می‌شود.

نگاهی کوتاه به استفاده از (OTP)

عضویت با کد ورود که به عنوان (OTP) نیز شناخته می‌شود، یک کد امنیتی است که برای اطمینان از امنیت بالا و کاهش احتمال تلاش برای ورود غیرمجاز، قابل استفاده است. کد این مجموعه ای از حروف یا اعداد است که به طور خودکار تولید می‌شوند و از طریق پیامک یا پیام صوتی به تلفن کاربر منتقل می‌شوند. هنگامی که یک تراکنش نیاز به حفاظت اضافی یا روشی متفاوت برای اعتبارسنجی هویت مشتری دارد، پیامک کد فعالسازی (OTP) قابل استفاده خواهد بود. این سرویس می‌تواند امنیت کسب و کار شما را افزایش دهد.

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : پیامک کد فعالسازی (OTP) چیست؟

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *