فهرست مقاله
شرکت هوآوی در جریان رویداد 26 مارس از سری پرچمداران P40 خود در سه مدل پی 40، پی 40 پرو و پی 40 پرو پلاس رونمایی کرد. اسمارتفونهایی که طراحی زیبایی داشته و مشخصات سخت افزاری بزرگ هم برای آنها در نظر گرفته شده بود. در این مطلب قصد داریم به بررسی گوشی هوشمند رده بالا پی 40 به عنوان عضو استاندارد سری موردبحث بپردازیم تا آشنایی بیشتری با آن پیدا کنیم.
گزینهای که نه تنها طراحی جذابی داشته بلکه تفاوت چندانی با سایر اعضای خانواده ندارد. P40 یک مدل خوش قیمتتر نسبت به سایر مدلها بوده و میتوان تجربه کاربری لذت بخش و خوبی با آن داشت. اما در این مطلب میخواهیم آشنایی نسبی با پی 40 پیدا کنیم و بررسی دقیق و موشکافانهای نداریم.
بنابراین اگر از علاقمندان و طرفداران برند هوآوی هستید، با این مطلب پی 40 را بهتر خواهید شناخت.
مشخصات کلیدی پی 40 هوآوی
- صفحه نمایش 6.1 اینچی 1080×2340 پیکسلی اولد با نسبت تصویر 19.5:9 و تراکم 422ppi
- پردازنده هشت هسته ای HiSilicon Kirin 990 5G با تراشه گرافیکی Mali-G76 MP16
- حافظه رم 6 یا 8 گیگابایتی با حافظه داخلی 128 یا 256 گیگابایتی UFS 3.0
- دوربین عقب سه گانه 50/8/16 مگاپیکسلی
- دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی با حسگر IR ToF 3D
- سیستم عامل اندروید 10 کیو با رابط کاربری EMUI 10.1
- باتری 3800 میلی آمپرساعتی با فناوری شارژ سریع 22.5 واتی
- ابعاد 148*71*8.5 میلیمتری و وزن 175 گرمی
- پورت USB-C، ان اف سی، پشتیبانی از شبکه 5G LTE
طراحی بروزرسانی شده و نسل جدید
- طراحی منحنی بخش عقب
- عرضه در رنگ سفید ، سیاه ، آبی ، نقره ای و رزگلد
- استاندارد ضدآب IP53
گوشی هوشمند پی 40 هوآوی دارای ابعاد مناسب 148*71*8.5 میلیمتری بوده و وزن آن 175 گرمیست. این تلفن هوشمند از نمایشگری با نسبت تصویر 19.5:9 برخوردار است و حاشیه صفحه نمایش آن به حداقل رسید. همچنین باید به دوربین سلفی حفرهای آن اشاره کرد که دو حسگر دوربین و ToF در آن تعبیه شد. در بخش عقب شاهد ماژول دوربین مستطیل شکل هستیم که سه حسگر دوربین به صورت عمودی قرار گرفته است.
خبری از هیچ سنسور اثرانگشت در عقب نیست و این حسگر به زیر صفحه نمایش منتقل شد. بدنه ترکیبی فلز و شیشهای که عمدتا در پرچمداران به کار گرفته میشود، برای P40 هم تدارک دیده شد. بخش عقب طراحی منحنی داشته تا به خوبی در دست جای گیرد و ارگونومی قابل توجهی را ارائه دهد. این طراحی عمدتا در مدلهای رده بالا به کار گرفته شده و پی 40 نیز از این قاعده مستثنی نیست.
پی 40 دارای استاندارد ضدآب IP53 بوده و اجازه میدهد تا P40 را برای مدت زمان طولانی زیر آب نگه داشت. بنابراین اگر از جمله افرادی هستید که همیشه با گوشی در آب شنا میکنید یا زیر باران به صحبت میپردازید، پی 40 هوآوی همان گزینه موردنظر است و میتواند کمک شایانی برای شما باشد.
