کارت های حافظه در انواع مختلفی برای استفاده در دوربین های عکاسی ، موزیک پلیرها ، گوشی های تلفن همراه ، تبلت ها و حتی لپ تاپ ها استفاده می شوند اما همه ی کارت های حافظه شبیه یک دیگر نیستند بلکه در انواع و کلاس های مختلفی از لحاظ سرعت و سایز فیزیکی و حافظه آنها تقسیم بندی می شوند. دستگاه های مختلفی به کارت های مخصوص به خودش نیاز دارد که در این مقاله به معرفی انواع مختلف کارت ها می پردازیم.
سرعت کارت های حافظه
تمام کارت های حافظه با یکدیگر مشابهت ندارند و از لحاظ سرعت تفاوت دارند که این خصوصیت یکی از مهم ترین تفاوت های کارت های حافظه به شمار می رود. برای مثال اگر شما عکاس حرفه ای باشید و سرعت یکی از ملاک های شما باشد و از یک دوربین DSLR استفاده میکنید احتیاج به یک کارت حافظه با فرمت رزولوشن بالای RAW دارید.
کارت حافظه سریع یکی از مهمترین ملاک های انتخاب می باشد برای مثال اگر میخواهید ویدئویی با رزولوشن بالا ضبط کنید و مستقیم به کارت حافظه ارسال کنید از این حافظه باید استفاده کنید. اما اگر میخواهید تعداد کمی عکس بگیرید و از یک دوربین غیر حرفه ای عکس برداری میکنید سرعت برای شما دیگر معنا پیدا نمیکند و میتوانید ازکارت حافظه با سرعت کمتر نیز استفاده کنید.
در کارت های حافظه 4 کلاس مختلف سرعت وجود دارد "10،6،4،2" ، که کلاس 10 از همه سریع تر و 2 از همه کندتر میباشد. کلاس 2 بیشتر مناسب ضبط فیلم های استاندارد و کلاس های 4 و 6 برای فیلم برداری با رزولوشن بالا استفاده میشود اما اگر بخواهید فیلم هایی با کیفیت Full HD ضبط کنید از کلاس 10 حتما استفاده کنید.
برای گوشی های تلفن های هوشمند و تبلت ها و دوربین های دیجیتالی احتمالا از کلاس های 4 و 8 استفاده کنید مشکلی پیش نمی آید و کلاس 10 مناسب برای عکاسی با رزولوشن بالا و فرمت های RAW استفاده می شود. در هنگام خرید شماره ی کلاس های مختلف کارت حافظه را می توانید از روی کارت ها مشاهده کنید.
سایز فیزیکی
کارت های حافظه در اندازه های مختلفی ساخته می شوند که انواع مختلف سایزهای آنها Standard Card ، Mini SDcard و Micro SDcard هستند. کارت های حافظه استاندارد معمولا در اندازه های بزرگتری درست می شوند که اندازه آنها معمولا 32 در 24 در 2.1 میلی متر می باشند و تنها 2 گرم وزن دارند که در یکی از گوشه های این کارت ، بریده شده است.
Mini SDcard ها کوچکتر از کارت های استاندارد هستند که دارای اندازه 21.5 در 20 در 1.4 میلی متر و وزن 0.8 گرم دارند. این کلاس یکی از معروف ترین کارت های حافظه در بازار به شمار میروند که این نوع کارت ها برای گوشی های تلفن طراحی شده اند.
Micro SDcard ها کوچک ترین کارت حافظه بشمار می رود که در اندازه های 15 در 11 در 1 میلی متری و وزن 0.25 گرم طراحی شده اند. امروزه از این نوع کارت ها در تلفن های همراه و تبلت ها استفاده بیشتری می شود.
