شرکت انویدیا یکی از کمپانیهای بزرگ تولیدکننده تراشههای گرافیکی بوده که هر سال نسل جدید معماری گرافیکی خود را معرفی میکند. در این بین اخیرا شرکت مورد اشاره تصمیم گرفت به مونتاژ هفتمین ابررایانه سریع جهان موسوم به Selene، بپردازد. طبق توضیحاتی که این کمپانی ارائه داد، Selene در ماه ژوئن مونتاژ آن آغاز شد و طی سه هفته و نیم، یک تیم شش نفره به همراه ربات دستی Trip، توانستند این ابررایانه سریع جهان را مونتاژ کنند و عملیات را به موفقیت به اتمام برسانند.
در واقع باید Selene را یک ابررایانه نسبتا منحصربفرد دانست. این ابررایانه از معماری سخت افزاری DGX SuperPOD تجاری انویدیا بهره میگیرد. این موضوع به جای استفاده انویدیا از طراحیهای سنگین پردازشی بوده که بیشتر در بین تاپ تنها به چشم میخورد. در لیست Green500، این ابررایانه موفق شد رتبه دوم را به خود اختصاص دهد و نشان از موفقیت انویدیا بود. نکته جالب این ابررایانه استفاده از 560 پردازنده AMD Epyc 7742 آن هم از نوع 64 هستهای است.
همچنین 2240 گرافیک A100 انویدیا هم در Selene به کار گرفته شده و در مجموع قدرت به 35 هزار ترافلاپس میرسد. انویدیا در ساخت ابررایانههای قبلی برای مونتاژ ماهها زمان صرف کرد اما مونتاژ سریع Selene نشان میدهد این شرکت توانسته پیشرفت قابل توجه در زمینه مونتاژ ابررایانه پیدا کند. در بحث طراحی سعی شد تا از ساختار ماژولار و ساده بهره گرفته شود. هر یک از 280 گره سلن یک غلاف استاندارد DGX است هشت گرافیک انویدیا و دو پردازنده AMD را دربرمیگیرد. از آنجایی که این ابررایانه همگن است، موجب شده تا Selene سریع مونتاژ شود و کار تیم مونتاژ انویدیا را به شدت ساده کرد.
یکی از اقدام درست انویدیا در مونتاژ این ابررایانه استفاده از سوئیچهای InfiniBand Mellanox بود که موجب شد تعداد کابلهای موردنیاز در سیم کشی همزمان با افزایش پهنای باند کاهش یابد. ابررایانهها عمدتا باید در یک محیط سرد و بزرگ قرار گیرند تا فعالیت مداوم آنها افزایش حرارتی دربر نگیرد. انویدیا با خرید ربات Trip کار را ساده کرد و میتواند با کمک آن به کنترل از راه دور سلن بپردازد. در حال حاضر Selen با هدف فعالیت در زمینه هوش مصنوعی توسعه داده شد و هم اکنون نیز مشغول کار است.
نظرات در مورد : انویدیا و ساخت هفتمین ابررایانه سریع جهان در طی یک ماه