بخش صفحه نمایش آن تخت بوده و در قسمت زیرین پورت USB-C قرار گرفته است. در کنار این پورت اسپیکر صدا و اسلات کارت میکرو اس دی قرار گرفته است. در مجموع بخش طراحی و ساخت این گوشی قابل توجه بوده و به سختی میتوان ایرادی یافت. زیرا هوآوی تمام تلاش خود را کرده تا پرچمداری جذاب و باکیفیت را در اختیار مخاطب و کاربر قرار دهد. از این رو نمیتوان به سادگی آن را کنار گذاشت و در دسته گوشیهای معمولی قرار داد.
صفحه نمایش
- تخت 6.1 اینچی
- با وضوح 1080*2340 پیکسل OLED
- نرخ نوسازی حداکثری 60 هرتز
شرکت هوآوی سعی کرده برای P40 از مشخصات رده پایینتر بخصوص در بحث نمایشگر بهره گیرد. به شکلی که صفحه نمایش پی 40 سایز 6.1 اینچی تخت داشته اما دو مدل دیگر یعنی P40 Pro و Pro Plus از نمایشگر منحنی و بزرگتر برخوردار هستند. البته هدف هوآوی از ارائه چنین گوشی هوشمندی، عرضه یک مدل خوش قیمت در میان سایر مدلهاست.
وضوح تصویر به جای QHD+ مشابه دیگر پرچمداران، از نوع FullHD+بوده که عمدتا در میان ردههای سطح بالا شاهد آن هستیم. نمایشگر تخت است و این در حالی بوده که عمده پرچمداران جذاب از انحنایی در نمایشگر برخوردار هستند. بنابراین باید نمایشگر P40 را مناسب و مطلوب دانست و بهترین نیست. زیرا انتظار داشتیم هوآوی اختلاف کمی برای سه مدل P40 در نظر گیرد و چندان شاهد تفاوتی نباشیم.
همچنین نرخ نوسازی نمایشگر در سری P40 Pro و پرو پلاس به 90 هرتز میرسد اما هوآوی برای P40 تنها به 60 هرتز اکتفا کرده که بیشتر گوشیهای هوشمند چنین نرخ نوسازی دارند. همانطور که گفته شد، این صفحه نمایش تخت است و هیچ انحنایی را در این گوشی تازه وارد شرکت چینی مشاهده نخواهید کرد. از حق نگذریم، هوآوی دروبین سلفی با دو حسگر تعبیه کرده و باتوجه به استفاده از حداقل مشخصات، انتظار نداشتیم چنین دوربینی را شاهد باشیم.
طراحی نمایشگر نیز به شکل حفرهای بوده که دو حسگر در گوشه صفحه نمایش P40 جای گرفتند. یکی از حسگرها دوربین و دیگری یک حسگر ToF است و نباید آن را دوربین مستقلی دانست. شاید انتظار وضوح QHD+ بالاست، اما حداقل هوآوی می بایست وضوح QHD را به کار گیرد و کاهش وضوح دور از انتظار بود. البته پیشتر مدیرعامل هوآوی در گفتگویی بیان داشت که دلیل خاصی مشاهده نمیکنند تا از وضوح QHD که موجب کاهش عمر باتری گوشی میشود و تفاوت چندانی با FHD+ دارد، استفاده کنند.
از آنجایی که هیچ نمایشگر تختی وجود ندارد، در لبه صفحه نمایش تحریف رنگ و مشکل خاصی مشاهده نمیشود. روشنایی نیز به میزان کافی بوده و مناسب جلوه میکند.