حافظه
مانند فلش های مموری ، هارد درایورها و دیگر ابزارهای حافظه ، کارتهای حافظه از لحاظ ظرفیت به انواع مختلف SDSC ، SDHC ، SDXC تقسیم بندی می شوند. کارت های حافظه استاندارد SDSC معمولا حافظه ای بین 1 مگابایت تا 2 گیگابایت یا شاید 4 گیگابایتی نیز دارند ، کارت های SDHC حافظه ای بین 2 گیگابایت تا 32 گیگابایت دارند و کارت های SDXC یکی از پرحافظه ترین کارت ها به شمار می رود که دارای حافظه ی 32 گیگابایتی تا 2 ترابایتی هستند که نوع این حافظه ها روی کارت های حافظه نوشته شده است
وقتی که شما میخواهید اقدام به خرید کارت حافظه کنید ، احتیاج به اطلاعاتی در مورد سرعت ، حافظه و سایز کارت ها دارید که باید نوع دستگاه خودتان که میخواهید برای آن کارت تهیه کنید مدنظر بگیرید که این آموزش امیدوارم مورد استفاده شما قرار بگیرد.
با سلام
یه آقایی توی این صفحه :
http://www.digikala.com/Product/DKP-121228/Apacer-UHS-I-U3-Class-10-95MBps-microSDHC-With-Adapter-32GB/%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%AD%D8%A7%D9%81%D8%B8%D9%87-%D8%A7%D9%BE%D9%8A%D8%B3%D8%B1-%DA%A9%D9%84%D8%A7%D8%B3-10-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF-UHS-I-U3-%D8%B3%D8%B1%D8%B9%D8%AA-95MBps-%D9%87%D9%85%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%A8%D8%A7-%D8%A2%D8%AF%D8%A7%D9%BE%D8%AA%D9%88%D8%B1-%D8%AA%D8%A8%D8%AF%D9%8A%D9%84-32GB
نوشته:
این مموری سرعت رید و رایت مستقیم بسیار بالایی داره
اما سرعت رندم رید و رندم رایت اون بسیار پایین هست
برای استفاده توی دوربین های عکاسی یا فیلم برداری یا … که سرعت رایت مستقیم بالا می خوان خیلی خوبه
اما موبایل که وسیله ای مولتی تسک هست، سرعت رندم بسیار مهمه
پس این مموری رو برای دوربین بخرید ، اما برای موبایل نه
اما توضیح بیشتری نداده. شما میدونید اصلآ چیزی به اسم سرعت رندم وجود داره یا نه؟ و چطور میشه فهمید چنده. و آیا حافظه کلاس 10 اُلتر که سرعت کلی رایتش 85 و سرعت ریدش 90 هست ممکنه سرعت رندمش پایین باشه یا به درد موبایل نخوره؟
ممنون میشم اگر اطلاعاتی دارید بدید
دوست عزیز رم های کلاس 10 بهترین گزینه برای استفاده در گوشی ها هستند و حتی با انتقال اپلیکیشن ها بر روی اون ها به مشکلی برنخواهید خورد
کاش مطلب رو اول با دقت بخونید بعد پاسخ بدید
من چی میگم شما چی جواب میدید!!!
“ممکنه سرعت رندمش پایین باشه یا به درد موبایل نخوره؟”
در پاسخ به این سوال تو حالت کلی گفتم که این رم برای گوشی ها مناسب هستند، چون نه شخصا چیزی در مورد سرعت رندم (احتمالا منظور شما و اون شخص رندر بوده) می دونم، نه تو اینترنت و سایت های زبان خارجی پیدا کردم.
مارک sandisk4گیگ کلاس6میکرو اس دی حدودا باید رو چ قیمتی باشه
میشه با transcendمقایسه اش کنید
باسلام لطفا برندهای معروف کارت حافظه مموری رامعرفی وتائیدنمائید
سپاس بیکران هومن نیکنام ساری
سلام! من گوشیم xperia arc S هست میخوام یک رم 32 گیگابایت براش بگیرم به نظرتون چه مارکی بهتره؟و کلاس 10 یا کلاس 8 کدوم براش مناسب تره؟(با توجه به اینکه سرعت برام اهمیت داره)
اگه جواب بدید خوشحال میشم.
من میخوام این رمو برا گوشیم که گلکسی اس3 هست بخرم به نظرتون خوبه به گوشیم میخوره ساپورت
میکنه
Adata MicroSD Card Premier UHS-I 32GB Class 10
ممنون میشم ج بدید
حجم 32 گیگابایت رو ساپورت میکنه و بخوبی جواب میده ولی اگه نمیخواین از کارهای حرفه ای با گوشی استفاده کنید از کلاس 6 و 4 استفاده کنید بهتره . کلاس 10 معمولا برای دوربین های عکس برداری حرفه ای استفاده میشه