صفحهٔ ستارهای راه شیری بین ۱۰۰ هزار تا ۱۸۰ هزار سال نوری قطر دارد و ضخامت آن به طور میانگین ۲۰۰۰ سال نوری تخمین زده می شود.تعداد دقیق ستاره های این کهکشان بستگی به ستارههای با حجم بسیار کم دارد که تعدادشان بسیار زیاد می باشد اما تعداد ستاره های کهکشان راه شیری ۲۰۰ بیلیون و یا احتمالا بالای ۴۰۰ بیلیون تخمین زده شده است.این را میتوان با یک تریلیون ستارهٔ کهکشان مجاور، آندرومدا، مقایسه کرد.
سن قدیمیترین ستارهای که تا کنون در کهکشان کشف شده(HE ۱۵۲۳-۰۹۰۱) در حدود ۶/۱۳ بیلیون سال تخمین زده شدهاست،که تقریبا به قدمت جهان، که با استفاده از اشعهٔ ماورای بنفش طیفسنج بزرگبرای اندازهگیری حجم برلیم دو ستارهٔ خوشه دی کروی تخمین زده شدهاست. زمان سپری شده بین ظهور اولین نسل ستاره در کهکشان راه شیری و اولین نسل ستاره در خوشه بین ۲۰۰تا۳۰۰میلیون سال استنباط شدهاست.
و حالا در اکتشافی جدید ستارهشناسان موفق به مشاهده 9 ستاره که در نزدیکی مرکز راه شیری شناسایی قرار دارند شدهاند.این ستارگان که قدیمیترین ستارگانی دیده شده تا کنون اند به زمان پیش از شکلگیری کهکشان راه شیری که جهان تنها 300 میلیون سال داشت، برمیگردند.
این ستارگان همچنین بطور عجیبی خالص هستند اما از ماده یک ستاره قدیمیتر برخوردارند که طی انفجاری عظیم موسوم به فرانواختر از بین رفته است.
این کشف و تحلیل 9 ستاره خالص، نظریات کنونی در مورد محیط جهان اولیه را که این ستارگان در آن شکل گرفتهاند به چالش کشیده است.این ستارگان از سطوح پایینی از کربن، آهن و سایر عناصر سنگین برخوردارند که نشان میدهد ستارگان اولیه احتمالا به عنوان ابرنواختر عادی منفجر نشدهاند.
گفتنی است کشف چنین ستارگان نادری در میان میلیاردها ستاره در مرکز راه شیری مانند یافتن یک سوزن در انبار کاه بوده است. تلسکوپ نقشهبرداری آسمان دانشگاه ملی استرالیا از قابلیت منحصربفردی برای شناسایی رنگهای متمایز ستارگان ضعیف برخوردار است و این موضوع برای این تحقیق از اهمیت زیادی برخوردار بوده است.
منبع : dailygalaxy
نظرات در مورد : قدیمیترین ستارگان جهان در مرکز کهکشان راه شیری کشف شدند