عملکرد و باتری
- پردازنده پرچمدار Kirin 990 5G
- حافظه رم 8 گیگابایتی با حافظه داخلی 128 گیگابایتی
- قابلیت ارتقا حافظه داخلی با NM هوآوی
- باتری 3800 میلی آمپرساعتی با فناوری شارژ سریع سیمی 22.5 واتی
شرکت هوآوی در P40 همانند سایر اعضا سری پی 40 از پردازنده جدید و قدرتمند Kirin 990 5G بهره گرفته است. این چیپ از مودم یکپارچه 5G برخوردار بوده و در همین بین به پشتیبانی شبکه 5G میپردازد. بنابراین میتوان با این گوشی هوشمند ارتباط شبکه سریع و نسل جدیدی را مشاهده کرد. در کنار پردازنده هشت هسته ای هفت نانومتری هوآوی، حافظه رم 8 گیگابایتی و حافظه داخلی 128 گیگابایتی نیز تاثیر بسزایی روی عملکرد دستگاه دارند.
ناگفته نماند که هوآوی P40 استاندارد را تنها در یک پیکربندی یعنی 8 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه ذخیره سازی راهی بازار میکند. در حالی که سری پی 40 به عنوان پرچمداران هوآوی هستند، اما سه مدل در چندی از مشخصات با یکدیگر یکسان نیستند. به شکلی که فناوری شارژ سریع نسخه استاندارد 22.5 واتی بوده اما مدل پی 40 پرو و پرو پلاس از فناوری شارژ سریع 40 واتی پشتیبانی به عمل میآورند. البته به چنین دلیلی نباید پی 40 را گوشی نامناسبی دانست و در واقع هوآوی سعی کرده یک مدل ارزنده عرضه دارد که با قیمت مناسبتری نسبت به دو مدل دیگر عرضه میشود.
پردازنده این گوشی از نوع کایرین 990 بوده که نخستین بار در سری میت 30 در نظر گرفته شده و توانایی پردازشی بالایی دارد. کایرین 990 از شبکه 5G پشتیبانی کرده و یک چیپ قدرتمند هشت هستهای بوده که تحت لیتوگرافی 7 نانومتری به تولید میرسد. گذشته از آن حافظه رم تنها 8 گیگابایتی بوده و انتظار داشتیم هوآوی حافظه رم 12 گیگابایتی برای این مدل در نظر گرفته شود.
حافظه داخلی قابل ارتقاست و به صورت استاندارد حافظه 128 گیگابایتی در نظر گرفته شده که به عنوان یک مدل پایه حافظه استانداردی است. باتری P40 از نوع 3800 میلی آمپرساعتی بوده و با فناوری شارژ سریع 22.5 واتی هم میتواند در مدت زمان کوتاهی شارژ شود. بنابراین با یک باتری سریعی از برند چینی رو به رو هستیم و نباید به سادگی از این گوشی پرچمدار عبور کرد.
هوآوی هر سال چند مدل پرچمدار معرفی میکند و پی 40 نیز یکی از آنهاست. پی 40 استاندارد در کنار مدلهای پی 40 پرو و پی 40 پرو پلاس قرار میگیرد و اگرچه چندان نامطلوب نیست اما همچنان مشخصات ایده آلی دارد. بخش سخت افزاری P40 ایده آل بوده و نباید آن را مدلی معمولی و یا نامناسب تلقی کرد. در مجموع باید بیان داشت که هوآوی سه مدل پی 40 را با برخی مشخصات سخت افزاری متفاوت از هم عرضه میکند.
اسلات کارت میکرو اس دی پی 40 در قسمت زیرین تعبیه شده و افراد میتوانند کارت را از قسمت زیرین وارد گوشی کرده تا به ارتقا حافظه ذخیره سازی پی 40 بپردازند. بنابراین اگر حافظه داخلی 128 گیگابایتی کافی نیست، میتوان از این طریق به ارتقا حافظه ذخیره سازی پرداخت.
نرم افزاری بدون گوگل
- رابط کاربری EMUI 10 مبتنی بر اندروید 10 کیو
- بدون سرویسهای Google Play
به دلیل تحریم صورت گرفته توسط ایالات متحده برعلیه هوآوی، این شرکت دیگر خدماتی از سوی گوگل دریافت نکرده زیرا گوگل به تحریم این شرکت پرداخته است. در سوی دیگر هوآوی از سرویس خدماتی اختصاصی خود بهره میگیرد و تاکنون این سرویس موفق شد بیش از 400 میلیون کاربر فعال ماهانه داشته باشد. گوشی پی 40 نیز دارای سیستم عامل اندروید 10 کیو مبتنی بر رابط کاربری EMUI 10 است.
متاسفانه پی 40 بدون سرویسهای Google Play عرضه میشود و این عمل ناشی از تحریم صورت گرفته توسط گوگل است. مشخص نیست آیا در آینده گوگل برنامهای برای افزودن سرویس خود به گوشیهای هوشمند هوآوی دارد یا خیر.
بنابراین بخش نرم افزاری P40 همچنان اندروید است اما کاربران از خدمات گوگل برخوردار نیستند. زیرا تحریم انجام گرفته مانع از همکاری بین گوگل و هوآوی شده و نباید انتظار داشت در پرچمداران 2020 هوآوی شاهد سرویس های گوگل باشیم. از این رو بخش نرم افزاری پی 40 شباهتی به سری میت 30 دارد، اولین گوشی هوشمند شرکت چینی که از خدمات گوگل بی بهره ماند.
هنگامی که بحث نرم افزار میشود، تمامی اسمارتفونهای اندروید از نسخه جدید بهره میگیرند و پی 40 هوآوی نیز از این قاعده مستثنی نیست. شاید لغو همکاری هواوی و گوگل موجب شده تا سرویسهای متعدد و محبوب گوگل را در این پرچمدار نسل جدید شرکت چینی مشاهده نکنیم، اما باید بیان داشت که هوآوی درصدد است با سرویس نرم افزاری خود طرفداران را مجاب به استفاده برنامههایش نماید تا از همکاری با گوگل فاصله گیرد.
رابط کاربری سفارشی EMUI 10 به خودی خود جذاب بوده و همچنان اندروید 10 کیو را روی P40 میتوان دریافت کرد اما خبری از سرویسهای گوگل چون گوگل پلی، یوتیوب و برخی دیگر نیست. ناگفته نماند اگر از کاربران جدی سرویسهای گوگل بوده باشید، میتوانید جداگانه آنها را دریافت کنید اما به صورت پیش فرض کارخانه در تلفن هوشمند پی 40 تعبیه نخواهد شد.
بخش دوربین
- سه حسگر دوربین در عقب
- سنسور اصلی 50 مگاپیکسلی با دیافراگم لنز f/1.9
- سنسور دوم 16 مگاپیکسلی با دیافراگم لنز f/2.2 و از نوع اولترا واید
- لنز تله فوتو با زوم سه برابری
- دوربین سلفی دوگانه
بخش دوربین سری پی 40 هوآوی تحول خوبی نسبت به نسل قبل داشته است. بنابراین شاهد گوشیهای هوشمندی در این خانواده هستیم که بسیار حرفهای عمل کرده و از بهترین دوربینها در میان رقبا برخوردار هستند.
در قسمت عقب پی 40 ماژول دوربین مستطیل شکلی تعبیه شده که سه حسگر را درون خود جای داده است. حسگرهایی که هر یک در نوع خود قابل توجه هستند و عملکردی ایده آل را باید انتظار داشت. دوربین اصلی این پرچمدار هوآوی از نوع 50 مگاپیکسلی بوده و با دیافراگم لنز f/1.9 همراه شده است.
چند سالی میشود که هوآوی وعده استفاده از بهترین دوربین را در پرچمداران خود میدهد و پی 40 نیز با همین وعده راهی بازار میشود. سنسور 1.28 اینچی اصلی دوربین پی 40 در میان تلفنهای هوشمند نسل فعلی بزرگترین است.
این یعنی میتوان تصاویر روشن و بی نقصی را با دوربین P40 به ثبت رساند. سنسور اصلی پی 40 از نوع 50 مگاپیکسلی بوده و دیافراگم لنز f/1.9 دارد. اما حسگر دوربین از نوع اولتراواید بوده که برای تصویربرداری زاویه باز به کار گرفته میشود. حسگری که دیافراگم لنز آن f/2.2 بوده و در کنار آن حسگر سوم تله فوتو با زوم سه برابری هم تدارک دیده شد.
در واقع حسگر اصلی P40 به صورت پیش فرض یک تصویر 12.5 مگاپیکسلی ایجاد میکند. در صورت تمایل میتوانید تصاویر 50 مگاپیکسلی را در حالت “Pro” فعال کنید. واقع بسیار جالب است که هوآوی از این سنسور و لنزهای تثبیت کننده تصویر نوری را در P40 استاندارد استفاده کرده و با دوربین اصلی سعی کرده نظر طرفداران را جلب کند.
البته پی 40 پرو و پرو پلاس گزینههای متفاوتی در بخش دوربین هستند و شباهت خاصی با هم ندارند. دوربین “تله فوتو” پی 40 استاندارد دارای زوم اپتیکال 3 برابری است، که به اندازه بزرگنمایی پریسکوپی پی 40 پرو پلاس عملکرد خوبی ندارد. در صورت استفاده از نوار لغزنده روی صفحه نمایش، میتواند به صورت دیجیتالی تا 30 برابر بزرگنمایی داشته باشید، اما به نظر این قابلیت چندان جالب نیست و میتوان به شکل دستی نیز از آن بهره گرفت.
دوربین اولتراوایدی هم تدارک دیده شده، اما از سنسور 16 مگاپیکسلی با کیفیت پایین و دیافراگم کوچک نسبت به دو مدل دیگر بهره گرفته شده است. به طور کلی بخش دوربین پی 40 استاندارد ایده آل است اما نباید تصور کنید پی 40 پرو و پرو پلاس تفاوتی با این نسخه نداشته و با خرید نسخه استاندارد، قابلیتها و کیفیت دوربین دو مدل دیگر را به سادگی بدست خواهید آورد.
نتیجه گیری
به نظر می رسد گوشی هوشمند پرچمدار Huawei P40 از دیدگاه سخت افزاری کاملاً مناسب است. سیستم دوربین واقعاً امیدوارکننده دارد، و عملکرد کلی حقیقتا خوب است، اما برخی معایب موجب شده چندان جالب به نظر نرسد. در حالی که سامسونگ گلکسی اس 20 را با حداقل اختلاف در کنار دیگر اعضای اس 20 راهی بازار کرده اما هوآوی سعی داشته اختلاف بیشتری میان اعضای سری پی 40 در نظر گیرد و این موضوع چندان قابل قبول نیست.
متاسفانه سرویس گوگل در این گوشی قابل دستیابی نبوده و باید از سرویس اختصاصی هوآوی بهره گیرید. اگرچه اندروید 10 کیو وجود دارد اما با رابط کاربری EMUI جدید و سرویس هوآوی ناگفته نماند در صورت تمایل به صورت جداگانه میتوانید سرویسهای گوگل را روی P40 خود نصب کنید.
اما نباید انتظار پشتیبانی کامل از سوی گوگل در این تلفن هوشمند پرچمدار هوآوی را داشت. برند چینی درصدد است تا باری دیگر سرویس گوگل را به روی گوشیهای هوشمند خود بیاورد اما تاکنون خبری نشده است.
مزایا: کامپکت با طراحی پریمیومی/سیستم دوربین واقعا خوب/صفحه نمایش جذاب
معایب: بزرگی دوربین سلفی /بدون قابلیت شارژ بی سیم/بدون سرویس گوگل
نظرات در مورد : بررسی گوشی هوشمند پی 40 هوآوی: پرچمدار نسبتا جمع و جور